Tlač. konferencia MŠK Žilina pred play-off EL (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.) | TK FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference FC Thun (kon.) | Tisková konference Hajduku Split (kon.)
TK FK Vojvodina (kon.) | Tlač. konferencia Athletic Bilbao pred play-off EL (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia Athletic Bilbao pred zápasom play-off Európskej ligy

Streda 19.08.2015, 19:30Tlačové konferencie
     
    Tlačová konferencia sa končí a ja sa na vás teším pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu MŠK Žilina – Athletic Bilbao. Už zajtra o 20:15. (19:59:56)
     
    Takže v tíme hostí sa nepredstavia: Etxeita, Balenziaga, Iturraspe a Susaeta.
     
    Ernesto Valverde: "Prestupový trh sa pomaly uzatvára, v našom tíme počítam so všetkými hráčmi, ktorých máme a dúfam, že žiadnych nestratíme. Ale vravím, všetko je ešte možné."
     
    Ernesto Valverde: Štýl hry Žiliny je veľmi podobný štýlu tímu Rayo Vallecano, najmä v tom ofenzívnom ponímaní."
     
    Ernesto Valverde: "Sila Žiliny spočíva v ofenzíve, kde vždy útočia od úvodných minút s veľkým počtom hráčov. Páčia sa mi však i hráči ako Matej Jelić a László Bénes. Znovu opakujem, Žilina bude silný a nepríjemný súper."
     
    Ernesto Valverde: "Sme favoritmi, ale musíme to dokázať na ihrisku. Musíme hrať energicky, a musíme rešpektovať silu súpera."
     
    Ernesto Valverde: "V zajtrajšom zápase je možné všetko, tak ako sme my porazili Barcelonu, tak môže Žilina poraziť nás. Vieme, že domáci nás považujú za favorita a že sú veľmi motivovaní, my však nemôžeme pripustiť žiadne prekvapenie."
     
    Ernesto Valverde: "Zajtra príde k zmenám na trávniku, potrebujeme, aby sa zajtra predstavili čerství hráči a vieme, že v nedeľu nás znovu čaká súboj proti Barcelone. Žilina však môže byť pre nás nepríjemným súperom a preto ju berieme veľmi vážne. Po oslavách sa musíme vrátiť späť na zem."
     
    Hráčov, ktorí sa v Žiline nepredstavia bude viac, pri najlepšej vôli však trénerovi hostí nie je príliš rozumieť pri vyslovovaní španielskych mien.
     
    Zhrňme si to, v Žiline sa zajtra určite nepredstaví Susaeta, Etxeita a San José.
     
    Ernesto Valverde: "Ja môžem povedať, že emócie boli po Superpohári veľké, čo je len dobré. Fyzický stav je však zodpovedajúci tomu, že sme hrali 2 ťažké súboje proti Barcelone, navyše sme dnes cestovali. Bude to náročné, ale sme pripravení a na zápas sme pricestovali bez Susaetu, San Joseho a viacerých zápasov. Niektorí hráči, ktorí odohrali proti Barcelone celé zápasy budú mať zajtra voľno."
     
    Carlos Gurpegi odchádza, tlačová konferencia bude pokračovať s trénerom Ernestom Valverdem.
     
    Carlos Gurpegi: "Zmena nastavenie oproti oslavám na zajtrajší zápas spočíva v sústredení. Oslavy sa skončili, Európska liga je dôležitá."
     
    Carlos Gurpegi dnes oslavuje narodeniny, prítomní novinári zo Španielska mu gratulujú.
     
    Carlos Gurpegi: "Užili sme si oslavy a kiežby sme mohli každý rok takto oslavovať. Naše myslenie je však už nastavené na tento zápas. Včerajšie oslavy skončili večer okolo ôsmej, no my už sme sústredení na zajtra, pretože vieme, že v hre je naše ďalšie účinkovanie v európskej súťaži."
     
    Carlos Gurpegi: "Po zápase s Barcelonou sme na tom lepšie emočne, než fyzicky, ale do zápasu ostáva ešte 24 hodín a hráči, ktorí nastúpia, zo seba vydajú úplne všetko."
     
    Carlos Gurpegi: "Dobrý deň, o súperovi máme informácie od trénera. Vieme, že Žilina hrá veľmi ofenzívne a že výborne hrá najmä Matej Jelić."

    Ďalšia otázka smeruje k výhre v Superpohári.
    Carlos Gurpegi: "Nuž, ja nerád hovorím o tom, že sme favoriti. Musíme to dokázať na ihrisku a ku Žiline budeme pristupovať ako ku každému inému súperovi."
     
    Ako prvé budú smerovať otázky na kapitána Bilbaa Gurpegiho.
     
    Samotná tlačová konferencia sa začne približne o 10 minút.
     
    Príjemný dobrý večer, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z tlačovej konferencie tímu Athletic Bilbao pred stretnutím play-off Európskej ligy medzi MŠK Žilina a Athletic Bilbao. Z tímu Bilbaa pred novinárov predstúpi hlavný tréner Ernesto Valverde a kapitán tímu Carlos Gurpegi.

    Dávid Švec