Žilina – Michalovce 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Podbrezová 3:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
3:1 (1:1)
FK Železiarne Podbrezová
Nedeľa 27.09.2015, 17:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan porazil Podbrezovú 3:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (19:00:16)
     
    Marek Fabuľa (tréner Podbrezovej):
    "S výkonom môjho mužstva som veľmi spokojný. Boli sme vyrovnaným súperom Slovana, mali sme dnes získať aspoň jeden bod. Všetko snaženie skončilo na našom brankárovi, jeho výkon považujem za "trestný čin," urobil dve hrubé chyby a to, čo dnes predviedol, som nevidel ani u prípravkárov."

    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana):
    "Po dvoch významných dueloch s Trenčínom a Podbrezovou sme odohrali odlišný duel. Nebol som spokojný s prvým polčasom, verím, že išlo o únavu a nie prístup hráčov, lebo to by sme potom museli zmeniť veľmi veľa. Spokojný som len s tromi bodmi, budem sa musieť s hráčmi porozprávať, lebo som dnes čakal oveľa viac. Musíme ukázať odlišný prístup, ako dnes. Savičevič cez polčas striedal pre zranenie, nevieme ešte, ako dlho bude mimo hry. Vittek striedal kvôli tomu, že sme ho chceli po zranení šetriť."
     
    Všetci hráči sa presunuli pred Muchu na rozohrávku štandardky Podbrezovej, Glova však medzitým ukončil zápas. Trochu to vystihuje dnešný duel, ktorý síce priniesol štyri góly, tri však boli kuriózne a padli po hrubých chybách brankárov a obrán. Slovan bol lepší, aktívnejší a vyhral zaslúžene, vo výkone domácich však boli veľké rezervy. Hostia dnes však okrem pár akcií nepredviedli vôbec nič a preto nemohli pomýšľať na body. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme hlasy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Po centri z rohu sa chystal hlavičkovať Zreľák, v súboji však fauloval protihráča, Baláž tak rozohrá jednu z posledných akcií stretnutia.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    V závere ešte pekná akcia belasých, Štefánik vybojoval loptu v strede poľa, akcia pokračovala cez Milinkoviča na ľavej strane, ktorého strieľaný center zrazil obranca na roh.
     
    89
    Kapor pomerne v komickej situácii, chcel zachytiť loptu pri rohovej zástavke, zahral však rukou a preto môže vykopávať Mucha.
     
    88
    Slovan kombinuje v strede poľa, všetci už pravdepodobne čakajú na záverečný hvizd. Belasí faulovali v strede poľa a tak je tu ešte šanca pre hostí.
     
    87
    Gal-Andrezly sa ešte snažil preniknúť po ľavej strane, neuspel tam však v súboji so Sekuličom. Po útočnom faule nasleduje akcia Slovana.
     
    86
    Slovan dohráva zápas na útočnej polovici, Podbrezová pôsobí v celom druhom dejstve odovzdane a nemení sa to ani teraz.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 821 divákov.
     
    85
    Slovan zahrával roh, po ktorom hlavičkoval na úrovni bieleho bodu Saláta, loptu ale netrafil dostatočne dôrazne a Baláž dokázal zasiahnuť.
     
    84
    Hostia sa veľmi hnevajú, Kubík stratil loptu v súboji s Vajdom, rozhodca však odpískal faul hráča hostí. Lopta teda ostáva na kopačkách Slovana.
     
    83
    Akcia Slovana skončila pri pravej postrannej čiare, po neúspešnej akcii Podbrezovej sa však lopta rýchlo vrátila na kopačky belasých.
     
    82
    Podbrezová ani pri dvojgólovej strate nezmenila nič na svojej taktike a stále úporne bráni. Dá sa povedať, že o držiteľovi troch bodov je rozhodnuté a ostanú v Bratislave.
     
    81
    Akcie Slovana získavajú konečne potrebnú ľahkosť, po jednej z nich a krížnom centri hlavičkoval na ľavej strane Podaný, ešte pred Balážom odkopol jeden zo stopérov.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza František Kubík.
     
    79
    Belasí využívajú priestor v rozhodenej obrane Podbrezovej, Gonzales sa uvoľnil v strede a hľadal naľavo Milinkoviča, ktorého nepustil do šestnástky Migaľa.
     
    78
    Na opačnej strane Migaľa takmer ohrozil Muchu, keď mu lopta pri centri zle sadla a nabrala zvláštnu trajektóriu, Mucha napokon kryl pri svojej pravej žrdi.
     
    77
    Gonzales pokazil brejk Slovana nevydarenou prihrávkou "pod seba," v strede šestnástky si loptu nikto nedokázal prebrať. Útočia tak hostia.
     
    76
    Gal-Andrezly nepresne centroval do pokutového územia a Slovan mohol ísť do brejku, po ktorom strieľal z 20 metrov Zreľák a jeho tiahla strela len tesne minula ľavý horný roh brány!
     
    75
    Slovan dal gól!
    S najväčšou pravdepodobnosťou je rozhodnuté, môžeme povedať, že Podbrezová si tento zápas prehrala sama! Opakoval sa scenár z druhého gólu, po dlhej lopte za obranu vybehol Baláž za hranicu šestnástky, nedohodol sa s obrancami, lopty sa tak ujal TAMÁS PRISKIN, s ľahkosťou obišiel Baláža a umiestnil loptu do prázdnej brány!
     
    74
    Slovan zahrával štandardku od pravej postrannej čiary, vysoký center predlžoval hlavou za seba Sekulič, Milinkovič na ľavej strane už loptu na hracej ploche nedobehol.
     
    73
    Podio vyslal priam príšerný center, ktorý našiel hlavu prvého postaveného Gonzalesa. V pokutovom území sa navyše pískal útočný faul, loptu pošle do hry Mucha.
     
    72
    Gonzales pri pravej postrannej čiare zastavil Gala-Andrezlyho, zákrok bol vyhodnotený ako nedovolený a Podbrezová môže zahrávať zaujímavú štandardku z 35 metrov, loptu pošle do hry Podio.
     
    71
    Milinkovič to napokon rozchodil a už je späť na trávniku, zatiaľ to vyzerá tak, že by mal zápas bez väčších problémov dohrať.
     
    70
    Po jednom z nasledujúcich súbojov ostal na zemi v bolestiach Marko Milinkovič, bude potrebovať lekárske ošetrenie a momentálne to nevyzerá tak, že by mal pokračovať v hre.
     
    69
    Zreľák si po páde v šestnástke pýtal penaltu, keď ho tam pekne vysunul Milinkovič a Zreľák padol po kontakte s Vajdom, rozhodca Glova na biely bod neukázal.
     
    68
    Po nízkom centri na bližšiu žrď chcel vyrovnať Melunovič, tvrdo sa oprel do lopty, ktorá však po jeho zásahu smerovala nad bránu.
     
    67
    Podbrezová musí aj útočiť, Gal Andrezly pekne prenikol po ľavej strane a strieľaným centrom hľadal pred bránou spoluhráčov, Gorosito odvrátil na roh.
     
    67
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Filip Oršula.
     
    66
    Center z rohu preletel ponad hlavy všetkých hráčov cez celú šestnástku až na jej vzdialenejšiu stranu, kde loptu na hracej ploche nezachytil Vaščák.
     
    65
    Kochan si sklepol vysoký center pred šestnástkou Slovana, Podbrezová napokon po zablokovanom centri Melunoviča získala aspoň roh.
     
    64
    Akciám Slovanu chýba lepšia finálna fáza, ani teraz to belasým nevyšlo, keď si na Gonzalesovu kolmicu do šestnástky nenabehli Vittek ani Priskin.
     
    63
    Ľavý obranca domácich Podaný potreboval ošetrenie po tvrdom súboji v strede poľa, odchádza ešte za čiaru, zdá sa však, že by mal byť v poriadku.
     
    62
    Milinkovičovi vôbec nevyšla rozohrávka štandardky, potom ešte dokázal Gonzales odcentrovať na Zreľáka, ktorý v pokutovom území nedokázal vystreliť.
     
    61
    Slovan pri lopte, ani strelený gól však nerozhýbal stojaté vody zápasu a tak naďalej sledujeme často neúspešné kombinácie domácich v strede poľa, hostia stále bránia.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, v zvláštnom zápase padli dva z troch gólov po hrubých chybách obrany. Platí však, že bližšie k trom bodom je Slovan.
     
    59
    Slovan dal gól!
    Neskutočné, hostia hrubo chybovali pred vlastnou šestnástkou a sú za to potrestaní inkasovaným gólom! Baláž vybehol ďaleko z brány a nedohodol sa s Kupčíkom, k lopte sa dostal RÓBERT VITTEK a snáď z 25 metrov vysokým lobom prehodil Baláža aj obrancov a lopta skončila v sieti!
     
    58
    Vittek mohol poslať Slovan do vedenia! Gonzales na šestnástke miesto strely nahrával naľavo Milinkovičovi, ktorý posunul na Vitteka a toho na päťke vychytal Baláž!
     
    57
    Melunovič bol na ihrisku niekoľko sekúnd, a uviedol sa faulom, po ktorom videl žltú kartu. Snáď sa tento legionár v drese hostí prejaví ešte aj futbalovým spôsobom.
     
    56
    Gorosito inkasoval vo vzdušnom súboji poriadne tvrdý úder od Alena Melunoviča, za čo je hráč hostí napomínaný žltou kartou.
     
    56
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Tomáš Mikinič, prichádza Alen Melunovič.
     
    55
    Po ďalšej akcii belasých prechádzal Milinkovič na ľavej strane cez Migaľu, kde získal aspoň roh. Po centri z rohu rozhodca pískal útočný faul Slovana.
     
    54
    Gonzales teraz svojím odkopom poriadne prisvietil, paradoxne však takmer našiel na hrote Priskina, pred ktorým nakoniec odvrátil Vajda.
     
    53
    Podbrezová pekne zakombinovala, Vaščák sa nebojácne vydal do šestnástky a získal v danej chvíli asi maximum, po zásahu Gorosita je tu roh pre hostí.
     
    52
    Zreľák s Gonzalesom sa nedohodli v strede poľa a obaja skákali v hlavičkovom súboji s Podiom, lopta po ich zásahu putovala za čiaru.
     
    51
    Nasledoval ešte roh belasých, po ktorom domáci obliehali bránu Podbrezovej, až prišiel center Sekuliča a hlavička Zreľáka, Baláž stiahol tento nedôrazný pokus.
     
    50
    Podaný milimetrovo presne našiel vysokým centrom naľavo Milinkoviča, ten takisto pekne odcentroval do šestnástky, kde sa pred päťkou vo vzduchu nepresadili Vittek ani Priskin.
     
    49
    Lopta asi polminúty lietala vo vzduchu, vymieňali si ju Gorosito a Kupčík. Napokon sa dostala na zem na kopačky slovanistov, ktorí na pravej strane rozbiehajú útočnú akciu.
     
    48
    Podbrezová na rozdiel od prvého dejstva napáda už trochu vyššie, hostia akoby sa zbavili zbytočného ostychu. Vaščák na hrote napádal Gorosita, podľa rozhodcu ho fauloval.
     
    47
    A tak tu bol brejk železiarov, tí postupovali dopredu traja na dvoch! Mikinič na ľavej strane akciu zabrzdil, potom dal ešte na stred Vaščákovi, ktorého nevýraznú strelu kryl Mucha. Z tohto mohli hostia využiť oveľa viac.
     
    47
    Milinkovič pekne odcentroval od rohovej zástavky a takmer na pravej strane našiel Zreľáka, ten sa vo vzduchu proti Frizonimu nepresadil.
     
    46
    V polčase teda prebehla jedna zmena, keď Savičeviča nahradil Štefánik. Na Pasienkoch sa zapínajú reflektory umelého osvetlenia, slnko už postupne zachádza za obzor.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Samuel Štefánik.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 9:5
    Strely na bránu: 5:2
    Žlté karty: 1:1
     
    Rozhodca Glova nenadstavil ani jedinú sekundu a ukončil prvý polčas za prekvapujúceho stavu 1:1. Dá sa však povedať, že Slovan si o vyrovnanie koledoval. Mal síce hernú prevahu, okrem gólu si však vypracoval už len jednu zaujímavú šancu, ktorú nepremenil Vittek. V hre domácich chýba väčší pohyb, slávne to nie je ani u hostí, ktorí mali v závere polčasu dobrú fázu hry s tromi šancami, a po jednej z nich po zaváhaní Muchu vyrovnal Kupčík. V druhom polčase nás čaká ešte zaujímavý priebeh, hostia budú určite tuho bojovať o vytúžený bodík, ktorý by pre nich bol z Pasienkov zlatý. Pri začiatku druhého dejstva sa na vás teším od 18:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Gonzales síce vyviezol loptu zo šestnástky Slovana, akcia však nemala dlhé trvanie a skončila pri nepresnej prihrávke. Vhadzovať môžu Železiari.
     
    44
    Podio ale rozohral roh veľmi zle, s nízkym centrom na bližšiu žrď si obranca Sekulič bez problémov poradil. Dopredu môže ísť Slovan.
     
    43
    Sme v závere polčasu, kedy už hostia určite nebudú chcieť inkasovať, teraz držia loptu na útočnej polovici a ďaleko od svojej brány. Dokonca tam vybojovali rohový kop.
     
    42
    Hlavička Salátu po rohu Slovana bola zrazená, nie je z toho ani ďalší rohový kop pre domácich, ale odkop Baláža od vlastnej brány.
     
    41
    Z ďalšej akcie Slovana rezultuje rohový kop, to keď Zreľák centroval z pravej strany krížne na Vitteka, pred ktorým obetavo odhlavičkoval Migaľa.
     
    40
    Milinkovič si po centri Podaného spracoval loptu na pravej strane, včas však proti nemu zasiahol obranca Frizoni.
     
    39
    Podbrezová ožila, momentálne je viac na lopte v strede poľa, naopak, domáci tréner Papavasiliou nahnevane diriguje svojich zverencov, tí sa javia byť zaskočení.
     
    38
    Po akcii Slovana mohol domácim okamžite vrátiť vedenie Priskin, jeho hlavičku zo stredu šestnástky ale na čiare kryl Baláž!
     
    37
    Podbrezová dala gól!
    Tretia šanca Podbrezovej v krátkom slede rezultuje vo vyrovnávajúci gól! Po rohu strieľal sám pred päťkou Vajda, loptu trafil zle a Mucha vyboxoval. Po odrazenej lopte centroval späť pred bránu Frizoni, Mucha si zakričal, že loptu má, to ale nebola celkom pravda, lebo ho prehlavičkoval ĽUBOŠ KUPČÍK a na šok všetkých hráčov domácich poslal loptu ponad vybiehajúceho Muchu do siete!
     
    36
    Akcia Železiarov pokračovala rohovým kopom, po centri na zadnú žrď zakončoval v ťažkej pozícii volejom Kochan, po odraze od Sekuliča uvidíme ďalší roh.
     
    35
    Z ničoho nič mohlo byť vyrovnané! Gorosito zaváhal na ľavej strane obrany belasých a Mikinič sa rútil sám na brankára Muchu, ktorý včas vybehol a vyrazil Mikiničovu strelu! Tento okamih môže ešte hostí mrzieť.
     
    34
    Milinkovič centroval zo štandardky a Saláta mohol hlavičkovať na päťke, bol v náročnej pozícii chrbtom k bráne a presne tak aj loptu zasiahol, smerovala presne opačným smerom, než mala.
     
    33
    Ostrostrelec domácich Vittek sa po priťuknutí Zreľáka predieral do šestnástky, Vajda s Kupčíkom ho dobre zdvojili a čistým zákrokom mu nedovolili prejsť pred bránu Podbrezovej.
     
    32
    Savičevič sa pri rozohrávke akcie Slovanu "ukopol" a vyslal veľmi nepresný center nad bránu. Baláž teda môže rozohrávať od vlastnej svätyne.
     
    31
    Pri čiare bol ošetrovaný obranca hostí Frizoni, toho už v podstate od úvodu po súboji s Priskinom trápia zdravotné problémy. Uvidíme, či duel dohrá.
     
    30
    Tvorca hry Podbrezovej Podio sa pokúsil trochu rozhýbať útok hostí, jeho prienik stredom vyzeral chvíľu nádejne, napokon ho čisto zastavil Saláta.
     
    29
    Podbrezová sa stále nedostáva do hry, naopak, Slovan kombinuje na útočnej polovici. Loptu tam získal Zreľák a posúval Priskinovi, toho dobre ubránil Frizoni.
     
    28
    Belasí naďalej v ofenzíve, Zreľák centroval z pravej strany a Vittek na zadnej žrdi v záklone hlavičkoval, Baláž dobre zareagoval a nepríjemnú loptu kryl.
     
    27
    Strelec gólu Mauro Gonzales teraz dostal od trénera Papavasilia výplach žalúdka, dopustil sa totiž tvrdého zákroku, a už má jednu žltú kartu. Odteraz zrejme bude Argentínčan v domácom drese hrať opatrnejšia.
     
    26
    Štandardku napokon rozohral Gorosito a mieril veľmi pekne ponad múr do ľavého horného rohu, ešte krajšie ale zasiahol Baláž, ktorý sa parádne natiahol a vyrazil!
     
    25
    Milinkovič bol faulovaný na osi ihriska cca 30 metrov od brány, belasí budú môcť zahrávať zaujímavú štandardku, jej exekúcie sa zrejme znovu ujme ich kapitán.
     
    24
    Pekná akcia belasých, Sekulič našiel vysokým oblúčikom na pravej strane unikajúceho Zreľáka, ktorý už dával prihrávku do pokutového územia. Namieril ju presne medzi dvojicu Priskin a Vittek, Kupčík teda stihol odkopnúť.
     
    23
    Domácich úvodný gól určite povzbudil a pokračujú v aktivite, Priskin sa v spolupráci s Vittekom dostával do šestnástky, napokon ho zastavil Vajda.
     
    22
    Slovan dal gól!
    Úvodná aktivita Slovana napokon vyústila vo vedúci gól! Akciu naštartoval na pravej strane Sekulič, ktorý prenikol až do šestnástky a v jej strede našiel Vitteka. Ten ešte nestrieľal, ale nahral pod seba na hranicu šestnástky, odkiaľ trafil MAURO GONZALES presne po zemi k ľavej žrdi, Baláž sa naťahoval márne!
    Asistencia: Róbert Vittek
     
    21
    Milinkovič vyslal veľmi peknú strelu ponad múr k pravej žrdi, lopta napokon skončila na vonkajšej sieti! To bol pekný futbalový moment, ktorý rozohrial aj zmrznutých divákov.
     
    20
    Slovan sa napokon dostal dopredu a toto bude pre Baláža nebezpečné. Po faule na Zreľáka kopne Milinkovič štandardku z cca 25 metrov z pravej strany, na ľavačku ideálna pozícia.
     
    19
    Dvojica legionárov v drese hostí Gonzales a Savičevič kombinovala v strede poľa, ani jeden z hráčov však nemal spoluhráčov, ktorým by nahral dopredu do pohybu. Nasledovala teda spätná prihrávka až na Salátu.
     
    18
    Priskin teraz pri čiare škaredo kopol Frizoniho, ten s bolesťami vstáva zo zeme, bude z toho však "len" aut pre hostí.
     
    18
    Na opačnej strane zatiaľ určite najčastejšie s loptou na kopačkách Milinkovič, ten znovu hľadal na hrote dlhou prihrávkou Vitteka, Baláž ale stihol vybehnúť a Vittek bol navyše v ofsajde.
     
    17
    Ďalšia sympatická snaha v podaní Podbrezovej, prihrávka Podia na Vaščáka však aj vďaka vetru nabrala trochu väčšiu rýchlosť a tak si útočník hostí nedokázal loptu spracovať ešte na hracej ploche.
     
    16
    Následne zaujímavá šanca aj pre hostí! Tí rýchlo rozohrali, Mikinič unikol po ľavej strane a poslal strieľaný center pred päťku, kde bol úplne sám Podio. Prudkú loptu netrafil dobre a skôr sa od neho len odrazila vedľa žrde!
     
    15
    Mikinič prvú žltú kartu sám videl, teraz "vybojoval" kartu aj pre domáceho Maura Gonzalesa, ktorý ho fauloval na pravej strane a je napomínaný.
     
    14
    Vittek sa sťahuje hlbšie do stredu poľa, kde sklepáva lopty pre svojich spoluhráčov. Vo vzduchu ho fauloval Podio, lopta ostáva na kopačkách domácich.
     
    13
    Aktivita domácich sa stupňuje, po postupnej akcii teraz z 25 metrov strieľal Milinkovič, ľavačkou namieril pomerne vysoko nad brvno Balážovej brány.
     
    12
    Vittek išiel sám na bránu! Milinkovič sa vymanil zo zovretia v strede poľa a adresoval prihrávku na hrot Zreľákovi, v hraničnej situácii postranný rozhodca ofsajd nesignalizoval a tak Zreľák posunul napravo Vittekovi, ktorý už mal pred sebou len Baláža. Ten výborne vybehol a bravúrne vyrazil Vittekovu strelu!
     
    11
    Mucha si vyšiel ďaleko z brány takmer až na hranicu šestnástky, s veľkým prehľadom tam ale stiahol vysoký center hostí od poliacej čiary.
     
    10
    Tvrdší súboj v strede poľa, domáci Gonzales tam čisto obral o loptu Frizoniho a vybojoval pre belasých autové vhadzovanie. To im nevyšlo, rovnako ale dopadla aj následná akcia Podbrezovej.
     
    9
    Brankár Baláž chyboval a takmer domácim doprial radosť z gólu! Po odvrátenom rohu vyslal nepodarený vysoký center pred bránu Gonzales, lopta aj s pomocou vetra nabrala rýchlosť a Balážovi v na pohľad jasnej situácii vypadla z ruky, brankár hostí bol na jeho šťastie vysoko pred čiarou a stihol ešte zachrániť pred bránkovou čiarou.
     
    8
    Vittek rýchlo vhodil aut na Milinkoviča, ktorý sa odvážne vydal do šestnástky, prešiel cez dvoch protihráčov, na ďalšieho pri zasekávačke na stred už nestačil. Napriek tomu je tu roh pre belasých.
     
    7
    Pomerne rýchlo prichádza prvá žltá karta stretnutia, za faul na Sekuliča na útočnej polovici ju vidí hráč Podbrezovej Tomáš Mikinič.
     
    6
    Po centri z rohu zasahoval Mucha, ešte predtým sa však pískal útočný faul v podaní jedného z hráčov hostí. Pri lopte teda belasí.
     
    5
    Prvá zaujímavejšia situácia aj na opačnej strane, Vaščák sa predral na pravej strane cez Podaného a centroval, zrazený center končí rohovým kopom.
     
    4
    Gorosito vyslal dlhý pas dopredu, Priskin sa vyhol ofsajdovej pasci a trochu aj na vlastné prekvapenie mohol ísť po pravej strane sám proti Balážovi, nemal dostatočnú rýchlosť a tak ho stihol dobehnúť obranca, Priskin napokon vystrelil ponad pravý horný roh.
     
    3
    Úvod je obojstranne rozháraný, tímy sa oťukávajú, viac pri lopte sú však domáci. Tí zatiaľ nevedia prejsť cez obranný val hostí, toto je zrejme obraz, ktorý budeme vídať dnes často.
     
    2
    Prvá útočná iniciatíva aj zo strany Podbrezovej, skončila ale veľmi rýchlo po nepresnej prihrávke. Na loptu si prvý raz siahol Mucha.
     
    1
    Po úvodnom výkope okamžite zaútočil Slovan, kapitán Milinkovič bol pri rohovej zástavke v obkľúčení troch protihráčov, napriek individuálnej snahe nezískal pre domácich ani roh.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávniku už máme obe mužstvá, Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia takisto v ich typickej bordovej farbe dresov. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Obe mužstvá už ukončili rozcvičku a odišli do kabín na posledné taktické pokyny od trénerov. Tribúny sa zatiaľ zapĺňajú len veľmi pomaly,po minulotýždňovej peknej návšteve proti Trenčínu bude dnes počet divákov zrejme oveľa nižší.
     
    Príjemný dobrý deň prajem všetkým športovým fanúšikom, a tým futbalovým zvlášť! Na bratislavských Pasienkoch sa už o polhodinku začne záverečný duel 11. kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Podbrezovou. Jeden zápas našej najvyššej súťaže sa už dnes hral, Žilina v ňom zvíťazila nad Michalovcami 2:0, čo znamená, že Slovan na druhé miesto stráca 6 bodov, a strata Podbrezovej na predposledné Michalovce ostala dvojbodová, oba tímy teda majú o motiváciu postarané. Na trávniku práve prebieha rozcvička, v hlavnom meste sa oblačnosť z posledných dvoch dní postupne rozplynula a momentálne tu panuje relatívne chladné slnečné počasie, hru môže komplikovať silný vietor. Poznáme už aj zostavy oboch tímov, v tej domácej sa opäť objavuje útočný trojzáprah Zreľák – Priskin – Vittek. Je jasné, že belasí budú myslieť od úvodu na ofenzívu, myšlienky hostí budú zrejme presne opačné a budú hrať najmä na rýchle brejky. Vy si ešte môžete podrobne prezrieť obe zostavy, ja sa vám znovu prihlásim tesne pred výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta, Gorosito, Podaný – M. E. González – Milinkovič (C), Savičevič, Zreľák – Priskin, Vittek.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Čikoš, Štefánik, Kubík, Oršula, Mészáros.

    ŽP Šport Podbrezová: Baláž – Migaľa, Vajda, Kupčík (C), Frizoni – Kapor – Mikinič, Podio, Kochan, Gál-Andrezly – Vaščák
    Náhradníci: Kuciak – Andrič, Jur. Pančík, Mehanovič, Žilák, Melunovič, Sabler.

    Rozhodca: Glova – Weiss, Hrčka.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri záverečnom zápase 11. kola Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Podbrezovou. Tento duel nám zároveň uzavrie prvú tretinu súťaže. Uvidíme v ňom súboj mužstiev, ktoré na opačných póloch tabuľky potrebujú každý jeden bod!

    Slovan Bratislava tradične bojuje o tie najvyššie priečky, po nie úplne vydarenom úvode súťaže však stráca na svojich najväčších konkurentov. Belasí sa v tabuľke nachádzajú na priebežnom 4. mieste so ziskom 18 bodov a aktívnom skóre 14:10. Nutne však potrebujú bodovať, nakoľko po sobotnej výhre Trenčína strácajú na prvú priečku 8 bodov. Proti Podbrezovej budú určite favoritmi, herne im vyšli posledné dve ligové stretnutia a ich forma postupne rastie.
    Slovanisti konkrétne v poslednom kole vyhrali v Michalovciach 2:1 po dramatickom závere, keď domáci v 89. min vyrovnali, aby si po Peltierovej hlavičke strelil domáci Šimčák v nadstavení vlastenca. Počas minulého víkendu doma belasí remizovali v šlágri s Trenčínom 0:0, mali však viac šancí a boli bližšie k výhre. Belasí nebudú môcť počítať so zranenou dvojicou Simovič a Mészároš, v kádri už nefiguruje Dobrotka, ktorý pre zdravotné problémy z vlastnej iniciatívy ukončil hráčsku zmluvu. Po problémoch v hornej časti tela by už mohol byť k dispozícii brankár Ján Mucha.

    Podbrezová sa v doterajšom priebehu súťaže trápi a okupuje poslednú priečku ligovej tabuľky. Nepriaznivé výsledky vyústili v odvolanie trénera Zdenka Frťalu, ktorého na lavičke nahradil Marek Fabuľa, doterajší kouč Košíc. Trénerská zmena Železiarom v predchádzajúcom stretnutí nepomohla, Trnave doma podľahli 0:2. Podbrezová ťahá hrôzostrašnú 6-zápasovú sériu prehier, postupne prehrala s Myjavou (1:2), v Dunajskej Strede (1:5), s Ružomberkom (0:1), Žilinou (2:3), v Senici (1:3) a doma s Trnavou 0:2. V tabuľke sa tak Železiari nachádzajú na 12. mieste so ziskom 5 bodov a pasívnym skóre 13:22. Železiari zaznamenali doteraz jediné víťazstvo, keď ešte v úvode doma zdolali Michalovce. V Bratislave nebudú môcť počítať so zranenou dvojicou Almaský a Minčič.

    Čo od zápasu očakávať? Jasným favoritom je Slovan, papierovo kvalitnejší v každej formácii. Futbal je však nevyspytateľný a tréner Fabuľa viackrát dokázal, že vie prebudiť mužstvo v náročnej situácii. Podbrezovú môže povzbudiť fakt, že v nováčikovskej sezóne odohrala s belasými veľmi tesné zápasy. Vonku prehrala po góle zo záveru stretnutia 1:2, doma dokonca vyhrala 1:0 a na jar prehrala v Bratislave 1:2. Môžeme sa teda tešiť na zaujímavý ligový futbal, ja vás srdečne pozývam k sledovaniu nášho priameho prenosu, v ktorom vám dianie na trávniku sprostredkujeme v písaných vstupoch. Začíname v nedeľu od 17:00 na Pasienkoch.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 22. M. E. González (Vittek), 59. Vittek, 75. Priskin – 37. Kupčík (Frizoni)

    Karty:   15. M. E. González (SBA) – 7. Mikinič (POD), 56. Melunovič (POD)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić, Saláta (C), Gorosito, Podaný – M. E. González – Milinkovič (C) (80. Kubík), Savičevič (46. Štefánik), Zreľák – Priskin, Vittek (67. Oršula).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Čikoš, Štefánik, Kubík, Oršula, Mészáros.

    FK Železiarne Podbrezová: Baláž – Migaľa, Vajda, Kupčík (C), Frizoni – Kapor – Mikinič (56. Melunovič), Podio, Kochan, Gál-Andrezly – Vaščák.
    Náhradníci: Kuciak – Andrič, Jur. Pančík, Mehanovič, Žilák, Melunovič, Sabler.

    Rozhodca: Glova – Weiss, Hrčka

    Diváci: 821