Motor ČB – Slavia 4:1 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 2:1 (kon.) | Most – Kladno 4:5 (kon.)
Jihlava – Přerov 2:3 (0:1 po s.n.) | Kadaň – Prostějov 7:2 (kon.) | Havířov – Šumperk 1:5 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 5:4 (1:0 po s.n.)
po s.n. (0:1)
HC Dukla Jihlava
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
HC Zubr Přerov
cz Streda 16.09.2015, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u čtvrtého kola WSM Ligy, ve kterém proti sobě nastoupí dva týmy, které po třech kolech okupují horní pozice tabulky – první HC Dukla Jihava se střetne s přerovskými Zubry, kterým aktuálně patří šestá pozice v tabulce.
     
    HC Dukla Jihava:
    Červenožlutým se v úvodu nové sezony hodně daří. Tři zápasy, osm bodů z devíti možných. Toť aktuální vizitka celku z Vysočiny. O jediný bodík přišla Dukla v posledním zápase na ledě Šumperka, ve kterém Draci vyrovnali na 4:4 přesně 59 vteřin před koncem. Vzhledem k tomu, že ve stejném kole prohrál Motor na nájezdy v Litoměřicích, posunula se Jihlava do čela WSM Ligy.

    Zápasy Dukly v sezoně:
    Šumperk – Dukla 4:5 pr.
    Dukla – Ústí nad Labem 4:1.
    Litoměřice – Dukla 1:4.
    Velkým tématem Dukly je teprve patnáctiletý gólman Jakub Škarek...
    ...který nastoupil v zápase proti Ústí nad Labem k prvnímu mistrovskému zápasu za A-tým a hned pomohl svému týmu k výhře 4-1. O dva dny později nastoupil v Šumperku a Dukla byla znovu úspěšná. Završí dnes mladičký talent vítězný hattrick?

    http://www.ceskatelevize.cz/sport/hokej/320966-patnactilety-brankar-vychytal-jihlavske-dukle-dve-vyhry/ Kuba po včerejším zápase dělal rozhovor a dnes se ukázal v televizi!

    Posted by Jakub Škarek on 15. září 2015
     
    HC ZUBR Přerov:
    Nováček WSM Ligy vstoupil do druhé nejvyšší české mužské soutěže jako uragán. Posuďte sami – tři zápasy a šest bodů za dvě domácí vítězství. Přerovští mají po úvodních třech kolech stejně bodů jako Slavia či Ústí a až za Zubry se nachází mj. Kladno. Zajíci se sice počítají až po honu a po třech kolech nelze dělat závěry, ale před Přerovem musí znalý fanoušek první ligy zatím smeknout pomyslný klobouk.

    Zápasy Přerova v sezoně:
    Přerov – Kadaň 3:2.
    Třebíč – Přerov 3:1.
    Přerov – Most 4:1.
    Přerovští cestovali na Vysočinu již minulý týden, kdy prohráli na ledě Třebíče 1:3.
    Jak dopadne druhá návštěva Přerovských, tentokrát v krajském městě Vysočiny?

    Ve středu A-tým Zubrů opět vyrazí na Vysočinu. Jeho soupeřem bude historicky nejúspěšnější český klub – Dukla Jihlava. Zubři i tam očekávají podporu svých fanoušků!

    Posted by HC ZUBR Přerov on 15. září 2015
    Jihlava s Přerovem poprvé v historii proti sobě

    Duklu čeká zítra nováček WSM Ligy – HC Zubr Přerov. S tímto týmem se utká vůbec poprvé...

    Posted by HC Dukla Jihlava on 15. září 2015
     
    Dnešní zápas bude jednou velkou premiérou. Ještě nikdy v historii se Jihlava s Přerovem neutkala.

    Samozřejmě se jedná o statistiku v rámci dospělých mužských celků. V rámci mládežnických zápasů proti sobě oba celky nastupují celkem pravidelně, v neděli se např. na Horáckém zimním stadionu proti sobě postavili celky starších žáků A a mladších žáků C.
     
    Koho sledovat:
    Pokud potřetí za sebou nastoupí v jihlavském brankovišti, je to celkem jasné. Velký talent českého hokeje Jakub Škarek se dostal i do hlavní sportovní zpravodajské relace České televize. Formu jako hrom má také útočník Josef Skořepa – tři zápasy, tři góly a dvě asistence. Pozornost si také zaslouží Filip Dundáček, který by měl za A-tým Dukly odehráno určitě mnohem více zápasů, nebýt loňských sestupových starostí jihlavské juniorky. Na svůj první gól za dospělé čeká také další talent jihlavské hokejové líhne, sedmnáctiletý Lukáš Anděl, který si svými výkony pevně řekl o místo v sestavě.

    Přerovské Zubry táhne devětadvacetiletý útočník Roman Pšurný, který po třech kolech vede týmové statistiky (1+3). Zkušený forvard, jehož kariéra je spjatá se Zlínem, posílil Přerovské před sezonou a zatím se zdá být tou pravou posilou. V obraně je jistě hodně známá dvojice Lukáš Chmelíř. Na prvního jmenovaného mají jihlavští fanoušci vzpomínky z jeho působení v Dukle. Zajímavou postavou je rovněž Petr Přindiš, zejména díky svému vzezření.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Dundáček, Kaláb (A), Štebih, Šafář, Šimek, Zadražil, Dobrovolný (C) – Důras (A), Melenovský, Flek – Prokš, Skořepa, Diviš – Kohout, Seman, Harkabus – Březina, Gríger, Anděl. Trenér: Petr Vlk

    HC ZUBR Přerov: Slovák (Grigárek) – Chmelíř (A), Vágner, Přindiš, Pala (A), Novotný, Běhal, Zbořil – Procházka (C), Pšurný, Dostálek – Stoklasa, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdira, Š. Kratochvíl – Školoud, M. Kratochvíl, Tomaník. Trenér: Vladimír Kočara

    Rozhodčí: Pražák – Kreuzer, Zídek.
     
    Hosté již nastupují na hrací plochu, stejně jako sudí. Čeká se ještě na domácí hokejisty.
     
    Domácí tým je také na ledě, zápas bude moct za malou chvíli začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Hostující tým poprvé vyráží do útoku. Romana Pšurného zastavil na modré Dundáček a poté se píská ofsajd Přerovských.
     
    00:47
    Hra se stěhuje do středního pásma. Střela jednoho z hostujících hráčů skončila v ochranné síti.
     
    00:55
    Šimon Kratochvíl nahodil kotouč za branku Škarka. Puk má Šimek a jde s ním dopředu.
     
    01:33
    Seman s Kohoutem kombinují za brankou Slováka, ale nepřesný pas druhého jmenovaného znamená, že puk je ve středním pásmu.
     
    02:02
    Do útočného pásma si najížděl Petr Školoud, křídlo třetí formace hostí. Zkusil z pravé strany vystřelit, ale Škarek nemusel zasahovat, kotouč projel vedle jeho pravé tyče.
     
    02:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se po buly před Škarkem rychle dostala do pásma. Střelu Prokše z pravého kruhu ještě nemusel Slovák vytahovat, protože mířila těsně vedle pravé tyče. Odražený puk se dostal na modrou k Dundáčkovi, který vypálil a jeho střelu tečoval za záda bezmocného Slováka JOSEF SKOŘEPA (4+2). Asistence: Filip Dundáček (1+1).
    Josef SKOŘEPA - 1:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    03:37
    David Hrazdíra uzmul puk na útočné modré a po pravé straně si sjel do pásma. Nicméně jeho střelu stačila zblokovat pozorná obrana Dukly do ochranné sítě.
     
    04:06
    David Březina, který hraje svůj první zápas v sezoně, posunul puk na modrou na Šimka, jehož pokus byl také zblokován.
     
    04:43
    Jihlava nahazuje puk za branku Slováka a oba týmy jdou střídat.
     
    05:03
    Někde na cestě mezi Přerovem a Jihlavou je také autobus fanoušků hostí, kteří úvod zápasu zcela jistě nestihnou. Otázka, zda vůbec dorazí během první třetiny.
     
    05:57
    Před dotírajícím Prokšem raději pokryl kotouč Jiří Slovák. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    06:11
    Za brankou sebral kotouč Seman, který kombinuje s Harkabusem za brankou. Dukla se ale zatím ke střele nedostala.
     
    06:37
    Hosté mohli řádně prověřit pozornost patnáctiletého Škarka. Při brejku dva na jednoho poslal Popelka kotouč na Sikoru, který střílel z první, ale Šimek výborným zákrokem zablokoval jeho pokus.
     
    07:11
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu, zahraje si jí Dukla. Petr Přindiš (PRE) před brankou zahákoval soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    07:39
    Hosté se ihned po buly osvobozují a Dukla se zatím nemůže dostat do pásma. Přes všechny čáry nyní vyhodil kotouč Lukáš Vágner.
     
    08:03
    Dukla se před Slovákem nezabydlí ani nyní – zakázané uvolnění.
     
    08:23
    Štebih zastavil kotouč na modré, když jej stáhl ze vzduchu, a domácí jsou rázem před Slovákem.
     
    08:38
    Na pas Melenovského zpoza branky si najel Jakub Flek, který zblízka trefuje připraveného gólmana Slováka.
     
    08:49
    Jihlava vyhrála buly a po střele Dundáčka od modré dorážel zblízka Skořepa, ale druhý gól dnešního zápasu nepřidal.
     
    09:12
    Hosté hrají v plném počtu, úspěšně ubránili své oslabení. Dukla se do gólové šance nedostala.
     
    10:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nevyužitá přesilová hra nemusí Jihlavu příliš mrzet. Po vyhraném buly po pravici Slováka hosté nevyhodili. Puk poblíž pravého kruhu zastavil Seman, poslal jej blíže k brance na Kohouta, ten našel mezi kruhy osamoceného TOMÁŠE HARKABUSE (2+0), který zamířil přesně nad pravý beton gólmana. Asistence: Martin Kohout (1+2), Filip Seman (0+2).
    Tomáš HARKABUS - 2:0
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    11:08
    Na Horáckém zimním stadionu už máme také přerovské fanoušky, kteří si rozhodně nepředstavovali, že přijdou na stadion za stavu 2-0 pro Jihlavu.
     
    11:32
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    11:43
    Velká šance Přerova. Dostálek vypálil z pravého kruhu z otočky. Jeho střelu vyrazil Škarek výborně před sebe, ale zblízka nedokázal puk zatlačit k pravé tyči branky Roman Pšurný, Škarkův beton byl na místě.
     
    11:59
    A znovu Jakub Škarek, který chytá střelu Dostálka z bezprostřední blízkosti z pravé strany. Hosté nyní měli dvě dobré šance.
     
    12:40
    Jihlava se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění.
     
    12:49
    Stejně tak jako nyní, hra se znovu stěhuje po pravici Škarka.
     
    13:19
    Seman posílal kotouč z pravé strany mezi kruhy na Harkabuse. Výbornou práci ale odvedl hostující bek Lukáš Vágner, který jeho pas zblokoval mimo dosah střelce druhého gólu Dukly.
     
    14:06
    Lukáš Anděl se dravým průnikem zjevil u levé tyče Slováka. Zkusil to bekhendem, ale minul branku. Stejný hráč poté našel mezi kruhy Březinu, který při střele netrefil ideálně kus černé gumy.
     
    14:40
    Vzápětí se na druhé straně objevil ve střelecké pozici mladík Petr Škaloud. Zkusil to z pravé strany, ale Škarek byl na místě.
     
    15:17
    Jakub Flek získal kotouč mezi kruhy, jeho střelu ale ztečoval Lukáš Vágner za branku Slováka. U mantinelu poblíž pravého kruhu poté vznikla tlačenice čtyř hráčů. Rozhodčí sice dlouho otálel, ale nakonec hru přerušil.
     
    16:11
    Zubři kombinují v útočném pásmu Dukly, ale špatná přihrávka kapitána Milana Procházky na modrou na Petra Přindiše je stála pásmo.
     
    17:03
    Harkabus získal nahozený puk a poslal jej na Semana, který v obklíčení dvou hráčů nemohl ideálně přihrát kotouč na spoluhráče.
     
    17:23
    Marek Sikora (PRE) jde na trestnou lavici, i když ještě debatuje s hlavním sudím. Dvě minuty za napadení byly z kategorie přísnějších trestů.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    17:39
    Jihlava bude muset začít znovu od svojí svatyně, puk je za Škarkem.
     
    17:58
    Jihlava si zahraje 1:25 minuty dlouhou přesilovku pět na tři, protože za zdržování hry – vystřelení puku mimo kluziště dostává Filip Stoklasa (PRE) dvě minuty.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    18:17
    Kaláb napřáhl od modré, ale zlomil hůl. Jihlava je ale stále před brankou Zubrů.
     
    18:46
    Nyní už tomu tak není. Šimek byl na modré vytlačen s pukem do středního pásma, i když zákrok na mladého beka Dukly byl trošku na hraně.
     
    19:00
    V probíhající poslední minutě první třetiny se hosté znovu osvobozují a posílají puk do středního pásma.
     
    19:23
    Přerovští hrají ve čtyřech.
     
    19:56
    V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Lukáš Chmelíř a bývalý bek Dukly posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    19:58
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Více ze hry měla Jihlava, která se ve třetí minutě po gólu Josefa Skořepy dostala do vedení, jenž navýšil v minutě jedenácté svým druhým gólem v sezoně Tomáš Harkabus. Malou kaňkou na výkonu domácích je nevyžitá přesilovka 5 na 3 v závěru úvodního dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hned na začátku druhé třetiny to zkusil střelou z pravého kruhu Roman Pšurný, ale Škarek byl pozorný.
     
    20:34
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí pykají za nevyužitou přesilovku pět na tři. Puk putoval zpoza branky z hole Dostálka na kapitána Procházku, který jej ještě prodloužil k pravému kruhu na ROMANA PŠURNÉHO, který dostává hosty zpět do hry. Asistence: Milan Procházka, Vlastimil Dostálek.
    Roman PŠURNÝ - 2:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    20:47
    Domácí budou mít možnost další přesilové hry. Filip Stoklasa (PRE) je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 0-4.
     
    21:17
    Hra je nyní přerušena pro potíže s mantinelem, ze kterého se zřejmě kus ulomil. Na led již míří domácí ledaři. Přerušení hry by nemělo být dlouhé.
     
    21:17
    Z mantinelu míří poškozený reklamní panel jednoho ze sponzorů Dukly. Za okamžik se bude pokračovat dále.
    Oprava poškozeného mantinelu
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    21:28
    Jihlava vyhrála buly a kombinuje před Slovákem.
     
    21:53
    Na střelu Kalába od modré gólman hostí dobře viděl. Vyráží ji a vzápětí se hosté osvobozují.
     
    22:25
    Jihlavě se přesilová hra vůbec nedaří. Přes pozornou obranu hostí a špatnou kombinaci se Dukla nemůže dostat k brance Zubrů.
     
    22:47
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    23:14
    Lukáš Chmelíř napřáhl od modré. Jeho pokus schoval Škarek v lapačce.
     
    23:23
    Znovu to byl Chmelíř, který posílal na domácího gólmana střelu. Tentokrát mnohem nebezpečnější v tom, že jí před brankou tečoval Matouš Kratochvíl. I tak však Škarek stačil zasáhnout.
     
    23:50
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje přes Slováka.
     
    24:07
    Mladý Dundáček si za brankou zkušeně pohlídal puk a vyváží jej do pásma soupeře.
     
    24:30
    Útok Jihlavy ale neměl dlouhého trvání. Dukla to bude muset zkusit znovu od své svatyně, kde má kotouč Miha Štebih.
     
    25:00
    Obrovská šance hostí. Po chybě v obraně Dukly převzal puk mezi kruhy Michal Popelka, který se otočil s pukem a šel sám na Škarka. Puk mezi jeho betony ale neprocpal.
     
    25:49
    Nyní se do útočení pouští Dukla. Šanci Důrase ale vyrazil Slovák a Flek mířil zblízka v obtížné pozici těsně vedle.
     
    26:25
    Hosté se osvobodili a posílají kotouč do středního pásma.
     
    27:16
    Přerovští vzali Dukle kotouč před její brankou. Dostálkovu střelu vyrazil Škarek před sebe. Mezi kruhy dorážel Pšurný, který přiliš zvedl puk. Stejný hráč se poté znovu neprosadil střelou ze stejné pozice, Škarek si věděl rady.
     
    28:13
    Štebihovo nahození prošlo kolem celého pásma až do neutrální zóny, kde puk získali hosté.
     
    28:30
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    28:38
    Dukla sice vyhrála buly, ale Šimek na modré nestřílel z první, rozhodl se pro postupnou kombinaci a Jiří Goiš mu vypíchl kotouč.
     
    29:16
    Po hře před brankou Dukly se opět musí mít v permanenci Slovák. Domácí se snaží vybojovat pásmo a zajistit si prostor pro kombinaci.
     
    29:55
    Jiří Dobrovolný se v ofenzivním výpadu pustil za branku Slováka, tu obkroužil a u levé tyče gólmana zakončil. Bekhendová střela ale strážce svatyně Zubrů nepřekvapila. Kotouč se krátce poté dostal k Důrasovi, který z mezikruží už napřahoval, ale na poslední chvíli mu soupeř vložil do střely hokejku a zblokovaný pokus končí v ochranné síti.
     
    30:11
    Hlavní sudí Pražák by možná mohl posílat více hráčů na trestnou lavici, ale některé hraniční zákroky na obou stranách pouští.
     
    30:41
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    30:55
    Za brankou Slováka poslal domácího Kohouta k ledu Lukáš Chmelíř (PRE), který dostává bez diskuzí dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 0-5.
     
    31:04
    Hosté se hned po buly osvobozují, což je častý obrázek dnešních přesilovek Dukly.
     
    31:33
    Ani druhý pokus červenožlutých o zavezení puku do pásma nebyl úspěšný, kotouč je znovu u Škarka.
     
    31:44
    Teprve nyní se domácí dostávají před gólmana a staví se ke střele.
     
    32:01
    Dělovku Dundáčka od modré tečoval zblízka těsně nad jeden z domácích forvardů.
     
    32:25
    Pokus Skořepy z pravého kruhu propadl výstrojí gólmana Slováka, což viděl pozorný Martin Kohout, ale nepodařilo se mu zblízka dotlačit kotouč za čáru.
     
    32:55
    Přerovští hrají v plném počtu, ani pátá přesilovka Dukly nebyla využitá.
     
    33:38
    Střelou z mezikruží se prezentoval David Březina, ale Slovák předvedl dobrý zákrok a vyráží kotouč do strany.
     
    33:39
    Krátce na to je zde další přesilová hra domácích. Uvidíme, zda se jí Dukle již podaří využít. Na trestnou lavici jde na dvě minuty kapitán Milan Procházka (PRE) za sekání.

    Na vyloučení: 0-6.
     
    33:46
    Dukla tentokrát po buly udržela kotouč.
     
    34:00
    Důrasova střela z pravého kruhu se odrazila na opačnou stranu, odkud mířil těsně vedle pravé tyčky Richard Diviš.
     
    34:13
    Zblokovaná střela domácích vedla k osvobození hostí.
     
    35:16
    Důras posílal z pravé strany kotouč před branku, kde na kotouč jen těsně nedosáhl Josef Skořepa, který byl možná i trošičku seknut.
     
    35:39
    Hosté hrají v plném počtu, tato přesilovka však byla ze strany Dukly jedna z těch lepších v dnešním utkání.
     
    36:07
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí propadli na útočné modré. Popelka vyslal do brejku dva na jednoho Marka Sikoru, který našel pasem z levé strany naprosto přesně MILANA PROCHÁZKU. Hostující kapitán si počkal se střelou a poté vymetl všechny pavouky z pravého horního rohu branky Dukly. Asistence: Marek Sikora, Michal Popelka.
    Milan PROCHÁZKA - 2:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    36:55
    Pokus Jiřího Goiše zblízka byl zblokován těsně vedle pravé tyče branky domácích.
     
    37:15
    Přerovští budou moci otočit průběh zápasu při své vůbec první přesilové hře. Na dvě minuty jde ven Jiří Dobrovolný (JIH) za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 1-6.
     
    37:26
    Jihlavě se hned po buly podařilo dostat puk až na druhou stranu kluziště.
     
    37:49
    Přerovští neudrželi puk za brankou Škarka a Miha Štebih jej posílá přes všechny čáry.
     
    38:11
    Střela Lukáše Chmelíře byla zblokovaná a Jihlava se nejenže osvobozuje, ale míří do rychlého brejku, který zakončil Seman střelou těsně vedle levého horního rohu branky.
     
    38:52
    Ač hosté rychle získali puk a zavezli jej před Škarka, nepodařilo se jim postavit přesilovkovou formaci.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    39:24
    Na pas Kratochvíla zpoza branky si sjel Jiří Goiš, ale přes val těl nedostal kotouč ke Škarkovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Co se týče branek, tak nabídla zcela opačný průběh. Hned na začátku dvacetiminutovky snížil Roman Pšurný a protože Dukla neuvyužila další tři přesilové hry, prosadili se hosté. Tři minuty před koncem druhé části srovnal stav zápasu Milan Procházka.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Škarek měl puk výstrojí u své levé tyče, ale i díky zákroku Procházky mu vypadl z výstroje před branku. Kapítán hostí jej hned poté dojel a zakončoval do prázdné klece, ale vracející se hráč Dukly zastoupil Jakuba Škarka v odkryté kleci!
     
    41:25
    Šafář ve spolupráci s Harkabusem odzbrojili napadající hráče hostí. Daleko se ale Dukla nedostala a po střele Petra Školouda musel opět zasahovat Škarek.
     
    41:41
    Hned z buly to zkusil Matouš Kratochvíl. Patnáctiletý gólman Dukly byl pozorný také nyní.
     
    41:58
    Melenovský vybojoval poblíž útočné modré puk, byl však střežen soupeřem. Jeho spoluhráči přejeli čáru dříve a je pískán ofsajd.
     
    42:26
    Štebih si najel do pásma na žabičku Skořepy, přes pozorného Běhala ale cestu k brance nenašel.
     
    43:01
    Jiří Slovák raději u levé tyče pokryl puk, nebezpečně se k němu blížil Tomáš Harkabus.
     
    43:10
    Tomáš Harkabus dostal puk mezi kruhy a vystřelil. Byl při podobné situaci jako při svém prvním gólu. Mířil do levého horního rohu branky, kde však byla lapačka pozorného Jiřího Slováka.
     
    43:31
    Kohout v tísni na modré ztratil kotouč, přes dva bránící hráče nevystřelil.
     
    44:01
    Obrovskou chybu hostí nevyužívá Marek Melenovský, kterému namazal jeden z beků hostí. Jihlavský rutinér se rozhodl pro kličku k levé tyči Slováka, který se natáhl k této části své branky a nedovolil Melenovskému vychutnat si gólovou radost.
     
    44:46
    V situaci tři na dva poslal Flek křižnou přihrávkou puk na Diviše, který mířil k pravé tyči Slováka, kde byl beton přerovského gólmana.
     
    45:01
    Josef Skořepa dorážkou zblízka přestřelil branku, jeho pokus byl zblokován.
     
    45:47
    Sedmá přesilová hra Dukly. Po souboji za brankou odjíždí na lavici trestů Jiří Běhal (PRE), jenž je potrestán za držení protihráče.

    Na vyloučení: 1-7.
     
    45:53
    Hosté se po vyhraném buly osvobozují.
     
    46:13
    Jihlava puk za brankou soupeře nezískala, kotouč je znovu ve středním pásmu, kde si jej stáhl ze vzduchu Vojtěch Zadražil a hned poté jej poslal na spoluhráče – přihrávka rukou.
     
    46:35
    Melenovský zavezl kotouč do pásma a vyměnil si jej se Semanem, ale i tato kombinace Dukly k nějaké šanci nevedla a Přerov se znovu osvobozuje.
     
    47:30
    Kaláb nestihl na modré dojet odražený puk, který už byl zhruba o deset centimetrů za modrou.
     
    47:47
    Zubři jsou opět v pěti, Dukla nevyužila ani jednu ze svých sedmi přesilových her.
     
    48:41
    Po Melenovského pumelici z mezikruží vznikl před brankou obrovský závar, ve kterém se Harkabusovi podařilo najít puk pod ležícím Slovákem. Kus černé pryže prošel jen těsně vedle levé tyče.
     
    49:59
    Marek Melenovský byl opět u velké šance. Po střele Důrase se k němu odrazil kotouč. Jihlavský útočník se již napřahoval, jak pošle kotouč podél Slováka, který padal ke své pravé tyči, ale nepodařilo se mu ho zvednout.
     
    50:17
    Do vedení mohli jít Přerovští. Vlastimil Dostálek si pěkným průnikem najel po pravé straně do pásma a z pravé strany vypálil. Škarek se proti jeho střele hodně zapotil, ale gól neinkasoval ani po následné velké strkanici před svojí klecí.
     
    50:36
    Michal Popelka měl na holi také slibnou šanci. Po chybě v jihlavské rozehrávce vypálil podél lapačky Škarka, který jeho pokus vytěsnil ramenem.
     
    51:05
    Přerov si z útočné aktivity vybojoval faul. Vlastimil Dostálek chtěl zblízka dorážet kotouč, ale zahákoval ho Jiří Dobrovolný (JIH), který je dnes zatím jediným trestaným hráčem Dukly.

    Na vyloučení: 2-7.
     
    51:46
    JIhlava se nejenže dvakrát osvobodila, ale ještě bojovala o puk za brankou Přerova a ušetřila tak cenné vteřinky.
     
    51:54
    Útok Přerovských nemůže pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    52:06
    Po buly ve středním pásmu získala Dukla puk a poslala jej před Slováka.
     
    52:27
    Po ose Štebih, Gríger se Dukla opět osvobozuje.
     
    53:05
    Boj o puk za brankou Dukly vyhrál Přerov, a to v době, kdy se Jiří Dobrovolný vrací na led. U levé tyče Škarka ještě zkusil dorážet kotouč Jiří Goiš, ale neuspěl, gólman Dukly byl pozorný.
     
    53:25
    Pouze dvacet vteřin odehrála Jihlava v pěti. Na trestnou lavici míří Michal Důras (JIH) za zdržování hry – vyhození puku mimo hrací plochu.

    Na vyloučení: 3-7-
     
    53:57
    Domácí posílají kotouč přes všechny čáry a při zavezení puku hostí je pískán ofsajd.
     
    54:17
    Jihlavští vyhráli buly a Zubři se stále nemohou dostat do pásma soupeře.
     
    54:41
    Marek Sikora sice dostal puk po levé straně do pásma, nicméně proti dvěma hráčům Dukly byl téměř bez šance. Kotouč je opět za Slovákem.
     
    55:20
    Hostům vyšel rychlý kontr, při kterém vypálil David Hrazdira z prostoru mezi kruhy. Jakub Škarek se jeho střelou mezi betony překvapit nenechal.
     
    55:25
    Domácí ekipa je v plném počtu.
     
    56:00
    Marek Melenovský se dostal s pukem bezprostředně k levé tyči Slováka a z nulového úhlu minul branku. Levice Jiřího Běhala však mířila do jeho obličeje a hostující bek dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 3-8.
     
    56:11
    Jihlava vyhrála buly a kombinuje.
     
    56:19
    Tvrdá rána Kalába z pravého kruhu mířila mimo.
     
    56:43
    Kalábovu další ránu vyrazil Slovák do levého rohu branky.
     
    57:00
    Přerovští posílají kotouč přes všechny čáry.
     
    57:26
    Jihlava je sice v pásmu před Slovákem, ale její kombinace není příliš pohledná.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby. Přerov hraje v plném počtu a hra je po strkanici před brankou přerušena. Hráč hostí najel do číhajícího soupeře a ten povalil Slováka do branky.
     
    58:26
    Dávid Gríger se na útočné modré neuvolnil přes Lukáše Chmelíře.
     
    59:00
    Posledních šedesát vteřin normální hrací doby je tu.
     
    59:35
    Po ráně Paly z levé strany si Škarek nebyl jist, kde má puk . Raději si dal za své betony lapačku, aby mu kotouč nepropadl za čáru.
     
    59:37
    Dnešnímu zápasu přihlíží 1438 diváků.
     
    59:59
    Půl vteřiny před koncem základní hrací doby se odehrála ještě jedna nepříjemná situace před Jiřím Slovákem, který čelil valu těl před svojí klecí. Melenovský ani Flek přes obětavě bránící hosty puk do branky nedostali.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině gól nepadl, i když oba týmy měly několik šancí k rozhodnutí a převážení zápasu na svojí stranu. Gólmani však za svá záda žádný puk nepustili a půjdeme do pětiminutového prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Do pásma si najel Seman, který se pokusil vystřelit. Přes obránce Přerova ale kotouč k Slovákovi nedostal.
     
    60:56
    Nepřesná rozehrávka Jihlavy končí zakázaným uvolněním.
     
    61:21
    Michal Popelka dostal parádní pas z vlastního obranného pásma, na modré převzal puk, ale následně šel do kličky, což bylo na škodu a svojí vlastní akci proti dvěma hráčům do ohrožení Škarka nedotáhl.
     
    61:49
    Nahozený puk vypadl Škarkovi z výstroje, gólman Dukly jej musel likvidovat nadvakrát. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    62:49
    Více než nějaký ofenzivní hokej sledujeme v prodloužení snahu obou týmů o neudělání nějaké zbytečné chyby.
     
    63:01
    Kohout na pravém kruhu nevystřelil, otočil se s pukem a adresoval jej mezi kruhy na spoluhráče, který byl zablokován.
     
    63:57
    Už jen 63 vteřin chybí k prvním nájezdům obou týmů v nové sezoně.
     
    64:36
    Utkání směřuje k samostatným nájezdům, ani jeden z týmů nikterak výrazně nezaměstnává gólmana soupeře.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení žádnou výraznější šanci nepřineslo, o vítězi zápasu rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Tomáš Harkabus neuspěl blafákem do forhendu – 0:0.
     
    1. séria
    0:0
    Roman Pšurný proti Škarkovi střelou po jeho vyrážečce neuspěl – 0:0
     
    2. séria
    0:0
    Jakub Flek to zkusil také na vyrážečku Slováka a také neúspěšně – 0:0.
     
    2. séria
    0:0
    Vlastimil Dostálek si navezl puk na bekhend, ale minul levou tyč – 0:0.
     
    3. séria
    0:0
    Josef Skořepa s kličkou na levou stranu také neuspěl, puk končí na pravém betonu Slováka – 0:0.
     
    3. séria
    0:0
    MAREK SIKORA se trefil kolem pravého ramene Jakuba Škarka k jeho pravé tyči.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC ZUBR Přerov.
    Rozhodující gól vstřelil MAREK SIKORA, který byl jediným úspěšným exekutorem nájezdové loterie.
    Marek SIKORA - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Duklou Jihlava a Přerovem je u konce. Domácí se sice v úvodu prvního dějství dostali do dvougólového vedení, ale v závěru první třetiny nevyužili přesilovku pět na tři, což byl zřejmě zlomový moment zápasu. Třicet vteřin po obrátce totiž Zubři snížili a na konci druhé části vyrovnali. I přes mnoho šancí ve třetí třetině téměř patnáctset diváků na Horáckém zimním stadionu branku nevidělo. Po nezáživném prodloužení se šlo na nájezdy, které ve třetí sérii rozhodl jediný úspěšný střelec – přerovský Marek Sikora.
     
    S konstatováním, že Dukla Jihlava podlehla na svém ledě přerovským Zubrům, když ztratila dvougólové vedení a padla 2:3 na nájezdy, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:08:31)

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 3. Skořepa (Dundáček), 11. Harkabus (Kohout, Seman) – 21. Pšurný (Procházka, Dostálek), 37. Procházka (Sikora, Popelka), rozh. náj. Sikora

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Harkabus (JIH)
    0:0   Pšurný (PRE)
    2. séria:
    0:0   Flek (JIH)
    0:0   Dostálek (PRE)
    3. séria:
    0:0   Skořepa (JIH)
    0:0   Sikora (PRE)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Dundáček, Kaláb (A), Štebih, Šafář, Šimek, Zadražil, Dobrovolný (C) – Důras (A), Melenovský, Flek – Prokš, Skořepa, Diviš – Kohout, Seman, Harkabus – Březina, Gríger, Anděl. Trenér: Petr Vlk
    HC Zubr Přerov: Slovák (Grigárek) – Chmelíř (A), Vágner, Přindiš, Pala (A), Novotný, Běhal, Zbořil – Procházka (C), Pšurný, Dostálek – Stoklasa, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdira, Š. Kratochvíl – Školoud, M. Kratochvíl, Tomaník. Trenér: Vladimír Kočara

    Rozhodca: Pražák – Kreuzer, Zídek

    Diváci: 1438