Rusko U18 – Fínsko U18 0:3 (kon.) | Švajčiarsko U18 – Kanada U18 2:9 (kon.) | SR 18 – USA U18 3:7 (kon.)
Česko U18 – Švédsko U18 0:2 (kon.)
koniec
Rusko U18
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Fínsko U18
Streda 12.08.2015, 14:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní tretieho hracieho dňa prestížneho mládežníckeho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Neoficiálne Majstrovstvá sveta hokejistov do 18 rokov sa tentokrát uskutočňujú v Bratislave a v českom Břeclavi a portál Onlajny.eu pri tom opäť nemôže chýbať.

    V prvej časti turnaja sú tímy rozdelené do dvoch skupín. V skupine A sa v Českej republike predstavia obhajcovia titulu z Ivan Hlinka Memorial Cupu Kanaďania, mladíci silného Švédska, Švajčiarska a domáci výber Česka. Na Slovensku sa môžeme tešiť na aktuálnych majstrov sveta z USA, elitný ročník Ruska, aktuálnych vicemajstrov sveta z Fínska a domáci výber pod vedením trénera Antona Bartánusa.

    RUSKO
    Hokejisti hokejovej veľmoci vyslali do Bratislavy hráčov, ktorí v tejto vekovej kategórii dominujú a aj naši reprezentanti sa zhodli, že by malo ísť ešte o ťažšieho súpera ako Kanadu. Rusi patria k svetovej špičke, o čom svedčia aj ich výsledky na tomto prestížnom turnaji. Hokejisti tejto krajiny (vrátane úspechov vtedajšieho ZSSR) získali na IHMC dovedna 13 medailí za tri prvenstvá, štyri druhé a šesť tretích miest.

    Rusi sa v prvom zápase v Bratislave predstavili proti domácemu slovenskému výberu. Ten síce už od úvodu statočne vzdoroval, ale ruskí hokejisti mali duel plne pod kontrolou a bez väčších problémov zvíťazili 5:2. Darilo sa im aj v druhom dueli, keď zdolali USA 5:2 a zabezpečili si tak postup do semifinále.

    FÍNSKO
    Hokejisti Suomi pricestovali do Bratislavy v pozícii aktuálnych vicemajstrov sveta. Z kádra, ktorý pred rokom vybojoval pre svoju krajinu na svetovom šampionáte striebornú medailu, sa na Ivan Hlinka Memorial Cupe predstavia obrancovia Robin Salo a Juuso Valimäki. Fíni budú chcieť zabojovať o čo najlepšie konečné umiestnenie, pretože z tohto prestížneho turnaja im doposiaľ chýba zlato. Vo svojej zbierke majú dvakrát bronz a dvakrát striebro.

    Fíni vstúpili do turnaja víťazne, keď v repríze posledného finále svetového šampionátu vrátili Američanom prehru z tohto finále a po triumfe 5:1 si na svoje konto na Ivan Hlinka Memorial Cupe pripísali dôležité tri body. Svoje víťazstvo zopakovali aj v druhom hracom dni, keď si po výhre 4:2 nad Slovákmi zabezpečili postup do semifinále.
    Predzápasová rozcvička.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Gromov, Ryženkov, Alexejev, Ijakovenko, Švyrev, Afanasev – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Verba, Rubtcov, Bajn – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Verijajev, Ševčenko, Ivanjuženkov

    Fínsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo (A), Niemeläinen, Kotkansalo, Reunanen, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen (A), Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä

    Rozhodca: Novák, Goga – Tvrdoň, Orolin.
    Predstavovanie hráčov na kocke.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Rusi nastúpia v červených dresoch, Fíni v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvé buly tohto zápasu vyhrali Rusi, ktorí sa ihneď presunuli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť, ale vôbec im to nevyšlo a po prechode modrou čiarou o puk prišli.
     
    00:26
    Fíni sa rýchlo zmocnili puku a presunuli sa na opačnú polovicu klziska. Tam pri mantineli bojoval Vesalainen, ale do lepšej pozície nedokázal nahrať nikomu.
     
    01:36
    Stále sa hrá bez prerušenia a v útoku sú už opäť Rusi. Sledujeme rýchly hokej a hra sa presúva zo strany na stranu, zatiaľ však bez strely.
     
    01:55
    Fíni sa napokon predsa len dostali do zaujímavej šance! Priamo pred bránku sa natlačil Räsänen a prudko vypálil, ale trafil iba ruského brankára, ktorý bol dobre pripravený.
     
    02:23
    Fínsko je aj naďalej aktívne! Teraz prišla strela spoza obrany, ktorú chcel ešte pri bránkovisku do siete umiestniť Tolvanen, ale opäť narazil iba na pozorného Kalijajeva.
     
    03:13
    Fínsko pôsobí v úvodných minútach aktívnejším dojmom, teraz hostí zastavil ofsajd na modrej čiare. Ruský gólman sa musí mať na pozore.
     
    03:27
    Fínsko vyhralo buly v strednej tretine a ihneď sa presunulo do útoku. Od modrej čiary prišlo nahodenie pred bránku, kde puk tečoval Mäkinen, no v rýchlosti namieril iba mimo troch žrdí.
     
    03:58
    Veľký pozor si ale teraz museli dávať aj Fíni! Rusi sa prvýkrát v zápase dostali do lepšej pozície a mohol z toho byť gól, ale vďaka Isokangasovi je všetko inak. Priamo do bránky sa natlačila až trojica Rusov, no gólman si aj napriek tomu puk postrážil a schoval ho v lapačke.
     
    04:17
    Fíni si už podobné zaváhanie dovoliť nechcú a presunuli hru aspoň do strednej tretiny. Rusku vydarená akcia pomohla a ihneď pôsobí aktívnejšie.
     
    05:20
    Rusko sa bude brániť! Nikita Makejev inkasuje dvojminútový trest za zdržovanie hry po tom, čo puk vystrelil mimo hracej plochy.
     
    05:43
    Fíni začali početnú výhodu veľmi aktívne a držia sa v útočnej tretine. Rusi ich zatiaľ z lepších pozícií vytláčajú a vidíme iba kombinovanie.
     
    06:07
    Strela ale napokon predsa len prišla! Z ľavej strany pálil od mantinelu Jokiharju, ale jeho pokus gólman bez väčšieho zaváhania vyrazil betónom mimo priestoru troch žrdí.
     
    06:21
    Ruskí hokejisti sa následne dokázali aj oslobodiť a môžu odísť striedať. V tomto oslabení im súperi zatiaľ výraznejšie problémy nenarobili.
     
    07:20
    Od tejto chvíle hrajú Rusi v plnom počte a musíme konštatovať, že fínsky výber si v presilovke vyloženejšiu šancu nevypracoval.
     
    08:39
    Hra sa už v plnom počte na oboch stranách presunula pred ruského brankára, kde vidíme skutočne veľký boj zo strany Fínov. Tí sú stále aktívni a pália z každej pozície.
     
    08:56
    Rusi sa stále bránia, ale robia to veľmi dobre. Brankár má na všetky strely výhľad, takže s ich pokrytím nemá problém.
     
    09:38
    Rusko sa po dlhšej dobe dostalo aj do útočnej tretiny. Od modrej čiary tam chcel páliť Makejev, ale pred ním boli hráči, takže Rusi pokračujú v kombinovaní.
     
    09:48
    Ruský výber ale napokon nevykombinoval nič, pretože puk získali jeho súperi a tí ho presunuli na opačnú polovicu klziska.
     
    10:34
    Rusko chcelo rozohrávať z hĺbky svojho obranného pásma a presunúť sa do útoku, ale dopustilo sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:06
    Fínsky hráč Vesalainen zobral všetko na seba a skúsil zakončiť individuálne. Puk si stiahol za bránku a odtiaľ ho chcel pretlačiť do siete, ale Kalijajev si dal pozor.
     
    11:16
    Vesalainen ešte v útoku ostal a urobil veľmi dobre. Za bránkou si prevzal vyrazený puk jeden z jeho spoluhráčov a posunul mu ho do medzikružia, no odtiaľ spomínaný hráč nezakončil, pretože sa pri súboji pošmykol a skončil na ľade.
     
    12:21
    Fíni útočili až naďalej, ale nedokázali sa výraznejšie presadiť. Teraz je hra prerušená, pretože došlo k posunutiu bránky.
     
    12:43
    Rusi sa po výhernom buly presunuli do útoku a skúsili to tam strelou spoza obrany, ale tá k ničomu neviedla. Dnešný zápas zatiaľ veľa hokejovej krásy nepriniesol, na strely je to z ruského pohľadu 3:6.
     
    13:46
    Na ľadovej ploche stále sledujeme iba naháňanie sa za pukom, ktoré k ničomu nevedie. Prítomní diváci sa začínajú nudiť, pretože aktuálne sa skutočne nie je na čo pozerať.
     
    14:26
    Rusi trochu ožívajú a začínajú diktovať tempo zápasu. Zatiaľ im to ale úspech neprinieslo a čakáme na otvárací presný zásah.
     
    14:47
    Rusko sa síce nasťahovalo do útočnej tretiny, ale žiaden strelecký pokus sme nevideli a puk iba lietal v okolí mantinelov. Tempo sa nateraz upokojilo.
     
    15:13
    Do útoku teraz vpálili Fíni, ale ich urýchlená strela nemohla Kalijajeva prekvapiť a ruský gólman ju iba vyrazil na ochrannú sieť.
     
    16:26
    Všetko teraz na seba zobral fínsky obranca Jokiharju, ktorý sa už zrejme nevládal pozerať na trápenie svojho tímu. Od modrej čiary vyslal veľmi tvrdú strelu, ale gólman ju podržal a dorážky neprišli.
     
    16:42
    Rusko získalo vhadzovanie na svoje hokejky a presunulo sa do útoku. Tam Rusi puk na bránku v podstate iba nahodili, ale príliš im to nepomohlo, pretože brankár ho podržal v lapačke.
     
    17:16
    Ruskí hráči boli pri pokuse o útok opäť neúspešní, tentokrát ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    17:32
    Hra sa nám poriadne rozskúskovala, puk teraz skončil na ruskej striedačke. Vhadzovať sa bude opäť v strednom pásme.
     
    18:07
    Videli sme doposiaľ najnebezpečnejšiu situáciu v zápase! Od modrej čiary prudko vypálil Reunanen, ktorého pokus ešte jemne tečoval Räsänen. Akcia to bola poriadne nebezpečná, ale puk sa napokon prekĺzol iba pár centimetrov od ľavej žrde ruskej bránky.
     
    18:41
    Do útoku sa presunuli aj ruskí hráči, ale ani im sa nedarilo a ich aktivitu prerušila prihrávka rukou. V tejto tretine už zrejme gól neuvidíme.
     
    19:18
    Veľké trápenie na oboch stranách pokračuje aj v záverečnej minúte. Puk majú na hokejkách Rusi a ešte by aj chceli niečo vymyslieť, ale hráči Suomi im už na to priestor nedajú.
     
    19:59
    Práve naopak, Fínsko ešte v záverečných sekundách získalo puk a pokúsilo sa prekvapiť súpera. Priamo pred bránku sa dostal Kuokkanen, ale už nestihol tečovať ľahkú strelu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej pomerne vlažný hokej, ktorý nepriniesol lepšie situácie a z prístupu hráčov je badať, že o semifinalistoch je už rozhodnuté a oba celky sa chcú radšej vyvarovať zbytočným zraneniam.

    Druhá tretina sa začne približne o 14:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:34
    V tejto časti turnaja začali aktívnejšie ruskí hokejisti. Z medzikružia prudko vypálil Makejev, ale trafil iba gólmana.
     
    20:57
    Fíni predviedli zaujímavý útok na opačnej strane, kde si puk na modrú čiaru pýtal Reunanen, ale prihrávku nedostal.
     
    21:36
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Otto Somppi.
     
    21:43
    Fíni začali vlastné oslabenie veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Rusi musia začínať odznova.
     
    22:22
    Fíni hrajú v tejto početnej nevýhode naozaj dobre a puk držia ďaleko od svojej svätyne. Hokejisti Suomi situáciu zvládajú bravúrne.
     
    22:47
    Musíme uznať, že Rusi sa medzičasom dostali do pásma, ale žiadne nebezpečnejšie zakončenie sme nevideli. Nezáživný zápas pokračuje aj po zmene strán.
     
    23:36
    Fíni hrajú v plnom počte a musíme inkasovať, že sa ubránili bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    23:50
    Rusi sa dostali do útoku, ale nepodarilo sa im tam nič vymyslieť. Videli sme z ich strany síce bojovnosť pri mantineli, ale ani jednu strelu a puk si tak vezmú Fíni.
     
    24:20
    Fínskym hokejistom sa ale nepodarilo rozohrať útočnú akciu a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    24:50
    Priamo pred bránku sa natlačil ruský hráč Rubtcov, ktorý napokon aj inkasoval dobrú prihrrávku. Tá mu ale príliš nepomohla, pretože strelu nasmeroval iba do brankára.
     
    25:19
    Fínsko dalo gól!

    Fíni sa po nenápadnom protiútoku dostávajú do vedenia! O prvý presný zásah v stretnutí sa postaral OTTO MÄKINEN, ktorý puk iba nastrelil na bránku, ale Kalijajev ho dobre nevidel a napokon skončil za jeho chrbtom. Asistencia: Janne Koukkanen.
    25:19. Otto MÄKINEN - 0:1
     
    26:07
    Rusi sa ihneď pokúšajú o odpoveď a idú po nej skutočne dravo. Ihneď sa natlačili do útoku, kde si vybojovali vhadzovanie.
     
    26:40
    Rusko si ale situáciu komplikuje vylúčením. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hru vysokou hokejkou Danil Verijajev.
     
    27:09
    Fíni sa ihneď rozostavili v útočnom pásme a pokúsili sa tam niečo vymyslieť, ale kapitánovi Välimäkimu strela od modrej čiary príliš nesadla a puk nasmeorval iba do defenzívy.
     
    27:31
    Somppi sa v útoku sám snažil preštrikovať až ku bránke, ale v poslednej chvíli mu súperi puk vypichli, a tak vôbec nestihol zakončiť.
     
    28:12
    Puk v zápale hry skončil iba mimo hracej plochy a hra sa presunie do stredu klziska.
     
    28:40
    Rusko hrá v plnom počte, ale okamžite sa musí nasťahovať späť do defenzívy. Fíni sú pri puku a radi by skórovali aj druhýkrát.
     
    29:06
    Videli sme zaujímavé fínske nahodenie puku od modrej čiary, ktoré bolo ešte tečované, ale napokon úspech neprinieslo. Ruskí hokejisti sa zatiaľ bránia dobre.
     
    29:47
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vrazenie na mantinel Alexander Ijakovenko.
     
    30:09
    Rusi sa s pukom zbytočne nepohrávajú a vyhadzujú ho na zadný mantinel za súperovou svätyňou. Fínsky tím musí zakladať útočnú akciu úplne od začiatku.
     
    30:57
    Fínski hokejisti si prevzali puk za svojou bránkou a po menších problémoch sa presunuli do útoku. Tam ale na nebezpečnejšiu situáciu čakáme márne.
     
    31:28
    Za faul fínskeho hráča bude nasledovať trestné strieľanie v prospech Ruska!
     
    31:28
    Puku sa chopil Vjačeslav Ševčenko, ale svoje trestné strieľanie zakončil iba strelou do betónu gólmana. Skóre sa teda meniť nebude.
    31:28.
     
    31:47
    Rusko hrá v plnom počte a má šancu napraviť pokazené trestné strieľanie.
     
    32:33
    Rusi sa jej ale vôbec nedokázali chopiť. Videli sme síce nastrelenie od modrej čiary, ale to smerovalo úplne mimo bránky a nikto ho nemohol tečovať.
     
    33:19
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie v hre Otto Koivula.
     
    33:51
    Rusi sa ihneď po buly presunuli do útoku a boli tam na dostrel bránky. Všetko im ale znepríjemnil obetavý Räsänen, ktorý sa zhodil na ľad a nenechal puku žiaden priestor n prechod do nebezpečného priestoru.
     
    34:26
    Sledujeme veľkú bojovnosť Rusov, ktorí sa postupne dostávajú do svojho zvyčajného tempa. V tejto chvíli skutočne obliehajú súperovu bránku a pália z každej pozície, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    35:19
    Fínsko hrá v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez zjavnejších problémov, aj keď musíme uznať, že Rusi súpera skutočne zatlačili.
     
    36:17
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Pavel Ryženkov.
     
    36:59
    Ruskí hokejisti dokázali dvakrát v rade vyhodiť puk zo svojho obranného pásma a zatiaľ sa bránia veľmi dobre. Fíni sa nevedia dostať do vyloženej šance.
     
    37:25
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na 52 sekúnd vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou Fín Markus Niemeläinen.
     
    37:53
    Fíni začali v hre vo štvoriciach na oboch strane skutočne aktívne a pokúšajú sa využiť viac priestoru na ľadovej ploche. Sú usadení v útočnom pásme a chcú to využiť, zatiaľ ale bez úspechu.
     
    38:17
    Rusko hrá v plnom počte a začína sa jeho skrátená presilovka. Rusi ju odštartujú až spoza svojej bránky.
     
    38:51
    Rusi sa síce presunuli do útoku, ale Ševčenko pri mantineli pridlho váhal s rozohrávkou a puk napokon nemal komu posunúť.
     
    39:25
    Fínsko hrá v plnom počte, v skrátenej oslabovke lepšej strele súpera ani nemuselo čeliť. Pokračuje sa za stavu 0:1.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej podobne nezáživný hokej ako pred prestávkou, ktorý však priniesol aspoň jeden gól a jedno nevyužité trestné strieľanie. Vo vedení sú aktuálne Fíni a uvidíme, ako sa situácia vyvinie v záverečnej dvadsaťminútovke.

    Tretia tretina sa začne približne o 15:31.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Prvé buly tejto tretiny vyhralo Fínsko, ktoré ale o puk rýchlo prišlo a muselo sa stiahnuť do defenzívy, kde sa dokonca previnilo faulom. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Välimäki.
     
    40:48
    Rusi začali veľmi aktívne a ihneď sa presunuli pred bránku. Tam si ale obrana Suomi dokázala urobiť poriadok a na nebezpečnejšiu šancu iba čakáme.
     
    41:06
    Fíni vyhodili puk cez všetky čiary a Rusi musia opustiť pásmo. Hrá sa bez súvislého tlaku.
     
    41:39
    Rovnako tak nepochodili Rusi ani pri ďalšom pokuse o útok a po puk sa opäť budú musieť vrátiť až k svojej bránke.
     
    42:16
    Fíni medzičasom puk ešte raz dostali von zo svojej obrannej tretiny a následne už na ľad vykorčuľoval ich vylúčený hráč. Aj po zmene strán sledujeme nezáživný duel.
     
    42:46
    Fíni sa presunuli pred bránku súpera. Oksanen tam vopchal hokejku do dráhy puku, prehodil si ho a pálil, ale iba do vyrážačky gólmana.
     
    42:55
    Fíni vyhrali buly v útočnej tretine a pásmo si ešte podržali. Videli sme strelecké zakončenie z uhla z ľavej strany, autorom ktorého bol Tolvanen, ale to si gólman Ruska podržal.
     
    43:23
    Rusi prestriedali a súpera vytlačili do stredu klziska. Fínski hokejisti ale držia puk a opäť sa pokúsia zaútočiť.
     
    43:59
    Fínsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Otto Somppi.
     
    44:07
    Rusi sa ihneď usadili v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Prvá krížna prihrávka šla z ľavej strany na Geraskina, ale ten nemal dostatok priestoru na zakončenie.
     
    44:54
    Rusi sa ešte v útoku trápili s rozostavením, ale fínski hráči im napokon puk vypichli a celú útočnú akciu prerušili.
     
    45:23
    Napokon sme videli veľmi peknú strelu zo strany Ruska! Rusi sa do pásma vrátili, rýchlo sa tam rozostavili a od modrej čiary pálil Makejev, no prudká rana zasiahla iba defenzívu.
     
    45:59
    Vylúčenie je minulosťou, Fínsko hrá v plnom počte.
     
    46:29
    Fínsko dalo gól!

    Fíni bez zaváhania prečkali vlastné oslabenie a po ďalšom rýchlom útoku na opačnej zvyšujú svoj náskok. Postaral sa o to EMIL OKSANEN, ktor dostal prihrávku pred odkrytú časť bránky a so zakončením nemal problém. Asistencia: Janne Koukkanen.
    46:29. Emil OKSANEN - 0:2
     
    46:54
    Rusko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Ševčenko.
     
    47:55
    Fíni celú minútu držali útočné pásmo, ale napokon sa im puk nepodarilo dostať do bránky. Rusko trpezlivo vyčkalo na vhodnú príležitosť a puk odpálilo do bezpečia.
     
    48:27
    Rus Ijakovenko sa teraz predviedol pred prítomnými skautmi, keď vo vlastnom oslabení získal puk vo svojej obrannej tretine, prekľučkoval sa až do útoku a tam z uhla dokonca aj vystrelil.
     
    48:54
    Rusko hrá v plnom počte a môže pokračovať v pokusoch o dobytie súperovej bránky. Pomer striel je doposiaľ z pohľadu Rusov 15:24.
     
    49:24
    Rusko sa bude brániť, pretože inkasuje dvojminútový trest pre hráčsku lavičku za zlé striedanie.
     
    49:32
    Fínsko dalo gól!

    Fíni potrebovali na využitie presilovky iba osem sekúnd a zvyšujú svoje vedenie na rozdiel troch gólov. Spoza bránky poslal Räsänen veľmi dobrú prihrávku do najnebezpečnejšieho priestoru, ktorú bleskovým zakočením využil EETU TUULOLA. Asistencie: Aapeli Räsänen, Otto Somppi.
    49:32. Eetu TUULOLA - 0:3
     
    50:06
    Rusi teda už opäť hrajú v plnom počte a podľa všetkého sa už ani extrémne nepretrhnú, aby sa im podarilo vyrovnať. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte desať minút.
     
    50:58
    Naopak, Fíni si môžu z chuti zastrieľať a zatrénovať. Fínski hokejisti sú stále natlačení v útočnej tretine a pália z každej pozície.
     
    51:13
    Rusko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Alexander Ijakovenko.
     
    51:40
    Rusi po veľkej bojovnosti pri mantineli vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny, takže pásmo musia opustiť aj hráči Fínska.
     
    52:19
    Fíni ešte v pásme ostali a nemysleli to tam až tak zle. Od útočnej modrej čiary pálil Jokiharju, ale jeho pokus si lapačkou stiahol ruský brankár.
     
    52:57
    Náskok Fínska mohol byť štvorgólový! Z ľavej strany puk nahodil Räsänen a jeho pokus ešte stihol tečovať Somppi, ale iba tesne vedľa ľavej žrde ruskej svätyne.
     
    53:13
    Rusko hrá v plnom počte, nápor súpera tentokrát zvládlo a neinkasovalo.
     
    54:07
    Brániť sa budú aj Fíni a to dokonca v trojici! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Juha Jääskä a takisto za podrazenie aj Tarmo Reunanen.
     
    54:29
    Fíni v úvode dlhého dvojnásobného oslabenia vytlačili súpera z pásma, Rusko sa musí vracať po puk.
     
    54:57
    Fínom sa v trojici tento úspech podaril aj druhýkrát a hráči zbornej opäť nemôžu útočiť. Rusko dnes rozhodne nemá svoj deň.
     
    55:20
    Rusi sa dopustili školáckej chyby a prichádzajú o dvojnásobnú presilovku! Na ľadovej ploche ich v jednom momente bolo až šesť, takže inkasujú trest za veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    55:47
    Rusi sa aj v klasickej presilovke presunuli do útoku, kde z pravej strany po ľade zakončoval Geraskin, ale iba do betónu fínskeho gólmana.
     
    56:07
    Dvojica vylúčených Fínov je späť na ľadovej ploche a začína sa skrátená presilovka pre Suomi.
     
    56:30
    Teraz ale musíme uznať, že Rusi sa v početnej nevýhode bránia veľmi dobre a puk sa im podarilo dostať preč od svojej bránky.
     
    57:20
    Rusko už hrá v plnom počte, v skrátenej oslabovke sa dokázalo ubrániť bez akýchkoľvek problémov.
     
    57:49
    Na ľadovej ploche sa v samom závere stretnutia nedeje nič zaujímavejšie. Oba celky sa síce naháňajú za pukom, ale to v podstate k ničomu nevedie.
     
    58:30
    Rusko má ešte poslednú šancu na to, aby sa skúsilo rozostaviť v útoku a vymyslelo tam niečo. Nevidíme to ale nádejne, pretože tím zbornej už pôsobí odovzdaným dojmom.
     
    59:06
    Fínski hokejisti sa pohodlne bránia a takisto sa už nikam neponáhľajú. Zápas sa bude už iba dohrávať.
     
    59:37
    Napokon sa ešte bude vylučovať! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Rus Igor Geraskin.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, Fínsko tak v základnej časti turnaja nestratilo ani bod.

    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Georgij Ivanov
    Fínsko: Severi Isokangas (16:05:34)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 26. Mäkinen (Koukkanen), 47. Oksanen (Koukkanen), 50. Tuulola (Räsänen, Somppi)


    Rusko U18: Kalijajev (Suchačev) – Achmetgalijev, Makejev (C), Gromov, Ryženkov, Alexejev, Ijakovenko, Švyrev, Afanasev – Popugajev, Ivanov, Kajumov – Verba, Rubtcov, Bajn – Avramjenko, Meščerjakov, Geraskin – Verijajev, Ševčenko, Ivanjuženkov
    Fínsko U18: Isokangas (Halonen) – Jokiharju, Välimäki (C), Salo (A), Niemeläinen, Kotkansalo, Reunanen, Pylkkänen, Toivola – Oksanen, Mäkinen (A), Kuokkanen – Tuulola, Somppi, Vesalainen – Koivula, Räsänen, Tolvanen – Moilanen, Koppanen, Jääskä

    Rozhodca: Novák, Goga – Tvrdoň, Orolin