Dunajská Streda – Podbrezová 5:1 (kon.) | Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Skalica 4:1 (kon.)
Senica – Trenčín 1:4 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 2:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
4:1 (3:0)
MFK Skalica
Sobota 29.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Takmer okamžite na opačnej strane veľká šanca Slovana na piaty gól v skalickej sieti, Zreľák strieľal tesne spoza päťky a Fišan bravúrne vyrazil!
     
    83
    Skalica dala gól!
    Tak predsa len, Skalica zaznamenáva čestný zásah a pokazila Muchovi rodiace sa čisté konto! Obrana Slovana sa nedohodla, keď zle komunikovali Gorosito a Mucha, preto sa po dlhej prihrávke z obrany dostal do zakončenia spred päťky DANIEL ŠEBESTA a jemným oblúčikom k ľavej žrdi oklamal Muchu!
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mauro Ezequiel González, prichádza Samuel Štefánik.
     
    72
    Slovan dal gól!
    Teraz to však už dvojici striedajúcich hráčov Slovana vyšlo a je z toho nádherný presný zásah! Kubík postupoval s loptou stredom ihriska, vyslal presne načasovanú kolmicu za obranu, ktorú si prebral FILIP ORŠULA, mal už pred sebou len Fišana, ktorého obišiel a zasunul loptu do prázdnej brány!
     
    68
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Filip Oršula.
     
    66
    Pekný futbalový okamih, Milinkovič zakrútil center z rohu do šestnástky a Podaný hlavičkoval snáď z 13 metrov, loptu trafil dobre k pravej žrdi, Fišan výborne zakročil!
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Martin Vrablec, prichádza Lukáš Švrček.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza František Kubík.
     
    56
    Ďalšia vyložená šanca Slovana! Milinkovič ideálne našiel za obranou Podaného, ktorému sa Fišan vrhol pod nohy a vyrazil loptu až pred šestnástku. Práve tam sa jej ujal Milinkovič a okamžite vypálil povedľa dezorientovaného brankára hostí, trafil do pravej žrde, dnes už druhýkrát!
     
    54
    Na opačnej strane opäť lahôdková prihrávka Gonzálesa, ktorý falšom našiel snáď cez piatich protihráčov na pravej strane voľného Čikoša. Ten okamžite adresoval center pred bránu, kde pred Priskinom dobre zakročil Majerník a hlavou poslal loptu k Fišanovi.
     
    53
    Milinkovič nahrával v strede poľa laxne a Skalica mohla z následnej šance znížiť! Šebesta sa ujal lopty po nepresnej nahrávke domáceho kapitána, prešiel až na hranicu šestnástky, odkiaľ prudko strieľal po zemi k pravej žrdi, Mucha bravúrne zasiahol!
     
    47
    Milinkovič mohol hneď na začiatku druhého polčasu pridať štvrtý gól belasých! Parádne prešiel cez dvoch Skaličanov a už strieľal zo šestnástky, jeho prudkú strelu vytlačil Fišan na roh!
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Lukáš Fialka, prichádza Daniel Šebesta.
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Adrián Čermák, prichádza Peter Mazan.
     
    37
    Mauro Gonzáles v drese Slovana dnes ponúka úžasné futbalové predstavenie! Znovu vyslal nevídanú prihrávku, keď z prvej ešte z vlastnej polovice našiel na veľkú vzdialenosť vpredu Milinkoviča, ktorý sa už rútil na bránu, Fišan však dobre vybehol až za hranicu šestnástky a odkopol do autu!
     
    32
    Slovan dal gól!
    Je to rozdielom triedy, Slovan jednoznačne smeruje za tromi bodmi! Majerník nevyužil ponúknutú výhodu po faule Vitteka a nepresne nahrával, čo využil Podaný. Ten preukázal výbornú rýchlosť a prešprintoval cez ľavú stranu, odcentroval takmer z hranice bránkovej čiary na protiľahlú stranu šestnástky k RÓBERTOVI VITTEKOVI, ktorého hlavičku do protipohybu brankára vykopával Majerník. Podľa postranného rozhodcu už bola v tom čase lopta za čiarou, a tak sa belasí radujú z tretieho gólu!
     
    27
    Slovan dal gól!
    Nádherná kombinácia domácich a druhý gól v sieti Skalice! Belasí kombinovali v strede poľa, hostia tam bránili v pevnom bloku. Gonzáles zrazu vyslal prihrávku za obranu, a ak to takto aj myslel, tak to bol záblesk futbalovej geniality. Dlhá kolmica za obranu totiž smerovala presne k nabiehajúcemu ADAMOVI ZREĽÁKOVI, ktorý obišiel Fišana a zakončil do prázdnej brány!
     
    25
    Futbalová paráda v podaní Marka Milinkoviča! Bežal po ľavej strane, pričom naľavo mal Zreľáka. Miesto toho prekvapil všetkých, a hlavne dvoch obrancov Skalice, cez ktorých s ľahkosťou prešiel do šestnástky a sám zoči-voči Fišanovi vystrelil do ľavej žrde, odkiaľ sa lopta odrazila smerom do ihriska!
     
    23
    Skalická akcia nemala dlhé trvanie, Slovan podnikol brejk a ten mohol priniesť druhý gól! Vittek prešiel z stredu až na pravú stranu, odkiaľ centroval do šestnástky, kde našiel Priskina a ten vypálil volejom tesne nad!
     
    16
    Vyložená šanca aj na opačnej strane! Po priťuknutí Vitteka strieľal spred päťky Zreľák, Fišan dobre vybehol a aj za pomoci Majerníka zastavil gólovú strelu ešte pred čiarou!
     
    15
    Skalica mohla vyrovnať, toto bol takmer veľmi kuriózny gól! Gašparík videl, že Mucha je vyššie z brány a tak vystrelil z veľkej vzdialenosti, brankár Slovana sa šprintom vracal do brány, lopta napokon tesne minula pravý horný roh!
     
    10
    Slovan dal gól!
    Belasí veľmi rýchlo otvárajú skóre a uľahčujú si cestu k víťazstvu, presne toto si proti papierovo slabšiemu súperovi priali! Kapitán MARKO MILINKOVIČ s prehľadom premenil penaltu strelou k pravej žrdi, Fišan sa hádzal do opačnej strany a nemal šancu na loptu dosiahnuť.
     
    8
    Pokutový kop pre Slovan! Priskin sa prebíjal do šestnástky po pravej strane a Ciprys ho zozadu nedovolene zastavil, rozhodca ukázal na biely bod!

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Milinkovič (pen.), 27. Zreľák (M. E. González), 32. Vittek (Podaný), 72. Oršula (Kubík) – 83. Šebesta


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić – M. E. González (75. Štefánik), Milinkovič (C) – Priskin (68. Oršula), Vittek (60. Kubík), Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Gašparovič, Kubík, Oršula.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec (62. Švrček), Konečný, Majerník, Ciprys – Kurák, Hlinka, Fialka (46. Šebesta), Čermák (46. Mazan) – Gašparík – Lietava.
    Náhradníci: Hajdúch – Švrček, Vaško, Ulrich, Neoveský, Mazan, Šebesta.

    Rozhodca: Kráľovič – Hrčka, Bobko

    Diváci: 919