Ružomberok – Trnava 0:0 (kon.)
koniec
MFK Ružomberok
0:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
Streda 19.08.2015, 19:00 • NTC Poprad • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Únia ligových klubov odložila stretnutie 3. kola Fortuna ligy medzi tímami MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava. Dôvodom tohto kroku sú zdravotné problémy hráčov trnavského Spartaka.

    Zápas má vopred naplánované dva náhradné termíny. Pokiaľ Spartak Trnava nepostúpi cez PAOK Solún do ďalších bojov v pohárovej Európe sa ligové meranie síl uskutoční v stredu 19. augusta 2015, v prípade postupu Bílich Andelov cez grécky klub sa zápas odohrá v utorok 15. septembra 2015.

    ,,Riadiaca organizácia najvyššej slovenskej súťaže pristúpila k tomuto kroku na základe článku 37, odsek 1 Súťažného poriadku a rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave, ktorý hráčom Spartaka s príznakmi infekčného ochorenia po návrate zo stretnutia Európskej ligy v Grécku zakázal účasť v zápasoch," zdôvodnila svoje rozhodnutie Únia ligových klubov.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní dohrávky 3. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava. Stretnutie sa v národnom tréningovom centre v Poprade začne o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    MFK Ružomberok
    Pre Ružu to bude posledné z troch domácich ligových pod Tatrami. Najprv sa tu Ružomberčania stretli so Skalicou, naposledy privítali Žilinu a dnes ich čaká atraktívny super – trnavský Spartak. V poslednom zápase sa Ružomberčanom v Poprade nepodarilo získať prvé tri body do tabuľky. Hoci domáci dvakrát vyhrali, ale Šošoni aj tak dokázali dva razy vyrovnať zásluhou nezastaviteľného Mateja Jelića, ktorý skóroval dvakrát, a tak sa diváci s hráčmi rozlúčili remízou 2:2.

    FC Spartak Trnava
    Trnavský Spartak nemohol stretnutie s Ružomberkom odohrať v pôvodnom termíne, t.j. 2. augusta kvôli zdravotným problémom hráčov. Medzitým však odohral ťažký dvojzápas s PAOK-om Solún, cez ktorý nakoniec do play-off Európskej ligy neprerazil. Naposledy sa Trnavčania vrámci 4. kola predviedli v nedeľu na Záhorí, kde so Skalicou prehrávali od 6. minúty už 2:0, no perfektne dokázali skóre otočiť a odchádzali s výhrou 2:3.

    Ako sa teda bude stretnutie postupne vyvíjať, to sa dozviete, ak budete od 19:00 sledovať náš on-line prenos na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný futbalový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Ružomberok: Tofiloski – Kružliak, Maslo, Boszorád, Lupták – Faško, Ďubek, Nagy, Zošák (C) – A. Lovás, Jakubko.
    Náhradníci: Šavol – Cheptine, Gerát, Ondrek, Maslo, Daghbashyan, Masaryk.

    FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Nikolič, Godál, Tóth – Baéz, Casado, Greššák, Vojtuš – Mikovič, Majtán.
    Náhradníci: Strapák – Pikulík, Deket, Steinhübel, Bortel, Mikinič, Ujlaky..
     
    Oba tímy práve vychádzajú zo šatní na ihrisko, domáci Ružomberčania odohrajú stretnutie v bielych dresoch, Trnava sa predstaví v klasických červeno-čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia rozohrávali hráči MFK Ružomberok, ktorí sa snažili okamžite dostať na útočnú polovicu, ale hráči Spartaka ich ďaleko nepustili.
     
    2
    Hostia sa pri svojom útoku dopustili faulu, a tak budú rozohrávkou pokračovať hráči Ružomberka.
     
    3
    Tomáš Majtán spracoval loptu v strede poľa, následne ju ale posunul iba k nohám domáceho brankára Tofiloskeho. Ako môžeme vidieť, stretnutie sa začalo v pokojnom tempe.
     
    4
    José David Cassado sa rozbehol od stredu ihriska, dostal sa až do pokutového územia, chcel sa kľučkou zbaviť Kružliaka a pripraviť si zakončenie, no nakoniec ho poctivý obranca Ruže pohotovo zastavil.
     
    6
    Lopta prišla ku Milošovi Nikolićovi, pri ktorom už striehol domáci Martin Nagy, hosťujúci Nikolić však pozorne kontroloval priestor okolo seba a loptu prihral brankárovi Kamenárovi.
     
    8
    Domáci Andrej Lovás bol faulovaný na obrannej polovici, chvíľu mu to trvalo, kým sa otriasol, ale po chvíli je už späť v hre a rozohráva akciu Ruže.
     
    9
    Martin Mikovič už nestihol dobehnúť letiacu loptu smerujúcu na brankára Tofiloskeho, brankár Ružomberka ju v pokoji zachytil.
     
    10
    V 10. minúte prichádza žltá karta pre Miloša Nikolića, ktorý v možnom samostatnom úniku zastavil Martina Jakubka. Priamy kop pre Ružomberok.
     
    11
    Domácim sa vôbec nepodarila realizácia štandardky, keďže Zošák posunul loptu Jánovi Maslovi až príliš dopredu a tam už následne bol trnavský hráč, ktorý ju v sklze blokoval.
     
    12
    Lovás sa pretlačil po pravej strane až ku šestnástke, následne ho ale úplne odstavil Baéz a Trnava získala loptu.
     
    13
    Domáci kapitán Zošák bol nepríjemne odstavený od lopty na útočnej polovici, bol k nemu rozhodcom privolaný ošetrovateľský tím a teraz sa chvíľu čaká.
     
    15
    Hostia majú loptu na kopačkách a začínajú rozohrávkou od brankára Ľuboša Kamenára. Zatiaľ konštatujem, že sme veľa toho futbalového nevideli, brankári sú zatiaľ bez zákrokov.
     
    16
    Spartakovci sa snažili čo najrýchlejšie rozohrať akciu po faule domácich, rozhodca ich však zastavil hvizdom a musia začať odznova z vlastnej polovice.
     
    18
    Po osemnástich minútach hry sme boli svedkami ako takého ohrozenia brány. Najprv si pozíciu v šestnástke vytvoril Casado, avšak k strele sa nedostal. Po ňom nasledovalo ešte tvrdé zakončenie od Majtána, ale bolo zblokované súperom.
     
    19
    Hostia rozohrali center prihrávkou od Greššáka na Baéza, ktorý centroval spoza pokutového územia, ale dokázal iba Tofiloskemu mierne vyprášiť rukavice.
     
    20
    Andrej Lovás bol faulovaný na obrannej polovici, rozhodca ponúkol loptu Ružomberčanom, ktorí okamžite začali tvoriť akciu.
     
    21
    Nedostali sa však ďaleko, maximálne k rohovej zástavke a potom loptu získal Baez. Pokračoval s ňou po ľavej strane až ku stredu poľa, kde ho však následne fauloval Boszorád a dostáva za to žltú kartu.
     
    23
    Nebezpečenstvo pred Kamenárom. Michal Faško sa dostal k lopte pred šestnástkou, následne sa dostal do zakončenia a tesne minul ľavú žrď, pri ktorej mal už takmer Lovása, ale ten nedokázal loptu doklepnúť do brány!
     
    24
    Jakub Vojtuš sa pokúsil o zakončenie spoza šestnástkového oblúka, ale jeho prízemná strela letela veľmi vedľa brány, Tofiloski teda nemal žiadnu prácu.
     
    26
    Janečka centroval z pravej strany, ale dokázal trafiť iba domáceho Luptáka, ktorý následne s istotou odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    27
    Trnavčania budú rozohrávať štandardku z nebezpečnej vzdialenosti asi meter za šestnástkovým oblúkom po faule Jána Masla.
     
    28
    Baéz preskočil cez loptu a následne kopal José Casado, ktorý ale úplne prestrelil bránu asi o dva metre. Možno ho to ešte bude mrzieť. Takéto šance sa totiž nezahadzujú.
     
    29
    Domáci futbalisti v pokoji rozohrávajú na vlastnej polovici, do akcie zapojili aj brankára Tofiloskeho. Oba tímy, ako som už skôr spomenul, hrajú zatiaľ v nevídanej pohode.
     
    30
    Mikovič atakoval v strede poľa Štefana Zošáka, rozhodca ale proti trnavskému hráčovi kartu nevytiahol a nechal Ružomberčanom možnosť rozohrávky.
     
    31
    Prvá obrovská tutová šanca zápasu! Ocitol sa v nej Andrej Lovás, ktorý dostal loptu do šestnástky, vyhol sa ofsajdu a prestrelil tesne bránu!
     
    33
    Casado sa zbavil Luptáka pred pokutovým územím, následne ale prihral úplne zbytočne do priestoru, v ktorom nik nestál. Zbytočne stratená lopta.
     
    34
    Na center od Ďubeka z rohovej zástavky skákal Martin Jakubko, ale dokázal hlavičkovať iba do opačného smeru. Následne Trnavčania loptu poslali mimo nebezpečenstva.
     
    36
    Greššák posunul loptu dopredu na Martina Nagya, ktorý sa ale nakoniec neprebil cez súperovu obranu a nevybojoval si tak zakončenie.
     
    37
    Zošák hľadal prihrávkou na hranicu šestnástky Jakubka, ten ale následne v súboji spadol a pýtal si faul, no rozhodca si nič nevšimol.
     
    39
    Greššák získal loptu na pravej strane a prihrával pred vápno na Tomáša Majtána, ktorý ale následne z jeho prihrávky nič nevyťažil.
     
    40
    Trnavský hráč Martin Mikovič sa tlačil do zakončenia po ľavej strane šestnástky, defenzívne ho ale odstavil domáci Boszorád. Roh má Spartak.
     
    41
    Janečka sa snažil vypýtať loptu, aj keď k tomu nepoužil príliš uznávané praktiky, ale po jemnom ťuku nohou od Lovása napokon získal loptu pre Spartak.
     
    42
    Ďubek bežal po ľavej strane ihriska a spoza krajnej hranice presúval ku opačnej žrdi, kde už bežal Jakubko, ale napokon nestihol loptu dobehnúť a rozohrávať od brány teda bude brankár Kamenár.
     
    43
    Trnavčania si hodnú chvíľu pripravovali štandardnú situáciu, následne sa ešte chceli sťažovať rozhodcovi, pretože sa vraj ružomberskí hráči s múrom posunuli. Hlavý arbiter Kružliak však dal jasný pokyn, aby Spartak pokračoval v hre a následná strela od Vojtuša letela vysoko nad bránu.
     
    45
    V zaujímavej šanci v závere polčasu sa ocitol Štefan Zošák, ktorý prišiel ku šestnástke v pokoji a následne si kľučkou na pravú stranu vytvoril streleckú pozíciu. Potom však napálil loptu iba do protihráča.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Faško z rozohrávky na útočnej polovici hľadal v šestnástke Jána Masla, ale pre neho to bola pridlhá prihrávka, ktorú následne chytil do moci brankár Kamenár.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Počas prvého polčasu sme nevideli veľa zaujímavých futbalových akcií, bližšie ku gólu boli párkrát Ružomberčania, no veľa z akcií bolo pokazených.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ďubek chcel mierne pohroziť, keď sa s loptou dostal po ľavej strane, následne sa snažil presunúť na Jakubka, ale nepodarilo sa mu to presne.
     
    47
    Boszorád bežal s loptou po pravej strane, následne ju presunul na hornú hranicu šestnástky, odkiaľ ešte pálil Ďubek, ale nepodarilo sa mu trafiť priestor brány, navyše bola zblokovaná.
     
    50
    Jakubko sa dostal s loptou do pokutového územia, odkiaľ sa snažil vystreliť, ale Trnavčania boli v obrane pozorní a loptu dostali mimo nebezpečenstva.
     
    51
    Lukáš Lupták sa najprv pekne dostal cez dvoch hráčov, následne prihrával krížom ku Lovásovi, ale pre neho to bolo na päty.
     
    52
    Baez vysúval krátkou prihrávkou na pravú stranu Vojtuša, ktorý to napokon ale nestihol dobehnúť a bezpečne loptu odkopol Kružliak.
     
    53
    Boszorád vysunul na pravú stranu Jakubka, ktorému sa otvoril priestor, okom si už všimol v šestnástke Zošáka, na ktorého prakticky okamžite presúval loptu, ale priestor si postrážil brankár Kamenár a loptu zachytil.
     
    55
    Boszorád chcel presúvať naľavo na Ďubeka, ale nedovolil mu to Mikovič, ktorý sa postavil do dráhy loptu a zblokoval.
     
    57
    Faško posúval loptu na pravú stranu, kde sa mu rozbiehal Ďubek, ale následne sklzom loptu bezpečne odstavil Mikovič.
     
    58
    Ružomberčanom sa vytvárala možnosť prečíslenia, celé to ale pokazil hneď Faško, ktorý nedokázal presunúť loptu cez Alda Baéza.
     
    60
    Janečka absolútne striktne fauloval Andreja Lovása, Ružomberok teda bude mať štandardku a pokúsi sa ju zahrať centrom.
     
    61
    Faško získal loptu na obrannej polovici, následne sa jej akosi dobrovoľne vzdal, keďže ju posunul až priamo ku Kamenárovi, čo sa najmä divákom nepáčilo.
     
    62
    Prvé nebezpečné zakončenie v druhom polčase predviedol hosťujúci Tomáš Majtán, ktorý napriahol na hranici šestnástky, ale následne jeho strelu bezpečne v rukách lapil Tofiloski.
     
    65
    Martin Jakubko chvíľu cifroval s loptou v pokutovom území, následne v súboji spadol a pýtal si penaltu, na čo mu však hlavný rozhodca nenaletel.
     
    66
    Ružomberok si vytvoril ďalšiu možnosť na zakončenie, keď po pravej strane potiahol loptu Lovás, následne ju centroval pred brankára, kde ju však Jakubko iba tesne netrafil.
     
    68
    Lupták prihrával z pravej strany pred malé vápno, kde mu nabiehal Ďubek, ale loptu dokázal zastaviť Nikolić.
     
    69
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Jakubko, prichádza Anatol Cheptine.
     
    71
    Majtán odcentroval z ľavej strany smerom do vnútra pokutového územia, kde sa ku nie príliš razantnému zakončeniu z prvej dostal Greššák. Tofiloski bez problémov zachytil.
     
    72
    Faško poslal z pravej strany center do vnútra pokutového územia, kde sa mu však nepodarilo nájsť spoluhráča.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Jakub Vojtuš, prichádza Tomáš Mikinič.
     
    74
    Trochu futbalového vzrušenia prichádza v priebehu 74. minúty, kedy Miloš Nikolić tvrdo fauloval hosťujúceho Lovása a odchádza tak po druhej žltej karte do šatní.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Andrej Lovás, prichádza Pavol Masaryk.
     
    78
    Sieť sa podarilo rozvlniť Tomášovi Mikiničovi, ktorý získal rýchlosť po pravej strane, dostal sa do vápna a tvrdo vypálil, lenže nakoniec trafil iba bočnú sieť bránky.
     
    80
    Šanca pre Ružomberok! Ďalší gól na kopačke, tentokrát na opačnej strane, mal aj Michal Faško, ktorý sa rozhodol pre prízemnú strelu z väčšej vzdialenosti, ale tesne netrafil bránu popri pravej žrdi!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 436 divákov.
     
    82
    Na ľavú stranu loptu dostal Anatoli Cheptine, ktorý sa uvoľnil na stred ihriska a pálil z hranice šestnástky, no brankár Kamenár dokázal pohotovo loptu vyraziť!
     
    84
    Janečka posunul na pravú stranu Baézovi, ktorý sa snažil ešte vystreliť, ale nedokázal už prepáliť súperovu obranu.
     
    85
    Hosťujúci Tomáš Mikinič dostáva žltú kartu za svoj faul proti Tomášovi Ďubekovi.
     
    86
    V peknej šanci na skórovanie sa ocitol aj Martin Mikovič, ktorý sa dostal na hranicu šestnástky a odtiaľ vystrelil, no jeho zakončenie letelo tesne vedľa ľavej žrde!
     
    87
    Ďalšia šanca pre Spartak! Baéz vysunul dopredu pred pokutové územie Martina Mikoviča, ktorý si zasekol protihráča smerom na ľavačku a pálil, ale opäť netrafil bránu!
     
    88
    V šanci na opačnej strane sa ocitol aj Anatoli Cheptine, ktorý strieľa lz ľavej strany, ale jeho tvrdá strela smerovala mimo brány.
     
    89
    Hlavný rozhodca teraz udelil dve žlté karty po malej potýčke medzi viacerými hráčmi oboch tímov. Dostávajú ju Pavol Masaryk a Marek Janečka.
     
    90
    Všetko sa už upokojilo, rozohrávkou pokračovali Trnavčania, keď Baéz rozohral zo stredu poľa.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavil štyri minúty.
     
    90+1
    Ďubek vysunul na ľavú stranu Cheptina, ale jeho následná strela bola zblokovaná hráčmi Spartaka.
     
    90+2
    Faško najprv rukami vybehol po Casadovi, ktorý si to následne nenechal a sotil ho k zemi, obaja dostávajú žltú kartu.
     
    90+3
    Trnava strieda, z ihriska odchádza Martin Mikovič a na jeho miesto prichádza Milan Bortel.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon v druhom polčase sa nepodarilo ani jednému z tímov skórovať, videli sme aj červenú kartu pre Nikoliča v 74. minúte a pár šancí a to bolo asi tak všetko. Toto bol posledný zápas Ružomberka vrámci úvodu Fortuna ligy pod Tatrami v Poprade, Ruža sa na svojom domácom štadióne predstaví 29. augusta, keď privíta Michalovce.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:52:55)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:

    Karty:   21. Boszorád (RUZ), 89. Masaryk (RUZ), 90+2. Faško (RUZ) – 10. Nikolič (TRN), 85. Mikinič (TRN), 89. Janečka (TRN), 90+2. Casado (TRN)   74. Nikolič (TRN)


    MFK Ružomberok: Tofiloski – Kružliak, Maslo, Boszorád, Lupták – Faško, Ďubek, Nagy, Zošák (C) – A. Lovás (76. Masaryk), Jakubko (69. Cheptine).
    Náhradníci: Šavol – Cheptine, Gerát, Ondrek, Maslo, Daghbashyan, Masaryk.

    FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Nikolič, Godál, Tóth – Baéz, Casado, Greššák, Vojtuš (73. Mikinič) – Mikovič, Majtán.
    Náhradníci: Strapák – Pikulík, Deket, Steinhübel, Bortel, Mikinič, Ujlaky.

    Rozhodca: Kružliak – Borsányi, Súkeníková

    Diváci: 2 436