Sunderland – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Aston Villa 3:2 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 13.09.2015, 14:30 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
    Ryan Mason (TOT)

     
    Je za nami zápas 5. kola najvyššej anglickej súťaže. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 0:0. V druhom polčase boli aktívnejší hosťujúci futbalisti, ktorým sa v závere polčasu podarilo dostať do vedenia. Tottenham zaslúžene vyhral presným zásahom Ryana Masona, ktorý po strelenom góle musel opustiť ihrisko na nosidlách. Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (16:25:25)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lensova hlavička zo zadnej tyčky letela príliš vysoko. Pýtal si síce ešte rohový kop, no ten neprišiel. Sunderland mal v tomto zápase naozaj smolu.
     
    90+2
    Lamela naservíroval loptu Chadlimu. Chadli sa sériou zasekávačiek zbavil obrancov, no jeho následný projektil letel veľmi ale veľmi vysoko nad bránku Sunderlandu.
     
    90+1
    Do lopty sa spoza 16-tky domácich oprel Chadli. ten mieril veľmi nepresne a tak sme sa druhého gólu zápasu nedočkali.
     
    90
    Nadstavuje sa +5 minút za ošetrovania.
     
    89
    Do lopty sa napokon opral M'Vila, ktorý loptu poslal priamo do rukavíc pripraveného Llorisa. Ten sa moc s výkopom neponáhľa. Jeho tím totiž od 82. minúty vyhráva.
     
    88
    Štandardka po Townsendovom faule. Sunderland môže loptu zakrútiť až do Llorisovej bránky.
     
    87
    Po Townsendovom centri zakončoval hlavou aj Érik Lamela. Ten poslal loptu síce razantne ale veľmi nepresne.
     
    87
    Kane mohol pridať druhý gól, no Pantilimon povedal NIE a loptu razantne odkopol z vápna.
     
    86
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Ryan Mason, prichádza Thomas Carroll.
     
    86
    Mason musí opustiť ihrisko na nsidlách.
     
    85
    Tak tomuto sa vraví naozaj smola! Nejeden divák videl tento projektil už v sieti. Zápas nám v samom závere stretnutia trošku ožíva. Po centri sa do lopty oprel striedajúci Rodwell, ktorý to napálil len do brvna.
     
    84
    Mason je po strelenom góle ošetrovaný stále za bránkou domáceho celku.
    82. Ryan MASON - 0:1
     
    82
    Tottenham dal gól!

    Tak tento gól Tottenhamu je doslova zaslúžený! Tottenham v druhom polčase predvádzal naozaj krásnu hru. Po rýchlej kombinácii našiel Erik Lamela za obranou RYANA MASONA, ktorý sa zoči voči gólmanovi Pantilimonovi nemýlil. 1:0 a Sunderland má pred sebou kusisko roboty.
     
    81
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Ola Toivonen, prichádza Jack Rodwell.
     
    80
    Ďalšia veľká možnosť Tottenhamu na skórovanie. Po rohovom kope sa lopta odrazila na hranicu vápna, kde stál pripravený Mason. Ryan sa do lopty oprel naozaj bravúrne, no prízemný projektil nenarobil Pantilimonovi problémy.
     
    79
    Tak svoj dres po Walkerovi vymieňa aj Kane.
     
    79
    Na malý moment zavítali aj domáci do vápna Tottenhamu. Videli sme síce peknú kombináciu, no poriadnej streli sme sa my a diváci na Stadium of Light nedočkali.
     
    77
    Ajajáj. Erik Dier bol blízko prvého gólu zápasu. Po centri sa lopta dostala práve na hlavu spomínaného hráča, no ten mieril len na pripraveného Pantilimona.
     
    76
    Chadliho strela zo strednej vzdialenosti zblokovaná. Uvidíme len rohový kop.
     
    76
    Tréner Pochettino má k dispozícii ešte jedno striedanie. Zatiaľ sa mu obe vyplatili. Lamela aj Townsend oživili hru na krídlach.
    Dele Alli (TOT)

     
    75
    Krásna a najmä rýchla akcia Tottenhamu troskotá na kopačke Chadliho, ktorý si ju hodil ďaleko od nohy a loptu jednoducho stráca.
     
    74
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Jordi Gómez, prichádza Lee Cattermole.
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Fabio Borini, prichádza Duncan Watmore.
     
    73
    V hre sa konečne pokračuje. Zatiaľ je to bez Boriniho. Pri lopte sú kohúti, ktorí operujú s loptou vo vápne Sunderlandu. Potrebný projektil nie a nie prísť.
     
    71
    Davies teraz v sklze nepríjemne zobral so svojou kopačkou aj hlavu Boriniho. nepríjemný zákrok a vyzerá to tak, že Borini si už nezahrá.
     
    70
    Townsend podobne ako pred pár chvíľami. Znovu oklamal pohybom van Aanholta, no tentokrát z jeho centru bude len rohový kop.

     
    69
    Lopta sa z času na čas dostáva na polovičku Hotspurs, no domáci sa nevedia za žiadnu cenu presadiť a tak ohrozenie Huga Llorisa nie a nie prísť.
     
    68
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Érik Lamela.
     
    67
    Po rohovom kope a následnom centri sa lopta prepadla ku Kaneovi. ten túto loptu naozaj nečakal a tak sa zakončenie do poloprázdnej bránky nekonalo.
     
    66
    Krásna robota Androsa Townsenda, ktorý sa na pravom krídle predral až k rohovej zástavke. Následný center na Kanea nenašiel adresáta, no uvidíme aspoň rohový kop.
     
    65
    Lens v samostatnom úniku nenašiel dostatok síl aby prešprintoval Walkera. Loptu si zasekol pod seba, no kým sa spamätal vo vápne hostí bola až štvorica vo fialovom. Strela na Llorisa sa nekonala ani tentokrát.
     
    64
    Na opačnej strane operoval s loptou pred vápnom Harry Kane. Ani tentokrát to však anglickému reprezentantovi nevyšlo a gól neprichádza.
     
    63
    Krásna narážačka domácich končí pri Toivonenovi, ktorý z bezprostrednej blízkosti nedokázal prekonať Huga Llorisa. Skvelý zákrok gólmana hostí bol však zbytočný. Toivonen sa previnil faulom.
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Andros Townsend.
     
    61
    Tottenham začína byť veľmi nebezpečný. Center od vlajočky nepriniesol gól, no fialoví hráči sú stále pri lopte a okupujú vápno Sunderlandu.
    Jermain Defoe (SUN)

     
    60
    Je za nami hodina hry. Stav je stále bezgólový a to 0:0 druhý polčas je o trošku iný ako ten prvý. Nakročené majú bližšie ku gólu hosťujúci futbalisti. Domáci zatiaľ len bránia.
     
    58
    Po výmene lopty Defoeho s lensom sa k lopte dostal druhý menovaný. Lens si loptu potiahol cez Walkera, no následná technická strela nenašla priestor za chrbtom Llorisa.
     
    57
    Domáce tribúny sa znovu hnevajú. Hlavný arbiter neodpískal ďalší zo zákrokov Walkera na Lensa. vyzerá to tak, že sa hnevá aj samotný Lens, ktorý to Walkerovi oplatí.
     
    56
    Zo strany Tottenhamu sledujeme úplne iný zápas oproti prvému polčasu. Nepresnosti sa vytratili a Tottenhamu má nakročené ku gólu.
     
    55
    Borini je späť na hracej ploche. Pri lopte sú však hostia. konkrétne to je Mason, ktorý si loptu hodil na silnejšiu nohu a vypálil. Projektil však nemal potrebný smer.
     
    54
    Borini ostáva po Masonovom sklze ležať na trávniku. Bol to naozaj tvrdý zákrok a domáci záložník bude potrebovať ošetrenie.
     
    53
    Lens sa snažil prekľučkovať cez Diera, no zistil, ž len tak jednoducho to nepôjde. Síce sa nepredral, no vybojoval aspoň vhadzovanie.
     
    52
    Kane síce vybojoval pre Sona rohový kop. Bývalý futbalista Leverkusenu zahral štandardku naozaj zle. Domáci sa aj v tomto prípade oslobodili a je na čase okúsiť pozornosť obrany Tottenhamu.
     
    51
    Son si vo vápne domácich chystal loptu na strelu. Cez húf hráčov však páliť nemohol a tak bol o loptu jednoducho pripravený. Tottenham stále pri lopte.
     
    50
    Lens až príliš dravo bojoval o loptu s Walkerom. Jednoznačne sa jednalo o faul čo samozrejme odpískal hlavný arbiter. Lens sa hnevá, no je to neprávom.
     
    49
    Hra sa nám presunula na stred ihriska, kde je síce pod kontrolou Sunderlandu, no futbalisti tohto celku sú v jednom kuse napádaní hosťujúcimi futbalistami.
     
    48
    Faul za faulom. Tentokrát ostáva na trávniku ležať Lens. Hlavný arbiter nechal po tomto zákroku výhodu pre domácich.
     
    48
    Centrovaná lopta pred vápno hostí nenašla adresáta v pásikavom drese. Kohúti sa oslobodzujú aj v tomto prípade. Navyše po páde Sona získavajú hostia aj priamy kop.
     
    47
    Spurs sa na malý moment oslobodzujú, no netrvá to dlho a lopta je znovu v moci futbalistov Sunderlandu po nedovolenom zákroku Kylea Walkera.
     
    46
    Máme tu druhý polčas. O výkop do tejto 45 minútovky sa postarali domáci futbalisti, ktorí bez váhania smerujú pred 16-tku Llorisa.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Jermain Defoe (SUN)

     
    Je za nami prvý polčas stretnutia medzi Sunderland AFC – Tottenham Hotspur. V prvom polčase sme sa gólovej radosti nedočkali, no videli sme pár zaujímavých šancí. Azda tú najväčšiu mal k dispozícii Defoe, ktorý síce prekonal Llorisa, no loptu v ďalšom putovaní zastavila práve tyčka.

    Druhý polčas začne približne o 15:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Ani dvojica rohových kopov nepriniesla úvodný gól stretnutia. Tottenham si tak môže vydýchnúť.
     
    45+1
    Lens mohol taktiež zmeniť stav. Položil si až dvojicu hráčov Tottenhamu, no jeho následný projektil zblokoval stopér Alderweireld na rohový kop.
     
    45+1
    Nadstavujú sa +2 minúty.
     
    45
    Tak toto je neuveriteľná smola pre kohútov, ktorí mohli v samom závere polčasu zmeniť stav vo svoj prospech. Loptu zakrútil na zadnú tyč Chadli. Tu si ju prrrpavil Son, no ten vybehnutého Pantilinoma nedokázal prekonať.
     
    44
    Vyzerá to tak, že prvý polčas sa už len dohrá. Tempo hry definitívne upadlo. Ide skôr už len o takú nakopávanú.
     
    43
    Do vápna Sunderlandu zakrútil loptu Son. Jeho centrovaný pokus nepriniesol ohrozenie Pantilinoma a tak sa domáci oslobodzujú aj v tomto prípade.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Billy Jones (Sunderland AFC).
     
    41
    Kane sa nedokázal presadiť cez štvoricu domácich hráčov. Loptu jednoducho nedostal do vápna a tak ju razantne odkopáva do bezpečia Kaboul.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva niečo okolo 5 minút. Príde nejaký ten gól do šatní?
     
    39
    Domáci futbalisti hrajú lopty za obranu na Defoeho. Ďalšia krásna kolmica. Defoe sa vymotal cez stopéra Vertonghena, no následná strela z otočky smerovala len do rúk pripraveného Llorisa.
     
    38
    Individuálne to skúšal Son. Ten si loptu hodil na silnejšiu nohu a technickou strelou skúsil šťastie. Lopta to bola síce pekná, no chýbala jej potrebná mierka na to, aby skončila za chrbtom Pantilinoma.
     
    37
    Krásna kombinácia hosťujúcich futbalistov pred vápnom Sunderlandu. Posledný bol pri lopte Davies, ktorý ju bohužiaľ neprepašoval za obranu domácich. Tottenham stále pri lopte.
     
    36
    Gomez ostáva ležať na trávniku. Vypýtal si takýmto spôsobom faul po zákroku Sona v strede ihriska.
     
    35
    Svoj priestor dostávajú konečne aj hosťujúci futbalisti, ktorý si zatiaľ vymieňajú loptu pár metrov od vápna. Chýba tomu už len potrebná strela.
     
    34
    Walker teraz musel hasiť pred vlastným gólmanom. Po kombinácii domácich prišla prihrávka Defoeho, no walker ju zastavil v putovaní a poslal ju do náručia vlastného gólmana. Ak by tak nespravil zrejme by Toivonen skóroval.
     
    32
    Kohúti rozohrali nakrátko. Loptu si dlho nevychutnali, keďže Sonovi jednoducho odskočila za postrannú čiaru.
     
    32
    Chadli naservíroval loptu Harrymu Kaneovi. Ten mal síce ťažkú pozíciu ale predsa len pálil. Strelu mu zblokoval domáci stopér a my uvidíme rohový kop.
     
    31
    Davies už opustil hraciu plochu. Loptu majú v moci hráči Sunderlandu, ktorí ju ihneď odovzdajú Llorisovi. Davies pripravený naskočiť.
     
    30
    Totot prerušenie využívajú samozrejme koučovia oboch celkov na taktické rady pre svojich zverencov.
     
    30
    Hra je prerušená. Na trávniku leží Davies, ktorý sa drží kúsok od ľavého oka. Zdravotníci už putujú na hraciu plochu.
     
    29
    Dravý Toivonen si robil priestor vo vápne hostí. Loptu si hodil na silnejšiu nohu, no vo finálnej fáze ho o ňu obral Alderweireld.
     
    28
    Defoe si darmo láme hlavu nad touto situáciou. Hra však pokračuje. Prvý polčas sú aktívnejší domáci, ktorí aj v tomto momente okupujú vápno Spurs.
     
    26
    Tak toto je veľká smola pre bývalého hráča Spurs. Defoe sa z ničoho nič ocitol za stopérmi Spurs. Loptu si potiahol na hranicu vápna a mohol si vychutnať Llorisa. Loptu poslal po jeho ľavačke, no strelu zastavila dobre postavená tyč Llorisovej bránky. Stav sa tak nemení.
     
    25
    Strela prišla aj na opačnej strane. Tu situáciu vyriešil Pantilimon, ktorý bez väčších problémov likviduje .
     
    24
    Lens si loptu potiahol z krídla na stred ihriska. Do lopty sa napokon oprel z dobrých 20 metrov, no projektil minul bránku. Lloris tak aj v tomto prípade bez zákroku.
     
    23
    Nervozita pomaly ale isto stúpa. Jeden zbytočný zákrok za druhým sledujeme v strede ihriska. Tento raz sa previnil samotný Harry Kane.
     
    22
    Hostia si vymieňali loptu pred vápnom asi na jedno metri štvorcovom. Posledný kontakt s ňou mal Harry kane, ktorý zbytočne zasekával. mal pred sebou otvorenú obranu, no loptu jednoducho stratil.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Fabio Borini (Sunderland AFC).
     
    21
    Veľmi nepríjemnú malú domov teraz dostal Hugo Lloris od Alderweirelda. Loptu si spracoval kúsok nad pás a rýchlo odkopával. Nechýbalo veľa a lopta sa mohla skĺznuť do siete.
    Kyle Walker (TOT)

     
    20
    Lopta si na minútku našla priestor aj na polovičke AFC. Bohužiaľ kohúti sú veľmi nepresní a tak nič vážne nevidíme.
     
    19
    Hostia sa bez problémov ubránili. Pretiahnutý center do vápna Spurs likviduje dlhým a razantným výkopom Davies. Loptu si na opačnej polovičke spracoval Pantilimon.
     
    18
    Po štandardnej situácii prišlo ešte zopár centrovaných lôpt do vápna kohútov. Ani jedna však nepriniesla potrebné zakončenie a tak napokon uvidíme len rohový kop domáceho celku.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).
     
    16
    Medzičasom strelecký pokus na jednej aj druhej strane. Po rýchlom útoku Sunderlandu sa k strele odhodlal bývalý hráč Spurs Defoe, ktorý však Huga Llorisa neprekonal. Na opačnej strane to skúšal kane, no ten mieril oveľa horšie ako jeho náprotivok.
     
    15
    Rohový kop hosťom absolútne nevyšiel. Loptu si do rukavíc stiahol gólman domácich Pantilimon, ktorý bez váhania zakladá protiútok.
     
    14
    Masonov strieľaný center nepriniesol gólové ovocie, no z následného pokusu z druhej strany uvidíme aspoň rohový kop Tottenhamu.
     
    14
    Hráči teraz trošku zbytočne faulujú. Ďalším previnilým sa stal Davies, ktorý doslova odstrčil prenikajúceho Lensa.
     
    13
    Do lopty sa napokon oprel Son. Center z jeho kopačky bol síce nadýchaný, no žiadného kohúta vo vápne Sunderlandu nenašiel.
     
    12
    Tentokrát sa kúsok od vlastného vápna previnil Jones, ktorý poslal na zem Alliho. Bolo to zbytočné keďže Masonova prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    11
    Hra na malý moment prerušená. Kyle Walker si musel z nejakého dôvodu prezliecť vrchnú časť jeho dresu.
     
    10
    Nádherný pas za obranu prišiel zo zadných radov Sunderlandu. Lopta takmer našla cestu k Borinimu, no tomu chýbal len jeden krôčik na to, aby s a k lopte dostal skôr ako Lloris.
     
    9
    Lopta sa znovu presunula na polovičku Spurs. Pri lopte sú muži v pásikavom, no priestor na strelu si nemôže nájsť ani jeden z mužov – Borini, Defoe a Lens.
     
    8
    Hostia to skúsili po krídle, no kombinácia Alli – Kane nezafungovala tak ako by si to niektorý predstavovali.
    Harry Kane (TOT)

     
    8
    Kaboul doslova položil na trávnik Chadliho. To hlavný rozhodca nenechal tak a prideľuje hosťom priamy kop.
     
    7
    Aktivita hostí pomaly ale isto upadá. Svoje naopak chcú povedať domáci futbalisti, ktorý posledné minútky dávajú obrane Tottenhamu zabrať.
     
    6
    Výborná robota Diera po druhý raz. Tentokrát sa lopta vďaka krajnému obrancovi Spurs dostáva pod moc Huga Llorisa.
     
    6
    Lens to skúšal po rýchlej kontre zakrútiť pred Llorisa. To sa mu nepodarilo cez Diera ani na dvakrát a tak majú domáci k dispozícii len vhadzovanie.
     
    5
    Loptu si chvíľku vymieňali domáci pred vápnom Tottenhamu, no Gomez útočným faulom prakticky zadarmo odovzdal loptu súperovi.
    Son Heung-min (TOT)

     
    4
    Rozbehnutý Lens musel zatiahnúť ručnú brzdu. Čiarový arbiter ho do úniku nepustil – ofsjd.
     
    3
    Krásna práca Alliho, ktorý sa predral pri rohovej zástavke cez brániacého van Aanholta. Následný center smeroval len do rúk pripraveného gólmana.
     
    2
    Kohúti chcú hrať aktívne ihneď v úvode stretnutia. Po kombinácii na krídle vybojovali aspoň vhadzovanie kúsok od vápna Sunderlandu.
     
    2
    Walker si vo vápne Sunderlandu hodil loptu od nohy a veľmi ochotne padol na zem. Hlavný arbiter sa len pousmial a ukázal zadákovi Spurs nech sa ihneď postaví.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti hostí. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom dozadu pred svojho gólmana odkiaľ pravdepodobne založia svoj útok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -3
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o pár okamžikov začne. Domáci dnes nastúpia v tradičnej bielo-červenej kombinácii. Hostia majú na sebe fialové dresy.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – M'Vila, Toivonen, Jordi Gómez – Lens, Borini, Defoe.
    Náhradníci: Mannone – Cattermole, Seb Larsson, Rodwell, Graham, Coates, Watmore.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Mason – Son Heung-min, Alli, Chadli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Trippier, Townsend, Carroll, Rose..
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam vás pri sledovaní online prenosu zo zápasu najvyššej anglickej súťaže – Premier league. V dnešnom dueli si zmerajú sily Sunderland AFC a Tottenham Hotspur.

    Sunderland AFC sa po štyroch súťažných kolách nachádza na nelichotivej 19. priečke s 2 bodmi a so skóre 6:10. Sunderland remízoval len dva zápasy a to práve proti Swansea a Aston Ville. Práve druhá spomínaná remíza sa konala v druhom kole a napriek gólovej prestrelke sa celky rozdelili bratsky.

    Tottenham Hotspur nie je na tom o nič lepšie ako náprotivok. Spurs patrí momentálne 17. priečka s 3 bodmi a so skóre 3:4. Kohútom v tejto sezóne moc ofenzíva nefunguje. Po štyroch kolách zaznamenali hostia jednu prehru a tri remízy v posledných troch kolách. 2:2- Stoke, 1:1- Leicester a v poslednom kole 0:0 – proti Evertonu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Patrik Ondrovič

    Góly: 82. Mason

    Karty:   22. Borini (SUN), 42. Jones (SUN) – 17. Vertonghen (TOT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:12.
    Sunderland AFC: Pantilimon – Jones, Kaboul, O'Shea (C), van Aanholt – M'Vila, Toivonen (81. Rodwell), Jordi Gómez (74. Cattermole) – Lens, Borini (74. Watmore), Defoe.
    Náhradníci: Mannone – Cattermole, Seb Larsson, Rodwell, Graham, Coates, Watmore.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Mason (86. Carroll) – Son Heung-min (62. Townsend), Alli (68. Lamela), Chadli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Trippier, Townsend, Carroll, Rose, Winks.