Chabarovsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Vladivostok – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Novokuzneck – Dinamo Minsk 3:4 (0:1 po s.n.)
Novosibirsk – Novgorod 4:1 (kon.) | D. Moskva – Barys 1:2 (kon.) | Viťaz – Omsk 3:1 (kon.)
HC Slovan – Jekaterinburg 4:3 (2:0 po s.n.) | Záhreb – Jugra Chanty-Mansijsk 6:7 (1:2 po s.n.)
koniec
Viťaz Moskovská oblasť
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Avangard Omsk
cz Pondelok 19.10.2015, 18:30 • Ice Hockey Center 2004 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Běží již poslední minuta třetí třetiny a zřejmě i zápasu. Do obrovské šance se navíc řítil jeden z domácích, který byl přidržen Ivanem Lekomcevem (OMS), jenž míří na trestnou lavici. Je hotovo!
     
    56:42
    Kokšarov s Koroljovem se na brankovišti nenechali odstavit a několikrát se pokusili dostrkat kotouč do brány. Furch odolal a ještě udržel malé šance Avangardu.
     
    56:00
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Troufnu si říct, že je rozhodnuto! Viťaz se usadil v útočném pásmu a rozjel smrtelnou kombinaci na jejímž konci byla parádní přihrávka Horáka, který na nic nečekal a bleskově posunul puk před bránu. Tam již stál připravený MAXIM AFINOGENOV, jenž s ledovým klide poslal puk za záda přesunujícího se Furcha. Asistence: Roman Horák, Dmitrij Šitikov
     
    54:47
    A pro Avangard přichází komplikace v podobě vyloučení Nikolaje Gluchova (OMS), který poslal kotouč mezi diváky.
     
    48:11
    A Roman Horák mohl zařídit dvougólové vedení Viťazu. Český útočník si najel do fantastické pozice, ale tváří v tvář Furchovi přestřelil.
     
    40:08
    Hned na začátku třetí třetiny budou hrát hosté přesilovou hru. Za sekání je na trestnou lavici poslán Roman Horák (CEC).
     
    38:09
    Neskutečný zákrok Harriho Säteriho! Domácí brankář dokázal jen vyrazit střelu z levého kruhu, ke zcela volnému puku se na brankovišti dostal Semjonov, avšak toho Säteri parádně vychytal.
     
    37:04
    Viťaz mohl odskočit na rozdíl dvou branek! Rychlý útok domácího celku skončil parádní přihrávkou přes brankoviště, která přistála na holi Soloduchina, avšak ten puk nedokázal dostat přes Furchův beton do sítě.
     
    35:17
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí jsou v posledních chvílích hodně aktivní a zaslouženě se dostávají zpátky do vedení. Po rychlé kombinaci v útočném pásmu vykouzlil Abdullin výbornou přihrávku mezi kruhy, kterou našel ALEXEJE MAKEJEVE, jenž přesnou ranou přidal svůj druhý dnešní zářez. Asistence: Denis Abdullin, Alexander Nikulin
     
    30:59
    To byla velká šance Omsku! Ivan Fiščenko si výborně odstavil obránce, natlačil se před Säteriho, ale finský gólman si poradil s jeho i Lemťugovovým pokusem!
     
    27:42
    Na lavici hanby pro změnu míří hostující hráč. Je jim Ivan Fiščenko (OMS), jenž se provinil hákováním.
     
    26:12
    Teď to ale vypadalo velmi nadějně. Bombu od modré čáry sice Säteri vyrazil, ale poté se k dorážce dostal Pěrežogin, jenž bránu minul.
     
    25:19
    Držení v podání Denise Ježova (CEC) znamená druhou přesilovou hru Avangardu.
     
    21:13
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté sice nevyužili přesilovou hru, ale to je nemusí vůbec mrzet! Po vhazování ve středním pásmu se obrana Viťazu dopustila chyby v rozehrávce, čehož využil ILJA ZUBOV. Ten si s kotoučem nabruslil před Säteriho a z hranice brankoviště propasíroval kotouč za jeho záda. Bez asistence.
     
    18:55
    Aktivní Denis Paršin si našel prostor mezi kruhy, ale byl faulován a na trestnou lavici míří Igor Golovkov (CEC), který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    15:25
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Avangard ztratil kotouč v útočném pásmu a po rychlém útoku se radují domácí! Mario Kempe se podél mantinelu šikovně protáhl přes obránce až k brankovišti, kde situaci špatně vyřešil Furch. Ten se snažil lehnutím na led zastavit přihrávku, ale kotouč mu projel pod rukou přesně na hokejku ALEXEJE MAKEJEVA a ten už si věděl rady. Asistence: Mario Kempe, Olli Palola
     
    14:32
    Jenže Sobotka se dopustil velké chyby a ke střele z mezikruží se dostal jeden z domácích. Jeho nebezpečná rána šla však opět vedle.
     
    08:36
    Vyglazov byl u mantinelu tvrdě atakován Pavlem Valentěnkem (OMS) a právě hostující hráč dostává trest na 5+20 minut! Beka Avangardu již v dnešním zápase neuvidíme!
     
    07:48
    Paršin si vybruslil mezi kruhy a měl k dispozici skvělou střeleckou pozici. Velkou nevýhodou však byla hradba těl, která se před Säterim nacházela a kotouč tak až k finskému brankáři neprošel. Následný Sobotkův pokus skončil v rohu.
     
    03:55
    Sergej Širokov měl po vyhraném buly hostujícího celku na čepeli první gól zápasu, avšak střelu z výborné pozice poslal nad břevno Säteriho svatyně.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 16. Makejev (Kempe, Palola), 36. Makejev (Abdullin, Nikulin), 56. Afinogenov (Horák, Šitikov) – 22. Zubov


    Viťaz Moskovská oblasť: Säteri (Saprykin) – Eronen, Golovkov, Voronkov, Berdjukov, Antropov, Kostromitin, Ježov, Vaščenko – Šitikov, Horák, Afinogenov – Abdullin, Nikulin, Makejev – Soloduhin, Kokšarov, Koroljov – Kempe, Vyglazov, Palola
    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Ahnelöv, Alexandrov, Kempný, Lekomcev, Valentěnko, N.Gluchov, Kuljaš, Dervuk – Pěrežogin, Petrov, Zubov – Širokov, Sobotka, Paršin – Lemtjugov, A.Gluchov, Fiščenko – Michejev, Kurjanov, Semjonov

    Rozhodca: Sergej Kulakov, Andrej Rogačjov – Sergej Misjur, Jakov Palej

    Diváci: 3.470