Barcelona – Sevilla 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
FC Barcelona
5:4 (3:1)
FC Sevilla
Utorok 11.08.2015, 20:45 • Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni, Tbilisi • Super Cup
     
    Aj tento zápas ukázal, že sledovať onlajny sa rozhodne oplatí. Spoločne sme boli svedkami fantastického zápasu, ktorý priniesol 9 gólov s úspešnejším koncom pre partiu okolo Lionela Messiho. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte príjemný večer, respektíve dobrú noc. (23:33:03)
     
    Barcelona prepisuje futbalovú históriu. Spoločne s AC Milánom sa stáva najúspešnejším tímom, čo sa týka triumfov v európskom Superpohári. Lionel Messi síce strelil dva góly, no hrdinom je Pedro Rodriguez, ktorý v 115. minúte rozhodol po dôraznej dorážke o výhre Barcelony. Trofej preberá kapitán Andrés Iniesta.
     
    Pre spomienkové medaily si prichádzajú futbalisti FC Sevilla. Aktuálny víťaz Európskej ligy predviedol skvelý ofenzívny výkon a Barcelone strelil až 4 góly. Mohlo by ich byť aj viac, no napokon nenapodobnil svoj triumf spred 9 rokov, keď zdolal Barcelonu 3:0.
     
    Gruzínske Tbilisi bolo svedkom drámy, akú si dlho nepamätáme. Barcelona viedla v 52. minúte po góle Suáreza 4:1, ale Sevilla ukázala bojovné srdce a vyrovnala na 4:4. V predĺžení inkasovala z kopačky Pedra, no sama mala veľké šance vyrovnať. Najmä Rami mohol streliť svoj najdôležitejší gól kariéry, ale svoju tutovku nepremenil. Barcelona sa tak teší zo zisku Superpohára piatykrát v klubovej histórii.
     
    120+3
    Koniec zápasu.
    120+2. Adil Rami mohol byť hrdinom
     
    120+2
    Adil Rami mohol poslať zápas do pokutových kopov. Po centri Immobileho zakončoval netradične kolenom, ale v tisícpercentnej prežitosti zlyhal. Obrovská škoda, ktorá zrejme definitívne rozhoduje o výhre Barcelony.
     
    120+1
    Akciu Mariano fantasticky zastavil Jérémy Mathieu, a taj aspoň čiastočne odčinil penaltový zákrok na Vitola.
     
    120
    Prebieha posledná minúta predĺženia. Hostia sa ešte pokúšajú o záverečný zúfalý nápor.
     
    119
    Závere zápasu ovplyvňujú aj emócie. V konflikte sa ocitli Dani Alves a Michael Krohn-Dehli a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    118
    Barcelona si poriadne vydýchla a už delia len dve minúty od zisku piateho Superpohára.
     
    117
    To bola šanca. Kapitán hostí Coke sa po centri z priameho kopu ocitol v stopercentnej šanci, ale jeho hlavička mierila tesne mimo bránu ter Stegena.
     
    116
    Jevhen Konopljanka sa ale nechce vzdať. Na ľavej strane sa zbavil Alvesa, no jeho prihrávka na Vitola neprešla. Bol to zrejme Piqué, ktorý fantasticky zasiahol.
    115. PEDRO - 5:4
     
    115
    Barcelona dala gól! Katalánci zrejme rozhodujú dnešný zápas. Messimu síce priamy kop nevyšiel, následne ale Argentínčan tvrdo vystrelil čím poriadne natiahol brankára Beta. Ten loptu len vyrazil pred PEDRA RODRIGUEZA, ktorý dáva mimoriadne dôležitý gól.
     
    113
    Messi bol faulovaný približne 21 metrov od brány! Hriešnikom je brazílsky obranca Mariano. Messi má opäť šancu skompletizovať hattrick.
     
    112
    Chorvátovi center absolútne nevyšiel. Barcelona ale okamžite získala loptu späť a hádzanárskym spôsobom oblieha pokutového územie súpera.
     
    111
    Po dobrom zásahu Cokeho bude zahrávať z ľavej strany Ivan Rakitić. Podarí sa Barce streliť víťazný gól?
     
    110
    Na trávniku ostal ležať Vicente Vitolo. Ten má zrejme nejaké svalové problémy, a tak musí byť za postrannou čiarou ošetrovaní. Sevilla tak hrá v chvíľkovom oslabení.
     
    109
    O niekoľko sekúnd neskôr to skúšal akrobatickým spôsobom Messi, ale jeho pokus nebol presný.
     
    108
    Výborne zasiahol francúzsky obranca Adil Rami, ktorý zastavil center Daniho Alvesa z pravej strany.
     
    107
    Barcelona zatiaľ márne hľadá kľúč k otvoreniu sevillskej obrany. Center francúzskeho obrancu Jérémyho Mathieua končí len v Betových rukaviciach.
     
    106
    V úvode druhej časti nadstavenej 30-minútovky treba pochváliť Mariana. Ten sa zbavil Mathieua, pripravil šancu pre Immobileho, no Talian v rozhodujúcej chvíli zaváhal.
     
    106
    Začalo sa druhé predĺženie.
     
    105
    Prvé predĺženie sa skončilo. Bolo veľmi opatrné najmä zo strany Sevilla, ktorá sa prakticky len bránila útočným akciám Barcelony.
     
    105+1
    V predĺžení sa nadstavuje jedna minúta. Zrejme o poslednú akciu sa postaral obranca Mariano, ktorý svojou strelou ohrozil ter Stegena.
     
    105
    V poslednej minúte prvého predĺženia sa Barcelona opäť snažila dostať stredom obrany hostí, no pri útočnej snahe fauloval Ramiho chorvátsky futbalista Rakitić.
     
    104
    Centre Barcelončanom absolútne nevychádzajú. Hráči Sevilly vynikajúco pristupujú k hráčom súpera a nedávajú im žiaden čas na center.
     
    103
    Sevilla si môže na malý moment vydýchnuť. Dani Alves to totiž prehnal v osobnom súboji s Éverom Banegom, ktorý otvoril skóre dnešného fantastického duelu.
     
    102
    Lionel Messi sa dostal k lopte na pravej strane. Jeho center smeroval na Suáreza, ale pred Uruguajčanom dobre zasiahol Coke.
     
    101
    V krátkom časovo úseku vidíme druhý ofsajd, tentokrát na strane Barcelony. V postavení mimo hry sa ocitol Daniel Alves.
     
    100
    Máme za sebou 10 minút predĺženia. Žiadnu vážnejšiu šancu sme nevideli a nezmenila to ani akcia Suáreza, ktorú zastavil krajný obranca Mariano.
     
    99
    Barcelona tradične kombinuje na malom priestore, ale Andalúzania sa zatiaľ veľmi dobré bránia. Barcelončania teraz padajú na trávniku až príliš ochotne.
     
    98
    Ciro Immobile teraz neprekvapil barcelonskú obranu. Práve naopak. Taliansky útočník sa ocitol v ofsajde.
     
    97
    Španiel musí byť dokonca ošetrovaní za postrannou čiarou. Už sa ale pýta späť na ihrisko.
    96. Nešťastný zásah Immobileho do tváre Gerarda Piquého
     
    96
    Gerard Piqué sa poriadne hnevá na hlavného rozhodcu. V súboji s Immobilem dostal úder do tváre, no Škót neudeľuje hráčovi Sevilly ani žltú kartu.
     
    95
    Akcia Sevilly sa skončila len odkopom od barcelonskej brány. Center Kronha-Dehliho nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    94
    Tak to je kuriózna situácia. Pedro bol na trávniku len minútu a už po faule na Vitola vidí žltú kartu.
     
    93
    Posledné striedanie zápasu. Javiera Mascherano nahradil na takmer celé predĺženie Pedro.
     
    93
    Barca získala rohový kop, ale center Rakitića nepriniesol žiadnu vážnejšiu šancu pre katalánsky veľkoklub.
     
    92
    Pri lopte ostane Barcelona. Ciro Immobile, ktorý 9 minút pred koncom pripravil vyrovnávajúci gól sa dopustil nedovoleného zákroku na Javiera Mascherana.
     
    91
    Predĺženie je na začiatku mimoriadne opatrné. Oba tímy sú uvedomujú dôležitosť nasledujúceho gólu.
     
    91
    Začalo sa prvé nadstavenie.
     
    90+3
    Druhý polčas sa skončil. Riadny hrací čas víťaza neurčil, a tak budeme o malý moment svedkami 30-minútového predĺženia.
     
    90+3
    Tentokrát Lionel Messi trafil len múr a ani následný center Sergiho Roberta žiadnu šancu nepriniesol.
     
    90+2
    Barcelona prežila priamy kop hostí a okamžite sa Suárez rútil dopredu. Zozadu ho ale nedovolene zastavil Éver Banega, ktorý tak vidí žltú kartu.
     
    90+1
    V závere druhého polčasu sa budú nadstavovať ešte 3 minúty. Nadstavený čas otvorí priamy kop v podaní Sevilly.
     
    90
    Barcelona sa trápi v rozohrávke. Ter Stegen sa takmer dopustil osudnej chyby, no nakoniec jeho chybu zažehnal Mascherano.
    89. Veľa nechýbalo a Messi mohol rozhodnúť
     
    89
    Lionel Messi priamo skúsil ohroziť brankára Beta, no hattrick z priamych kopov mu nebol dopriaty. Jeho strela lavačkou ale nebola vôbec zlá a skutočne veľa nechýbalo.
     
    88
    Rozohrávka priameho kopu ale nevyšla Kataláncom podla predstáv. O minútu neskôr ale fauluje aj Krychowiak, a tak sa pre Barcu naskytá ďalšia šanca na rozhodnutie.
     
    87
    Tretím potrestaným hráčom zápasu je krajný obranca Sevilly Coke. Barcelona bude po faule na Suáreza zahrávať priamy kop.
     
    86
    Lionel Messi sa teraz akoby hľadal. Ani tentokrát sa nepresadil v súboji s Konopljankom, no Ukrajinec ho pri osobnom súboji fauloval.
     
    85
    Barcelona okamžite získava územnú prevahu a snaží sa v záverečnej päťminútovke rozhodnúť zápas.
     
    84
    Michael Krohn-Dehli vystrelil z veľkej diaľky, ale jeho pokus nemohol ohroziť ter Stegena. Mieril totiž vysoko nad bránu nemeckého brankára.
     
    83
    Ciro Immobile uspel v ďalšom súboji s Bartrom. Pre svoj tím vybojoval rohový kop, ktorý je pre Sevillu už štvrtým v zápase.
    81. KONOPLJANKA - 4:4
     
    81
    Sevilla dala gól! Tak to je neuveriteľné. Barcelona stráca trojgólový náskok a Sevilla je zrazu v hre o európsky Superpohár. Ciro Immobile využil chybu barcelonskej obrany krásne našiel JEVHENA KONOPLJANKU, ktorý tak vyrovnáva na 4:4.
     
    80
    Dvojnásobné striedanie v tíme Sevilla. Odišiel Gameiro, ktorého nahradil Ciro Immobile a na ihrisko sa pozrie aj Mariano, ktorý nahradil Iborru.
     
    79
    Jevhen Konopljanka je síce veľmi rýchly, ale ani on nedokázal dostihnúť pas za obranu od Banegu. Marc-André ter Stegen bude odkopávať od svojej brány.
     
    78
    Druhé striedanie Barcelony. Z ihriska odišiel Rafinha a posilniť defentívu prišiel Marc Bartra.
     
    77
    Sevilla mala šancu vyrovnať. Coke efektne predĺžil loptu, ale Gameira ňou už nenašiel. Veľká škoda.
     
    76
    Faul v podaní Jérémy Mathieua. Francúz si nedovolene počínal v súboji v Vicentom Iborrom. Sevilla bude zahrávať priamy kop z približne 30 metrov.
     
    75
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte štvrťhodina. Diváci sú teraz na strane Sevilly, ktorá sa príkladne nevzdáva a od vyrovnania ju už delí len jeden gól.
     
    74
    Lionel Messi mohol rozhodnúť. Jeho strela vyletela spoza šestnástky veľkou rýchlosťou, ale trafil iba pripraveného Beta.
     
    73
    Sevilla okamžite zvýšila obrátky a nebezpečný center musel odvrátiť až Javier Mascherano.
    72. GAMEIRO - 4:3
     
    72
    Sevilla dala gól! Tak ešte budeme svedkami poriadnej drámy. KEVIN GAMEIRO premieňa penaltu a náskok Barcelony je už len jednogólový.
     
    71
    Navyše Jérémy Mathieu vidí aj žltú kartu.
    71. Faul Jérémyho Mathieua na Vicenteho Vitola
     
    71
    Sevilla bude kopať pokutový kop. Jérémy Mathieu fauloval po centri Trémoulinasa Vincenta Vitola a hlavný rozhodca po porade s asistentom ukazuje na biely bod.
     
    70
    Jevhen Konopljanka okamžite po svojom príchode na ihrisko poslal pred ter Stegena nebezpečný strieľaný center, no žiadneho spoluhráča ním nenašiel.
     
    69
    Gerard Piqué poslal dlhú loptu na Luisa Suáreza, no Uruguajčan sa nevyhol ofsajdovému postaveniu. Pri lopte sú tak hráči Sevilly.
     
    68
    Po prvýkrát v zápase strieda aj tréner Sevilly Unai Emery. José Antonio Reyes prenecháva svoje miesto Jevhenovi Konopljankovi.
     
    67
    Po súboji s Krychowiakom sa na zemi ocitol Luis Suárez. Barcelona má tak výhodu priameho kopu, no z pomerne veľkej vzdialenosti.
     
    66
    V permanencií bol opäť Marc-André ter Stegen. Center z ľavej strany, ktorý mal smerovať na Gameira či Iborru bezpečne stiahol zo vzduchu.
     
    65
    Barcelona sa čoraz častejšie dostáva do rýchlych brejkov. Tentokrát Mathieu neodcentroval dobre a navyše fauloval Messi.
     
    63
    Prvé striedanie v podaní Luisa Enriqueho. Andrésa Iniestu nahradil na záverečnú polhodinu Sergi Roberto.
     
    62
    Domáci opäť mohli skórovať. Po rohovom kope Barcelony sa dostal do hlavičkového zakončenia Rafinha, ale jeho pokus trafil len brvno Betovej brány.
     
    61
    Rakitić si s Messim výborne rozumie. Tentokrát prihrával druhý menovaný hráč, no zakončenie Rakitića zblokoval na roh Krychowiak.
     
    60
    Máme za sebou hodinu zápasu. Sevilla streleným gólom ožila, ale napriek tomu to bude mať veľmi ťažké.
     
    59
    Na ihrisku sa teraz chvíľu nehrá, pretože po jednom zo série tvrdých súbojov ostáva ležať na trávnika Andrés Iniesta.
     
    58
    Prakticky vzápätí mohol vrátiť Kataláncom trojgólové vedenie Rafinha, ale jeho strelu po priťuknutí Rakitića Beto dokázal bravúrne vyraziť.
    57. REYES - 4:2
     
    57
    Sevilla dala gól! Tak tento gól prišiel ako blesk z jasného neba. Vincent Vitolo z ľavej strany poslal center do pokutového územia, Mascherano sa nedohodol s Mathieuem, čo využil JOSÉ ANTONIO REYES.
     
    56
    Na ihrisku sa prakticky nič nedeje. Barcelona drží loptu na svojich kopačkách, pri lopte je mozog útočných akcií domácich Ivan Rakitić.
     
    55
    Barcelona kontroluje hru a už len veľké zlyhanie by ju mohlo pripraviť o piaty triumf v európskom Superpohári.
     
    54
    Po rohovom kope Sevilly sa dostal k odrazenej lopte Michael Krohn-Dehli, ale jeho strela nepohla ukazovateľom skóre.
    52. SUÁREZ - 4:1
     
    52
    Barcelona dala gól! Nepoučitelná Sevilla opäť inkasuje. V priebehu pár sekúnd druhýkrát stratila loptu v rozohrávke a pyká za to. Sergio Busquets zachytil prihrávku Trémoulinasa, našiel LUISA SUÁREZA, ktorý už nemal problém pridať štvrtý gól Barcelony.
     
    52
    Po chybnej rozohrávke Sevilla sa dostal do šance Suárez, no jeho strela bola zrazená. Beto si tak s ňou poradil.
     
    51
    Tretí ofsajd zápasu. Bol v ňom hosťujúci Victor Vitolo.
     
    50
    Ďalšia nádejná akcia Barcelony stroskotala na Cokem. Prihrávka Mathieua pod seba nenašla nabiehajúceho Rafinhu.
     
    49
    Po faule na Reyesa zahrávala Sevilla priamy kop, ale strele jedného z hráčov hostí neprešla až k nemeckému brankárovi ter Stegenovi.
     
    48
    Prvá strela druhého polčasu mieri nad bránu portugalského brankára Beta. Postaral sa o ňu Luis Suárez, ktorý zakončoval z rohu šestnástky.
     
    47
    Jérémy Mathieu sa dostal po ľavej strane do dobrej pozície, ale narážačka s Iniestom mu nevyšla. Výborne zapracoval poľský obranca Grzegorz Krychowiak.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. Prvú akciu Sevilly zastavil Gerard Piqué.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Aj tento obrázok dokumentuje jasnú územnú prevahu katalánskeho veľkoklubu

    Lionel Messi sa zrejme nechal inšpirovať hviezdnym Ronaldhinom.


     
    Máme za sebou prvý polčas zápasu o európsky Superpohár. Bližšie k víťazstvu sú hráči Barcelony, ktorí síce rýchlo prehrávali 0:1 po góle Banegu, no našťastie majú Lionela Messiho. Argentínčan sa v priebehu necelých 10 minút dvakrát presadil strelou z priameho kopu a de facto tak sám otočil zápas. V závere pridal po akcii Suáreza upokojujúci gól aj Brazílčan Rafinha. Barcelona tak smeruje za ziskom piateho európskeho Superpohára, čím by sa dotiahla na AC Miláno.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere prvého dejstva sa Iniesta snažil prestrčiť loptu na Suáreza, ale jeho prihrávka bola príliš dlhá.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta. Rozhodol o tom hlavný rozhodca William Collum.
    44. RAFINHA - 3:1
     
    44
    Barcelona dala gól! Sevilla totálne prepadla v obrane. Luis Suárez sa ocitol v úniku a sám postupoval z polovice ihriska na Beta. Ten jeho pokus zneškodnil, no Uruguajčan ďalej pokračoval v akcii. V päťke našiel cez Kronha-Dehliho nabiehajúceho RAFINHU, ktorý dostal loptu do brány.
     
    42
    Vzápätí sa k svojím kľučkám dostal aj Messi, ale Rami sa mu dobre postavil do cesty, čím urobil priestor pre svojho brankára, ktorý loptu chytá.
     
    41
    Sevilla mohla vyrovnať. Strieľaný center z pravej strane pohladil Gameiro, ter Stegen nedokázal reagovať, ale Dani Alves odkopol loptu pred bránkovou čiarou.
     
    40
    Na druhej strane pohrozili aj futbalisti z Andalúzie. V prehustenom pokutovom území sa ale proti prevahe barcelonský obrancom nepresadili.
     
    39
    Danielovi Alvesovi zápas evidentne chutí. Na pravej strane sa opäť dostal k centru, ale Trémoulinas jeho iniciatívu zastavil. Následný rohový kop Messiho končí len v rukách sevillského brankára.
     
    38
    Závar v pokutovom území FC Sevilla. Alves poslal center z pravej strany, no kombinácia Suáreza a Messiho neohrozila bránu Beta.
     
    37
    Barcelona získava územnú prevahu. V blízkosti pokutového územia síce spadol Luis Suárez, no Vitolo si počínal v súlade s pravidlami.
     
    35
    Ďalšia šanca Barcelony. Messi sa krásne uvoľnil, potom síce trochu zahnal Rafinhu, no napriek tomu Brazílčan našiel prihrávkou pod seba Iniestu. Španiel ale trafil len Krychowiaka, ktorý sa mu hodil po nohy.
     
    34
    Na druhej strane zasahoval aj nemecký brankár Marc-André ter Stegen. Strela Banegu ale mierila len do stredu brány a navyše nemala ani potrebnú razanciu.
     
    33
    Po Alvesovi pálil z diaľky aj Rakitić, ale svoj exportný gól z prípravného zápasu proti AS Rím nenapodobnil. Odkopávať tak bude len portugalsky brankár v službách Sevilly.
     
    32
    Dani Alves teraz poriadne vyprášil rukavice brankára Beta. Jeho strela z 25 metrov, ale mierila iba do stredu bránu, čo je rozhodne škoda.
     
    31
    Po súboji Cokeho s Rafinhom zahrávala Sevilla rohový kop. Signál na dánskeho futbalistu Michaela Krohn-Dehliho ale hosťom nevyšiel.
     
    30
    Máme za sebou prvú tretinu zápasu. Videli sme tri nádherne góly, po ktorých Barcelona vedie 2:1. Hviezdy Messi je zatiaľ mužom zápasu.
     
    29
    Sevilla sa snažila dostať dopredu dlhou nakopnutou loptou. Gameiro ale nemal v súboji s vysokým Piquém žiadnu šancu.
    28. Neuznaný gól Luisa Suáreza
     
    28
    Krásna akcia Barcelony. Luis Suárez po Rafinhovej prihrávke zakončil loptu do prázdnej brány, ale radosť Kataláncov zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    27
    Ivan Rakitić hľadal pasom za obranu Suáreza, ale táto chorvátsko-uruguajská spolupráca neuspela. Pred Suárezom dobre vybehol Beto.
     
    26
    Vicente Iborra sa efektne snažil vysunúť Gameira, ale francúzsky útočník sa napokon nevyhol ofsajdovej pasci.
     
    25
    Hra sa po hektickom úvode upokojila. Barcelona kontroluje tempo hry a prezentuje sa svojim typickým Tiki-Taka.
     
    24
    Sevilla sa teraz dostala do menšieho predčíslenia. Benoît Trémoulinas ale nevolil prihrávku na nabiehajúceho spoluhráča, čo možno bola chyba. Jeho strelu zblokoval Gerard Piqué.
     
    23
    Benoît Trémoulinas teraz zahral pomerne nemotorne, no Barcelona výhodu rohového kopu využiť nedokázala. Beto nemal problém s centrom Messiho.
     
    22
    Ďalšia nádejná akcia Kataláncov. Rafinha si dobre nabehol za obranu na kolmú prihrávku Messiho, no jeho spätná prihrávka Suáreza nenašla.
     
    21
    Marc-André ter Stegen nemal s centrom Reyesa žiadne problémy a v pohode chytá loptu do svojho náručia.
     
    20
    Prvý rohový kop bude zahrávať aj Sevilla. Gerard Piqué totiž zblokoval center Trémoulinasa z ľavej strany.
     
    19
    Barcelona výborne napáda svojho súpera. Agresívnym pressingom nedovoľuje Seville vytvoriť si šancu či tlak.
     
    18
    Hra je teraz pomerne rozkúskovaná. Daniel Alves sa snažil dostať po pravej strane dopredu, no nedovolene ho zastavil Vitolo.
     
    17
    FC Sevilla sa ocitá v problémoch vďaka svojej nedisciplinovanosti. Fauly v blízkosti pokutového územia sa jej stali osudnými. Opäť registruje faul hostí, tentokrát na Rafinhu.
    16. MESSI - 2:1
     
    16
    Barcelona dala gól! Hviezda LIONELA MESSIHO opäť zažiarila. Messi dáva v priebehu deviatich minút dva góly z priamych kopov. Tentokrát obstrelil múr, mieril síce na Betovu stranu, no portugalský gólman napriek tomu opäť inkasuje.
     
    14
    A ďalší priamy kop pre Barcelonu. Po akcii Iniestu sa dostal k lopte Rakitić, ktorého fauloval Grzegorz Krychowiak. Poľský obranca navyše vidí žltú kartu.
     
    13
    Ďalšia akcia Suáreza nepriniesla svoje ovocie. Následný rýchly protiútok hostí zastavuje taktickým faulom Sergio Busquets.
     
    12
    Sledujeme fantastický zápas. Útoky sa striedajú z jednej strany na druhú. Pri lopte ostanú Barcelončania, pretože Messiho fauloval Benoît Trémoulinas.
     
    11
    Po aktivite Suáreza mali Katalánci výhodu rohového kopu. Z ľavej strany centroval Messi, jeho pas našiel hlavu Gerarda Piquého, no španielsky obranca bránu súpera netrafil.
     
    10
    Veľká šanca Barcelony. Ivan Rakitić z pravej strany poslal skvelý center do šestnástky súpera, no nabiehajúci Rafinha loptu netrafil.
     
    9
    V deviatej minúte registrujeme aj prvý ofsajd zápasu. V postavení mimo hry bol obranca Coke.
    7. MESSI - 1:1
     
    7
    Barcelona dala gól! Tak to je futbalová nádhera. LIONEL MESSI napodobnil svojho kamaráta Énera Banegu a jeho čarovnou lavačkou prekonal Beta. Portugalský brankár nemal šancu.
     
    6
    Rozhodca ešte upokojuje situáciu v pokutovom území Sevilly. Zaobišlo sa to bez žltej karty.
     
    5
    V prvej akcii sa ocitol Messi. Argentínčan hľadal Luisa Suaréza, no ten bol faulovaný Krychowiakom. Aj Barcelona má tak veľkú šancu vyrovnať tou istou zbraňou.
     
    4
    Šokujúci úvod zápasu. Barcelona okamžite preberá iniciatívu a snaží sa o vyrovnanie.
    3. BANEGA - 0:1
     
    3
    Sevilla dala gól! Fantastický úvod Sevilly. ÉVER BANEGA nádherne namieril a krásnou strelou ponad múr otvára skóre zápasu. Marc-André ter Stegen sa ani nepohol a Barcelona tak od tretej minúty prehráva.
     
    2
    Pre Sevillu sa črtala hneď na začiatku zápasu veľká šanca. Ručnú brzdu zatiahol Javier Mascherano, ktorý fauloval unikajúceho Reyesa. Hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte pred samotným začiatkom zápasu je tu slávnostné vystúpenie štyroch mladých speváckych talentov so skladnou Johna Lennona – Imagine.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Rafinha.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, El Haddadi, Ramirez, Sergi Roberto, Pedro

    FC Sevilla: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas – Krohn-Dehli, Banega – Reyes, Iborra, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Rico – Mariano, Kakuta, Luismi, Suárez, Konopljanka, Immobile

    Rozhodca: Collum – McGraith, Connor.
     
    Už o necelú polhodinku sa zraky všetkých futbalových priaznivcov upriamia do Gruzínskeho Tbilisi, kde sa odohrá zápas o európsky Superpohár. Už teraz je jasné, že po šiestykrát za posledných 7 rokov sa bude z cennej trofeje tešiť španielske mužstvo, keďže vo finále sa stretnú FC Barcelona a FC Sevilla.

    Predzápasové zaujímavosti:

    Barcelona na dnešný zápas nastúpi bez Brazílčana Neymara, ktorému diagnostikovali mumps. Takisto v drese Blaugranas nenastúpi kvôli pravidlám UEFA dvojica Arda Turan a Aleix Vidal, ktorý minulú sezónu pôsobil práve v Seville. Katalánci sa predstavia v boji o Superpohár deviaty krát. Prípadným piatim titulom by sa vyrovnali AC Milánu, ktoré v tomto smere najúspešnejšie. V minulej sezóne Barcelona prepísala futbalová históriu, keď sa ako prvý klub na svete tešila z treble po druhýkrát. Barcelona neprehrala so svojim dnešným súperom 11 zápasov po sebe. Najnovšie správy hovoria, že v zostave bude chýbať aj Jordi Alba, ktorého na ľavom kraji obrany nahradí Jeremy Mathieu.

    FC Sevilla je v zápase o európsky Superpohár druhýkrát v rade. Vlani nestačila na Real Madrid, ktorý vďaka dvom gólom Ronalda vyhral 2:0. Andalúzania budú chcieť nadviazať na svoj triumf z roku 2006, keď zdolali rozdielom triedy práve Barcelonu. Zaujímavosťou je, že na výhre 3:0 sa podieľal aj dnešný hráč Barcelony Daniel Alves. Káder Sevilly prešiel výraznou obmenou a tím opustil top kanonier Carlos Bacca i spomínaný Aleix Vidal. Nové posily tímu Jevhen Konopljanka a Ciro Immobile začnú len na lavičke náhradníkov. Hosťujúci tréner Unai Emery bude mať dnes 20. pokus na to aby zdolal Barcelonu. V jeho trénerskej kariére sa mu to ešte nepodarilo.

    Rozhodne na nás čaká fantastické futbalové predstavenie, ktoré nebude chýbať ani v ponuke portálu onlajny.eu

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Messi, 16. Messi, 44. Rafinha, 52. Suárez, 115. Pedro – 3. Banega, 57. Reyes, 72. Gameiro, 81. Konopljanka

    Karty:   71. Mathieu (BAR), 94. Pedro (BAR), 119. Alves (BAR) – 14. Krychowiak (SEV), 87. Coke (SEV), 90+2. Banega (SEV), 119. Krohn-Dehli (SEV)


    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Rafinha.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, El Haddadi, Ramirez, Sergi Roberto, Pedro

    FC Sevilla: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas – Krohn-Dehli, Banega – Reyes, Iborra, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Rico – Mariano, Kakuta, Luismi, Suárez, Konopljanka, Immobile

    Rozhodca: Collum – McGraith, Connor