Arménsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Poľsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Írsko – Gruzínsko 1:0 (kon.)
Škótsko – Nemecko 2:3 (kon.) | Fínsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Írsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Grécko 0:0 (kon.) | Albánsko – Portugalsko 0:1 (kon.)
koniec
Poľsko
8:1 (4:0)
Gibraltar
cz Pondelok 07.09.2015, 20:45 • Stadion Narodowy, Varšava (kapacita: 58.145) • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
    87. Jake GOSLING - 8:1
     
    87
    Gibraltar právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali čestného úspěchu a mohou se radovat ze vstřelené branky! JAKE GOSLING si opravdu krásně narazil s Kylem Casciarem a tváří v tvář překonal dosud nepřekonaného Fabiańského.
     
    87
    Lehce zraněný Pavel Olkowski je střídán Sebastianem Milou.
     
    79
    Před dalším rohovým kopem Polska dochází ke třetímu střídání hostující reprezentace. Jeremy Lopez jde na plac místo Leeho Casciara.
     
    75
    Fantastický zákrok nyní vytáhl Łukasz Fabiański! Liam Walker se uvolnil přes Olkowského, výborně naservíroval míč Josephu Cipolinovi, ale ten si střelou ze stoprocentní pozice vylámal zuby na domácím brankářovi.
    73. Bartosz KAPUSTKA - 8:0
     
    73
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Už je to 8:0! Domácí nemají dost, stále útočí a stále přidávají góly. Rychlou akci zakončil další fantastickou přihrávkou před bránu Kamil Grosicki, který tentokrát našel osmnáctiletého debutanta BARTOSZE KAPUSTKU a ten již neměl problém se vstřelením gólu.
    72. Arkadiusz MILIK - 7:0
     
    72
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácí reprezentace! Svůj šestý gól ve kvalifikačním cyklu a druhý gól dnes si připisuje ARKADIUSZ MILIK, který si naběhl k bližší tyči a nataženou nohou nasměroval prudký Grosického centr za záda Jordana Pereze.
     
    68
    Druhou změnu si připravil i hostující trenér, který na hřiště poslal Bosia. Opačným směrem putoval Duarte.
     
    66
    Po Błaszczykowském si jde odpočinout i nejlepší střelec kvalifikace, Robert Lewandowski, kterého nahrazuje Piotr Zieliński.
     
    62
    První střídání na straně Polska! Střelec dosud poslední branky, Jakub Błaszczykowski ochází na střídačku, jeho místo zaujme debutant Bartosz Kapustka, kterému je pouhých 18 let!
    59. Jakub BŁASZCZYKOWSKI - 6:0
     
    59
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Naprosto bezpečně pokutový kop proměňuje JAKUB BŁASZCZYKOWSKI, který poslal Pereze na stranu a šoupnul míč do odkryté části brány.
     
    58
    Penalta! Krátce po páté brance Gibraltaru budou mít domácí šanci na šestý kousek! Robert Lewandowski si v osobním souboji v pokutovém území poradil s Barnettem, který ho podrazil a je z toho pokutový kop Polska.
    56. Arkadiusz MILIK - 5:0
     
    56
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Útočník Ajaxu Amsterdam, ARKADIUSZ MILIK, se konečně dočkal! Fatální rozehrávku Cipoliny skvěle vystihl Grzegorz Krychowiak, který vysunul domácího kanonýra a ten důraznou ranou prostřelil Pereze.
     
    46
    Fatální chyba hostující reprezentace mohla znamenat pátou branku v bráně Jordana Pereze. Lewandowski využil nepřesnosti, postupoval na brankáře Gibraltaru, ale na toho přízemní střelou nevyzrál.
     
    46
    Hosté jdou do druhé půle s jednou změnou. Kyle Casciaro nahradil nevýrazného Coombese.
     
    40
    Lewandowski si pohlídal ofsajdovou hranici, parádní přihrávkou našel Błaszczykowského, ale ten přízemní ranou nechal vyniknout Pereze, který se prezentoval dalším skvělým zákrokem. Následuje rohový kop Polska.
     
    37
    Tak teď stáli při Perezovi snad všichni svatí. Grosického střílený centr do blízkosti brány odvrátil Perez trochu nejistě, míč trefil Milika, ale od něj se pak vykutálel těsně vedle brány.
    29. Robert LEWANDOWSKI - 4:0
     
    29
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Panečku to je nášup! Polsko vede ve 29. minutě již 4:0, což v minulém zápase zvládli Iři za celých devadesát minut. Milikovu další velkou šanci sice Perez zlikvidoval, ale míč se odrazil zpět k útočníkovi Ajaxu Amsterdam, který jej naservíroval před bránu a tam již se vstřelením gólu neměl sebemenší problém ROBERT LEWANDOWSKI.
     
    25
    A nedají si říct a nedají. Uběhlo jen pár chvil od Grosického šance a už měl čtvrtý gól domácích na noze Milik, který si zpracoval míč, ale jeho přízemní střelu nohou reflexivně vykopl Perez.
     
    23
    Grosicki mohl mít hattrick! Zpětná přihrávka našla ve vápně střelce prvních dvou branek zápasu, který pálil z první těsně vedle tyče Perezovy brány.
     
    21
    Pro hosty mohlo být ještě hůře! Robert Lewandowski šel zcela sám na Pereze, zvolil razantní střelu, ale tu hostující gólman dokázal vytáhnout nad bránu.
    19. Robert LEWANDOWSKI - 3:0
     
    19
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tohle zavání velkým debaklem! Kapitán polské reprezentace, ROBERT LEWANDOWSKI, si přichystal míč na pravou nohou a výbornou střelou přes obránce poslal míč za záda Jordana Pereze. Devátá branka v osmi zápasech pro nejlepšího střelce kvalifikace!
    15. Kamil GROSICKI - 2:0
     
    15
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Patnáctá minuta utkání a Poláci vedou o dvě branky! Hosté nedokázali odvrátit míč do bezpečí, kulatého nesmyslu se ujal KAMIL GROSICKI, který vlétl do rozhozené obrany Gibraltaru a tváří v tvář Perezovi si pomohl krásným dloubákem.
    8. Kamil GROSICKI - 1:0
     
    8
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Další akce již však gólem končí a domácí jdou do vedení 1:0! Přesná kolmice od poloviny hřiště doputovala až k Lewandowskému, který si pohlídal míč, výborně odcentroval a v pokutovém území si mezi dvěma obránci našel prostor KAMIL GROSICKI, který přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání.
     
    7
    Parádní kombinace Polska! Błaszczykowski si vyměnil míč s Lewandowskim, poté přišla přihrávka na Milika, ale ten z blízkosti pokutového puntíku minul bránu!
     
    1
    Grosicki poslal do vápna výborný míč, který přistál na hlavě Szukały, avšak toho výborným zákrokem vychytal Jordan Perez!

    Lukáš Podleśny

    Góly: 8. Grosicki (Lewandowski), 15. Grosicki, 19. Lewandowski, 29. Lewandowski (Milik), 56. Milik (Krychowiak), 59. Błaszczykowski (pen.), 72. Milik (Grosicki), 73. Kapustka (Grosicki) – 87. Gosling (K. Casciaro)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 15:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 8:5.
    Poľsko: Fabiański – Olkowski (87. Mila), Szukała, Glik, Rybus – Błaszczykowski (62. Kapustka), Krychowiak, Mączyński, Grosicki – Lewandowski (C) (66. Zieliński), Milik.
    Náhradníci: Boruc, Szczęsny, Tytoń – Cionek, Jędrzejczyk, Jodłowiec, Kapustka, Peszko, Mila, Zieliński, Wilczek, Borysiuk.

    Gibraltar: J. Perez – Barnett, R. Chipolina (C), J. Chipolina – J.-C. Garcia, Bardon, L. Casciaro (79. Jeremy Lopez), Walker, Gosling – Coombes (46. K. Casciaro), J.-P. Duarte (68. Bosio).
    Náhradníci: Neale, Robba – Bosio, Sergeant, R. Casciaro, Olivero, Rovegno, K. Casciaro, Guiling, Victory, Yome, Jeremy Lopez.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (LTU)