Motor ČB – Slavia 4:1 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 2:1 (kon.) | Most – Kladno 4:5 (kon.)
Jihlava – Přerov 2:3 (0:1 po s.n.) | Kadaň – Prostějov 7:2 (kon.) | Havířov – Šumperk 1:5 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 5:4 (1:0 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dukla Jihlava
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
HC Zubr Přerov
cz Streda 16.09.2015, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Marek SIKORA - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC ZUBR Přerov.
    Rozhodující gól vstřelil MAREK SIKORA, který byl jediným úspěšným exekutorem nájezdové loterie.
     
    56:00
    Marek Melenovský se dostal s pukem bezprostředně k levé tyči Slováka a z nulového úhlu minul branku. Levice Jiřího Běhala však mířila do jeho obličeje a hostující bek dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 3-8.
     
    53:25
    Pouze dvacet vteřin odehrála Jihlava v pěti. Na trestnou lavici míří Michal Důras (JIH) za zdržování hry – vyhození puku mimo hrací plochu.

    Na vyloučení: 3-7-
     
    51:05
    Přerov si z útočné aktivity vybojoval faul. Vlastimil Dostálek chtěl zblízka dorážet kotouč, ale zahákoval ho Jiří Dobrovolný (JIH), který je dnes zatím jediným trestaným hráčem Dukly.

    Na vyloučení: 2-7.
     
    50:17
    Do vedení mohli jít Přerovští. Vlastimil Dostálek si pěkným průnikem najel po pravé straně do pásma a z pravé strany vypálil. Škarek se proti jeho střele hodně zapotil, ale gól neinkasoval ani po následné velké strkanici před svojí klecí.
     
    49:59
    Marek Melenovský byl opět u velké šance. Po střele Důrase se k němu odrazil kotouč. Jihlavský útočník se již napřahoval, jak pošle kotouč podél Slováka, který padal ke své pravé tyči, ale nepodařilo se mu ho zvednout.
     
    48:41
    Po Melenovského pumelici z mezikruží vznikl před brankou obrovský závar, ve kterém se Harkabusovi podařilo najít puk pod ležícím Slovákem. Kus černé pryže prošel jen těsně vedle levé tyče.
     
    45:47
    Sedmá přesilová hra Dukly. Po souboji za brankou odjíždí na lavici trestů Jiří Běhal (PRE), jenž je potrestán za držení protihráče.

    Na vyloučení: 1-7.
     
    44:01
    Obrovskou chybu hostí nevyužívá Marek Melenovský, kterému namazal jeden z beků hostí. Jihlavský rutinér se rozhodl pro kličku k levé tyči Slováka, který se natáhl k této části své branky a nedovolil Melenovskému vychutnat si gólovou radost.
     
    43:10
    Tomáš Harkabus dostal puk mezi kruhy a vystřelil. Byl při podobné situaci jako při svém prvním gólu. Mířil do levého horního rohu branky, kde však byla lapačka pozorného Jiřího Slováka.
     
    40:21
    Škarek měl puk výstrojí u své levé tyče, ale i díky zákroku Procházky mu vypadl z výstroje před branku. Kapítán hostí jej hned poté dojel a zakončoval do prázdné klece, ale vracející se hráč Dukly zastoupil Jakuba Škarka v odkryté kleci!
     
    37:15
    Přerovští budou moci otočit průběh zápasu při své vůbec první přesilové hře. Na dvě minuty jde ven Jiří Dobrovolný (JIH) za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 1-6.
    Milan PROCHÁZKA - 2:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    36:07
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí propadli na útočné modré. Popelka vyslal do brejku dva na jednoho Marka Sikoru, který našel pasem z levé strany naprosto přesně MILANA PROCHÁZKU. Hostující kapitán si počkal se střelou a poté vymetl všechny pavouky z pravého horního rohu branky Dukly. Asistence: Marek Sikora, Michal Popelka.
     
    34:00
    Důrasova střela z pravého kruhu se odrazila na opačnou stranu, odkud mířil těsně vedle pravé tyčky Richard Diviš.
     
    33:39
    Krátce na to je zde další přesilová hra domácích. Uvidíme, zda se jí Dukle již podaří využít. Na trestnou lavici jde na dvě minuty kapitán Milan Procházka (PRE) za sekání.

    Na vyloučení: 0-6.
     
    32:25
    Pokus Skořepy z pravého kruhu propadl výstrojí gólmana Slováka, což viděl pozorný Martin Kohout, ale nepodařilo se mu zblízka dotlačit kotouč za čáru.
     
    30:55
    Za brankou Slováka poslal domácího Kohouta k ledu Lukáš Chmelíř (PRE), který dostává bez diskuzí dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 0-5.
     
    29:55
    Jiří Dobrovolný se v ofenzivním výpadu pustil za branku Slováka, tu obkroužil a u levé tyče gólmana zakončil. Bekhendová střela ale strážce svatyně Zubrů nepřekvapila. Kotouč se krátce poté dostal k Důrasovi, který z mezikruží už napřahoval, ale na poslední chvíli mu soupeř vložil do střely hokejku a zblokovaný pokus končí v ochranné síti.
     
    27:16
    Přerovští vzali Dukle kotouč před její brankou. Dostálkovu střelu vyrazil Škarek před sebe. Mezi kruhy dorážel Pšurný, který přiliš zvedl puk. Stejný hráč se poté znovu neprosadil střelou ze stejné pozice, Škarek si věděl rady.
     
    25:00
    Obrovská šance hostí. Po chybě v obraně Dukly převzal puk mezi kruhy Michal Popelka, který se otočil s pukem a šel sám na Škarka. Puk mezi jeho betony ale neprocpal.
     
    23:23
    Znovu to byl Chmelíř, který posílal na domácího gólmana střelu. Tentokrát mnohem nebezpečnější v tom, že jí před brankou tečoval Matouš Kratochvíl. I tak však Škarek stačil zasáhnout.
     
    20:47
    Domácí budou mít možnost další přesilové hry. Filip Stoklasa (PRE) je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 0-4.
    Roman PŠURNÝ - 2:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    20:34
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí pykají za nevyužitou přesilovku pět na tři. Puk putoval zpoza branky z hole Dostálka na kapitána Procházku, který jej ještě prodloužil k pravému kruhu na ROMANA PŠURNÉHO, který dostává hosty zpět do hry. Asistence: Milan Procházka, Vlastimil Dostálek.
     
    17:58
    Jihlava si zahraje 1:25 minuty dlouhou přesilovku pět na tři, protože za zdržování hry – vystřelení puku mimo kluziště dostává Filip Stoklasa (PRE) dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    17:23
    Marek Sikora (PRE) jde na trestnou lavici, i když ještě debatuje s hlavním sudím. Dvě minuty za napadení byly z kategorie přísnějších trestů.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    11:59
    A znovu Jakub Škarek, který chytá střelu Dostálka z bezprostřední blízkosti z pravé strany. Hosté nyní měli dvě dobré šance.
     
    11:43
    Velká šance Přerova. Dostálek vypálil z pravého kruhu z otočky. Jeho střelu vyrazil Škarek výborně před sebe, ale zblízka nedokázal puk zatlačit k pravé tyči branky Roman Pšurný, Škarkův beton byl na místě.
    Tomáš HARKABUS - 2:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    10:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nevyužitá přesilová hra nemusí Jihlavu příliš mrzet. Po vyhraném buly po pravici Slováka hosté nevyhodili. Puk poblíž pravého kruhu zastavil Seman, poslal jej blíže k brance na Kohouta, ten našel mezi kruhy osamoceného TOMÁŠE HARKABUSE (2+0), který zamířil přesně nad pravý beton gólmana. Asistence: Martin Kohout (1+2), Filip Seman (0+2).
     
    08:38
    Na pas Melenovského zpoza branky si najel Jakub Flek, který zblízka trefuje připraveného gólmana Slováka.
     
    07:11
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu, zahraje si jí Dukla. Petr Přindiš (PRE) před brankou zahákoval soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    06:37
    Hosté mohli řádně prověřit pozornost patnáctiletého Škarka. Při brejku dva na jednoho poslal Popelka kotouč na Sikoru, který střílel z první, ale Šimek výborným zákrokem zablokoval jeho pokus.
    Josef SKOŘEPA - 1:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    02:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se po buly před Škarkem rychle dostala do pásma. Střelu Prokše z pravého kruhu ještě nemusel Slovák vytahovat, protože mířila těsně vedle pravé tyče. Odražený puk se dostal na modrou k Dundáčkovi, který vypálil a jeho střelu tečoval za záda bezmocného Slováka JOSEF SKOŘEPA (4+2). Asistence: Filip Dundáček (1+1).
     
    Dnešní zápas bude jednou velkou premiérou. Ještě nikdy v historii se Jihlava s Přerovem neutkala.

    Samozřejmě se jedná o statistiku v rámci dospělých mužských celků. V rámci mládežnických zápasů proti sobě oba celky nastupují celkem pravidelně, v neděli se např. na Horáckém zimním stadionu proti sobě postavili celky starších žáků A a mladších žáků C.
    Jihlava s Přerovem poprvé v historii proti sobě

    Duklu čeká zítra nováček WSM Ligy – HC Zubr Přerov. S tímto týmem se utká vůbec poprvé...

    Posted by HC Dukla Jihlava on 15. září 2015

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 3. Skořepa (Dundáček), 11. Harkabus (Kohout, Seman) – 21. Pšurný (Procházka, Dostálek), 37. Procházka (Sikora, Popelka), rozh. náj. Sikora

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Harkabus (JIH)
    0:0   Pšurný (PRE)
    2. séria:
    0:0   Flek (JIH)
    0:0   Dostálek (PRE)
    3. séria:
    0:0   Skořepa (JIH)
    0:0   Sikora (PRE)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Dundáček, Kaláb (A), Štebih, Šafář, Šimek, Zadražil, Dobrovolný (C) – Důras (A), Melenovský, Flek – Prokš, Skořepa, Diviš – Kohout, Seman, Harkabus – Březina, Gríger, Anděl. Trenér: Petr Vlk
    HC Zubr Přerov: Slovák (Grigárek) – Chmelíř (A), Vágner, Přindiš, Pala (A), Novotný, Běhal, Zbořil – Procházka (C), Pšurný, Dostálek – Stoklasa, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdira, Š. Kratochvíl – Školoud, M. Kratochvíl, Tomaník. Trenér: Vladimír Kočara

    Rozhodca: Pražák – Kreuzer, Zídek

    Diváci: 1438