Dunajská Streda – Podbrezová 5:1 (kon.) | Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Skalica 4:1 (kon.)
Senica – Trenčín 1:4 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 2:2 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
4:1 (3:0)
MFK Skalica
Sobota 29.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prvá tretina Fortuna ligy prechádza do svojej druhej fázy, počas posledného augustového víkendu máme na programe už 7. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže! Vítam vás pri zápase Slovan Bratislava – MFK Skalica, ktorý ponúka súboj piateho so šiestym tímom ligovej tabuľky.

    Slovan prešiel v posledných dvoch týždňoch výraznými zmenami. Na poste generálneho riaditeľa najprv Dušana Tittela vymenil bývalý futbalista či medzinárodný rozhodca Richard Trutz, a Dušan Tittel následne pred týždňom odstúpil z trénerskej funkcie, ktorú zastával od apríla tohto roka. Jeho nástupcom sa stal Cyperčan Nikki Papavasiliou, asistentom je Grék Nikos Kounenakis. Nový tréner sľuboval ofenzívnejšie poňatie hry, pri mužstve je síce len týždeň, prvé náznaky sa však prejavili už v jeho úspešnej premiére, v ktorej belasí zdolali v derby Trnavu 2:0.

    Slovan tak zlepšil svoju tohtosezónnu bilanciu, ktorá vrátane Európskej ligy či Slovnaft Cupu počíta už 13 zápasov s bilanciou 8 víťazstiev, 3 remízy a 2 prehry. Posledné výsledky belasých sú dobré, v pohári vo Varíne vyhrali vysoko 8:0 a v lige nad Trnavou 2:0. V ligovej tabuľke im to zatiaľ stačí na 5. miesto so ziskom 11 bodov a skóre 8:5. Pre úplnosť treba pripomenúť, že rovnaký počet bodov má aj štvrtá Dunajská Streda a tretia Žilina.

    Belasí stále nemôžu počítať so štvoricou zranených hráčov, ide o Simoviča, Dobrotku, Mészárosa a Peltiera. V derby s Trnavou nenastúpil kanonier Róbert Vittek, ktorý sa sťažoval na menšie zdravotné problémy. Vittek je v nominácii na reprezentačné zápasy v Španielsku a doma s Ukrajinou, uvidíme teda, či v sobotu nastúpi, alebo ho budú tréneri šetriť. Slovan však má v útoku veľkú silu, Priskin v minulom zápase vypracoval prvý gól a Zreľák ten druhý sám strelil. Prípadnú Vittekovu absenciu dokážu belasí nahradiť.

    Skalica ako nováčik súťaže takisto prežíva obdobie plné zmien a noviniek. Jedna z najvýznamnejších zmien sa udiala ešte pred sezónou na trénerskom poste, keď Štefana Horného vystriedal Čech Aleš Křeček. V Skalici zároveň vynovili štadión, aby spĺňal kritériá Fortuna ligy. Ako uviedla ÚLK na tlačovej konferencii pred sezónou, Skalica má momentálne jedinú výnimku na umelé osvetlenie, ostatné nedostatky odstránila a zápasy s Trnavou i Zlatými Moravcami už odohrala v domácom prostredí.

    Záhoráci vstúpili do sezóny fantasticky, v prvom kole vonku šokovali výhrou 3:1 Ružomberok a v druhom kole vyhrali v súboji nováčikov nad Michalovcami. Potom už však získali len jediný bod a prehrali dve domáce stretnutia v rade – s Trnavou i Zlatými Moravcami zhodne 2:3. Je zaujímavé, že v oboch zápasoch Skalica viedla, ani raz však neudržala náskok a odchádzala z trávnika bez bodov.

    Skalica odohrala v sezóne vrátane Slovnaft Cupu 7 zápasov s bilanciou 2 víťazstvá, 1 remíza a 4 prehry. V ligovej tabuľke je len o priečku za Slovanom na 6. mieste so ziskom 7 bodov a skóre 9:9. Záhorákov môže mrzieť neúspech v Slovnaft Cupe, keď vypadla už v 2. kole po prehre na trávniku Krásna nad Kysucou.

    Skalici bude chýbať pre zranenie obranca Andrej Petrovský. Čerstvou posilou je 24-ročný záložník Marek Hlinka, ktorý do Skalice prichádza na ročné hosťovanie z Dukly Praha. Je však otázne, či kluby stihnú hosťovanie legislatívne dotiahnuť tak, aby Hlinka nastúpil už v sobotu v Bratislave.

    Skalica hrá najvyššiu súťaž prvý raz v histórii, kluby sa v nej teda ešte ani raz nestretli. Pred rokom však na seba narazili v Slovnaft Cupe. Slovan vtedy v 4. kole v Skalici v divokom zápase vyhral 5:3, za belasých dal dva góly Vittek a pridali sa k nemu Kolčák, Halenár a Kubík. V drese Skalice skórovali Jakubek, Konečný a vlastenca si dal Bagayoko.

    Zápas bude špecifický hneď pre niekoľko hráčov Skalice. V minulosti totiž za Slovan hrávali obrancovia Roman Konečný a Martin Vrablec, takisto aj záložník Adrián Čermák.

    Slovan je favoritom duelu, nový tréner zažil úspešnú premiéru a belasí sa chcú na reprezentačnú prestávku naladiť víťazne. Skalica však má vo svojom tíme skúsených hráčov, ktorí by mohli viesť tím v ceste za prekvapením. Môžeme sa tešiť na zaujímavý a otvorený duel, pri priamom prenose sa na vás v sobotu od 19:00 teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić – M. E. González, Milinkovič (C) – Priskin, Vittek, Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Gašparovič, Kubík, Oršula.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec, Konečný, Majerník, Ciprys – Kurák, Hlinka, Fialka, Čermák – Gašparík – Lietava.
    Náhradníci: Hajdúch – Švrček, Vaško, Ulrich, Neoveský, Mazan, Šebesta.

    Rozhodca: Kráľovič – Hrčka, Bobko.
     
    Príjemný dobrý deň prajem všetkým futbalovým priaznivcom z bratislavských Pasienkov! Už o necelých 15 minút sa tu začne stretnutie 7. kola našej najvyššej futbalovej súťaže medzi bratislavským Slovanom a Skalicou. Do hlavného mesta sa zrejme poslednýkrát v roku vrátili horúčavy a teploty nad 30 stupňov celzia, obloha nad Pasienkami je bez jediného mraku. My už poznáme zostavy oboch tímov, v tej domácej prvý raz spoločne nastupuje útočné trio Priskin – Vittek – Zreľák. Prekvapenie sme zaznamenali v tíme hostí, kde doterajšia brankárska jednotka Ľuboš Hajdúch začne zápas len na lavičke, medzi tri žrde sa postaví Andrej Fišan. V tíme hostí sa prvý raz objaví aj záložník Marek Hlinka, ktorý prišiel na hosťovanie z Dukly Praha. Vy si môžete ešte podrobne prezrieť základné zostavy, ja sa vám z Pasienkov ešte prihlásim s ďalšími aktualitami.
     
    Tribúny sa zapĺňajú zatiaľ veľmi pomaly, domáci fanklub naďalej pokračuje v bojkote a tak jeho sektor ostane prázdny. Veľmi pozitívne to nevyzerá ani v ďalších častiach štadióna.
     
    Oba tímy prichádzajú na ihrisko! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia zo Skalice v zeleno-bielom!
     
    Pred zápasom ešte nasleduje po žrebe výmena strán, Slovan začne netradične sprava-doľava, hostia budú začínať zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan mal k dispozícii úvodný výkop a okamžite sa tlačil dopredu, Milinkovič rozhodil hru v strede ihriska prihrávkou na ľavú stranu, kde sa Podaný nepresadil proti Vrablecovi.
     
    2
    Prvý raz sa previedlo útočné trio belasých, Priskin nahrával zo stredu na hranicu šestnástky Vittekovi, ktorý pätičkou vysúval nabiehajúceho Zreľáka, ktorý potom nepresne centroval do šestnástky.
     
    3
    Aktivita domácich je citeľná, hrá sa zatiaľ len na polovici Skalice. Teraz si Slovan vypracoval prvý rohový kop.
     
    3
    Milinkovič šikovne krútil loptu smerom od brány pred päťku, kde chcel hlavičkovať Gorosito, ešte pred ním odvrátil až k Fišanovi Majerník.
     
    4
    Belasí zaútočili po pravej strane, Milinkovič presne nahral na hranicu šestnástky Vittekovi, ktorý bol chrbtom k bráne a tak priťukol nabiehajúcemu Priskinovi, ten spoza šestnástky vystrelil nad bránu.
     
    5
    Záhoráci sa snáď prvý raz dostali na útočnú polovicu, Lietava tam ale predviedol útočný faul, pri lopte teda zostávajú belasí.
     
    6
    Vrablec si chcel na pravej strane skalickej obrany urobiť útočný výlet, Podaný ho však okamžite zastavil a zrodilo sa menšie prečíslenie Slovana, na jeho konci bol center Milinkoviča, ktorý v šestnástke odkopával Konečný.
     
    7
    Na hrote útoku Skalice operuje osamotený Lietava, sklepol si dlhý výkop od Fišana, potom však v osobnom súboji fauloval Gorosita, lopta teda opäť na kopačkách domácich.
     
    8
    Pokutový kop pre Slovan! Priskin sa prebíjal do šestnástky po pravej strane a Ciprys ho zozadu nedovolene zastavil, rozhodca ukázal na biely bod!
     
    9
    Pokutový kop rozohrá Marko Milinkovič.
     
    10
    Slovan dal gól!
    Belasí veľmi rýchlo otvárajú skóre a uľahčujú si cestu k víťazstvu, presne toto si proti papierovo slabšiemu súperovi priali! Kapitán MARKO MILINKOVIČ s prehľadom premenil penaltu strelou k pravej žrdi, Fišan sa hádzal do opačnej strany a nemal šancu na loptu dosiahnuť.
     
    11
    Skalica sa samozrejme musí viac osmeliť vpredu, prakticky od začiatku totiž doháňa jednogólovú stratu. Kurák sa zaujímavo prebíjal po ľavej strane, na dvakrát ho tam zastavil Čikoš.
     
    12
    Belasí majú k dispozícii rohový kop, Gonzáles hľadal dlhým centrom vpredu Priskina, pred ním odvrátil Konečný hlavou až za čiaru.
     
    13
    Milinkovič zakrútil center znovu do stredu šestnástky, skákalo tam niekoľko hráčov Slovana, úspešnejší boli obrancovia hostí a poslali loptu do bezpečia.
     
    14
    Vittek operuje na hrote útoku Slovana a veľmi dobre tam sklepáva dlhé lopty z obrany, podarilo sa mu to aj v tomto prípade a snažil sa prejsť cez obranu do šestnástky, zastavil ho obranca.
     
    15
    Skalica mohla vyrovnať, toto bol takmer veľmi kuriózny gól! Gašparík videl, že Mucha je vyššie z brány a tak vystrelil z veľkej vzdialenosti, brankár Slovana sa šprintom vracal do brány, lopta napokon tesne minula pravý horný roh!
     
    16
    Vyložená šanca aj na opačnej strane! Po priťuknutí Vitteka strieľal spred päťky Zreľák, Fišan dobre vybehol a aj za pomoci Majerníka zastavil gólovú strelu ešte pred čiarou!
     
    17
    Skalica sa postupne dostáva do hry, predviedla postupnú kombináciu, keď center zo stredu poľa smeroval napravo na Kuráka, pred ním odhlavičkoval k Muchovi Podaný.
     
    18
    Gorosito teraz trochu zavaril Muchovi, keď naňho zozadu dobiedzal Lietava a domáci stopér poslali Muchovi prudkú "malú domov," brankár belasých situáciu napokon zvládol.
     
    19
    Gašparík zo Skalice predviedol parádny samostatný únik, získal loptu v strede poľa a pohral sa s tromi protihráčmi, už bol v šestnástke, center mu však už obrancovia zablokovali. Akcia Záhorákov potom ešte pokračovala, strela z veľkej vzdialenosti však bola nepresná.
     
    20
    A už sa hra presúva na útočnú polovicu Slovana, belasí tam teraz získali štandardnú situáciu, ktorú rozohrajú z osi ihriska z približne 30 metrov. Skúsi Milinkovič strelu?
     
    21
    Tak napokon nie, domáci kapitán vyslal jemný oblúčik do šestnástky, Hajdúch si vybehol pred päťku a loptu bez problémov pokryl.
     
    21
    Po nepresnej rozohrávke hostí znovu v akcii Slovan, Priskin hľadal centrom na zadnej žrdi Zreľáka, pred ním odvrátil na roh Majerník.
     
    22
    Center z rohu vyboxoval Fišan, ktorý si potom pokryl aj následnú odrazenú loptu. Skalica môže vyraziť dopredu.
     
    23
    Skalická akcia nemala dlhé trvanie, Slovan podnikol brejk a ten mohol priniesť druhý gól! Vittek prešiel z stredu až na pravú stranu, odkiaľ centroval do šestnástky, kde našiel Priskina a ten vypálil volejom tesne nad!
     
    24
    Defenzívny štít belasých Sekulič si vyskúšal aj ofenzívu, predral sa cez dvoch protihráčov v strede poľa, potom sa však ukázalo, že predsa len ide o defenzívnejšie založeného hráča. Priskinovi totiž poslal tak prudkú prihrávku, že maďarskému reprezentantovi lopta odskočila.
     
    25
    Futbalová paráda v podaní Marka Milinkoviča! Bežal po ľavej strane, pričom naľavo mal Zreľáka. Miesto toho prekvapil všetkých, a hlavne dvoch obrancov Skalice, cez ktorých s ľahkosťou prešiel do šestnástky a sám zoči-voči Fišanovi vystrelil do ľavej žrde, odkiaľ sa lopta odrazila smerom do ihriska!
     
    26
    Hostia sú okrem zaujímavej strely Gašparíka z veľkej vzdialenosti v ofenzíve bezradní, teraz to nezmenil Lietava, ktorý sa osamotený na hrote trápi.
     
    27
    Slovan dal gól!
    Nádherná kombinácia domácich a druhý gól v sieti Skalice! Belasí kombinovali v strede poľa, hostia tam bránili v pevnom bloku. Gonzáles zrazu vyslal prihrávku za obranu, a ak to takto aj myslel, tak to bol záblesk futbalovej geniality. Dlhá kolmica za obranu totiž smerovala presne k nabiehajúcemu ADAMOVI ZREĽÁKOVI, ktorý obišiel Fišana a zakončil do prázdnej brány!
     
    28
    Na opačnej strane snaha o bleskovú odpoveď v podaní Lietavu, ktorý prenikal po pravej strane, Podaný odvrátil v sklze na roh.
     
    29
    Gašparík centroval z rohového kopu, lopta mu však vôbec nesadla a len vysoko preletela ponad celú šestnástku, Mucha mohol vykopávať.
     
    30
    Hostia kombinovali na útočnej polovici, Gašparík prenechal Lietavovi a ten pekne vysunul Vrableca, ktorý však už centroval len do rukavíc Muchu.
     
    31
    Hra hostí dnes len s ťažkosťami spĺňa prvoligové kritériá, okrem niekoľkých kombinácií končí väčšina akcií v aute alebo u hráčov Slovana. Nebolo tomu inak po nepresnom centri Ciprysa.
     
    32
    Slovan dal gól!
    Je to rozdielom triedy, Slovan jednoznačne smeruje za tromi bodmi! Majerník nevyužil ponúknutú výhodu po faule Vitteka a nepresne nahrával, čo využil Podaný. Ten preukázal výbornú rýchlosť a prešprintoval cez ľavú stranu, odcentroval takmer z hranice bránkovej čiary na protiľahlú stranu šestnástky k RÓBERTOVI VITTEKOVI, ktorého hlavičku do protipohybu brankára vykopával Majerník. Podľa postranného rozhodcu už bola v tom čase lopta za čiarou, a tak sa belasí radujú z tretieho gólu!
     
    34
    Skalica sa po inkasovanom góle ani v tomto prípade nezmohla na odpoveď, Podaný bez väčších problémov zastavil prienik Gašparíka.
     
    35
    Kurák bol faulovaný na útočnej polovici, Skalica má k dispozícii zaujímavú štandardku. Gašparík bude centrovať z pravej strany z približne 30 metrov.
     
    36
    Gašparík to skúsil centrom na bližšiu žrď, bez väčších problémov tam odhlavičkoval Sekulič, ďalšia prihrávka na Lietavu už išla do ofsajdu.
     
    37
    Mauro Gonzáles v drese Slovana dnes ponúka úžasné futbalové predstavenie! Znovu vyslal nevídanú prihrávku, keď z prvej ešte z vlastnej polovice našiel na veľkú vzdialenosť vpredu Milinkoviča, ktorý sa už rútil na bránu, Fišan však dobre vybehol až za hranicu šestnástky a odkopol do autu!
     
    38
    Skalici nemožno uprieť snahu, to však dnes na Slovan nestačí. Ciprys šprintoval po pravej strane, Podaný ho umne zastavil tak, že z toho bola napokon lopta pre belasých.
     
    39
    Gašparík vyslal šikovnú prihrávku za obranu Slovana, kde si na pravú stranu nabehol Ciprys. Zasekol si Podaného a krížne centroval, nedokázal však nájsť nabiehajúceho Kuráka.
     
    40
    Darí sa aj Milinkovičovi, ktorý teraz zabojoval a odobral loptu Vrablecovi, potom centroval do šestnástky, kde nenašiel nikoho v belasom a loptu si pokryl Fišan.
     
    41
    Slovan sa aj v závere polčasu tlačí dopredu, Skalica bráni prakticky so všetkými hráčmi s výnimkou Lietavu. Teraz belasí kombinujú v strede poľa.
     
    42
    Napokon z toho bola dlhá lopta z hĺbky poľa až na hrot k Priskinovi, ktorý chcel prejsť okolo Fišana a streliť štvrtý gól Slovana, brankár hostí dobre vybehol takmer až na hranicu šestnástky a pokryl loptu pred útočníkom Slovana!
     
    43
    Potlesk na riedko obsadených bratislavských tribúnach, Slovan s prehľadom kombinuje a postupne sa dostáva k bráne hostí, ktorí sa zrejme už vidia v šatni, kde sa budú môcť skonsolidovať smerom k záveru duelu.
     
    44
    Ešte predsa len jedna akcia belasých, Milinkovič sa preštrikoval po pravej strane a centroval do stredu šestnástky, obranca odkopol na roh.
     
    45
    Milinkovičov vysoký center na zadnú žrď doletel takmer až k Sekuličovi, ešte pred ním stihol loptu hlavou odvrátiť Majerník.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol pomerne jednoznačnú partiu v prospech bratislavského Slovana, ktorý vedie rozdielom triedy, a treba povedať, že výsledok odzrkadľuje pomer síl na ihrisku. Belasí boli od úvodu aktívnejší, podarilo sa im streliť rýchly gól a ovládli dianie na trávniku. Gašparík síce mohol strelou zdiaľky vyrovnať, inak sa však Skalica nedostala ani do šestnástky domácich. A tak prišla lahôdková prihrávka Gonzálesa zakončená druhým gólom Slovana, a potom aj Vittekova hlavička, kedy v spornej situácii vykopával Majerník loptu tesne spoza čiaru. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, k jeho sledovaniu vás pozývam od 20:01.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 6:2
    Strely na bránu:4:0
    Žlté karty: 0:0
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Lukáš Fialka, prichádza Daniel Šebesta.
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Adrián Čermák, prichádza Peter Mazan.
     
    47
    Milinkovič mohol hneď na začiatku druhého polčasu pridať štvrtý gól belasých! Parádne prešiel cez dvoch Skaličanov a už strieľal zo šestnástky, jeho prudkú strelu vytlačil Fišan na roh!
     
    48
    Center z rohu si s ťažkosťami, ale predsa len stiahol brankár hostí. Slovan sa potom previnil útočným faulom a vykopávať bude Fišan.
     
    49
    Ospravedlňujem sa za nedorozumenie pri striedaní Skalice, tá cez polčas napokon striedala dvakrát, keď už v hre nepokračujú Čermák a Fialka, nahradili ich Mazan a Šebesta.
     
    50
    Skalica sa snaží ešte s výsledkom niečo urobiť, Kurák teraz centroval z ľavej strany do šestnástky, odkiaľ odhlavičkoval Gorosito.
     
    51
    Lietava sa už dostával do dobrej streleckej pozície v šestnástke, keď mu tam Kurák adresoval prihrávku do pravého rohu pokutového územia, Gorosito však bol rýchlejší a nedovolil útočníkovi hostí zakončiť.
     
    52
    Tvrdý zákrok striedajúceho Mazana na Čikoša, domáci obranca už na nohách a Slovan pokračuje štandardkou z veľkej vzdialenosti.
     
    53
    Milinkovič nahrával v strede poľa laxne a Skalica mohla z následnej šance znížiť! Šebesta sa ujal lopty po nepresnej nahrávke domáceho kapitána, prešiel až na hranicu šestnástky, odkiaľ prudko strieľal po zemi k pravej žrdi, Mucha bravúrne zasiahol!
     
    54
    Na opačnej strane opäť lahôdková prihrávka Gonzálesa, ktorý falšom našiel snáď cez piatich protihráčov na pravej strane voľného Čikoša. Ten okamžite adresoval center pred bránu, kde pred Priskinom dobre zakročil Majerník a hlavou poslal loptu k Fišanovi.
     
    55
    Dvojica hráčov v belasom, konkrétne Priskin so Zreľákom vysoko napádali rozohrávku Skalice, Konečný si napokon poradil a dokázal rozohrať akciu hostí.
     
    56
    Ďalšia vyložená šanca Slovana! Milinkovič ideálne našiel za obranou Podaného, ktorému sa Fišan vrhol pod nohy a vyrazil loptu až pred šestnástku. Práve tam sa jej ujal Milinkovič a okamžite vypálil povedľa dezorientovaného brankára hostí, trafil do pravej žrde, dnes už druhýkrát!
     
    57
    Obranca Skalice Vrablec ostal po predchádzajúcej situácii v bolestiach na zemi v šestnástke, potrebuje krátke ošetrenie, snáď bude všetko v poriadku.
     
    58
    Po šanci Milinkoviča odkopli hostia loptu za čiaru, preto nasledoval roh Slovana. Milinkovič centroval na bližšiu žrď, Saláta sa tam nepresadil.
     
    59
    Mazan v strede poľa oživil hru Skalice, teraz pekne vysunul na ľavej strane Lietavu, tomu sa dnes nedarí a aj teraz len neúspešne centroval do rukavíc Muchu.
     
    60
    Gonzáles dnes patrí k najlepším hráčom zápasu, opäť vyrazil vpred a chcel prejsť po pravej strane, Ciprys odvrátil na roh.
     
    60
    Belasí z rohu neuspeli, Milinkovičov center letel len do priestoru, kde operovali vysokí obrancovia Skalice.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza František Kubík.
     
    61
    Stopér Skalice Konečný veľmi zle odhadol situáciu a vydal sa dopredu na útočný výlet, veľmi rýchlo stratil loptu a Milinkovič mal pred sebou otvorenú obranu, akciu potom zabrzdil a napokon ani nevystrelil.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Martin Vrablec, prichádza Lukáš Švrček.
     
    62
    Vrablec mal po jednej zo situácii v pokutovom území Skalice zdravotné problémy, predpokladám teda, že ide o vynútené striedanie, Skalica už v prípade ďalšieho výpadku nebude môcť striedať.
     
    63
    Druhý polčas prebieha v očakávanej podobe, Slovan stále dominuje a vypracováva si gólové šance. Skalica hrá oproti prvému polčasu konsolidovanejšie, na prípadný gól je to však stále málo.
     
    64
    Na trávnik by mal o niekoľko chvíľ prísť ofenzívny univerzál Slovana Filip Oršula, pri čiare sa ešte rozcvičuje Samuel Štefánik, ten teda bude zrejme tretím striedajúcim hráčom belasých.
     
    65
    Belasí ťahali akciu po ľavej strane, Podaný centroval do šestnástky, odkiaľ odkopol Majerník na rohový kop.
     
    66
    Pekný futbalový okamih, Milinkovič zakrútil center z rohu do šestnástky a Podaný hlavičkoval snáď z 13 metrov, loptu trafil dobre k pravej žrdi, Fišan výborne zakročil!
     
    67
    Milinkovič vysielal ďalšiu zo série kolmíc za obranu súpera, kde si nabiehal Priskin, ten by šiel sám na brankára, bol však v postavení mimo hru.
     
    68
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Filip Oršula.
     
    68
    Po striedaní rozohrávka Skalice a dlhý center na ľavú stranu, kde sa nepresadil Ciprys, ktorý hlavou poslal loptu za čiaru a Mucha mohol vykopávať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 919 divákov.
     
    69
    Skalica sa vydala opäť dopredu, jej akcie však s malými výnimkami končia len pred šestnástkou Slovana, zo strany hostí neprichádzajú ani strelecké pokusy.
     
    70
    Na opačnej strane teda útočí Slovan, Kubík podržal loptu na pravej strane a nahrával pod seba Sekuličovi, ten posunul na Gonzálesa, ktorý už však prihrával nepresne.
     
    71
    Dvojica striedajúcich hráčov Oršula – Kubík kombinovala tesne pred šestnástkou Skalice, druhý menovaný nezvládol kľučku proti Majerníkovi a tak o loptu prišiel.
     
    72
    Slovan dal gól!
    Teraz to však už dvojici striedajúcich hráčov Slovana vyšlo a je z toho nádherný presný zásah! Kubík postupoval s loptou stredom ihriska, vyslal presne načasovanú kolmicu za obranu, ktorú si prebral FILIP ORŠULA, mal už pred sebou len Fišana, ktorého obišiel a zasunul loptu do prázdnej brány!
     
    73
    Skalica teda odolávala v druhom polčase takmer polhodinu, napokon inkasuje aj štvrtý gól, a to už výsledok začína pripomínať debakel.
     
    74
    Záhoráci sa predsa len ešte sympaticky snažia, Ciprys centroval z ľavej strany, v šestnástke odvrátil hlavou Gorosito.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mauro Ezequiel González, prichádza Samuel Štefánik.
     
    75
    Gonzáles zožal od divákov potlesk, dnes predviedol viacero perfektných prihrávok a pekných futbalových okamihov.
     
    76
    Postupná akcia Slovana, po priťuknutí do behu centroval z ľavej strany Milinkovič a na loptu čakal na zadnej žrdi Kubík, pred ním odhlavičkoval Ciprys.
     
    77
    Zápas sa pomaly chýli ku koncu, o držiteľovi troch bodov je v podstate rozhodnuté. Slovan drží loptu na svojich kopačkách a postupnými kombináciami sa dostáva vpred.
     
    78
    Kubík veľmi dobre zapadol do hry Slovana, rýchlostne predčil protihráča v strede poľa a už-už vysúval prihrávkou do behu na ľavej strane Milinkoviča, ešte pred ním napokon zasiahol obranca.
     
    79
    Teraz to trochu pripomínalo hádzanú, ako sa hráči v belasom snažili prepracovať do šestnástky súpera, napokon vystrelil z 20 metrov Sekulič, Fišan kryl jeho pokus smerujúci k pravej žrdi.
     
    80
    Na opačnej strane nevydarená akcia Skalice, po ktorej od vlastnej brány odkopáva Mucha. Hostia by sa zrejme už radšej videli v šatni, domáci ešte zdá sa chcú potešiť divákov ďalším gólom.
     
    81
    Podaný našiel dlhou prihrávkou na ľavej strane Milinkoviča, ktorý prakticky z prvej centroval do šestnástky, pred Zreľákom tam Konečný odkopol na roh.
     
    82
    Center z rohu znovu preletel až na zadnú žrď, kde loptu nezasiahol Sekulič. Kubík potom fauloval Šebestu, Skalica môže rozohrávať.
     
    83
    Napokon to Fišan skúsil dlhým nákopom až na hrot, kde však bol Lietava v postavení mimo hru.
     
    83
    Skalica dala gól!
    Tak predsa len, Skalica zaznamenáva čestný zásah a pokazila Muchovi rodiace sa čisté konto! Obrana Slovana sa nedohodla, keď zle komunikovali Gorosito a Mucha, preto sa po dlhej prihrávke z obrany dostal do zakončenia spred päťky DANIEL ŠEBESTA a jemným oblúčikom k ľavej žrdi oklamal Muchu!
     
    85
    Takmer okamžite na opačnej strane veľká šanca Slovana na piaty gól v skalickej sieti, Zreľák strieľal tesne spoza päťky a Fišan bravúrne vyrazil!
     
    86
    Zreľák sa snažil ešte presadiť na hrote útoku Slovana, dobiehal tam krížny center na pravej strane, loptu však už nestihol zachytiť na hracej ploche.
     
    87
    Konečný vyslal dlhý center z polovice Skalice, Gorosito si loptu síce prebral, potom však nepresne prihrával Podanému, Záhoráci tak zostanú pri lopte.
     
    88
    Ostrý súboj Lietavu s Kubíkom na útočnej polovici Skalice, Lietava sa previnil nedovoleným zákrokom, jednu z posledných akcií zápasu môže rozohrať Slovan.
     
    89
    Domáci pokazili protiútok, keď to najprv Oršula spravil dobre, získal loptu v strede poľa a dával naľavo do šestnástky Milinkovičovi. Ten hľadal krížnym centrom Zreľáka, poslal však príliš prudkú loptu, ktorá skončila v aute.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+1
    Kubík manévroval s loptou v strede poľa a krásnym centrom našiel na ľavej strane nabiehajúceho Milinkoviča, tesne pred ním stihol vybehnúť Fišan.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Zápas vyznel jednoznačne v prospech bratislavského Slovana, ktorý o víťazstve rozhodol tromi gólmi už v prvom polčase. Belasí ešte nevyužili viacero dobrých šancí, rozdiel v skóre mohol byť aj výraznejší. Naopak, Skalica toho veľa v Bratislave nepredviedla a v reprezentačnej prestávke sa bude mať nad čím zamýšľať. Slovan sa dostáva na hranicu 14 bodov a predbežne na 3. priečku pred Žilinu, ktorá má zápas k dobru. Skalica má naďalej 7 bodov a ostane na šiestom mieste.
     
    Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Hodnotenie trénera Slovana Nikkiho Papavasilioua:
    ,,Dobrý večer (v slovenčine). Vyhrali sme ďalší dôležitý zápas, ukázali sme dobrý prístup a mentalitu. Zápas sme začali veľmi dobre, nie je jednoduché dominovať od prvej minúty, ale hráči to zvládli veľmi dobre. Dali sme tri góly a vytvorili si množstvo šancí. Nemôžem byť spokojný s druhým polčasom, sú tam ešte rezervy v tom, aby sme pripravili hráčov na udržanie dobrého tempa počas celého zápasu. Máme 12 dní reprezentačnej prestávky na to, aby sme pripravili hráčov na ďalšie zápasy."

    Hodnotenie trénera Skalice Aleša Křečka: ,,Hodnotenie je jednoduché. Chceli sme Slovan potrápiť, rešpektujeme jeho silu a vieme, že káder má inú kvalitu, než ten náš. Mrzí ma, že sme to súperovi uľahčili, niektorí hráči neplnili naše pokyny tak, ako mali. Súper sa dostal rýchlo do vedenia a svojou kvalitou nás prehrával a zápas od začiatku kontroloval. Súperovi sme zápas veľmi uľahčili. Slovan vyhral zaslúžene, to je bez diskusie."
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava jednoznačne zvíťazil nad Skalicou 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera v spoločnosti webu Onlajny.eu! (20:58:24)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Milinkovič (pen.), 27. Zreľák (M. E. González), 32. Vittek (Podaný), 72. Oršula (Kubík) – 83. Šebesta


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić – M. E. González (75. Štefánik), Milinkovič (C) – Priskin (68. Oršula), Vittek (60. Kubík), Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Gašparovič, Kubík, Oršula.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec (62. Švrček), Konečný, Majerník, Ciprys – Kurák, Hlinka, Fialka (46. Šebesta), Čermák (46. Mazan) – Gašparík – Lietava.
    Náhradníci: Hajdúch – Švrček, Vaško, Ulrich, Neoveský, Mazan, Šebesta.

    Rozhodca: Kráľovič – Hrčka, Bobko

    Diváci: 919