Everton – Liverpool 1:1 (kon.) | Arsenal – Manchester United 3:0 (kon.) | Swansea – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Swansea City
2:2 (2:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 04.10.2015, 17:00 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní 8. kola najvyššej anglickej súťaže – Premier League. V dnešnom dueli proti sebe nastúpia Swansea City a Tottenham Hotspur.


    Posledných 5 meraní síl:
    Tottenham – Swansea 3:2
    Swansea – Tottenahm 1:2
    Swansea – Tottenham 1:3
    Tottenham – Swansea 1:0
    Swansea – Tottenham 1:2


    Swansea City sa momentálne nachádza na 12. priečke s 9 bodmi a so skóre neutrálnym 8:8. Swansea v tohtoročnej sezóne bodovala naplno len dvakrát. Tri zápasky skončili remízou a dva prehrou. Domáci sú už tri kolá bez vyhratého zápasu. Poslednú výhru si pripísali prekvapivo v zápase proti Manchestru United, ktorý Swansea zdolala 2:1. Posledné ligové meranie síl dopadlo víťazstvom Southamptonu, ktorý domácich nešetril a vyhral 3:1 gól za Swansea si pripísal z penalty bývalý hráč Spurs Sigurdsson.



    Tottenham Hotspur na opačnej strane máme tím, ktorý je napriek európskym povinnostiam na lepšej pozícii ako jeho náprotivok. Spurs momentálne okupujú 8. priečku s 12 bodmi a so skóre 9:5. Kohúti držia pozitívnu šnúru a to 6 zápasov bez prehratého zápasu. V poslednom kole nastúpili proti favorizovanému Manchestru City, ktorý poľahky zdolali a to 4:1. O góly sa postarali: Dier, Kane, Lamela a Alderweilerd.
    Tottenham hrá okrem domácich súťaží aj Európsku ligu. V skupine J patrí kohútom momentálne prvá priečka po výhre nad Karabachom a remíze s Monacom.
    Boli ste niekedy na Liberty Stadium? Spurs TV Vás ním prevedie.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Tottenhamu, ktorí majú dnes na sebe modré dresy. Ich náprotivok dnes obliekol naopak biele.
     
    2
    Tottenham sa ihneď po rozohrávke presunul pred vlastného gólmana. Kombináciou na jeden dotyk sa pomaly ale isto dostávajú za poliacu čiaru.
     
    3
    Gomis s loptou kľučkoval pred 16-tkou hostí. Loptu si už už hádzal na silnejšiu nohu, no strela neprišla. Eriksen si loptu zobral pod svoju moc.
     
    4
    Kohúti sa ocitli v menšom útočnom výpade, no po nepresnej prihrávke Eriksena sa lopta znovu presúva na polku domácich.
     
    4
    Kane v súboji s vybehnutým Fabianskim. Gólman domácich poslal Kane na zem nedovolene. Hlavný arbiter píska. jedná sa skôr o skrátený rohový kop.
     
    5
    Lamelov center smeroval na hlavu Vertonghena, no stopér Spurs sa k zakončeniu nedostal. Swansea vyviezla loptu na polku, no tu si ju pod moc berú znovu hostia.
     
    6
    Gomisova kolmica za obranu mala smerovať na Montera. Adresát sa však k lopte nedostal vďaka Walkerovi.
     
    6
    Podobne to skúšal aj Shelvey. Pas Jonja Shelveyho prerušil vo vzduchu jeden zo stopérov Spurs. Tottenham je tak znovu pri lopte.
     
    7
    Rozbehnutý Walker ďakuje Erikovi Lamelovi za prihrávku, no my uvidíme len a len rohový kop.
     
    8
    Lamelov center od vlajočky padol na hlavu Toby Alderweireld. Tobymu sa podarilo zakončiť hlavou len vysoko nad bránku domácich.
     
    9
    Rozbehnutý Montero hľadal cestu cez krídlu. Tu však stál Ali, ktorý čisto berie loptu na svoju kopačku a ihneď rozohráva smerom dopredu.
     
    9
    Tentokrát to Walkerovi neprešlo. Ťahanie za dres Montera si všimol hlavný arbiter a tak loptu pri stredovom kruhu prisúdil domácim futbalistom.
     
    10
    Lloris si dal pozor na šprintujúceho Gomisa a loptu mu v poslednej chvíli doslova uchmatol z kopačky. Zakončenie tak v prvej desaťminútovke stále neprichádza ani na jednej strane.
     
    11
    Tottenham je síce pri lopte častejšie, no cez obranu Swansea to dnes nejde tak jednoducho.
     
    12
    Prvá strela stretnutia prišla z kopačky hosťujúceho Chadliho. Ten sa dostal k lopte po zlej rozohrávke Gomisa. Do lopty sa oprel z hranice vápna, no mieril len do priestoru kde stál Fabianski.
     
    13
    Pri lopte sú takmer stále Spurs. Domáci futbalisti napádajú, no kohúti sú veľmi opatrný.
     
    14
    Centrovanou loptou to na opačnej strane skúšal Rangel. Vzdušný pokus mieril na Gomisa, no Alderweireld loptu včas odhlavičkoval.
    Erik Lamela (Tottenham) mal počas posledných troch zápasov Barclays Premier League prsty v troch góloch.

     
    15
    Davies z krídla posunul na Eriksena. Druhý menovaný skúšal pohybom oklamať Fernandeza, no domáci stopér pozorne loptu kradne pre svoj tím.
     
    16
    Swansea dala gól!

    Krásna akcia domácich prináša po centri z pravej strany aj zaslúžený gól! Sigurdsson našiel na krídle nestráženého Montera, ktorý z krídla zakrútil loptu priamo na hlavu ANDREHO AYEWA. Ayew bez väčších problémov prekonáva prikrátkeho Llorisa.
    16. André AYEW - 1:0
     
    18
    Tottenham je síce v doterajšom priebehu zápasu pri lopte častejšie, no futbal sa hrá na góly. Času je však stále veľa.
     
    19
    Walker si teraz dokázal poradiť s kľučkujúcim Monterom. Loptu mu bez faulu odobral a ihneď si pomohol s gólmanom Llorisom.
     
    19
    Gomis teraz môže byť rád, že nevidel po faule na Vertonghena žltú kartu. Vie to aj samotný previnilec a tak ďakuje hlavnému arbitrovi.
     
    20
    Alli až príliš dravo bojoval o loptu v malom vápne Swansea. Loptu síce získal, no previnil sa faulom a tak ju hneď aj stráca.
     
    21
    Ďalší zo súbojov Walker vs. Montero. Opäť vyhral zadák hostí, ktorý od vlajočky nedovolil centrovať.
     
    22
    V zápätí tu máme ďalší súboj týchto futbalistov. Teraz uvidíme rohový kop Swansea po zblokovanom centri.
     
    23
    Montero poslal od vlajočky pretiahnutý center. K zakončeniu sa odhodlal ešte Shelvey, no Lamela jeho projektil zblokoval vlastným telom.
     
    24
    Montero mohol zahájiť ďalší šprint smerom na Walkera, no loptu si od Shelveyho nespracoval ideálne a tá mu jednoducho odskočila za postrannú čiaru.
     
    25
    Alli to vymyslel naozaj krásne. loptu posunul pätičkou za seba na Eriksena, no tomu sa do strely položil jeden z futbalistov v bielom a tak presnú strelu nevidíme.
     
    25
    Hlavný arbiter teraz dohovára Walkerovi po faule na Montera. Aj v tomto prípade ej to bez žltej karty.
     
    26
    Idnividuálne to skúšal v úniku Alli, no tomu sa nepodarilo prejsť cez Fernandeza. Ten je dnes ozajstnou oporou Swansea.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Federico Fernández (Swansea City).
     
    27
    Loptu si po faule na Alliho postavil Eriksen. Je to takmer na hranici 16-tky.
     
    27
    Tottenham dal gól!

    CHRISTIAN ERIKSEN to zrejme lepšie ani kopnúť nemohol. Podarilo sa mu prekonať nie len 5-členný múr domácich ale aj bezmocného Fabiańskeho, ktorý sa zo svojho miesta ani en nepohol.
    27. Christian ERIKSEN - 1:1
     
    29
    Momentálne sa hrá v strede hracej plochy. Lopta je v moci kohútov, ktorí sú po dorvnávajucom góle pri chuti.
     
    30
    Rohový kop Spurs zahrával Lamela. Tomu sa center od vlajočky nepodaril. Domáci futbalisti sa oslobodili a momentálne si loptu vymieňajú kúsok od poliacej čiary.
     
    31
    Montero znovu skúšal pozornosť Walkera. Priechod sa síce neuskutočnil, no uvidíme aspoň rohový kop.
     
    32
    Swansea dala gól!

    Nešťastníkom po rohovom kope sa stáva HARRY KANE. Pri tomto hráčovi nestál ani jedne muž v bielom. Harry loptu netrafil ideálne a namiesto odkopu loptu poslal priamo pod brvno vlastnej bránky. Obrovská smola.
    32. Harry KANE - 2:1
     
    34
    Kane chcel odčiniť svoj skutok. Dostal naozaj krásnu loptu od Lamelu, no jeho prízemný projektil chytá pozorný Fabiański.
     
    35
    Na opačnej strane to skúšal Gomis. Ten však nedokázal kľučkami oklamať Vertonghena, ktorý loptu odkopáva len za postrannú čiaru.
     
    35
    Lamela si v súboji s Williamsom vypýtal faul. Ďalšia zaujímavá štandardka pre hosťujúci celok. Pri lopte je dvojica Eriksen-Lamela.
     
    36
    Do lopty sa napokon oprel Christian Eriksen. Tomu sa znovu podarilo prekonať múr, no skvelý Lukasz Fabiański tento raz vyráža.
     
    38
    Pri lopte sú hostia, ktorí loptu držia v tesnej blízkosti 16-tky Swansea. Loptu si síce vymieňajú, no chýba tomu strela.
     
    39
    Ki skúšal nájsť vo vápne pasom Ayewa. Loptu však poslal priďaleko a tá tak opúšťa hraciu plochu bez povšimnutia.
     
    40
    Chadliho strieľaný center odvracia Williams spred Lamelu. Uvidíme aspoň rohový kop Tottenhamu.
    Christian Eriksen (Tottenham) strelil posledné tri góly v Barclays Premier z voľného priameho kopu. Exekútor na pohľadanie!

     
    40
    Eriksenov center od vlajočky našiel Alliho, no spomínaný hráč sa cez Andrého Ayewa nedokázal presadiť.
     
    41
    Tottenham chce v závere polčasu aspoň dorovnať. Eriksenova strela narobila síce Fabiańskemu problémy, no miesto v sieti si nenašla. Nasleduje ďalší rohový kop.
     
    43
    Tottenham to skúšal teraz aj po krídlách. Konkrétne to bol Kane, ktorý hľadal Eriksena, no obrana domácich si tohto futbalistu postrážila.
     
    44
    Chadliho kolmica na Alliho bola veľmi nepresná. Alli však o loptu ešte zabojoval a podarilo sa mu vybojovať aspoň vhadzovanie kúsok od bránky.
     
    45
    Montero predviedol naozaj krásny šprint cez Walkera. Loptu si však hodil ďaleko od nohy a tá končí mimo hraciu plochu. Lloris bez váhania rozohráva.
     
    45+1
    Nadstavujú sa +2 minúty.
     
    45+2
    Vyzerá to tak, že prvý polčas sa už len dohrá v okolí stredovej čiary.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas zápasu medzi Swansea City a Tottenham Hotspur. V prvom polčase sme sa dočkali až troch gólov a do istej výhody sa dostali práve domáci ,ktorí po polčase vyhrávajú 2:1. O úvodný gól sa z ničoho nič postaral Ayew v 16. minúte. Prešlo len 11 minút a my sme boli svedkami dorovnávajúceho gól Eriksena z priameho kopu. V 32. minúte sa nešťastníkom stal Harry Kane, ktorý loptu po rohovom kope poslal do vlastnej siete.


    Druhý polčas začne približne o 18:02.
    Harry Kane rozradostněl súpera vlastným gólom a Spurs po prvom polčase prehrávajú na Liberty Stadium 2:1.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Swansea, ktorí kombinujú pred vlastného gólmana. Tottenham samozrejme vysoko napáda.
     
    47
    A Kane bol ihneď v úvode druhého polčasu v šanci na dorovnanie. Po centri Daviesa sa ocitol sám pred Fabiański, no vybehnutý góman chytá.
     
    48
    Šanca aj na opačnej strane. Dnes ide takmer každá jedna lopta cez Montera. tak tomu bolo aj teraz. Spomínaný futbalista našiel pred Llorisom Gomisa, no ten mieri nad.
     
    49
    Alli skúšal individuálny prienik cez trojicu futbalistov v bielom .Loptu však stráca a tú ihneď odkopáva Fernández.
     
    50
    Davies zakrútil loptu na zadnú tyč. Tu lopta vypadla Fabianskemu z náruče, no hlavný arbiter odpískal útočný faul. Zakončenie do poloprázdnej bránky tak neprichádza.
     
    51
    Hostia podobne ako v prvom tak aj v druhom polčase. Loptu držia pred vlastným gólmanom. Času na bodovanie majú zatiaľ dosť.
     
    53
    Z ľavej strany to skúšal tvrdým centrom Taylor. Jeden zo stopérov Spurs bez problémov odvracia do bezpečia.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Ben Davies (Tottenham Hotspur).
     
    54
    Ki sa musel rozhodnúť pre spätnú prihrávku. Vo vápne sa mu nikto z jeho spoluhráčov neponúkal. Navyše po ďalšom centri uvidíme rohový kop.
     
    55
    Po rohovom kope prišiel aj ďalší center. K zakončeniu sa na zadnej tyčke dostal Gomis, no ten mieril len na bočnú sieť.
     
    56
    Dier sa dral s loptou do vápna Swansea. Strela však cez prehustenú obranu neprišla a Swansea tak môže zahájiť protiútok.
     
    57
    za postrannou čiarou sa v modrom drese už rozcvičuje Andros Townsend, ktorý pravdepodobne nahradí Lamelu.
     
    57
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Érik Lamela, prichádza Andros Townsend.
     
    58
    Gomis sa krásne uvoľnil cez dvojicu stopérov v modrom. Loptu si však hodil moc na stranu a tak vyzerala aj strela. Letela dobrý meter o ľavej tyčky.
     
    59
    Rohový kop Swansea zahral Shelvey, ktorý centroval síce razantne ale len do rukavíc pripraveného Llorisa.
     
    60
    Striedajúc Townsend predviedol naozaj sľubný prienik po krídle. Loptu dostal až k rohovej zástavke, no center odvracia hlavou do bezpečia Williams.
     
    61
    Ďalšia nádherná a najmä rýchla akcia domáceho celku. Lopta sa po narážačke dostala na kopačku Sigurdssona, ktorý žiaľ z ideálnej pozície netriafa bránku. Uvidíme aspoň rohový kop.
     
    62
    Ale ani z centru od vlajočky neprišla gólová radosť. Domáci však stále pri lopte.
     
    62
    Menší zmätok pred bránkou Huga Llorisa. K lopte sa dostal Gomis, Sigurdsson a aj Shelvey, no ani jeden z futbalistov sa cez obranu nepresadil. Ukľudňuje až Vertonghen.
     
    63
    Hra sa pomaly ale isto stupňuje. Ďalší rýchly prienik nám ponúkol Townsend. Androsovi sa podarilo aj centrovať, no znovu nenašiel nikoho v modrom drese pred Fabiańskim.
     
    64
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Clinton N'Jie.
     
    64
    N"Jie si vypýtal faul kúsok od 16-tky domácich. Pri lopte je samozrejme Eriksen ale aj Townsend.
     
    65
    Tottenham dal gól!

    Rozmýšlam či sa toto naozaj stalo! Do lopty sa znovu oprel CHRISTIAN ERIKSEN, ktorý strieľa svoj druhý gól zápasu a štvrtý gól z priameho kopu v lige. Eriksenovi sa znovu podarilo prekonať múr a loptu umiestnil priamo pod brvno bránky Fabiańskeho.
    65. Christian ERIKSEN - 2:2
     
    67
    Stav zápasu je 2:2 a my začíname prakticky od začiatku. Tottenham po strelenom góle aktívnejším celkom.
     
    68
    kane si urobil vo vápne Swansea priestor na strelu. Nakoniec však nestrieľal ale loptu posielal ešte na zadnú tyč. Bohužiaľ žiaden z kohútov na tomto mieste nestál.
     
    69
    Eriksen dlhým pasom za obranu hľadal N'Jieho, no spomínaný futbalista sa k lopte nedostal skôr ako gólman domáceho celku.
     
    70
    Podobne ako Eriksen to teraz skúšal Shelvey. Jeho pas za obranu smeroval na Gomisa, no Toby Alderweireld si tohto futbalistu postrážil.
     
    71
    Tottenham znovu zavrel Swansea vo vlastnom vápne. Prišla aj strela z hranice vápna, no Androsova Townsendova strela bola zblokovaná priamo do rúk Fabiańskeho.
     
    72
    Na opačnej strane sa uvoľnil Montero, ktorý z krídla hľadal Kiho. Centrovaná lopta však adresáta nenašla.
     
    74
    Kohúti majú možnosť dostať sa prvýkrát v zápase do vedenia rohovým kopom. Loptu si stavia Eriksen.
     
    75
    Domáci sa ubránili aj v tomto prípade a tak gól nevidíme. Navyše sa na strane Swansea chystá striedanie.
     
    76
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Gylfi Þór Sigurðsson, prichádza Modou Barrow.
     
    76
    Krásny projektil teraz prišiel z kopačky Deleho Allyho. ten pálil z dobrých 20 metrov no Fabiański ho vychytal. Následná dorážka si miesto za chrbtom gólmana Swansea nenašla.
     
    78
    Tottenham predviedol naozaj krásnu kombináciu. Konkrétne to bol Kane s N'Jiem. Ku koncovke sa odhodlal druhý menovaný, no jeho strela neletela podľa predstáv.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Eric Dier (Tottenham Hotspur).
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo okolo 10 minút. Stále je to dosť času na strelenie gólu, ktorý by mal hodnotu troch bodov.
     
    81
    Fabiański teraz chytil ďalšiu štipľavú strelu a podržal tak svoj tím. Tento raz sa k strele spoza vápna odhodlal Townsend, no gólman povedal NIE.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Mousa Dembélé.
     
    83
    Townsend trošku sebecky. K dispozícii mal dvojicu svojich spoluhráčov, ktorí mali lepšiu pozíciu. Koncovka Androsa končí len v rukách Fabianskeho.
     
    84
    Vertonghen si vypýtal faul kúsok od vápna Swansea. Hlavný arbiter síce pískol, no proti stopérovi Spurs.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).
     
    85
    Po faule Debelého uvidíme priamy kop pre Swansea. Lopta je dostatočne vzdialená od bránky a tak pôjde s veľkou pravdepodobnosťou o centrovanú loptu.
     
    86
    Swansea sa napokon zastavila sama v útoku. Jednalo sa o ofsajdové postavenie kapitána Williamsa.
     
    86
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jonjo Shelvey, prichádza Jack Cork.
     
    87
    Townsendov center bol trošku pretiahnutý a tak sa N'Jie k lopte ani len nedostal.
     
    88
    Tottenham zavrel Swansea vo vlastnom vápne. Center za centrom zatiaľ nepriniesol ohrozenie. Navyše si Barrow vypýtal faul a tak sa Swansea poľahky oslobodí.
    Christian Eriksen (Tottenham) oslavujúce druhý gól v dnešnom zápase na ihrisku Swansea. Bude znamenať pre Spurs bodový zisk? Zatiaľ to vyzerá, že áno.

     
    89
    Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Tottenham Hotspur).
     
    90
    Eriksen si loptu z krídla potiahol až na stred ihriska. jeho následný projektil si našiel cestu cez trojicu v bielom, no gólmana Fabiańského neohrozil.
     
    90+1
    Nadstavujú sa +4 minúty.
     
    90+2
    Dier trošku zbytočne fauloval na vlastne polovičke. Vyzeralo by to akoby si tento hráč doslova pýtal kartu.
     
    90+3
    Tak a teraz si môže Tottenham vydýchnúť. Po centri z 30 metrov lopta našla hlavu Montera, ktorý zakončoval pod brvno bránky Llorisa. Skvelý Hugo však špičkami prstov vyráža loptu na brvno.
     
    90+4
    Alli to skúšal veľmi jednoducho. Loptu si potiahol až do vápna, no následný pád vo vápne bol až príliš okatý.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami zápas medzi Swansea City – Tottenham Hotspur. V samom závere zápasu máme pohľad na smutného Christiana Eriksena, ktorý nám dnes ponúkol dva kúsky z priameho kopu. celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 2:1. V druhej 45. minútovke sme sa dočkali len jediného gólu a ten prišiel z kopačky Eriksena, ktorý vymietol pavučinu z pravého horného rohu bránky Fabiańskeho. Stav sa mohol meniť v 93 minúte, no Lloris v poslednej chvíli zachraňuje.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:55:00)
    Dva krásne voľné priame kopy v podaní Christiana Eriksena majú bodovú hodnotu potom, čo Tottenham remizoval na Liberty Stadium sa Swansea 2:2.

    Patrik Ondrovič

    Góly: 16. A. Ayew, 32. Kane (vla.) – 27. Eriksen, 65. Eriksen

    Karty:   27. F. Fernández (SWN) – 53. Davies (TOT), 79. Dier (TOT), 84. Vertonghen (TOT), 89. Walker (TOT)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:19.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, A. Williams (C), F. Fernández, Taylor – Ki Song-jung, Shelvey (86. Cork) – A. Ayew, G.Þ. Sigurðsson (76. Barrow), Montero – B. Gomis.
    Náhradníci: Nordfeldt – Cork, Bartley, Tabanou, Routledge, Éder, Barrow.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Alli – Lamela (57. Townsend), Eriksen, Chadli (64. N'Jie) – Kane (82. Dembélé).
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, N'Jie, Townsend, Dembélé, Carroll.