Lotyšsko – Česko 1:2 (kon.) | Turecko – Holandsko 3:0 (kon.) | Wales – Izrael 0:0 (kon.)
Malta – Azerbajdžan 2:2 (kon.) | Nórsko – Chorvátsko 2:0 (kon.) | Island – Kazachstan 0:0 (kon.)
Bosna – Andorra 3:0 (kon.) | Cyprus – Belgicko 0:1 (kon.) | Taliansko – Bulharsko 1:0 (kon.)
koniec
Island
0:0 (0:0)
Kazachstan
cz Nedeľa 06.09.2015, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
    89. Aron Gunarsson v samotném závěru dostal červenou kartu
     
    89
    Tak to je lehká komplikace pro Island! Na pravé straně chyboval při rozehrávce Sævarsson, a k míči se dostal Samat Smakov. Domácí kapitán tvrdě zajel do protihráče a zaslouženě dostává druhou žlutou kartu! Domácí kapitán však rozhodnutí hlavního rozhodčí nese velmi těžce!
     
    80
    Aron Gunarsson teď ztratil nervy a dostává žlutou kartu! Nejdříve jeho rozehrávku blokoval Merkel, na to však hlavní rozhodčí nereagoval. Následně domácí kapitán poslal tvrdě k zemi Islambeka Kujata a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    74
    Střídající Merkel velmi aktivně napadal islandskou rozehrávku. Stoper Kari Ármason však situaci zvládl, když si mohl zpětnou přihrvkou k brankáři Halldórsona. Následně se ve středu hřiště zdržoval hru právě Merkel, který dostává žlutou kartu!
     
    71
    Na pravé straně se dalším ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval Logviněnko, který poslal k zemi Böðvarssona a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    64
    Tentokrát už se však píská, a rovnou je udělena žlutá karta! Gafuržan Sujumbajev opravdu velmi ostře zajel pod nohy Sigurdsona, který je naštěstí v pořádku. Zákrok byl však velmi nebezpečný, a žlutá karta je zcela zasloužená!
     
    30
    Džolčijev předvedl již několikátý nedovolený zákrok, tentokrát to bylo v souboji s Skúlasonem. Hlavní rozhodčí již tomuto hráči dával napomenutí, teď již přichází zasloužená žlutá karta!
     
    20
    Island opět chyboval na útočné polovině, a Kazachstán se mohl dostat do protiútoku. Ten však zastavil Johann Guðmundsson, který poslal k zemi Baujržana Islamchana.

    Jan Havlovic

    Góly:

    Karty:   20. Guðmundsson (ISL), 80. Gunnarsson (ISL) – 30. Džolčijev (KAZ), 64. Sujumbajev (KAZ), 71. Logviněnko (KAZ), 74. Merkel (KAZ)   89. Gunnarsson (ISL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, G.Þ. Sigurðsson, Bjarnason – Sigþórsson, Böðvarsson (85. Kjartansson).
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Finnbogason, Sigurjónsson, Jónsson, Gíslason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Bjarnason.

    Kazachstan: Pokatilov – Gorman, Logviněnko, Malij, Sujumbajev – Kuat, Smakov, Islamchan – Džolčijev (46. Merkel), Nusserbajev (76. Ščjotkin), Konysbajev.
    Náhradníci: Bojčenko, Sidelnikov – Ščjotkin, Kuantajev, Bejsebekov, Merkel, Dosmagambetov, Achmetov, Kukejev, Knižničenko, Darabajev, Ajtbajev.

    Rozhodca: Aranovskij – Vojtjuk, Volodin (vš. Ukrajina)