Trnava B – Dunajská Lužná 2:0 (kon.) | Lok. Košice – Teplička n. Váhom 4:1 (kon.)
koniec
FC Lokomotíva Košice
4:1 (1:0)
OFK Teplička nad Váhom
Nedeľa 06.09.2015, 16:00MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej druhej najvyššej futbalovej súťaže. V Doxxbet lige sa dnes dohráva už jej šieste kolo, v rámci ktorého je na programe aj duel košickej Lokomotívy a Tepličky nad Váhom. Z tohto zápasu vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Domáca Lokomotíva Košice vstúpi do zápasu z veľmi zlej pozície. Košičania v doterajších piatich zápasoch získali iba jediný bod a v tabuľke skupiny východ im patrí posledná priečka. Celkové skóre Košíc c tomto ročníku je zatiaľ 4:11. V poslednom kole sa východniari predstavili na trávniku Rimavskej Soboty, ale "veľa vody tam nenamútili" a prehrali hladko 0:3.

    Aj hostia z Tepličky nad Váhom sú na tom veľmi zle a nachádzajú sa na predposlednej priečke. Tá patrí futbalistom ligového nováčika so ziskom dvoch bodov a celkovým skóre 4:11. Hráči Tepličky sa v poslednom ligovom dueli psychicky trochu nakopli, keď na domácom trávniku remizovali so Spišskou Novou Vsou.

    Miernym favoritom zápasu sú Košice, ktorým by mohla pomôcť výhoda domáceho prostredia. Aj vďaka tomu na ich triumf vypísali stávkové kancelárie kurz približne 2.25, zatiaľ čo na výhru Tepličky je to až 2.75.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 16:00 a portál Onlajny.eu vám z neho prostredníctvom priameho textového prenosu prinesie všetko podstatné.
     
    -11
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Giertl (C) – Cmarko, Gallo, Horváth, Pa. Šuľák, Korijkov, Urban, Petričko, Zajac, Leško, Ruskovský
    Náhradníci: Kovalik – Pe. Šuľák, Kinský, Harvila, Chmelo, Labun, Micovčák

    OFK Teplička nad Váhom: Zaťko – Miko, Hruboš, Dirgas, Petruš, Bugala, Mravec, Filo (C), Tomanica, Štalmach, Tabak
    Náhradníci: Lojdl, Ozimý, Kosa, Stančík

    Rozhodca: Chmura – Mihalík, Poracký.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hostia. Tí sa s loptou na vlasntej polovici dlho nezdržali a okamžite to skúšali smerom dopredu, tam ale o guľatý predmet prišli.
     
    2
    To Lokomotíva s ana polovicu súper aneponáhľala. Jej hráči kombinovali na vlastnej polovici a až po hodnej chvíli sa odvážili na center, ktorý sa napokon ukázal ako zbytočný.
     
    3
    Teraz to síce Lokomotíve smerom dopredu vyšlo, tesne pred hranicou vápna sa ale Cmarko zľakol súboja telo na telo a loptu poslal zbytočne za svoj chrbát.
     
    4
    Domáci celok sotal na útočnej polovici, z hranie vápna vyslal Pavol Šuľák dobrý center na Ruskovského, ten hlavou tesne míňa priestor troch žrdí.
     
    5
    Hostia rozohrávali dvakrát rohový kop, s prvými dvoma si domáci celok poradil len odkopom za bránkovú čiaru.
     
    5
    Vzrušenie na strane Tepličky nad Váhom bolo zbytočné, hráči hostí sa totiž v pokutovom území dopustili útočného faulu.
     
    6
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Máme tu rýchly úvodný gól Lokomotívy, Zajac teraz skvelou uličkou našiel Leška a ADRIÁN LEŠKO už zoči-voči Zaťkovi v báne hostí nezaváhal.
     
    7
    Domáci celok je pri chuti a opäť je pred pokutovým územím súpera. Teraz sa OFK bráni zubami-nechtami.
     
    8
    Až teraz sa hosťom podarilo vymaniť spod tlaku súpera, nie však nadlho. Teplička to skúšala centrom smerom dopredu, tam ale stála len štvorica hráčov odetých v modrom.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Tabak (OFK Teplička nad Váhom).
     
    9
    Hosťujúci Tabak sa teraz dopustil zákerného faulu, za ktorý vidí pochopiteľne žltú kartu. Jeden z domácich mal teraz šťastie, že situáciu ustál bez výraznejšieho zranenia.
     
    10
    Máme za sebou 10 minút stretnutia, domáca Lokomotíva zatiaľ vedie po tom, čo dokázala v gól pretaviť prakticky jedinú šancu v zápase.
     
    11
    Aj naďalej ale pokračujeme v nezáživnom stretnutí, kde postrádame nielen väčšie šance, ale aj presnejšie prihrávky. Oba celky sa v tejto chvíli sústredia na obrannú hru, lopta je na polovici hostí.
     
    12
    FC Lokomotíva sa teraz pokúsil o rýchle prenesenie hry a i keď to pre jej hráčov vyzeralo nádejne, Zajac zahral vo vnútri vápna nechcene rukou a loptu musel prenechať súperovi.
     
    13
    Aj tentokrát prerušil v útočnom snažení odmácc celok arbiter, v tomto prípade z dôvodu ofsajdového postavenia jeden z postranných rozhodcov.
     
    14
    OFK Teplička nad Váhom nedokáže spracovať jednoduché lopty na vlastnej polovici, ku cti im slúži fakt, že na mokrom trávniku je to skutočne len veľmi ťažké.
     
    15
    Hráči odetí v modrom sa teraz smerom dopredu zbytočne unáhlili, keď si nepočkali na chybu súoera, ale do útoku sa vydali na vlastnú päsť. Malému počtu futbalistov sa zázrk podariť nemohol.
     
    16
    Pískaný faul v blízkosti stredového kruhu, domáci sa poľahky dostanú k lopte.
     
    17
    Hoci sme videli väčší počet pokusov o center, ani jeden z nich nemal potrebnú presnosť i razanciu. K lopte sa tak bez väčších problémov dostanú hráči OFK.
     
    17
    Nie však nadlho. Hostia sú myšlienkami zrejme ešte v šatni, stále nedokážu nájsť jeden druhého. Tak za toto ich tréner Stanislav Lojdl rozhodne nepochváli.
     
    18
    Do útoku sa vydala Lokomotíva. Pri postrannej čiare ale jej hráči prišli vlastnou vinou, keď ju poslali len na striedačku súpera.
     
    19
    Hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    20
    Center z kopačky Petruša bol ale príliš nízky a domáca obrana si s ním dokázala poradiť. Následné pokusy o center boli márne, už predtým sa pískal ofsajd.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Mravec (OFK Teplička nad Váhom).
     
    22
    Hra teraz mierne stratila na tempe. Mierne aktívnejším celkom je síce ten hosťujúci, centre do pokutového úzeia sú ale len veľmi nepresné. Pre domácich to znamená možnosť loptu odvrátiť.
     
    23
    A v podobnom duchu sme mohli pokračovať aj v ďalšej minúte.
     
    24
    Jakub Tomanica sa teraz pokúšal o nemožné, keď uličkou chcel nájsť spoluhráča, ktorý stál v obkľúčení až štyroch protihráčov. Tomanicovi to nevyšlo.
     
    25
    Do konca úvodnej časti hry ostáva ešte dvadsať minút. Prvých 25 minút stretnutia neprinieslo okrem jedného gólu Lokomotívy nič podstatné.
     
    26
    Teplička nad Váhom sa teraz pokúšala o založenie útočnej akcie, opäť ju ale zastavil hvizd hlavného arbitra. Ten je dnes veľmi pozorný.
     
    27
    Zajac teraz loptu popri pravej postrannej čiare zaviezol až do pokutového územia, odkiaľ pätou hľadal Šuľáka – a aj ho našiel. Skúsený hráč Lokomotívy ale bránu netrafil.
     
    28
    Útočný faul hostí, dnes už hádam piaty.
     
    29
    Na druhej strane chcela Lokomotíva pridať aj druhý gól do siete Zaťka, to by ale lopta po dotyku jej hráčov musela skončiť na hracej ploche.
     
    30
    Dnes vľmi aktívny Zajac vybojoval rohový kop pre Košice.
     
    31
    Zaťko si neuvedomil že loptu zaniesol za bránkovú čiaru. Nasledovať bude aj druhý roh pre domácich.
     
    32
    Tentokrát prišiel z kopačky Zajaca už lepší center, lopta padla do stredu brány, kde ju s kusiskom šťastia dokázal Zaťko vybocovať do bezepčia!
     
    33
    Pokus o rýchly protiútok OFK, jej hráči etše na útočnej polovici vybojovali vhadzovanie spoza čiary, ani to im ale potrebný impulz neprinieslo.
     
    34
    Druhá hluchá časť zápasu. Opäť sa nedeje absolútne nič.
     
    35
    Domáci celok teraz negoval moje slová, Pavol Šuľák napálil z hranice vápna loptu do žrde, tá sa ešte odrazila k Leškovi, ktorý ju chcel popod Zaťka poslať do vápna, no gólman hostí si pripísal zrejme zákrok kariéry. Loptu ešte stihol pred bránkovou čiarou zastaviť a poslať ju na roh.
     
    36
    Zo štandardnej situácie Lokomotíva nič nevyťažila.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Petričko (FC Lokomotíva Košice).
     
    36
    Petričko teraz s cieľom odkopnúť loptu na polovicu svojho tímu zachytil loptu súpera, hlavný arbiter bol nekompromisný a vytiahol žltú kartu.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Štalmach (OFK Teplička nad Váhom).
     
    37
    Žltá karta aj pre hráča hostí, neubránil sa jej Štalmach, ktorý sa snažil s hlavným arbitrom diskutovať o predošlom zákrkoku. To sa mu nevyplatilo.
     
    38
    Neprsnosť na strane domácich, rýchly protiútok Lokomotíve nevyšiel a lopta po dotyku jej hráčov skončila za postrannou čiarou.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Filo (OFK Teplička nad Váhom).
     
    40
    V prvom polčase už štvrtá karta pre hostí, vidí ju aj kapitán Tepličky nd Váhom, ani ten sa do zbytočnej debaty s hlavným arbitrom Chmurom púšťať nemal.
     
    41
    Prvý polčas sa pomaly blíži ku svojmu koncu, domáca Lokomotíva je stále v tesnom vedení. Zdá s pritom, že stav sa už do polčasovej prestávky meniť nebude.
     
    42
    A to aj napriek tomu, že sa o to zo všetkých síl pokúšal hosťujúci celok. Fiálnej pruhrávke chýbala resnosť i razancia, OFK ale musíme pochváliť za dobre zvládnuté osobné súboje.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Horváth (FC Lokomotíva Košice).
     
    43
    Horváth teraz v tesnom súboji v blízkosti stredového kruhu fualoval súpera a oprávnene vidí žltú kartu.
     
    43
    Petruš zahrával priamy voľný kop na Tomanicu, ten svojou strelou našiel len protihráča. Následná strela jedného z hostí letela azda 20 metrov nad bránu.
     
    44
    Giertl sa teraz s odkopom nikde neponáhľal. Domáci dohrajú prvý polčas na vlastnej polovici.
     
    45
    Začala sa posledná minúta prvého polčasu. Čakáme už len na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    Tesne pred záverečným hvizdom sme videli strelu kapitána hostí FIla, tú ale Giertl kryl bez väčších problémov.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas stretnutia medzi FC Lokomotívou Košice a OFK Tepličkou nad Váhom, po nie príliš záživnom futbale svieti na svetelnej tabuli stav 1:0 v prospech domáceho celku.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáca Lokomotíva ná odštartovala druhú časť hry. Hráči odetí v modrom pritom loptu poslali okamžite na polovicu súpera, kde sa jej Teplička nad Váhom zmocnila.
     
    47
    Žltú kartu dostáva Zajac (FC Lokomotíva Košice).
     
    48
    Zajac teraz po odpískaní loptu zbytočne odhodil, za to vidí žltú kartu. V poradí ide už o ôsme kartové napomínanie v zápase.
     
    49
    Ani to ale Lokomotíve nezabránilo v založní novej útočnej akcie, na kotrej konci bol práve Zajac, ktorý bránu netrafil.
     
    50
    Pred vlstnou šestnástkou teraz ostáva ležať jeden z hostí, ktorý si pri sklze zrejme spôsobil nepríjemný pád na nohu.
     
    51
    Ten bude našťastie pokračovať.
     
    51
    Hostia si vybojovali priamy kop, ktorý budú zahrávať zo vzdialenosti asi 18 metrov!
     
    51
    Neuveriteľné! Dirgas sa rozhodol pre priamu strelu, ktorú obran zrazila priamo do rukavíc Giertla, k lopte sa ale dostal ešte Petruš, ktorý v páde tirafa žrď!
     
    52
    Na opačnej strane pekná ombinácia domácich, na jej konci bol Ruskovský, ktorý poslal loptu len do rukavíc Zaťka.
    Aktuálny pohľad na hraciu plochu.
     
    53
    Lopta sa teraz s loptou usadila na polovici súpera, zatiaľ je to bez presnejšieho centru, respektíve strely.
     
    54
    Domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    55
    Jednalo sa o akýsi skátený rohový kop z rohu pokutového územia, center z kopačky Urbana dokázala hosťujúca defenzíva upratať do bezpečia.
     
    56
    Máme za sebou 10 minút dráhého polčasu. Platí stále polčasový výsledok – 1:0.
     
    56
    Na zemi bol ďalší z hostí, tentokrát sa v bolestiach zvíjal po jednom zo súbojov na útočnej polovici. Napokon to ani tentokrát nebude nič vážne.
     
    57
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Tento gól prišiel ako blesk z jasného neba. PATRIK ZAJAC sa z ničoho nič ocitol s loptou pred pokutovým územím a tvrdou strelou nedal Zaťkovi šancu na zákrok.
     
    58
    Lokomotíva Košice dala gól!
    S gólmi v sieti Tepličky nad Váhom sa teraz rozhtrhlo vrece, presadil sa aj PAVOL RUSKOVSKÝ. Za dve minúty tak ide už o druhý gól pre Košice.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Pa. Šuľák, prichádza Harvila.
     
    60
    Po hodine hry môže byť neporovnateľne spokojnejším domáci tréner, Lokomotíva je teraz veľmi blízko prvej výhry v sezóne.
     
    61
    Striedanie v tíme OFK Teplička nad Váhom: z ihriska odchádza Bugala, prichádza Lojdl.
     
    63
    V hre môžeme po poriadne predĺženom stirednaí pokračovať.
     
    63
    Lokomotíva Košice dala gól!
    A toto sa začína podobať na riadny debakel! Lopta sa teraz dostala k RUDOLFOVI URBANOVI, ktorý sa nemýlil.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Urban, prichádza Labun.
     
    66
    Po sérii gólov a striedaní hra pokračuje pred bránou GIetla. Tam je ale v prevahe domáca Lokomotíva, prerušenei tak očakávať nemožno.
     
    67
    Lokomotíva kombinovala s loptou v blízkosti stredového kruhu a hoci sa jej hráčom za deliacu čiaru prejsť nepodarilo, rozhodne im to neprekáža.
     
    68
    Hostia teraz o loptu bojovali v pokutovom území Lokomotívy, tam sa ale dopustili útočného faulu.
     
    69
    Labun teraz našiel v pokutovom úzmeí Petrička, ktorý bránu vyokoso prepálil. Domácim divákom to nevadilo, hráč sa aj napriek nepresnej strely dočkal potlesku.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva presne 20 minút, pochopiteľne, ak neberieme do úvahy prípadný nadstavený čas.
     
    71
    Hráči OFK sa snažia naštartovať motory aj pomocou kontaktného gólu, na ich strane ale postrádame presvedčivejšiu kombináciu.
     
    72
    Pripravuje sa striedanie na strane Lokomoítvy Košice.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Zajac, prichádza Chmelo.
     
    73
    Lokomotíva sa snažila o ďalší gól, po skrumáži pred pokutovým územím sa do lopry oprel jeden z jej hráčov, Zaťko ale všetko videl.
     
    74
    Stiredajúci Chmelo teraz do hry zapojil aj Giertla, ktorý tak mal možnosť sa po dlhšej odmlke opäť zoznámiť s loptou.
     
    75
    Lokomotíva sa teraz smerom dopredu neponáhľa a loptu kontroluje na vlastnej polovici.
     
    75
    To sa jej ale mohlo vypomstiť! Po centri Štalmacha sa na vzdialenejšej žrdi oprel do lopty jeden z jeho spoluhráčov, ktorý preveril pevnosť konštrukcie Giertlovej brány.
     
    76
    Teplička nad Váhom ostala aj naďalej na útočnej polovici, tam už ale aj naprie veľkej snahe nič nevymyslela.
     
    77
    Naopak, z protiútoku mohla inkasovať, nasledovať však bude rohový kop.
     
    77
    Chmelo vyslal tvrdý center, ktorým vystrašil obranu súpera, nie však Zaťka, ktorý loptu chyitl do rukavíc.
     
    78
    Teplička n. Váhom dáva gól! Kapitán hostí MAREK FILO sa teraz nevedno ako dostal na hranici malého vápna k lopte, odtiaľ už gól nedať nemohol. OFK tak stireľa zaslúžený gól.
     
    79
    Skóroval aj Chmelo, ktorý si nabehol za obranu súpera, Zaťka ale prrstrelil len z ofsajdovej pozície.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva ešte 10 minút.
     
    81
    Aktívny Chmelo sa dokázal pred pkutovým územím uvoľniť i vylepšiť si streleckú pozíciu, napriek tomu ale loptu poslal len vysoko nad bránu súpera.
     
    81
    Pripravuje sa striedanie na strane hostí.
     
    82
    Striedanie v tíme OFK Teplička nad Váhom: z ihriska odchádza Štalmach, prichádza Stančík.
     
    83
    Lokomotíva sa už do riskantných útončých akcií nepúšťa. Zverencom trénera Sokoliho zrejme 4 strelené góly stačia.
     
    84
    Dnešné stretnutie sleduje 200 divákov.
     
    85
    Smolmý moment, keď Chmelo pripravil gólovú šancu pre Labuna, ten si ale loptu zbytočne predkopol a v tesnom súboji so Zaťkom ju stihol poslať už len mimo troch žrdí.
     
    85
    Pripravuje sa posledné striedanie v tíme hostí.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Dirgas, prichádza Ozimý.
     
    86
    Chmelo našiel v šestnástke voľného Ruskovského, ktorého strelecký pokus Zaťko so šťastím vyrazil na roh!
     
    86
    Lopta sa po osi Ruskovský – Chmelo dostala až k Leškovi, ktorý pred prázdnou bránou loptu netrafil!
     
    87
    Začali sa posledné 3 minúty stretnutia, v ktorom sa už, zdá sa, nič podstatné neudeje. Lokomotíva loptu drží na vlastnej polovici, odkiaľ sa tak skoro nepohne.
     
    88
    Hru teraz navyše na dlhší čas prerušil hvizd hlavného arbitra Chmuru, kotrý si všimol útočný faul jedného z hostí. To hrá Lokomotíve do karát.
     
    88
    Modro-bieli sa medzičasom s loptou presunulu pred pokutové územie súpera, kde su ju medzi sebou dokázali niekoľkokrát posunúť po zemi. Následne sa stiahli k stredovej čiare.
     
    89
    Hráči OFK guľatý predmet nakopli na útočnú polovicu, tam ale nestál nik odetý v bielom srese. Poľahky sa k nemu tak dostal Chmelo, ktorý premýšľa, čo s ním.
     
    90
    Chmelo dopredu nenakopával. Lokomotíva kombinuje na vlastnej polovici.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Petruš (OFK Teplička nad Váhom).
     
    90+1
    Zápas ukončila ešte jedna žltá karta hostí, obdržal ju Róbert Petruš.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie 6. kola DOXXbet ligy skupiny Výcohd medzi mužstvami FC Lokomotíva Košice a OFK Teplička nad Váhom, v ktorom si domáci celok poradil so svojim súperom pomerom 4:1 a pripísal si tak na svoje konto prvé sezónne víťazstvo.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:43:14)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.

    Góly: 6. Leško, 57. Zajac, 58. Ruskovský, 63. Urban – 78. Filo

    Karty:   36. Petričko (LKE), 43. Horváth (LKE), 47. Zajac (LKE) – 8. Tabak (TPL), 21. Mravec (TPL), 37. Štalmach (TPL), 39. Filo (TPL), 90+1. Petruš (TPL)


    FC Lokomotíva Košice: Giertl (C) – Cmarko, Gallo, Horváth, Pa. Šuľák (59. Harvila), Korijkov, Urban (65. Labun), Petričko, Zajac (72. Chmelo), Leško, Ruskovský
    Náhradníci: Kovalik – Pe. Šuľák, Kinský, Harvila, Chmelo, Labun, Micovčák

    OFK Teplička nad Váhom: Zaťko – Miko, Hruboš, Dirgas (85. Ozimý), Petruš, Bugala (61. Lojdl), Mravec, Filo (C), Tomanica, Štalmach (82. Stančík), Tabak
    Náhradníci: Lojdl, Ozimý, Kosa, Stančík

    Rozhodca: Chmura – Mihalík, Poracký