Barcelona – Sevilla 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
FC Barcelona
5:4 (3:1)
FC Sevilla
Utorok 11.08.2015, 20:45 • Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni, Tbilisi • Super Cup
     
    Barcelona prepisuje futbalovú históriu. Spoločne s AC Milánom sa stáva najúspešnejším tímom, čo sa týka triumfov v európskom Superpohári. Lionel Messi síce strelil dva góly, no hrdinom je Pedro Rodriguez, ktorý v 115. minúte rozhodol po dôraznej dorážke o výhre Barcelony. Trofej preberá kapitán Andrés Iniesta.
    120+2. Adil Rami mohol byť hrdinom
     
    120+2
    Adil Rami mohol poslať zápas do pokutových kopov. Po centri Immobileho zakončoval netradične kolenom, ale v tisícpercentnej prežitosti zlyhal. Obrovská škoda, ktorá zrejme definitívne rozhoduje o výhre Barcelony.
     
    120+1
    Akciu Mariano fantasticky zastavil Jérémy Mathieu, a taj aspoň čiastočne odčinil penaltový zákrok na Vitola.
     
    119
    Závere zápasu ovplyvňujú aj emócie. V konflikte sa ocitli Dani Alves a Michael Krohn-Dehli a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    117
    To bola šanca. Kapitán hostí Coke sa po centri z priameho kopu ocitol v stopercentnej šanci, ale jeho hlavička mierila tesne mimo bránu ter Stegena.
    115. PEDRO - 5:4
     
    115
    Barcelona dala gól! Katalánci zrejme rozhodujú dnešný zápas. Messimu síce priamy kop nevyšiel, následne ale Argentínčan tvrdo vystrelil čím poriadne natiahol brankára Beta. Ten loptu len vyrazil pred PEDRA RODRIGUEZA, ktorý dáva mimoriadne dôležitý gól.
     
    113
    Messi bol faulovaný približne 21 metrov od brány! Hriešnikom je brazílsky obranca Mariano. Messi má opäť šancu skompletizovať hattrick.
     
    94
    Tak to je kuriózna situácia. Pedro bol na trávniku len minútu a už po faule na Vitola vidí žltú kartu.
     
    93
    Posledné striedanie zápasu. Javiera Mascherano nahradil na takmer celé predĺženie Pedro.
     
    90+2
    Barcelona prežila priamy kop hostí a okamžite sa Suárez rútil dopredu. Zozadu ho ale nedovolene zastavil Éver Banega, ktorý tak vidí žltú kartu.
    89. Veľa nechýbalo a Messi mohol rozhodnúť
     
    89
    Lionel Messi priamo skúsil ohroziť brankára Beta, no hattrick z priamych kopov mu nebol dopriaty. Jeho strela lavačkou ale nebola vôbec zlá a skutočne veľa nechýbalo.
     
    87
    Tretím potrestaným hráčom zápasu je krajný obranca Sevilly Coke. Barcelona bude po faule na Suáreza zahrávať priamy kop.
    81. KONOPLJANKA - 4:4
     
    81
    Sevilla dala gól! Tak to je neuveriteľné. Barcelona stráca trojgólový náskok a Sevilla je zrazu v hre o európsky Superpohár. Ciro Immobile využil chybu barcelonskej obrany krásne našiel JEVHENA KONOPLJANKU, ktorý tak vyrovnáva na 4:4.
     
    80
    Dvojnásobné striedanie v tíme Sevilla. Odišiel Gameiro, ktorého nahradil Ciro Immobile a na ihrisko sa pozrie aj Mariano, ktorý nahradil Iborru.
     
    78
    Druhé striedanie Barcelony. Z ihriska odišiel Rafinha a posilniť defentívu prišiel Marc Bartra.
     
    77
    Sevilla mala šancu vyrovnať. Coke efektne predĺžil loptu, ale Gameira ňou už nenašiel. Veľká škoda.
     
    74
    Lionel Messi mohol rozhodnúť. Jeho strela vyletela spoza šestnástky veľkou rýchlosťou, ale trafil iba pripraveného Beta.
    72. GAMEIRO - 4:3
     
    72
    Sevilla dala gól! Tak ešte budeme svedkami poriadnej drámy. KEVIN GAMEIRO premieňa penaltu a náskok Barcelony je už len jednogólový.
     
    71
    Navyše Jérémy Mathieu vidí aj žltú kartu.
    71. Faul Jérémyho Mathieua na Vicenteho Vitola
     
    71
    Sevilla bude kopať pokutový kop. Jérémy Mathieu fauloval po centri Trémoulinasa Vincenta Vitola a hlavný rozhodca po porade s asistentom ukazuje na biely bod.
     
    68
    Po prvýkrát v zápase strieda aj tréner Sevilly Unai Emery. José Antonio Reyes prenecháva svoje miesto Jevhenovi Konopljankovi.
     
    63
    Prvé striedanie v podaní Luisa Enriqueho. Andrésa Iniestu nahradil na záverečnú polhodinu Sergi Roberto.
     
    62
    Domáci opäť mohli skórovať. Po rohovom kope Barcelony sa dostal do hlavičkového zakončenia Rafinha, ale jeho pokus trafil len brvno Betovej brány.
     
    58
    Prakticky vzápätí mohol vrátiť Kataláncom trojgólové vedenie Rafinha, ale jeho strelu po priťuknutí Rakitića Beto dokázal bravúrne vyraziť.
    57. REYES - 4:2
     
    57
    Sevilla dala gól! Tak tento gól prišiel ako blesk z jasného neba. Vincent Vitolo z ľavej strany poslal center do pokutového územia, Mascherano sa nedohodol s Mathieuem, čo využil JOSÉ ANTONIO REYES.
    52. SUÁREZ - 4:1
     
    52
    Barcelona dala gól! Nepoučitelná Sevilla opäť inkasuje. V priebehu pár sekúnd druhýkrát stratila loptu v rozohrávke a pyká za to. Sergio Busquets zachytil prihrávku Trémoulinasa, našiel LUISA SUÁREZA, ktorý už nemal problém pridať štvrtý gól Barcelony.
    44. RAFINHA - 3:1
     
    44
    Barcelona dala gól! Sevilla totálne prepadla v obrane. Luis Suárez sa ocitol v úniku a sám postupoval z polovice ihriska na Beta. Ten jeho pokus zneškodnil, no Uruguajčan ďalej pokračoval v akcii. V päťke našiel cez Kronha-Dehliho nabiehajúceho RAFINHU, ktorý dostal loptu do brány.
     
    41
    Sevilla mohla vyrovnať. Strieľaný center z pravej strane pohladil Gameiro, ter Stegen nedokázal reagovať, ale Dani Alves odkopol loptu pred bránkovou čiarou.
     
    35
    Ďalšia šanca Barcelony. Messi sa krásne uvoľnil, potom síce trochu zahnal Rafinhu, no napriek tomu Brazílčan našiel prihrávkou pod seba Iniestu. Španiel ale trafil len Krychowiaka, ktorý sa mu hodil po nohy.
    28. Neuznaný gól Luisa Suáreza
     
    28
    Krásna akcia Barcelony. Luis Suárez po Rafinhovej prihrávke zakončil loptu do prázdnej brány, ale radosť Kataláncov zastavila zástavka postranného rozhodcu.
    16. MESSI - 2:1
     
    16
    Barcelona dala gól! Hviezda LIONELA MESSIHO opäť zažiarila. Messi dáva v priebehu deviatich minút dva góly z priamych kopov. Tentokrát obstrelil múr, mieril síce na Betovu stranu, no portugalský gólman napriek tomu opäť inkasuje.
     
    14
    A ďalší priamy kop pre Barcelonu. Po akcii Iniestu sa dostal k lopte Rakitić, ktorého fauloval Grzegorz Krychowiak. Poľský obranca navyše vidí žltú kartu.
     
    10
    Veľká šanca Barcelony. Ivan Rakitić z pravej strany poslal skvelý center do šestnástky súpera, no nabiehajúci Rafinha loptu netrafil.
    7. MESSI - 1:1
     
    7
    Barcelona dala gól! Tak to je futbalová nádhera. LIONEL MESSI napodobnil svojho kamaráta Énera Banegu a jeho čarovnou lavačkou prekonal Beta. Portugalský brankár nemal šancu.
    3. BANEGA - 0:1
     
    3
    Sevilla dala gól! Fantastický úvod Sevilly. ÉVER BANEGA nádherne namieril a krásnou strelou ponad múr otvára skóre zápasu. Marc-André ter Stegen sa ani nepohol a Barcelona tak od tretej minúty prehráva.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Messi, 16. Messi, 44. Rafinha, 52. Suárez, 115. Pedro – 3. Banega, 57. Reyes, 72. Gameiro, 81. Konopljanka

    Karty:   71. Mathieu (BAR), 94. Pedro (BAR), 119. Alves (BAR) – 14. Krychowiak (SEV), 87. Coke (SEV), 90+2. Banega (SEV), 119. Krohn-Dehli (SEV)


    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Rafinha.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, El Haddadi, Ramirez, Sergi Roberto, Pedro

    FC Sevilla: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas – Krohn-Dehli, Banega – Reyes, Iborra, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Rico – Mariano, Kakuta, Luismi, Suárez, Konopljanka, Immobile

    Rozhodca: Collum – McGraith, Connor