Malaga – La Coruña 2:0 (kon.) | Levante – Sociedad 0:4 (kon.) | Las Palmas – Villarreal 0:0 (kon.)
Barcelona – Eibar 3:1 (kon.) | Atlético Madrid – Valencia 2:1 (kon.)
koniec
Levante UD
0:4 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 25.10.2015, 12:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Pekné nedeľné poludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 9. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom súboji si sily zmerajú Levante UD a Real Sociedad San Sebastian.

    Levante UD

    Dnešnému domácemu tímu zatiaľ táto sezóna príliš nevychádza, so 6timi bodmi mu totiž patrí až 18. miesto v tabuľke. Horšie sú na tom už iba Las Palmas a Granada, ktoré majú len o bod menej. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má ďalšia dvojica tímov a to Malaga a jeho dnešný súper Real Sociedad. V posledných zápasoch to veru zo strany Levante nebola žiadna sláva, v posledných piatich kolách hráči získali iba 4 body za domáce víťazstvo proti Villarrealu a domácu remízu s Eibarom 2:2. Vo zvyšných troch ťažkých zápasoch proti Barcelone, Getafe a Realu Madrid hráči skórovali dokopy iba raz, naopak inkasovali až 10 gólov a preto nezískali ani len bod. Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase navyše tímu nebudú pre zranenia schopní pomôcť Iván López, Ángel Trujillo a Verza.

    Real Sociedad San Sebastian

    Ani hráči Realu Sociedad nemôžu byť spokojní so svojim postavením v tabuľke. Ako bolo spomínané, rovvnako ako jeho súper aj tím hostí má na svojom konte iba 6 bodov a momentálne mu patrí až 16. miesto tabuľky. Malaga a Levante majú horšie skóre, o dva body má taktiež nepresvedčivé Bilbao a o tri viac Sevilla a Gijón. V posledných piatich zápasoch rovnako ako Levante aj Real Sociedad získal 4 body za výhru nad Granadou a bezgólovú remízu s Bilbaom. Vo zvyšných troch zápasoch hráči na súpera nestačili a postupne podľahli Espanyolu, Malage a Atléticu Madrid. V poslednom zápase navyše prišli hneď o dvojicu hráčov, keďže pre kartové tresty dnes nenastúpia Reyes ani Jonathas. Zranený je navyše Raúl Navas.
     
    História vzájomných zápasov:

    Sociedad 3-0 Levante
    Levante 1-1 Sociedad
    Sociedad 0-0 Levante
    Levante 0-0 Sociedad
    Sociedad 1-1 Levante
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Rubén – Morales, Simão, Feddal, García Juanfran, Toňo – Mari, Camarasa, Lerma – Deyverson, Roger.
    Náhradníci: Mariño – V. Casadesús, Rubén García, Verza, Ghilas, Pedro López, D. Navarro.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, I. Martínez, Yuri – Illarramendi, Bergara – Vela, Prieto, Zurutuza – Agirretxe.
    Náhradníci: Olazábal – Ansotegi, Canales, Castro, Pardo, Bruma.

    Rozhodca: Alberto Undiano – Diego Barbero, Jesús Zancada.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v červeno-modrých dresoch, hostia budú hrať v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Realu Sociedad, prvá nakopávaná lopta po ľavom krídle neslávila úspech, lopta končí za čiarou.
     
    2
    Už v 2. minúte uvidíme priamy kop, Yuri si zbytočne v súboji pomáhal rukami, loptu by zrejme protihráč nedobehol. Z pravej strany ho bude zahrávať Lerma.
     
    3
    Nebezpečenstvo pre Rulliho bránu nevzniklo, loptu do bezpečia poslal jeden z brániacich hráčov.
     
    4
    Tak toto je veľká smola pre domáceho hráča Simãa Juniora, ktorý si pri vracaní sa do obrany zrejme natiahol triesla. Ihrisko opustil po svojich no nevyzerá to dobre.
     
    5
    Hosťom sa takmer podarilo využiť dočasnú presilovku! Joseba Zaldúa si do šestnástky potiahol loptu a presným centrom našiel na druhej strane Velu, ktorý trestuhodne pálil tesne mimo.
     
    6
    Medzitým sa do hry zapojil aj Simão Junior, tak napokon to asi nebude tak vážne ako sa spočiatku zdalo.
     
    7
    Pri lopte sa nachádzajú domáci futbalisti, smerom dopredu sa im však príliš nedarí prejsť, hostia dobre prehusťujú strednú časť ihriska.
     
    8
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Agirretxe po zisku loptu krásnou prihrávkou cez polovicu ihriska našiel CARLOSA VELU, ktorý síce na dvakrát, ale predsa v úniku prekonal domáceho brankára.
    8. Carlos VELA - 0:1
     
    9
    Vidíme teda, že hostia sem dnes prišli s jasným cieľom a to konečne sa odpútať od dna tabuľky a od samotného začiatku zápasu idú za víťazstvom.
     
    10
    Domáci tím sa okamžite pokúša o gólovú odpoveď, no hráčom sa stále nedarí udržať sa na súperovej polovici.
     
    11
    Po súboji dvoch dvadsiatok Joseba Zaldúa padol k zemi a Deyverson mu neúmyselne stúpil na tvár. Na tvári domáceho hráča sa objavila aj krv, takže musí opustiť hraciu plochu.
     
    12
    Veľká chyba v domácej rozohrávke, po nej sa na bránu pustila hneď dvojica hráčov, Rogera Martía musel faulom na poslednú chvíľu zastaviť González, ktorý za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
    12. Žltá karta
     
    13
    Pred zarávaním priameho kopu sa ešte na ihrisku medzi hráčmi vedú nejaké dohadovačky, domáci hráči si ešte dačo potrebovali vyjasniť s hlavným rozhodcom.
     
    14
    Prudká strela stroskotala na múre tiel v šestnástke, dopredu sa tak pustili hostia, no Bergara v strede ihriska loptu stratil a v snahe získať ju späť nepekne fauloval Deyversona. Aj on vidí kartu žltej farby.
     
    15
    Domáci tím začal hrať aktívnejšie, núti súpera k častejším faulom a hostia sa navyše musia viac sústreďovať na obrannú hru.
     
    16
    Levante si však zatiaľ nedokázalo vypracovať vážnejšiu príležitosť na vyrovnanie. Väčšinou sa hráči pokúšajú o nakopávané lopty, ktoré ale nemajú úspech.
     
    17
    Feddal pred svojou šestnástkou trošku zazmätkoval, nestihol včas odohrať a pod tlakom napádajúceho hráča musel prihrávať späť brankárovi. Napokon to pre domáci tím dopadlo dobre, Rubén dlhým odkopom poslal loptu do bezpečia.
     
    18
    Toño sa následne snažil sám preštrikovať cez trojicu hráčov, pričom si ale pomohol faulom, čo neušlo pozornosti hlavného arbitra.
     
    19
    Po dlhšej dobe sme videli rýchly útok na strane hostí, Joseba Zaldúa pekným centrom hľadal pred bránou Zurutuzu, ktorého si nestihol pokryť Feddal. Útočník hostí však zakončoval z ťažkého uhla a Rubén jeho pokus pokryl.
    19.
     
    20
    Hostia zahrávali rohový kop dvakrát, no ani raz sa im nepodarilo ohroziť domácu bránu. Lopta však aj naďalej zostáva na polovici Levante.
     
    21
    Deyverson sa pokúšal o odkopnutie lopty do bezpečia, no aby sa mu to podarilo musel faulovať, rozhodca mu nemilosrdne ukazuje žltú kartu.
     
    22
    Z následného priameho kopu nebezpečenstvo pre Rubéna nevzniklo, po odvrátení Juanfrana však hostia získavajú ďalší roh.
     
    23
    V strednej časti ihriska sa nepríjemne nakopli Bergara a Roger Martí, rozhodca to posúdil ako faul domáceho hráča.
     
    25
    Obrovská šanca domáceho tímu na vyrovnanie! Po centri z ľavej strany si pred bránu nabehol Roger Martí, ktorý to z bezprostrednej vzdialenosti iba napálil do Rulliho. K následnej dorážke sa už domáci hráči nedostali.
    25. Roger (LVN)
     
    26
    Hostia sa okamžite snažia o podobnú odpoveď, tentoraz ale Levante pocitov bráni a Rubén môže zostať v kľude.
     
    27
    Začínajú sa nám hromadiť nepresnosti na obidvoch stranách a tak nevidíme súvislejšiu akciu. Väčšinou ide len o nakopávané lopty, na ktoré už útočiaci hráči nedokážu zareagovať.
     
    28
    Na jednu takú si nabiehal aj Vela, ten sa v šprinte dostal do kontaktu s protihráčom, šiel k zemi, no postranný rozhodca ukazuje, že nasledovať bude iba odkop od brány.
     
    29
    Aj naďalej sledujeme hru z jednej strany na druhú, zatiaľ však bez ohrozenia jednej či druhej brány.
     
    30
    Joseba Zaldúa z ľavej strane poslal pred bránu prudkú loptu, na tú ale nedokázal včas zareagovať ani jeden z útočiacich hráčov.
     
    31
    Levante sa snažilo odpovedať podobným spôsobom, no Deyverson si na ľavej strane ocitol v milimetrovom ofsajde.
     
    32
    Víctor Camarasa dobre o loptu zabojoval pri pravej rohovej zástavke, pramení z toho aspoň rohový kop pre Levante.
     
    33
    Hostia robili súperovi pri rozohrávke veľké problémy, Yuri si po zisku lopty skúsene vypýtal faul a získal tak priamy kop z veľmi sľubnej pozície.
     
    34
    Z priameho kopu nič nebolo, lopta sa odrazila ďaleko od brány, odkiaľ ju ešte pred bránu vracal jeden z útočiacich hráčov. Vela šiel do súboja s Rubénom, odpískaný bol aj ofsajd, aj faul útočiaceho hráča.
     
    35
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Stupňujúci sa tlak hostí priniesol svoje ovocie, Vela krásne vysunul IMANOLA AGIRRETXEHO, na ktorého úplne zabudla obrana Levante a ten krásnou rybičkou zvyšuje na 0:2.
    35. Imanol AGIRRETXE - 0:2
     
    36
    Tak uvidíme, čo druhý inkasovaný gól spraví s morálkou hráčov Levante a či sa náhodou do prestávky nepodarí hosťom skórovať ešte raz.
     
    37
    Hostia sa zatiaľ nikam neponáhľajú, loptu držia na svojich kopačkách v strednej časti ihriska.
     
    38
    Domáci sa snažia o zníženie, Toño odviedol na krídle dobrú robotu, prenikol až do šestnástky, kde bol jeho center zrazený na roh.
     
    39
    Rulli mohol zostať v kľude, nič z toho nebolo, hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska.
     
    40
    A už to mohlo byť 0:3! Od rohovej zástavky prišiel presný center na Zurutuzu, ktorý v dobrej pozícii prudko hlavičkoval, no Rubén bol pozorný.
    40.
     
    41
    Domáca obrana však dnes hrá naozaj biedne, takýmto štýlom je ďalší gól v domácej sieti iba otázkou času.
     
    42
    Levante sa teraz úspešne drží na polovici San Sebastianu, avšak nejaký nebezpečnejší center, alebo strela na bránu zatiaľ chýba.
     
    43
    Roger Martí v rohu ihriska bojoval proti dvojici obrancov, v takmer stratenej situácii získal aspoň rohový kop.
     
    44
    Na prudký center chcel zareagovať Simão Junior, zdá sa však, že lopta šla za čiaru od brániaceho hráča, čo nepostrehol rozhodca a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    45
    Feddal sa v strede ihriska dopustil ďalšieho nezmyselného faulu, dá sa povedať, že dnes je na ihrisku zrejme najslabším hráčom.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45+1
    Obrovská šanca na zníženie! Na nevinne vyzerajúci center Víctora Camarasu perfektne zareagoval Roger Martí, ktorý z bepzrostrednej vzdialenosti iba opečiatkoval brvno!
    45+1.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Táto superšanca ukončila prvý polčas, po ktorom hostia vedú 0:2. Hráči San Sebastianu bol aktívnejší a v útoku sa im darilo, najmä kvôli katastrofálnemu výkonu domácej defenzívy. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 13:01.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci tréner reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia striedaním, na druhý polčas už nenastúpi José Mari, ktorého na trávniku nahradí Verza.
     
    46
    Zápas sa taktiež predčasne skončil pre Juanfrana, jeho miesto zaujme Ghilas.
     
    47
    V druhom polčase sa domáci hráči v podstate nedotkli lopty, hostia od samého začiatku polčasu prahnú po ďalšom góle.
     
    48
    Ten môže prísť po priamom kope po faule Feddala, ktorý vidí aj žltú kartu.
     
    49
    Nebolo to márne, po prudkej prihrávke pred bránu prišlo zakončenie z dobrej pozície, no hráč strieľal už prakticky v páde a tak bránu netrafil.
     
    50
    José Luis Morales to skúsil sám po pravom krídle, jeho tečovaný center síce skončil v rukaviciach brankára, no pri svojom lete prešiel za čiaru takže nasledovať bude roh.
     
    51
    Ani ten však nenarobil Rullimu veľké problémy, lopta sa veľmi rýchlo dostala z nebezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    52
    Hostia kontrolujú hru, už sa toľko neponáhľajú smerom dopredu, skôr hrajú umne v strede ihriska.
     
    53
    Na hráčoch Levante je vidieť frustráciu tá sa prejavila aj zbytočným útočným faulom Deyversona.
     
    54
    Tentoraz v útoku faulovali hráči v bielych dresoch, odniesol si to striedajúci Verza, ktorý sa bolestivo drží za oblasť krížov.
     
    55
    Lerma je ďalším hráčom potrestaným žltou kartou, po strate lopty na domácej strane hrozilo, že sa Vela dostane do útoku. Lerma tak musel zatiahnuť ručnú brzdu faulom.
     
    56
    Z nasledujúcej rýchlej akcie Realu Sociedad vznikla veľmi nebezpečná situácia. Vela zaútočil po ľavej strane, pred bránou hľadal Agirretxeho, no tomu na zakončenie chýbalo asi pol metra.
     
    57
    Jeden faul za druhým, tentoraz inkasoval Vela nepríjemný úder do kolena, navyše od hráča, ktorý už žltú kartu má. Hlavný rozhodca to ale rieši iba dohovorom.
     
    58
    Hráči San Sebastianu sa usadili na polovici súpera, už sa zdalo, že si vypracujú ďalšiu nebezpečnú akciu, postranný rozhodca však odmával tesný ofsajd.
     
    59
    Podobnú situáciu sme mali možnosť sledovať aj na opačnej strane, Roger Martí však v šestnástke neúmyselne zahral rukou.
     
    60
    Dostávame sa do trošku hluchého obdobia, oba tímy akoby sa po hodine hry začali na ihrisku šetriť.
     
    61
    Zmeniť to chcel striedajúci Ghilas, tomu ale chýbala rýchlosť a tak sa k nemu rýchlo dostala dvojica brániacich hráčov.
     
    62
    Prichádza posledné striedanie na domácej strane, Lermu na trávniku vystrieda Rubén García.
     
    63
    Stále sa hrá v strede ihriska, tam lopta pomerne často mení svojho majiteľa.
     
    64
    Hlavný rozhodca odpískal ďalší útočný faul na domácej strane, k zle hrajúcej obrane sa tak čoraz častejšie pridávajú útočníci, ktorý nevedia získať loptu bez toho aby si pomohli faulom.
     
    65
    Domáci hráči navyše každé rozhodnutie rozhodcu komentujú, rozhadzujú rukami, protestujú, čo im v konečnom dôsledku určite nepomáha.
     
    66
    Deyverson sa pokúšal o vysunutie Verzu, loptu ale včas zachytila obrana San Sebastianu.
     
    67
    Ani hostia už niesu v útoku tak aktívni ako tomu bolo na začiatku polčasu. Hráči sa skôr zameriavajú na obrannú hru a na to aby lopta zostala čo najdlhšie v bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    68
    Ghilas to skúsil individuálne po pravej strane, jeho pokus o center však výborným zákrokom zneškodnil na roh Mikel González.
     
    70
    Hráči si najprv rohový kop zopakovali, no na druhý pokus sme už videli ohrozenie brány Rulliho! Lopta sa aj s kusom šťastie v šestnástke odrazila k Deyversonovi, ktorého z bezprostrednej vzdialenosti vychytal práve Rulli.
     
    70
    Ďalšiu snahu o domáci útok výborne zneškodnila trojica hráčov na ľavom krídle. Lopta sa opäť nachádza v okolí stredového kruhu.
    70.
     
    71
    Hostia sa ale začínajú zahrávať s ohňom. Čoraz častejšie sa sťahujú až pred svoju šestnástku, takže útočiaci hráči sa dostávajú na dostrel brány. José Luis Morales tentoraz len tesne minul pravú tyč.
     
    72
    Levante sa tentokrát dostalo až do pokutového územia, našťastie pre hostí sa Rubén García previnil útočným faulom. Inak by sa dostal do dobrej pozície na zakončenie.
     
    73
    Medzi hráčmi sa ešte objavil menší konflikt, ktorý musel ukončiť až hlavný rozhodca. Kartové tresty z toho nebudú, hráči sú iba napomínaní.
     
    74
    Domáci tím cíti šancu na zníženie skóre, hráči sa čoraz častejšie tlačia pred bránu. Čas im však neúprosne letí a do konca riadnej hracej doby zostáva niečo cez štvrťhodinu.
     
    75
    Tréner Moyes sa odhodlal k prvému striedaniu, z ihriska sťahuje strelca druhého gólu Agirretxeho, opačným smerom putuje Castro.
     
    76
    Tak uvidíme, či striedanie pomôže tímu hostí vymaniť sa z čoraz väčšieho tlaku domáceho tímu, alebo sa ešte dočkáme dramatického záveru.
     
    77
    Zatiaľ to tak nevyzerá, tlak Levante ustúpil, hrá sa momentálne v strednej časti ihriska.
     
    78
    Castro zaviezol loptu na domácu polovicu, tam sa ju hráči snažia podržať čo najdlhšie, domáci gólman Rubén si na ňu nesiahol už poriadne dlho.
     
    79
    Niektorým domácim priaznivcom sa hra ich tímu nepáči natoľko, že už teraz začali opúšťať štadión.
     
    80
    Znova sme sa tak dostali do nezáživnejšej časti hry, domáci tím akoby sa postupne zmieroval s tým, že ani dnes nebude bodovať naplno, respektíve, že opäť vyjde bodovo naprázdno.
     
    81
    Keď k tomu pridáme fakt, že hostia vedú 0:2 a nič ich netlačí smerom dopredu tak je jasné, že hra momentálne nemá takú kvalitu akú by sme si predstavovali.
     
    82
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! To sa nepozdávalo GONZALOVI CASTROVI, ktorý najprv pripravil dobrú streleckú pozíciu pre svojho spoluhráča a keď ten nebol úspešný, zobral to na svoje plecia a z ľavej strany prudkou strelou zvyšuje na 0:3.
    82. Chory CASTRO - 0:3
     
    83
    Hneď po strelenom góle prichádza striedanie na strane Realu Sociedad, ihrisko opúšťa Zurutuza, na zhruba 10 minút nastúpi Canales.
     
    84
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Tak toto začína pripomínať exhibíciu. Do šestnástky Levante si zbehla hneď trojica hráčov, striedajúci Canales na seba naviazal dvojicu hráčov a ešte stihol prihrať CARLOSOVI VELOVI, ktorý z ťažkého uhla strieľa svoj dnešný druhý gól.
    84. Carlos VELA - 0:4
     
    85
    Okamžite po strelenom gól z ihriska odchádza Vela, na pár minút si zahrá aj Mikel Oyarzabal.
     
    86
    Je teda rozhodnuté, Levante dnes definitívne nezíska ani len bod a po ďalšom zlom výkone minimálne zotrvá na predposlednej priečke.
     
    87
    Zápas sa prakticky len dohráva, domáci tím už len vyčkáva len na svojej vlastnej polovici, aby náhodou neinkasoval aj piaty gól.
     
    89
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hráči prakticky len vyčkávajú na záverečný hvizd hlavného arbitra.
     
    90
    Deyverson sa po dlhej dobe dostal do pokutového územia, kde chcel vybojovať penaltu, no jeho teatrálne divadielko nemohlo urobiť na hlavného rozhodcu dojem. Ten mu namiesto penalty udeľuje za filmovanie druhú žltú kartu a tým teda aj červenú.
    90. Červená karta po druhej žltej
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 2 minúty naviac.
     
    90+2
    V nadstavenom čase ešte vidíme zbytočnú strkanicu medzi Rogerom Martíom a Yurim.
     
    90+2
    Roger Martí za vyprovokovanie konfliktu vidí aj kartu žltej farby.
     
    90+2
    Rovnako obišiel aj druhý účastník strkanice Yuri.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, hostia dnes presvedčivo zvíťazili 0:4 a to najmä vďaka zlému výkonu domácej obrany. Útočníci Levante mali aj kus smoly, no na to sa vyhovárať nedá, ani ich výkon nepatril k najlepším.

    San Sebastian tak v tabuľke poskočí na 14. miesto v tabuľke hneď pred Gijón, naopak Levante zotrvá na 19. mieste a môže klesnú aj nižšie ak bude Las Palmas v ďalšom zápase bodovať.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (13:50:47)

    Andrej Marienka

    Góly: 8. Vela, 35. Agirretxe, 82. Castro, 84. Vela

    Karty:   21. Deyverson (LVN), 48. Feddal (LVN), 55. Lerma (LVN), 90+2. Roger (LVN) – 12. Mikel González (RSC), 14. Bergara (RSC), 90+2. Yuri (RSC)   90. Deyverson (LVN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 10:7. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 24:15.
    Levante UD: Rubén – Morales, Simão, Feddal, García Juanfran (46. Ghilas), Toňo – Mari (46. Verza), Camarasa, Lerma (62. Rubén García) – Deyverson, Roger.
    Náhradníci: Mariño – V. Casadesús, Rubén García, Verza, Ghilas, Pedro López, D. Navarro.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, I. Martínez, Yuri – Illarramendi, Bergara – Vela (85. Olazábal), Prieto, Zurutuza (83. Canales) – Agirretxe (75. Castro).
    Náhradníci: Olazábal – Ansotegi, Canales, Castro, Pardo, Bruma.

    Rozhodca: Alberto Undiano – Diego Barbero, Jesús Zancada