Třinec – Mladá Boleslav 4:3 (2:1 po s.n.) | Sparta Praha – Chomutov 4:0 (kon.) | Plzeň – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.)
Litvínov – Olomouc 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Oceláři Třinec
4:3 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
BK Mladá Boleslav
cz Nedeľa 18.10.2015, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Vladimír DRAVECKÝ - 4:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Rozhodující nájezd proměnil VLADIMÍR DRAVECKÝ, když v šesté sérii prostřelil Ritticha a Pacovský už na jeho gól odpověď nenašel – 4:3 sn!
     
    64:24
    Dravecký zaváhal při rozehrávce a do dobré pozice se dostal Ovčačík! Jeho bekhendové zakončení vyrazil Hrubec vyrážečkou!
     
    61:45
    Třinec je ve čtyřech a mohl rozhodnout! Rittich vyrazil Rothovu střelu k Rákosovi, který si ale před odkrytou brankou v těžké situaci se skákavým pukem neporadil! Na druhé straně střílel Pacovský vedle.
    59:48 Jiří POLANSKÝ - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenomže v Třinci se dějí neskutečné věci a Oceláři dvanáct sekund před koncem vyrovnávají! Kučný nastřelil na modré čáře Klepiš, od kterého se puk odrazil přímo do jízdy JIŘÍMU POLANSKÉMU! Zkušený útočník mazal proti Rittichovi a bekhendový blafák zakončil střelou do sítě – 3:3! Asistence: Jakub Klepiš.
     
    59:21
    Nosek zachytil na modré čáře vyhození hostů, ale k puku se propracoval Musil. Ujížděl by sám na prázdnou branku, kdyby ho hned Zbyněk Irgl (TRI) nezahákoval. Irgl je vyloučen na dvě minuty za hákování, což zřejmě znamená konec třineckých nadějí na body.
     
    59:08
    Na začátku poslední minuty se Rothovi s Irglem podařilo dostat puk do útočného pásma a Hrubec odjel na střídačku. Vhazuje se před Rittichem, Třinec je v šesti.
     
    53:05
    Šance pro Oceláře v podobě přesilovky. Na trestnou lavici musí na dvě minuty Lukáš Pabiška (MBL), který zasáhl vysokou holí do obličeje Rákose.
    48:16 Dominik PACOVSKÝ - 2:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    48:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází branka, která posouvá Mladou Boleslav do vedení! Středočeši se dostali do útočného pásma a Holub udržel modrou čáru. První střela DOMINIKA PACOVSKÉHO trefila Hrabala, hostující útočník okamžitě vystřelil podruhé a kotouč proplaval nad levým ramenem Hrubce do horního rohu branky – 2:3! Asistence: Tomáš Urban, Jan Holub.
     
    41:57
    Na opačné straně zase z předbrankového prostoru zakončoval nepřesně Irgl! Pak už se bruslaři osvobodili, nyní jsou v plném počtu.
     
    41:10
    V osobním souboji se slovenským útočníkem uspěl mladoboleslavský obránce a hosté ujeli do brejku! Pacovský se zakončením počkal do poslední chvíle, Hrubec kotouč vyrazil!
     
    39:56
    V samém závěru druhé třetiny přichází nedovolený zákrok Marka Trončinského (MBL) na Irgla. Extřinecký obránce je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    35:45
    Mladá Boleslav kouše a Hrubec má spoustu práce! Stříteského střelu tečoval Výborný, třinecký gólman zasáhl betonem a duchapřítomný Nosek vyhodil kotouč z nebezpečného prostoru před brankou.
    33:05 David VÝBORNÝ - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    33:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři využívají hru v početní výhodě a mažou dvoubrankové manko Ocelářů! První Stříteského ránu ještě zablokoval Orsava, podruhé Stříteský přihrál DAVIDU VÝBORNÉHO, který střelou z těžkého úhlu propasíroval kotouč za Hrubce – 2:2! Asistence: Matěj Stříteský, Tomáš Urban.
     
    32:50
    Jakub Klepiš (TRI) zastavil pronikajícího Musila jen za cenu faulu a odsedí si dvě minuty za hákování. Mladá Boleslav bude mít po skončení komerční přestávky dobrou šanci na vyrovnání.
     
    31:10
    V posledních momentech sledujeme pohledný hokej ve stylu nahoru – dolů. Oceláři propadli vzadu a Pacovský jel zleva sám na Hrubce! Ten si s jeho pokusem poradil, kotouč podržel a Oceláři nadále vedou!
     
    27:03
    Plíhalovo nahození od modré čáry přeletělo Rittichovu branku, o několik později se faulem provinil Richard Jarůšek (MBL). Útočník hostů je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    25:56
    Branka hostů je však orámována dvěma třineckými tutovkami! Dravecký našel před brankou Irgla, který už ale hledal mezeru mezi Rittichovými betony marně! Na druhé straně vyhlavičkoval Hrubec pokus Klimenty a odražený puk schoval do lapačky.
    25:19 Jan HOLUB - 2:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    25:19
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se prosadila bezprostředně po buly před třineckou brankou a snižuje náskok soupeře! Urban přihrál k mantinelu JANU HOLUBOVI, jehož střela prošla Hrubcovi k pravé tyči – 2:1! Asistence: Tomáš Urban.
     
    25:06
    Růžička získal kotouč v rohu kluziště a přihrál před branku volnému Meidlovi! Ten si mohl připsat druhou branku, ale Rittich byl proti!
    17:37 Jiří POLANSKÝ - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    17:37
    Třinec právě vstřelil branku!
    Mladé Boleslavi se podařilo dvakrát vyhodit, ale dalšímu náporu Třince už se neubránila! Roth na modré čáře nic nevymýšlel a vypálil. Rittich vyrazil puk jen k JIŘÍMU POLANSKÉMU, a ten z úhlu doklepl do odkryté klece – 2:0! Asistence: Vladimír Roth, Vladimír Dravecký.
     
    16:44
    Hra nabrala slušný spád a Oceláři si vykoledovali faul. Na trestnou lavici odjíždí Radim Hruška (MBL) na dvě minuty za hákování.
     
    14:25
    Na jeho konci stála rána M. Doudery, při níž také Rittichovi pomohla tyč! Nyní už hosté situaci uklidnili a rozehrávají zpoza branky.
     
    11:11
    Mohlo být vyrovnáno! Pabiška přihrál za branku Výbornému, který viděl na pravém kruhu volného Stříteského. Rána mladoboleslavského obránce z první zacinkala o tyč!
     
    10:57
    Jakub Orsava (TRI) fauloval po vhazování v útočném pásmu Ovčačíka a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění. První přesilovku v zápase si zahrají hosté.
    04:44 Radek MEIDL - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    04:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec udeřil ze své první šance a ujímá se vedení! Hrabal zavezl kotouč do útočného pásma a Žejdl jej nedokázal odehrát z prostoru mezikruží. Růžičkova střela se pak od Ritticha odrazila k RADKU MEIDLOVI, jenž dorazil do prázdné branky! Meidl si připsal svou první extraligovou branku – 1:0! Asistence: Marek Růžička.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 5. Meidl (Růžička), 18. Polanský (Roth, Dravecký), 60. Polanský (Klepiš), rozh. náj. Dravecký – 26. Holub (Urban), 34. Výborný (Stříteský, Urban), 49. Pacovský (Urban, Holub)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Jarůšek (MBL)
    0:1   Irgl (TRI)
    2. séria:
    0:1   Bárta (MBL)
    1:1   Polanský (TRI)
    3. séria:
    1:1   Trončinský (MBL)
    1:1   Klepiš (TRI)
    4. séria:
    1:1   Polanský (TRI)
    1:1   Jarůšek (MBL)
    5. séria:
    1:1   Irgl (TRI)
    1:1   Žejdl (MBL)
    6. séria:
    2:1   Dravecký (TRI)
    2:1   Pacovský (MBL)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Šimboch) – Linhart, M. Doudera, Klesla (C), Roth, L. Doudera, Nosek, Hrabal – Dravecký, Polanský (A), Irgl – Svačina, Plíhal, Klepiš – Orsava, Rákos, Hrňa – Meidl, Růžička, Káňa. Trenér: Jiří Kalous.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (Řehoř) – Stříteský, Voráček, Trončinský (A), Holub, Ovčačík, Robar, Kučný – Jarůšek, Výborný (C), Pabiška – Ďurač, Urban, Pacovský – Látal, Hruška, Klimenta (A) – Musil, Žejdl, Bárta. Trenér: František Výborný.

    Rozhodca: Roman Polák, Vladimír Šindler – Tomáš Brejcha, Libor Suchánek

    Diváci: 5028 (97 % celkové kapacity)