Barcelona – Sevilla 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
FC Barcelona
5:4 (3:1)
FC Sevilla
Utorok 11.08.2015, 20:45 • Boris Paichadzis Erovnuli Stadioni, Tbilisi • Super Cup
     
    Aj tento zápas ukázal, že sledovať onlajny sa rozhodne oplatí. Spoločne sme boli svedkami fantastického zápasu, ktorý priniesol 9 gólov s úspešnejším koncom pre partiu okolo Lionela Messiho. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte príjemný večer, respektíve dobrú noc. (23:33:03)
     
    Barcelona prepisuje futbalovú históriu. Spoločne s AC Milánom sa stáva najúspešnejším tímom, čo sa týka triumfov v európskom Superpohári. Lionel Messi síce strelil dva góly, no hrdinom je Pedro Rodriguez, ktorý v 115. minúte rozhodol po dôraznej dorážke o výhre Barcelony. Trofej preberá kapitán Andrés Iniesta.
     
    Pre spomienkové medaily si prichádzajú futbalisti FC Sevilla. Aktuálny víťaz Európskej ligy predviedol skvelý ofenzívny výkon a Barcelone strelil až 4 góly. Mohlo by ich byť aj viac, no napokon nenapodobnil svoj triumf spred 9 rokov, keď zdolal Barcelonu 3:0.
     
    Gruzínske Tbilisi bolo svedkom drámy, akú si dlho nepamätáme. Barcelona viedla v 52. minúte po góle Suáreza 4:1, ale Sevilla ukázala bojovné srdce a vyrovnala na 4:4. V predĺžení inkasovala z kopačky Pedra, no sama mala veľké šance vyrovnať. Najmä Rami mohol streliť svoj najdôležitejší gól kariéry, ale svoju tutovku nepremenil. Barcelona sa tak teší zo zisku Superpohára piatykrát v klubovej histórii.
     
    120+3
    Koniec zápasu.
    120+2. Adil Rami mohol byť hrdinom
     
    120+2
    Adil Rami mohol poslať zápas do pokutových kopov. Po centri Immobileho zakončoval netradične kolenom, ale v tisícpercentnej prežitosti zlyhal. Obrovská škoda, ktorá zrejme definitívne rozhoduje o výhre Barcelony.
     
    120+1
    Akciu Mariano fantasticky zastavil Jérémy Mathieu, a taj aspoň čiastočne odčinil penaltový zákrok na Vitola.
     
    120
    Prebieha posledná minúta predĺženia. Hostia sa ešte pokúšajú o záverečný zúfalý nápor.
     
    119
    Závere zápasu ovplyvňujú aj emócie. V konflikte sa ocitli Dani Alves a Michael Krohn-Dehli a obaja dostávajú žltú kartu.
     
    118
    Barcelona si poriadne vydýchla a už delia len dve minúty od zisku piateho Superpohára.
     
    117
    To bola šanca. Kapitán hostí Coke sa po centri z priameho kopu ocitol v stopercentnej šanci, ale jeho hlavička mierila tesne mimo bránu ter Stegena.
     
    116
    Jevhen Konopljanka sa ale nechce vzdať. Na ľavej strane sa zbavil Alvesa, no jeho prihrávka na Vitola neprešla. Bol to zrejme Piqué, ktorý fantasticky zasiahol.
    115. PEDRO - 5:4
     
    115
    Barcelona dala gól! Katalánci zrejme rozhodujú dnešný zápas. Messimu síce priamy kop nevyšiel, následne ale Argentínčan tvrdo vystrelil čím poriadne natiahol brankára Beta. Ten loptu len vyrazil pred PEDRA RODRIGUEZA, ktorý dáva mimoriadne dôležitý gól.
     
    113
    Messi bol faulovaný približne 21 metrov od brány! Hriešnikom je brazílsky obranca Mariano. Messi má opäť šancu skompletizovať hattrick.
     
    112
    Chorvátovi center absolútne nevyšiel. Barcelona ale okamžite získala loptu späť a hádzanárskym spôsobom oblieha pokutového územie súpera.
     
    111
    Po dobrom zásahu Cokeho bude zahrávať z ľavej strany Ivan Rakitić. Podarí sa Barce streliť víťazný gól?
     
    110
    Na trávniku ostal ležať Vicente Vitolo. Ten má zrejme nejaké svalové problémy, a tak musí byť za postrannou čiarou ošetrovaní. Sevilla tak hrá v chvíľkovom oslabení.
     
    109
    O niekoľko sekúnd neskôr to skúšal akrobatickým spôsobom Messi, ale jeho pokus nebol presný.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Messi, 16. Messi, 44. Rafinha, 52. Suárez, 115. Pedro – 3. Banega, 57. Reyes, 72. Gameiro, 81. Konopljanka

    Karty:   71. Mathieu (BAR), 94. Pedro (BAR), 119. Alves (BAR) – 14. Krychowiak (SEV), 87. Coke (SEV), 90+2. Banega (SEV), 119. Krohn-Dehli (SEV)


    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Rafinha.
    Náhradníci: Bravo – Bartra, Adriano, El Haddadi, Ramirez, Sergi Roberto, Pedro

    FC Sevilla: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Trémoulinas – Krohn-Dehli, Banega – Reyes, Iborra, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Rico – Mariano, Kakuta, Luismi, Suárez, Konopljanka, Immobile

    Rozhodca: Collum – McGraith, Connor