Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 3:6 (kon.) | Pov. Bystrica – Humenné 1:7 (kon.)
Topoľčany – Senica 3:4 (kon.) | Detva – Bardejov 4:3 (kon.) | Nové Zámky – Trnava 5:3 (kon.)
koniec
HK DUKLA Ingema Michalovce
2:6 (1:2, 1:2, 0:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Streda 21.10.2015, 17:00TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Zraky východniarskych fanúšikov hokeja sa v stredu budú upierať predovšetkým na duel Michaloviec. Domáca Dukla hostí v derby tabuľkových susedov Liptovský Mikuláš.

    Domáci hokejisti z HK Dukla Michalovce majú za sebou dva víťazstvá v rade a na svoje konto si budú chcieť pripísať aj tretiu výhru. Ak sa im podarí svojho súpera zdolať v riadnom hracom čase, automaticky ho predbehnú a dostanú sa na štvrté miesto v tabuľke. Momentálne Michalovciam s 21 bodmi patrí piate miesto s dvojbodovou stratou na Liptákov.

    Liptovský Mikuláš uzatvára najlepšie kvarteto druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže a do Michaloviec cestuje s tými najvyššími ambíciami. V prípade trojbodového zisku by sa mohli Liptáci posunúť v tabuľke o jednu priečku vyššie.

    V stredu to bude predovšetkým o dobývaní najlepšej defenzívy ligy druhým najlepším útokom súťaže. Michalovce sa môžu popýšiť s 58 strelenými gólmi druhým najlepším útokom v lige, zatiaľ čo Liptovský Mikuláš inkasoval spomedzi tímov I. ligy najmenej gólov (27).

    Stretnutia sa začína o sedemnástej hodine a diváci sa v ňom rozhodne majú na čo tešiť. Tento duel sľubuje veľmi kvalitný hokej a mal by byť jednou z ozdôb trinásteho kola I. slovenskej hokejovej ligy.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Dukla Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Schnelly – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Jenčo. Tréner: Štefan Tóth

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Števuliak, Lichanec, Uram – Jabrocký, Piatka, Laco – Brezniak, Gápa. Tréner: Róbert Spišák

    Rozhodca: Husár – Šoltés, Wolf.
     
    Už o malú chvíľu sa dnes začne súboj tabuľkových susedov, v ktorom piate Michalovce privítajú na svojom ľade štvrtý Liptovský Mikuláš. Dnešný súboj by mal byť o dobývaní hosťujúcej defenzívy druhým najlepším útokom ligy. Liptáci v ročníku 2015/2016 inkasovali len 27 gólov, čo je najnižší počet spomedzi všetkých dvanástich účastníkov I. ligy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:20
    A dnešné stretnutie sa práve začalo. Fanúšikovia v Michalovciach sa rozhodne majú na čo tešiť.
     
    0:53
    Dnešný duel by mal byť predovšetkým o tom či sa Michalovciam podarí pokoriť mimoriadne pozornú a kvalitnú obranu súpera.
     
    1:28
    V úvodných sekundách sa obaja súperi len oťukávajú a sú veľmi pozorní v defenzíve. Dnešný duel by mal byť veľmi vyrovnaný a tak akékoľvek zaváhanie môže jeden z celkov stáť body.
     
    2:11
    Možno očakávať, že Michalovce budú v útoku omnoho aktívnejšie a budú sa usilovať o čo najrýchlejší gól, čo by tak výrazne mohlo pomôcť otvoreniu hry zo strany hostí, ktorí sa spoliehajú predovšetkým na svoju precíznu defenzívu.
     
    2:54
    Liptovský Mikuláš sa však rozhodne nemá za čo hanbiť. V tíme má viacero skúsených hráčov, okrem iného aj Mareka Urama či Jaroslava Jabrockého, ktorí svojho času patrili medzi najlepších hokejistov hrajúcich na Slovensku.
     
    3:42
    Michalovčania sa zasa spoliehajú predovšetkým na svoju prvú útočnú formáciu, kde figuruje vynikajúca zohratá trojica Banovský, Klouda, Faith. Práve tento útočný trojlístok budí u súperov najväčší rešpekt.
     
    4:33
    Možno očakávať, že defenzívne založení Liptáci budú predovšetkým vyrážať do rýchlych protiútokov a budú sa snažiť o čo najefektívnejšie brejky.
     
    5:12
    Na trestnú lavicu si ako prvý v zápase sadá domáci obranca Georgij Šangin, ktorý sa dopustil podrazenia. Liptovský Mikuláš má tak k dispozícii skvelú príležitosť ujať sa vedenia v dnešnom súboji.
     
    6:12
    Už ubehla jedna minúta z početnej výhody hostí, ktorí sa zatiaľ snažili dostať na dostrel Okoličányho, no pozorná obrana Michaloviec zatiaľ zvládla všetky vypäté situácie pred vlastnou bránou.
     
    6:52
    Do konca presilovej hry Liptovského Mikuláša už neostáva veľa času, Šangin sa čoskoro objaví na ľade a bude sa pokračovať v hre piatich proti piatim. Všetko nasvedčuje tomu, že prvá početná výhoda v zápase ostane nevyužitá.
     
    7:54
    Michalovčania hrajú už v plnom počte a nemusia tak všetku pozornosť upierať pred svoje vlastné bránkovisko. Po ôsmich minútach hry zatiaľ priaznivci na štadióne čakajú na otvorenie skóre.
     
    8:20
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    No v deviatej minúte ale v Michalovciach padá prvý gól. Skóre zápasu otvára Patrik Števuliak, ktorý prekonáva Okoličányho v bráne po tom, čo jeho strele predchádzala kombinácia Urama s Burzalom.
     
    9:23
    Hostia tak prekvapujúco otvorili skóre dnešného zápasu a v druhej polovici úvodnej tretiny budú na koni.
     
    10:00
    Za nami je prvých desať minút stretnutia, Liptáci po góle Števuliaka otvorili skóre zápasu a vedú 0:1.
     
    10:57
    A Liptáci hrali so šiestimi hráčmi, za čo si vysluhujú tímový trest. Michalovce tak majú šancu vyrovnať.
     
    11:35
    Michalovce majú jednu z najlepších presilových hier v I. lige. S 21,25% úspešnosťou im v súťaži patrí celková druhá priečka v tejto štatistike. Podarí sa zverencom Štefana Tótha udrieť aj teraz?
     
    12:24
    Dukla Michalovce dala gól!
    A Michalovce využívajú hneď prvú početnú výhodu v zápase, čím potvrdzujú, že faulovať hráčov Dukly sa túto sezónu skutočne nevypláca. Strelecky sa presadzuje najproduktívnejší hráč Michaloviec Tomáš Banovský, pre ktorého je to už dvanásty gól v novom ročníku.
     
    12:45
    Po strelenom góle si navyše Michalovce opäť zopakujú početnú výhodu o jedného muža. Prvú presilovú hru využili, tentoraz sa na trestnú lavicu poberá Jaroslav Jabrocký za držanie.
     
    13:10
    Michalovčania zavreli svojho súpera v obrannom pásme a snažia sa o zvrátenie skóre, čo by domácim hokejistom výrazne prospelo po psychickej stránke, čo do ďalšieho priebehu stretnutia.
     
    14:26
    Michalovčania majú k dispozícii ešte niekoľko sekúnd presilovej hry, no všetko nasvedčuje tomu, že Liptáci svoje druhé oslabenie v zápase prečkajú.
     
    14:45
    Jabrocký je späť na ľade a hostia budú hrať v plnom počte.
     
    15:47
    Do konca prvej tretiny ostáva necelých päť minút, oba tímy si už na svoje konto pripísali po góle a stav je zatiaľ nerozhodný 1:1.
     
    16:42
    Michalovce sa urputne snažia strhnúť vedenie na svoju stranu a pripísať si gól do šatne, no obrana Liptovského Mikuláša na čele s Dovinom zatiaľ odoláva.
     
    17:45
    Martin Krčula teraz hákoval protihráča a domáci hokejisti budú mať k dispozícii tretiu presilovú hru v zápase. Jednu sa im už podarilo využiť, podarí sa im presadiť znovu?
     
    18:00
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Diváci v Michalovciach očakávali zvrátenie skóre, no hostia sa prekvapujúco ujímajú druhýkrát v zápase vedenia. V oslabení sa strelecky presadzuje Ján Cibuľa po prihrávke Petra Bartíka.
     
    18:25
    Úlohou domácich teraz bude sa čím skôr oklepať po inkasovanom góle. Krčula je stále na trestnej lavici a Michalovce tak môžu zvrátiť nepriaznivý rezultát.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:45
    Krčula sa vracia na ľad, záverečné sekundy úvodnej tretiny odohrajú oba tímy v plnom počte.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine zápasu sa ta viac darilo hosťom z Liptovského Mikuláša, ktorí strelili dva góly a po dvadsiatich minútach vedú nad Michalovcami 1:2. Dukla však má k dispozícii ešte štyridsať minút hry, v ktorých sa môže stať čokoľvek. Zemplínčania majú k dispozícii ešte množstvo času na to, aby dokázali zvrátiť nepriaznivý stav a strhnúť duel na svoju stranu.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:47.
     
    Čoskoro sa začne druhá tretina dnešného súboja, v ktorom dnes Michalovčania zvádzajú s Liptovským Mikulášom priamy súboj o štvrté miesto v tabuľke. Navrch majú zatiaľ hostia, ktorí vedú o jeden gól.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Dukla Michalovce dala gól!
    A hostia inkasujú hneď v úvode druhého dejstva, keď sa opäť presadzuje najúdernejšia formácia I. ligy. Tentoraz na konci akcie stál Peter Klouda, pri góle si asistenciu pripisuj jeho spoluhráči Juraj Faith a Tomáš Banovský.
     
    21:42
    Michalovce vynikajúco vstúpili do druhej tretiny, strelili gól a zápas sa tak začína odznova. Oba tímy majú na svojom konte po dva presné zásahy a tento súboj od úvodu potvrdzuje, že je ozdobou trinásteho kola I. hokejovej ligy.
     
    22:31
    Martin Dolgoš sa teraz dopustil nedovoleného bránenia a hostia sa môžu tretíkrát v dueli vrátiť do vedenia.
     
    23:11
    Liptáci sa ale zatiaľ nedokážu výraznejšie presadiť v útoku, no k dispozícii majú stále dostatok času na to, aby potrestali vylúčenie domáceho beka.
     
    24:41
    Michalovce ale prečkali krušné chvíle pred vlastným bránkoviskom a počet hráčov na oboch stranách sa po vylúčení Dolgoša opäť vyrovnal.
     
    25:18
    Tempo hry sa trochu upokojilo, oba tímy si uvedomujú vážnosť dnešného duelu a snažia sa robiť čo najmenší počet chýb.
     
    26:43
    V úvode prostredného dejstva sa zdalo, že Michalovčania sa dostanú po vyrovnaní na koňa a po niekoľkých minútach sa im podarí skórovať, no pribrzdilo ich vylúčenie Dolgoša. Hra je momentálne veľmi vyrovnaná.
     
    27:05
    Dnes sledujeme výborné výkony od oboch tímov, diváci sa bavia hokejom a azda nikto si zatiaľ netrúfa odhadnúť ako sa bude stretnutie ďalej vyvíjať.
     
    28:17
    Oba tímy hrajú veľmi vyrovnanú partiu a možno očakávať, že podobný priebeh budú diváci vidieť aj v druhej polovici dnešného stretnutia.
     
    29:39
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    No krátko pred uplynutím polovice zápasu sa Liptovský Mikuláš tretíkrát v zápase ujíma vedenie. Tentoraz si gól do štatistík pripisuje Andrej Laco, ktorý zužitkoval prihrávku Juraja Kadlubiaka.
     
    30:16
    Domáci hráči budú mať ale skvelú príležitosť na vyrovnanie. Ján Cibuľa teraz nebezpečne narazil na mantinel svojho súpera, za čo bude vylúčený na dve minúty.
     
    31:16
    Prvú minútu početnej nevýhody ale hostia z Liptovského Mikuláša prečkali, keď Dukla zavrela súpera pred vlastnou bránou, no nepodarilo sa jej vyrovnať.
     
    32:16
    Ján Cibuľa sa vracia na ľad, Michalovčania nevyužili presilovú hru a v ďalšom priebehu druhej tretiny budú hrať oba tímy s vyrovnaným počtom hráčov na ľade.
     
    33:33
    Michalovčania ale na ľade pôsobia istým dojmom, snažia sa tvoriť hru a vďaka výbornej ofenzíve majú obrovskú šancu ešte zvrátiť zápas na svoju stranu.
     
    34:28
    Michalovce sa snažia dobyť defenzívu hostí, no tá je v niektorých momentoch doslova neprekonateľná, čo podčiarkuje aj výborný výkon brankára Dovinu.
     
    35:52
    Do konca druhého dejstva ostávajú už len štyri minúty a Michalovce nemajú už veľa času na vyrovnanie.
     
    36:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A Liptovský Mikuláš vedie už o dva góly. Vďačí za to útočníkovi Jánovi Cibuľovi, ktorý si na konto pripisuje druhý gól v zápase. Pri jeho góle mu asistovali Bartík s Marcinkom.
     
    37:21
    Liptáci sa zásluhou Cibuľu dostávajú do komfortného dvojgólového vedenia, Michalovčania to majú v závere druhej tretine veľmi náročné, pretože ofenzíva Dukly dnes bojuje proti najlepšej obrane ligy.
     
    38:00
    Do konca druhej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    38:42
    Michalovce sa v závere prostrednej časti všemožne snažia streliť kontaktný gól, no Liptáci sa veľmi dobre bránia. Práve posledné minúty druhého dejstva môžu byť v dnešnom súboji kľúčové.
     
    39:48
    A druhú tretinu lepšie zvládli hostia, ktorí si vypracovali dvojgólový náskok, v závere tretiny nedovolili súperovi streliť gól do šatne a do kabín idú za stavu 2:4.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Liptovský Mikuláš vedie už 2:4 a pred záverečnou tretinou je tak veľmi blízko k trom bodom. Michalovce síce hneď v prvej minúte druhého dejstva vyrovnali na 2:2, no v ďalšom priebehu hry prišli presné zásahy Laca a Cibuľu, ktorí misky váh naklonili na stranu hostí.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    Posledné dejstvo dnešného súboja sa začalo. Michalovce majú dvojgólové manko, ktoré sa budú snažiť dobehnúť.
     
    41:21
    Liptovský Mikuláš má ale s bránením tesných výsledkov skúsenosti, pýšiť sa môže najlepšou obranou v súťaži a dvojgólový náskok tak zrejme len tak ľahko nepustí.
     
    42:14
    Kouč Dukly Michalovce Štefan Tóth disponuje ale druhým najlepším útokom v lige. Ofenzíva Michaloviec je natoľko kvalitná, že v tretej tretine môže zvrátiť aj súčasný nepriaznivý stav.
     
    43:49
    Minúty však pribúdajú, Liptáci si držia svoje vedenie, zatiaľ čo Michalovce začínajú byť z nepriaznivého výsledku nervózne.
     
    44:28
    Nervozita domácich sa odzrkadľuje na predvedenej hre, Michalovčania strácajú puky a Liptáci tak môžu vyrážať do rýchlych protiútokov.
     
    45:17
    Aktivita Michaloviec navyše bude prerušená po faule Šangina. Po nedovolenom bránení domáceho obrancu bude hrať Dukla v oslabení.
     
    46:01
    Na druhej strane sa ale Peter Bartík dopustil rovnakého faulu a za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu odpykať si dvojminútové vylúčenie.
     
    46:44
    Pokračuje sa tak v hre štyroch proti štyrom, po návrate Georgija Šangina na ľad budú mať Michalovce k dispozícii 44-sekundovú presilovú hru.
     
    47:27
    Šangin sa už vrátil na ľadovú plochu a Michalovce tak majú k dispozícii krátku početnú výhodu o jedného muža.
     
    48:01
    Liptáci si ale s touto situáciou skúsene poradili, Bartík sa vrátil na ľad a po vylúčeniach na oboch stranách sa v hre pokračuje za stavu 2:4.
     
    48:52
    Michalovčanom sa čas na vyrovnanie kráti, Liptáci umne držia puk na svojich hokejkách, snažia sa zdržiavať čas a kúskovať hru.
     
    49:10
    O chvíľu na nás čaká posledná desaťminútovka hry, v ktorej sa Michalovce budú snažiť o zmazanie dvojgólového náskoku Liptovského Mikuláša.
     
    50:00
    Začala sa posledná desaťminútovka dnešného stretnutia.
     
    50:49
    Domáci hráči nemajú veľa času na vyrovnanie. Liptovský Mikuláš kontroluje hru a na ľade predvádza vynikajúci kompaktný výkon.
     
    51:22
    Hokejisti Michaloviec sa všemožne snažia streliť kontaktný gól, ktorý by vykresal iskierku nádeje pre domáci mančaft, no Liptáci sa výborne bránia s vedomím pohodlného dvojgólového náskoku.
     
    52:40
    Liptáci navyše v tretej tretine už neraz ohrozili bránu Okoličányho a dali jasne najavo, že v závere zápasu budú len vyčkávať na záverečnú sirénu.
     
    53:19
    Domáci hokejisti sa navyše budú najbližšie dve minúty brániť. Na trestnú lavicu odchádza Martin Drotár za hákovanie.
     
    53:48
    Liptovskému Mikulášu sa v presilových hrách v tejto sezóne až tak nedarí, keď využili len šesť početných výhod z 49 presiloviek, no dvojminútové vylúčenie Drotára im hrá do karát.
     
    54:55
    Hostia držia puk ďaleko od svojej brány, Dukla Michalovce sa kvôli nižšiemu počtu hráčov na ľade musí brániť a všetko nasvedčuje tomu, že Liptáci dovedú dnešný duel do víťazného konca.
     
    55:34
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Aby toho nebolo málo. Drotárov trest síce uplynul celý, no niekoľko sekúnd na to Liptáci udreli opäť a vedú už 2:5. Tentoraz si gól na svoje konto pripisuje Tomáš Marcinko, ktorý dnes hrá vydarený duel.
     
    56:23
    Musel by sa udiať menší zázrak, aby Michalovce v dnešnom zápase bodovali. Liptáci predvádzajú vynikajúci hokej a krátko pred koncom súboja vedú 2:5.
     
    57:36
    Do konca zápasu ostáva 144 sekúnd, hráči Liptovského Mikuláša môžu začať pomaly oslavovať svoj cenný triumf.
     
    58:46
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Aby toho nebolo málo, posledný klinec do rakvy Michaloviec zabíja forward Jaroslav Jabrocký, ktorý pečatí víťazstvo hostí a zvyšuje už na 2:6!
     
    59:12
    Zápas sa v poslednej minúte už len dohráva. Každému je jasné, že Liptovský Mikuláš si dnes z Michaloviec odvezie tri body a upevní si tak pozíciu v najlepšej štvorke prvej ligy.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Michalovce nezvládli priamy súboj o štvrtú priečku a Liptovskému Mikulášu podľahli 2:6. Nutno uznať, že hostia predviedli na ľade zemplínskeho tímu skvelý výkon, strelili šesť gólov a zaslúžene tak svojmu dnešnému súperovi v tabuľke odskakujú na rozdiel piatich bodov. (19:11:31)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DUKLA Ingema Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 13. Banovský, 21. Klouda (Faith, Banovský) – 9. Števuliak (Uram, Burzala), 18. Cibuľa (Bartík), 30. Laco (Kadlubiak), 37. Cibuľa (Bartík, Marcinko), 56. Marcinko (Bartík, Dovina), 59. Jabrocký (Oravec)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Dolgoš, Boboš, Buraľ – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Schnelly – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Jenčo. Tréner: Štefan Tóth
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Mezovský, Krčula, Nádašdi, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Števuliak, Lichanec, Uram – Jabrocký, Piatka, Laco – Brezniak, Gápa. Tréner: Róbert Spišák

    Rozhodca: Husár – Šoltés, Wolf

    Diváci: 650