Crystal Palace – Arsenal 1:2 (kon.) | Manchester City – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (1:0)
Chelsea FC
Nedeľa 16.08.2015, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám krásny nedeľný deň a vítam vás pri sledovaní online prenosu z druhého kola Premier League, kde sa stretnú dvaja najväčší ašpiranti na titutl. Manchester City privíta vo svojom stánku londýnsku Chelsea FC.

    V prvom kole si City hladko poradilo s West Bromwich Albion 3:0 a pripísali si prvé tri body do tabuľky. Nová akvizícia Raheem Sterling sa predviedol vo výbornom svetle, ale skórovať sa mu nepodarilo. Po minulej neúspešnej sezóne chce vedenie City titul v Premier League .

    Chelsea vstúpila do sezóny 2015/2016 nie najlepšie, keď doma stratila dvojgólove vedenie 2:0 a nakoniec len remizovala 2:2 so Swansea. Mourinho bol nespokojný, ale všetko môžu hráči odčiniť dnešným zápasov na horúcej pôde v City, aj keď to nebude nič jednoduché.

    Čo sa týka vzájomných zápasoch, tak je to ako na hojdačke. Raz je úspešnejšie City a raz zasa Chelsea. V minulej sezóne sa ich obidva vzájomné konfrontácie skončili remízou 1:1. Aj to hovorí o tom, že ich celky sú veľmi vyrovnané.

    Miernym favoritom však budú domáci futbalisti z Manchestru City.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Mangala, Kolarov – Y. Touré, Fernandinho – Navas, Silva, Sterling – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Nasri, Bony, Demichelis, Clichy, Iheanacho.

    Chelsea FC: Begović – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Ramires, Willian, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Blackman – K. Zouma, Falcao, Mikel, Cuadrado, Rémy, Loftus-Cheek..
     
    Prvý veľmi aktraktívny duel anglickej Premier League v sezóne 2015/2016 sa o malu chvíľu začne a my sa môžme tešiť na výborný zápas.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hosťujúci hráči a ako prvý sa lopty dotkol Diego Costa, ktorý sa vracia do zostavy.
     
    1
    Aguero nastupuje v druhom zápase od začiatku zápasu a po niekoľkých sekundách dostal výbornú pihrávku od Davida Silvu a sám zoči-voči Begovičovi neuspel. Obrovská šanca domácich hneď v prvej minúte.
     
    2
    City sa od začiatku pustilo do hostí bez najmenšieho rešpektu a Raheem Sterling sa snažil prejsť po ľavej strane, ale Ivanovič si dal pozor a o loptu ho pripravil.
     
    4
    Chelsea prežila úvodnú šancú hostí a aj menší tlak domácich a momentálne s loptou vo svojej moci sa postupným útokom dostávajú pred Harta.
     
    5
    Ivanovič zabránil streleckému pokusu Aguera a loptu poslal za bránkovú čiaru na rohový kop pre domácich.
     
    6
    Willian v útočnej snahe, ale prihrávku, ktorú posielal na svojho spoluhráča bola veľmi nepresná a domáci tak pohodlne získali loptu pre seba.
     
    7
    Diego Costa a aj jeho spoluhráč spadli v pokutovom územi a pýtali si penaltu, ale v žiadnom prípade nešlo o faul a rozhodca ostal pokojný a nechal v hre pokačovať, aj napriek tomu, že Diego Costa sa hnevá a chce si to s rozhodcom vydiskutovať.
     
    8
    Divákom v Manchestre sa futbal musí páčiť. Hraje sa z jednej strany na druhú. Prenikajúci Silva po čiare bol faulovaný Ivanovičom a to si všimol aj Atkinson a píska priamy kop pre domácich.
     
    9
    Výborne zahratý priamy kop domácich, lopta smerovala na bránu, ale s odrazom od zeme. Sergio Aguero však skvelo vybehol z hranice šestnástky a nastavil nohu do lopty a kus aj zmenil smer. Joe Hart však nemal žiaden problém s jeho tečom a loptu prikryl.
     
    11
    David SIlva si tentokrát nespracoval loptu najlepšie a potom prišiel od neho útočný faul a domáci si tak musia od útočnej fázy nachvíľu oddychnúť.
     
    12
    Aj hostia zaútočili, keď Eden Hazard povykrúcal domácich obancov, no jeho center skončil len za bránkovou čiarou a tak bude loptu rozohrávať od svojej brány Joe Hart.
     
    13
    Center Kolarova bol zblokovaný na ďalší rohový kop.
     
    14
    Ani po tomto rohovom kope nedošlo k ohrozeniu brány hostí a domáci loptu bez problémov poslali až na polovicu súpera.
     
    15
    S ľahučkým centrom Fábrehasa nemal Hart žiadne problémy, nakoľko sa lopta dostala priamo k nemu. Poriadne nerpesný center španielskeho reprezentanta.
     
    16
    Nádherná akcia domáceho CIty, keď sa sériou výborných prihrávok dostali až do šestnástky, kde loptu dostal Sergio Aguero, ktorý sa výborne otočil a vypálil. Skvelý zákrok Begoviča.
     
    17
    Jesus Navas nádherne našiel z pravej strany v šestnástke Aguera, ktorý strelou z prvej poriadne natiahol Begoviča v bráne hostí. Asmir Begovič z minisúboja s Aguerom vyšiel víťazne už po niekoľkýkrát v zápase. City však predvádza skvelý jednoduchý futbal.
     
    19
    Londýnčania sa ani zďaleko nedostávajú do šancí tak jednoducho ako domáci. Pri kombinácie na polovici súpera fauloval Costu Fernandinho a Chelsea ma výhodu priameho kopu.
     
    20
    Domáca obrana si však dala pozor a priamy kop odvrátila mimo šestnástky, loptu však vrátil do pokutového územia Hazard, ale zakončenie jeho spoluhráča bolo veľmi nepresné.
     
    21
    Yaya Touré v sklze už neprihral presne do šetsnástky Aguerovi tak ako chcel.
     
    22
    Po ďalšom skvelom centri sa dostal Aguero do ďalšej 100% šanci. V páde však už nedokázal zakončiť presne. Obrovská škoda pre domáce City.
     
    25
    Diego Costa je dnes aktívný ale do žiadnej vyloženej šance sa zatiaľ nedostal. Aj tentokrát Chelsea stratila loptu v kombinácii.
     
    26
    Tempo hry nám neupadlo ani v druhej polovici prvého polčasu, no dlhšie sa hraje už len mezdi šestnástkami a domáci a ani hostia si nevedia vytvoriť žiadne šance v posledných minútach.
     
    28
    Asmir Begovič vykopol loptu od svojej bránky a ta sa dostala až k Hartovi, ktorý tak môže rozohrať útočnú akciu domáceho City.
     
    30
    Tvrdá strela Ivanoviča bola len zblokovaná, ale hostia ostávajú pri lopte aj naďalej a kombinujú pred šestnástkou City.
     
    31
    Manchester City dal gól!
    Hra nám poriadne naberala tempo. Najpv bola v tlaku Chelsea, no domáci získali loptu a poriadne zatlačili Chelsea Londýn, až dostal skvelú prihrávku pred šestnástku SERGIO AGUERO, ktorý si výborne vymenil loptu z Yaya Tourém a pustil sa medzi troch až štyroch hráčov hostí a výborne vystrelil k ľavej tyči a prekonal Begoviča a dostáva tak City do vedenia v tomto výbornom zápase.
    31. Sergio AGÜERO - 1:0
     
    33
    Vincent Kompany dostáva za faul prvú žltú kartu v zápase a ponúka priamy kop hosťom.
     
    35
    Domáce City pokračuje vo výbornom výkone, dlhú loptu domáci bez problémov dobehli , Aguero poslal loptu na Raheema Sterlinga ktorý strelou z prvej bránu Begoviča prestrelil.
     
    37
    Manchester predvádza jednu krásnu kombináciou za druhou a strelený gól im priniesol ešte viac pokoja. Vybojovali si rohový kop.
     
    38
    Roh však nebol zahratý najlepšie a terry loptu posiela svojmu spoluhráčovi, ktorý zakláda postupný útok.
     
    39
    Chelsea opäť kombinovala pred šestnástkou súpera, ale Matič nedokázal nakrátko loptu poslať Willianovi.
     
    40
    Chelsea mala možnosť ohroziť bránu Harta z priameho kopu, priamy kop však do rúk chytá Hart, ktorý vyskočil najvyššie a loptu stiahol do náručia.
     
    42
    Krásna kombinačná akcia hostí z Chelsea, no záverečná fáza im opäť nevyšla. Ramires dostal prihrávku do šestnástky, kde ho odzbrojila domáca obrana, ale k lopte sa predsa len dostal Cesc Fábregas a tvrdou strelou skúsil pozornosť Harta. Strela však mieriela tesne vedľa bránky domácich.
     
    44
    Aleksander Kolarov zahral priamy kop priamo pred Begoviča, kde si výborne nabehol a vyskočil Eliaquim Mangala a prekonal brankára Chelsea Begoviča, no lopta mierila tesne pravej žrde. Obrovská škoda pre City, ktoré už mohlo vyhrávať o dva góly.
     
    45
    Mourinho veľmi zamysledný a určite má, čo povedať svojím zverencom, petože City je v prvom polčase jasne lepším celkom a Chelsea si nevypracovala žiadnu gólovú možnosť.
     
    45+1
    V prvom polčase sa budú hrať navyše dve minúty.
     
    45+2
    Fernandingo vo vzdušnom súboji trafil lakťom Diega Costu, ktorý sa zvíja v bolestiach a trávniku. Rozhodca píska faul a domáci Fernandinho už vidí za tento zákrok žltú kartu. Costa je ešte stále ošetrovaný a.
     
    45+4
    Po ošetrení Costu sa bude v hre pokračovať.
     
    45+5
    David Silva sa chcel dostať do šance, ale v snahe sa uvoľniť použil aj ruky a píska sa útočný faul.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli skvelý futbal. City mohlo ísť do vedenia už v prvej minúte, keď zoči- voči brankárovi Begovičovi neuspel Aguero. Sergiou Aguero mal viacero možností na strelenie gólu, no podarilo sa mu to až v 31. minúte a zaslúžene poslal City do vedenia. Manchester bol v prvom polčase aktívnejšie a zaslúžene vedie po prvom polčase 1:0. Chelsea môže byť spokojná jedine s tým, že prehráva len najtesnejším rozdielom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza John Terry, prichádza Kurt Zouma.
     
    47
    Mourinho spravil po polčase jednu zmenu v zostave, ale City je aktívne aj na začiatku druhého polčasu.
     
    48
    Raheem Streling sa na ľavej strane výborne zbavil Ivanoviča a smeroval do šestnástky, Ivanovič ho v poslednej chvíli zatiahol za dres a vidí žltú kartu.
     
    49
    Z priameho kopu z veľmi dobrej vzdialenosti sa domáci k žiadnemu zakončeniu nedostali.
     
    50
    Hostia obliehajú šestnástku pred bránou Harta. Z ničoho nič dostal výborný pás Ramires prekonal Harta, asi 10 sekúnd sa tešil z gólu, až kým si nevšimol, že jeho presný zásah neplatí, pretože bol v postavený v ofsajde.
     
    52
    Yaya Touré vidí oneskorene žltú kartu.
     
    53
    Willianov priamy kop odvrátil Kompany a Silva mal možnosť ísť dopredu, ale zbytočným faulom daroval ďalší priamy kop pre hostí.
     
    54
    Tentokrát poslal Willian loptu priamo na bránu a to bolo pre Harta čerešničkou na torte. Lopta nebola prudká a smerovala priamo na neho.
     
    55
    Center FC Chelsea skončil opäť pokrytí domácimi obrancami, ktorí tieto situácie zvládaju zatiaľ fantasticky. Treba povedať, že Chelsea chce vyrovnať a je to na ich hre vidno.
     
    57
    Raheem Sterling si nevypýtal faul do rozhodcu, ktorý ukázal, že to bolo čisté.
     
    59
    Chelsea nchvíľu prestala útočiť a presťahovala sa pred vlastnú šestnástku, kde sa domáci snažili ničo vymyslieť, ale Silvov center nikto nepochopil a lopta tak skončila až u Begoviča.
     
    61
    Všetko hraje zatiaľ pre domáci celok, ktorý tento zápas naozaj kontroluje bez najmenších problémov. Chelsea síce útočila, ale bez výraznejšej šanci.
     
    63
    Najlepšou obranou je útok, týmto sa riadia aj City.
     
    64
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ramires, prichádza Juan Cuadrado.
     
    65
    Raheem Streling sa zo svojej obrany rozbehol do útoku pred Begoviča, ale svojou prihrávkou útočnú akciu zbrdzil, ale City to určite nevadilo, nakoľko výbonú prihrávku dostal Aguero a ten výbornou strelou tesne minul bránu.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Jesús Navas, prichádza Samir Nasri.
     
    67
    Snahu FC Chelsea zastavila zastávka čiarového rozhodcu, ktorá vyletela nahor po tom, čo sa hostia dostali do postavenia mimo hry.
     
    68
    Sergio Aguero je pri obrovskej chuti, teraz sa predral do ďalšieho zakončenia po výbornom sóle, keď sa pustil medzi troch Londýnčanov, ale jeho strela bola nakoniec zblokovaná len na autové vhadzovanie.
     
    70
    Druhý polčas sa riadi heslom každý chvíľu ťahá pílku.
     
    70
    V obrovskej šanci sa ocitli aj hostia, keď výbornu prihrávku dostal Diego Costa, ktorý však nezakončil a našiel lepšie postaveného Edena Hazarda, ten si loptu posunul a vystrelil. Jeho strelu však domáca obrana zblokovala. Výbroná útočná akcia Chelsea a ešte lepší obranný zákrok domácej obrany.
     
    74
    Mourinho má k dispozícii ešte jedno striedanie a bolo by potrebné, aby tam prišiel nejaký hráč, ktorý vie prekvapiť domácu obranu, pretože so všetkými pokusmi si zatiaľ City hravo poradila.
     
    76
    Branislav Ivanovič má obrovské problémy so Strelingom, Raheem mu opäť unikol bez akýchkoľvek problémov a dostal sa až do šestnástky, kde sa loptu snažil ponuknúť lepšie postaveným spoluhráčom, ale obrana Chelsea túto prízemnu prihrávku prikryla.
     
    77
    Manchester hraje naozaj vo výbornej forme. Stále búšia do obrany Chelsea, ktorá je tiež výborna v druhom polčase.
     
    78
    Branislav Ivanovič radšej zastavil rodiacu sa šancu aj za cenu toho, že domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    79
    Raheem Sterling odišiel z ihriska za obrovského potlesku. Už v druhom zápase podal skvelý výkon.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Radamel Falcao.
     
    79
    Manchester City dal gól!
    Hneď po striedaniach zahrávali domáci rohový kop, loptu od rohovej zastávky poslal David Silva, Branislav Ivanovič si nepostrážil VINCENTA KOMPANYHO, ktorý si vyskočil na na center a loptu hlavou umiestnil od tyče do siete za chrbát brankára Begoviča. Ivanovič dnes hraje veľmi zlý zápas.
    79. Vincent KOMPANY - 2:0
     
    81
    Eden Hazard uvidí za svoj zákrok žltú kartu.
     
    83
    Falcao dostal loptu od Fábregasa, otočil sa a vypálil, ale len do hráča stojaceho pred ním.
     
    83
    Z ihriska odchádza ďalší výborný hráč dnešného zápasu Aguero a nahradí ho Wilfried Bony.
     
    85
    Manchester City dal gól!
    Tak a o zápase je rozhodnuté. Manchester City strieľa tretí gól, domáci útočili, ale Chelsea loptu bez problémov domácim zobrala. Fábregas však spravil obrovskú chybu, keď loptu prihral priamo súperovi, k lopte sa dostal FERNANDINHO, ktorý tvrdou a presnou strelou zýšil už na 3:0.
    85. FERNANDINHO - 3:0
     
    87
    Uvidíme, načo sa dnes vyhovorí Mourinho, ale mal by priznať, že Manchester City bol dnes lepším mužstvom a zaslúžene si pripíše tri body.
     
    89
    Manchester je pri chuti aj naďalej a zdá sa, že ani tri góly im nestačia a radi by pridali ešte jeden. Akciu však už prekombinovali a Yaya Touré loptu stratil.
     
    90
    V tomto zápase uvidíme ešte tri minúty navyše.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Eliaquim Mangala (Manchester City).
     
    90+2
    Hosťom sa nepodarilo skórovať ani po tomto priamom kope a ostáva im tak ešte 90 sekúnd, aby aspoň prekazili ďalšie čisté konto pre Harta.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Sme na konci prvého veľkého zápasu v sezóne 2015/2016 Premier League a Manchester City si nakoniec s Chelsea poradil hladko 3:0. Manchester bol v zápase lepším mužstvom a zaslúžene zvíťazíl. Aj v druhom zápase strelil súperovi tri góly a opäť neinkasovali. City ostanú na čele ligy aj po druhom kole.
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok víkendu. (18:56:42)

    Tomáš Podávka

    Góly: 31. Agüero, 79. Kompany, 85. Fernandinho

    Karty:   33. Kompany (MAC), 45+2. Fernandinho (MAC), 52. Y. Touré (MAC), 90+1. Mangala (MAC) – 48. Ivanović (CHE), 81. E. Hazard (CHE)


    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Mangala, Kolarov – Y. Touré, Fernandinho – Navas (66. Nasri), Silva, Sterling (79. Demichelis) – Agüero (83. Bony).
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Nasri, Bony, Demichelis, Clichy, Iheanacho.

    Chelsea FC: Begović – Ivanović (C), Cahill, Terry (C) (46. K. Zouma), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Ramires (64. Cuadrado), Willian (79. Falcao), E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Blackman – K. Zouma, Falcao, Mikel, Cuadrado, Rémy, Loftus-Cheek.

    Rozhodca: Martin Atkinson