Kazaň – Sturm Graz 1:1 (kon.) | Qäbälä – Limassol 1:0 (kon.) | Keşla FK – Bilbao 0:0 (kon.)
Omonia Nikózia – Brøndby 2:2 (kon.) | Trabzonspor – FK Rabotnički 1:1 (po pr.) | Odd – Elfsborg 2:0 (kon.)
Shmona – Liberec 0:3 (kon.) | Göteborg – Belenenses 0:0 (kon.) | Strømsgodset – Hajduk Split 0:2 (kon.)
Rosenborg – Debrecín 3:1 (kon.) | Vorskla Poltava – Žilina 3:1 (po pr.) | Başakşehir – Alkmaar 1:2 (kon.)
Minsk – Zürich 1:1 (po pr.) | Larnaca – Bordeaux 0:1 (kon.) | Vaduz – Thun 2:2 (kon.)
Kodaň – Jablonec 2:3 (kon.) | Saint-Étienne – Târgu Mureş 1:2 (kon.) | Zorja Luhansk – Charleroi 3:0 (kon.)
Arnhem – Southampton 0:2 (kon.) | Atromitos – Štokholm 1:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Liége 0:1 (kon.)
Giurgiu – West Ham 2:1 (kon.) | Trnava – Solún 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – FK Krasnodar 3:3 (kon.)
Dortmund – Wolfsberger 5:0 (kon.) | Aberdeen – Almaty 1:1 (kon.) | Novi Sad – Sampdoria 0:2 (kon.)
Légia Varšava – Kukësi 1:0 (kon.) | Guimarães – Rheindorf Altach 1:4 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
3:3 (0:2)
FK Krasnodar
Štvrtok 06.08.2015, 20:15Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava v divokom zápase remizoval s Krasnodarom a nepostúpil do nadstavbovej časti Európskej ligy, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Nižšie nájdete všetky podrobnosti a videá akcií. (22:39:36)
     
    D. Tittel o fanúšikoch, ktorí dnes hlavne v prvom polčase neboli spokojní s výkonom tímu a po polčase odišli zo štadióna:
    ,,Predovšetkým ma mrzí, že prišlo málo divákov. Keď sa takto správa ani nie 10 % fanúšikov, ktorých ani nepovažujem za fanúšikov, tak treba podniknúť kroky, aby Slovanu fandili ľudia, ktorý majú klub v srdci a sú ochotní rešpektovať pravidlá správania. Negatívne povzbudzovanie podľa mňa nemalo vplyv na výkon hráčov."
     
    D. Tittel o Róbertovi Vittekovi a jeho výkone:
    ,,Ja už som po zápase v Dubline povedal, že máme veľmi silný útok. Som rád, že Róbert dnes ďalším hetrikom dokázal, aký je to výborný futbalista."
     
    D. Tittel:
    ,,V prvom rade blahoželám súperovi k postupu do play-off. Vedeli sme, že odveta bude po prvom zápase veľmi ťažká. Predstavovali sme si iný vývoj zápasu, ako prehrávať 0:2 prakticky od začiatku, to bol pre mužstvo veľký úder, prvý polčas sme dohrávali v zlom psychickom rozpoložení a Krasnodar dominoval. Cez prestávku sme hráčov motivovali, aby nevešali hlavy a pustili sa do zápasu, akoby bol stav 0:0, strelili sme tri góly a dali brvno, myslím, že sme si zaslúžili dnes vyhrať."
     
    Prichádza tréner Slovana Dušan Tittel.
     
    Oleg Kononov: "Pred ďalším zápasom máme dostatok času aby sme urobili analýzu a pokračovali ďalej. Otázky však mám na všetkých svojich hráčov.
     
    Začína sa tlačová konferencia trénera hostí,
    Oleg Kononov: ,,Dôležité je dávať góly a to sa nám dnes podarilo. Pokiaľ ide o jednotlivé akcie počas hry, tak nie som spokojný a čakajú nás pohovory s jednotlivými hráčmi. Treba si uctiť aj hráčov Slovana, ktorí sa dobre pohybovali a vytvorili si šance, ktoré následne dokázali využiť."
     
    Čakáme na začiatok tlačovej konferencie trénera hostí a následne trénera domáceho Slovana.
     
    Dnešné zápasy slovenských tímov v Európskej lige ponúkli neskutočné zápletky. Aj v Bratislave sa hral bláznivý zápas, zdalo sa, že Slovan po prvom polčase nebude mať šancu súpera potrápiť, v druhom dejstve však skóre otočil a pri troche šťastia sa mohol priblížiť k postupu do nadstavbovej časti Európskej ligy. Keby hrali belasí tak dobre, ako v druhom polčase, možno by cez Krasnodar aj naozaj prešli. Na ,,keby" sa však nehrá, ďalej ide Krasnodar a Slovan môže určite stavať na tom, čo v druhom polčase predviedol. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám aj vyjadrenia trénerov či hráčov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Fedor SMOLOV - 3:3
     
    90+3
    Krasnodar dal gól!
    FEDOR SMOLOV v nadstavenom čase vyrovnáva a ukončuje tento bláznivý zápas! Smolov krásne trafil pravý horný roh, Mucha sa lopty dotkol, jednoducho ale nemal šancu strelu vyraziť. Je koniec, 3:3!
     
    90+3
    Rusi pokračovali v aktivite, Achmedov bol pred päťkou a Podaný ho potiahol za dres, je tu druhý pokutový kop Krasnodaru!
     
    90+2
    Na opačnej strane veľká šanca Rusov, Smolov sa uvoľnil na pravej strane a krížnou strelou z hranice šestnástky sa snažil obstreliť Muchu, ten krásne vyrazil!
     
    90+1
    Tak ešte mohol Slovan vykresať nádej na postup! Štefánik si na hrudi spracoval vysokú loptu pred šestnástkou a vypálil volejom k ľavej žrdi, Dikan vyboxoval!
     
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Slovan to vzadu otvára, Wanderson sa preštrikoval cez dvoch obrancov a už bol sám pred Muchom, ten skvele vystihol jeho kľučku a doslova mu uchmatol loptu spod nohy!
     
    89
    Center z rohového kopu vyboxoval Dikan a Štefánik potom nezasiahol odrazenú loptu na hranici šestnástky, domáci museli ustúpiť zo šestnástky súpera a začínajú z vlastnej polovice.
     
    88
    Zdalo sa, že Slovan sa ,,zašije" na ľavej strane, potom ale prišiel center Oršulu a Vittekov volej zo stredu šestnástky, po zablokovanej strele kope Slovan roh!
     
    87
    Je to skvelý druhý polčas, šanca za šancou! Teraz predviedli brejk Rusi a Smolov zakončoval z pravej strany, jeho krížna strela zo šestnástky len o centimetre minula ľavú žrď!
     
    86
    Slovanu to po rohovom kope nevyšlo, Granqvist dokázal odhlavičkovať na prednej žrdi a Podaného dlhý center k pravej žrdi smeroval do ofsajdu.
     
    86
    Center z rohu boxuje Dikan za seba na ďalší rohový kop, uvidíme štvrtý gól domácich?
     
    85
    Štefánik mohol poriadne zdramatizovať záver zápasu! Slovan predviedol rýchly brejk, po ktorom z pravej strany vyslal strieľaný center Mészáros a Dikan len boxoval pred seba, Štefánik mal pred sebou odkrytú bránu a jeho strelu zrazil jeden z obrancov na roh!
     
    84
    Vittek hrá veľký zápas, skvele sa uvoľnil na poliacej čiare a založil akciu Slovana, Hudákov center na Podaného bol ale nepresný.
     
    83
    Krasnodar nechce odísť s prehrou a snaží sa aspoň vyrovnať, Ariho strela spoza šestnástky však bola zablokovaná, Slovan môže ísť dopredu!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2852 divákov.
     
    82
    Čerstvý Štefánik má kopu energie a na útočnej polovici sa snažil ,,dohrať" Petrova, urobil to však príliš agresívne a rozhodca signalizuje jeho faul.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Mauro Gonzáles, prichádza Samuel Štefánik.
     
    81
    Po následnom rohu Krasnodar kombinoval pred bránou Slovana a k strele z 20 metrov sa dostal Wanderson, jeho pokus tesne minul ľavý horný roh, chýbali skutočne len centimetre!
     
    80
    Gorosito chyboval na pravej strane obrany, prešiel cez neho Achmedov a niečo podobné sa mu podarilo aj v súboji s Hudákom, prihrávku do nebezpečného priestoru pred bránou odvrátil Saláta.
     
    79
    Nový hráč na ihrisku Wanderson chcel už strieľať spoza šestnástky, Achmedov mu však neprihral presne, loptu odkopol Saláta. Pri lopte však ostávajú hostia.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Ricardo Laborde, prichádza Wanderson.
    77. Robert VITTEK (MÉSZÁROS) - 3:2
     
    77
    Slovan dal gól!
    Tak to je paráda, RÓBERT VITTEK strieľa hetrik! Sám akciu založil a aj ukončil. Vittek našiel diagonálnou prihrávkou na pravej strane Mészárosa, ten si vymenil loptu s Gorositom a vyslal krížnu prihrávku cez celú šestnástku, Milinkovič ju ešte pred päťkou nezachytil, lopta sa však dostala k za ním stojacemu VITTEKOVI a ten podstrelil Dikana!
     
    76
    Oršulovi nevyšlo spracovanie prihrávky na ľavej strane, pri lopte teda aj naďalej Krasnodar. Hostia sa snažia doviesť zápas bez komplikácii do úspešného postupového konca.
     
    75
    Oršula sa zaradil na Kubíkov post na ľavé krídlo ofenzívy Slovana. Postupové šance belasých naďalej v rovine teórie, museli by dať tri góly.
     
    74
    Sympatická akcia belasých, Mészáros centroval do šestnástky a lopta sa dostala na vzdialenejšiu žrď k Milinkovičovi, ten sa proti Sigurdssonovi nepresadil.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Filip Oršula.
     
    73
    Tak to je veľká škoda, Slovan mohol už vyhrávať! Marko Milinkovič si postavil loptu k exekúcii priameho kopu z 20 metrov z pravej strany, obstrelil múr a lopta skončila na brvne brány Dikana, ktorý sa ani nepohol!
     
    72
    Milinkovič prenikal stredom ihriska a už bol pred šestnástkou, Stefan Strandberg ho zozadu stiahol za dres a vidí žltú kartu!
     
    72
    Gonzáles našiel parádnou prihrávkou za obranou Kubíka, ten už by išiel sám na bránu, Dikan vybehol za šestnástku a v sklze loptu odpálil do bezpečia!
     
    71
    V krátkom slede druhá dobrá možnosť Krasnodaru, hostia zakombinovali na pravej strane a Achmedov našiel presnou prihrávkou v strede šestnástky Ariho, ktorý prestrelil bránu!
     
    70
    Ruský tím mohol znovu vyhrávať! Ari vysunul nádhernou prihrávkou na pravej strane číhajúceho Achmedova, ten už bol sám pred vybiehajúcim Muchom, vo výbornej pozícii prestrelil!
    Vittek má aj so dnešnými dvoma gólmi na svojom konte 20 gólov v 25 zápasoch za Slovan

     
    70
    Center Torbinského len preletel netečovaný cez celú šestnástku a skončil v oute na opačnej strane, smerom vpred teda môžu postupovať belasí.
     
    69
    Pri ďalšej akcii Krasnodaru sa vyznamenal Podaný, nepustil k bráne Labordeho a zastavil ho čistým sklzom, hostia majú po ňom k dispozícii roh.
     
    68
    Nadšenie domácich teraz utlmili futbalisti hostí, ktorí skúsene držia loptu na svojich kopačkách. Skúšali aj prejsť do šance po pravej strane, dobre tam zapracoval Gorosito.
     
    67
    Milinkovičov center do stredu šestnástky doputoval až k Sekuličovi, ten však nebol v dobrej streleckej pozícii a tak sa od neho len odrazila lopta smerom od brány, škoda, to mohla byť dobrá šanca domácich.
     
    66
    Dlhšia kombinácia belasých pred šestnástkou, po oblúčiku Gonzálesa na Podaného vybojovali rohový kop, loptu pošle pred bránu Milinkovič.
     
    65
    Smolov vypálil z priameho kopu snáď z 35 metrov a vyslal prudkú strelu k pravej žrdi, Mucha tam bol pripravený a loptu bez problémov kryl.
     
    65
    Rozhodca teraz trošku úzkostlivo vstúpil do deja zápasu, keď vyhodnotil zákrok Gonzálesa na Achmedova ako nedovolený, Krasnodar sa môže po dvoch inkasovaných góloch upokojiť, má k dispozícii štandardku.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Jurij Gazinski, prichádza Stefan Strandberg.
     
    63
    Domáci sú nadšení a napádajú rozohrávku súpera, Kubík tato tvrdo dohral zozadu Jedrzejczyka a rozhodca to vyhodnotil ako faul, pri lopte budú hostia.
     
    62
    Obaja hráči už na nohách, pokračujeme v hre, Slovan je k postupu stále ďaleko, ale bližšie, než v polčase. Potrebuje streliť tri góly.
     
    61
    Belasí zahrávali rohový kop a po ňom sme sledovali zmätky v šestnástke Krasnodaru,. Hudák sa tam škaredo zrazil s Granqvistom, obaja hráči potrebujú ošetrenie.
     
    60
    Slovan dal gól!
    Neuveriteľné, Slovan za päť minút vyrovnáva a razom sa mení priebeh zápasu, začína to byť oveľa zaujímavejšie! Rusi znovu chybovali v rozohrávke a Slovanu sa otvoril priestor pred šestnástkou hostí. Gonzáles nádhernou kolmicou vysunul za obranou RÓBERTA VITTEKA, ktorý nebol v ofsajde, rútil sa sám na Dikana a prehodil ho jemným oblúčikom k ľavej žrdi!
     
    59
    Mohlo byť vyrovnané! Milinkovič sa ujal exekúcie štandardky a strelou k ľavej žrdi vystrašil Dikana, ten s námahou vyrazil!
     
    58
    Belasí vystihli zlú rozohrávku hostí a Milinkovič postupoval stredom ihriska, domáci tam boli v prečíslení, čo zbadal Jurij Gazinskij a zozadu Milinkoviča fauloval, vidí za to kartu a Slovan má k dispozícii nebezpečnú štandardku.
     
    57
    Krasnodar mohol zahrávať štandardku, Rusi skúšali center do pokutového územia, kde ale vo vzduchu kraľoval Saláta a Slovan môže ísť dopredu.
     
    56
    Gól Slovana akoby vyhecoval oba tímy, vládnu aj emócie a k menšej roztržke nastalo pri ľavej postrannej čiare, bude z toho aj žltá karta pre Karola Mészárosa.
    55. Robert Vittek (MILINKOVIČ) - 1:2
     
    55
    Slovan dal gól!

    Slovan napokon predsa len znižuje! Dikan ešte zneškodnil veľkú šancu Kubíka, teraz bol ale bezmocný. Milinkovič našiel centrom z rohu na päťke voľného RÓBERTA VITTEKA a ten ,,koníčkom" poslal loptu pod brvno až do siete!
    54. Kubík (SBA)
     
    54
    Veľká šanca Slovana na kontaktný gól! Milinkovič vysunul na ľavej strane za obranou Kubíka, ten išiel sám na bránu a jeho strelu na bližšiu žrď Dikan vyrazil na roh!
     
    53
    Na opačnej strane pekná kombinácia Achmedova s Labordem, ten strieľal zo šestnástky, Saláta však tvrdú strelu dokázal zablokovať.
     
    52
    Útočná akcia Slovana mala minimálne časové trvanie, Krasnodar bez problémov dostal loptu preč z nebezpečného priestoru pred šestnástkou.
     
    51
    Sekulič dobre napádal rozohrávku hostí, po faule na jeho osobu získava Slovan loptu a môže vykopávať z vlastnej polovice.
     
    50
    5 ruských fanúšikov na hlavnej tribúne skanduje ,,,Krasnodar, Krasnodar," a skutočne, tím z Ruskej federácie je pánom na ihrisku.
     
    49
    Novic Mészáros sa presadzoval pri postrannej čiare, proti väčšiemu počtu hráčov súpera cez Petrova neprešiel, odkopávať môže Dikan.
     
    48
    Gonzáles fauloval pred šestnástkou Slovana, Krasnodar zahrá štandardku približne z 35 metrov.
     
    47
    Domáci fans zvesili vlajky a opustili svoj sektor, zrejme ako protest voči výkonu svojho mužstva. Na ihrisku to Slovan skúsil dlhou prihrávkou dopredu na Vitteka, Dikan vybehol a odkopol do outu.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Krasnodar: z ihriska odchádza Pavel Mamajev, prichádza Dmitrij Torbinskij.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Karol Mészáros.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Takto to vyzerá v Bratislave
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 9:6
    Strely na bránu: 3:3
    Rohové kopy: 1:3
    Žlté karty: 1:0
     
    Piskot domácich fans najlepšie symbolizuje priebeh prvej polovice zápasu. Slovan v prvých minútach nehral zle, do zápasu vstúpil aktívne, o všetkom však v podstate rozhodol pokutový kop po faule Gorosita na Smolova. Hostia bezprostredne na to strelili ďalší presný zásah a umlčali fanúšikov na Pasienkoch. Slovan mal potom niekoľko zaujímavých šancí, Dikan však vyrazil dve nebezpečné strely Milinkoviča. V druhom polčase bude cieľom domácich napraviť nevydarený dojem, hostia sa už môžu tešiť na play-off, domáci by museli dať päť gólov, aby tento scenár zvrátili. Pri začiatku druhej polovice sa na vás teším od 21:20.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Slovan mohol v závere polčasu skorigovať zlý výsledok! Gorosito aj s trochou šťastia prenikol do šestnástky, loptu mu tam sklzom vypichol Granqvist presne na kopačku Milinkoviča, ktorý spoza šestnástky vypálil nad bránu!
     
    45
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45
    Strelec dvoch gólov Mamajev našiel vysokou diagonálou na pravej strane Jedrzejczyka, ten ale cez Podaného nedokázal odcentrovať.
     
    44
    Mauro Gonzáles leží na zemi po tvrdom súboji, potrebuje lekárske ošetrenie, snáď bude môcť v hre pokračovať. Hráči oboch tímov sa zatiaľ občerstvujú.
     
    43
    Gonzáles vystihol prihrávku Smolova a vyrazil dopredu, Milinkovič potom posúval Peltierovi, ktorý akciu najprv trochu zbrzdil. Potom ale obišiel Petrova a nebezpečne centroval do šestnástky, Granqvist odkopol na prednej žrdi.
     
    42
    Akcia domácich trvala veľmi krátko, Kubíkov prienik popri čiare bol totiž neúspešný. Dopredu vyráža Smolov.
     
    41
    Slovan zastavil rodiacu sa akciu hosťujúceho tímu, môže rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    40
    Blíži sa záver polčasu, na Pasienkoch nič nové, Krasnodar stále vyhráva o dva góly a jeho postup do play-off je len otázkou času. Slovan sa snaží, na gól to ale stále nestačí.
     
    39
    Milinkovič pekne vystrelil z 25 metrov a vystrašil Dikana! Jeho prízemná strela zaplávala a zmenila smer, Dikan vyrazil pravou rukou!
     
    38
    Na druhej strane center Kubíka takmer až od rohovej zástavky preletel pozdĺž bránkovej čiary a Petrov nie veľmi isto sklepával loptu pred Dikanom, napokon to zvládol a odkopol.
     
    37
    Teraz navyše Rusi nebezpečne kombinovali pred šestnástkou Slovana, nevyšla im však posledná prihrávka na Petrova, ktorý ostal len tak bezmocne stáť, loptu si prebral Mucha.
     
    36
    Krasnodar po zisku lopty dlho rozohráva, ako hovoril brankár Mucha, je to taká ,,ruská Barcelona." Slovan tak dlho behá bez lopty a aj to uberá pri zlom výsledku hráčom chuť a energiu.
     
    35
    Zápas stratil tempo aj šťavu, o postupujúcom je totiž prakticky rozhodnuté. Slovanu nemožno uprieť snahu ešte niečo spraviť s negatívnym výsledkom, hostia sa však až na pár zaváhaní javia absolútne suverénne.
     
    34
    Slovan teraz kombinuje v strede poľa, kde má dnes naozaj málo priestoru, hostia aj pri dvojgólovom náskoku vysoko napádajú, dnes predvádzajú skutočne skvelý výkon.
     
    33
    Smolov bol krátko ošetrovaný po tvrdom súboji, už sa však zapojil do hry a bude v poriadku.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Peltier (ŠK Slovan Bratislava).
     
    32
    Slovan v dobrej fáze hry! Kubík potiahol akciu po ľavej strane a ideálne nahral pod seba na hranicu šestnástky Milinkovičovi, ktorého volej z prvej vyrazil Dikan s vypätím všetkých síl, obranca potom ešte odkopol pred dobiedzajúcim Vittekom!
    31. Milinkovič (SBA)
     
    31
    Slovan mohol znížiť! Milinkovič zahrával štandardku z cca 35 metrov a poslal výborný center ,,na teč," ktorý letel na zadnú žrď, loptu tam v sklze nezasiahol Hudák a napokon doputovala tesne vedľa pravej žrde brány!
     
    30
    Hostia kopali po zásahu Podaného ďalší roh, ten ešte belasí odvrátili, akcia ale pokračovala. A bola nebezpečná, Ari našiel krížnym centrom voľného Labordeho a len ofsajd zabránil Krasnodaru v ďalšej skvelej šanci.
     
    29
    Aj po rohu šanca Krasnodaru, center na zadnú žrď doletel až ku Petrovovi, ktorý strieľal osamotený približne zo 7 metrov, sám bol možno z toľkého priestoru zaskočený a namieril vedľa brány!
    28. Ari (KRS)
     
    28
    Mohlo to byť rozdielom triedy! Ari vystrelil z veľmi dobrej pozície a len zákrok Muchu ochránil domácich pred tretím gólom!
     
    27
    Vittek si po Muchovom výkope prebral loptu pred šestnástkou a pekne sa obtočil okolo obrancu, loptu si hodil priďaleko a tak ju pred nabiehajúcim Kubíkom pokryl Dikan.
     
    26
    Ruskú akciu zastavilo postavenie mimo hry, Mucha môže vykopávať. Atmosféra naďalej bezduchá, diváci sú akoby ešte stále zarazení po úvodnom gólovom hurikáne hostí.
     
    25
    Po centri z rohu skákal na prednej žrdi Gorosito, hostia tam mali malé problémy, nakoniec ale dokázali odvrátiť loptu do bezpečia. Úspech neslávila ani ďalšia centrovaná lopta od Milinkoviča.
     
    24
    Peltier dostal dobrú prihrávku od Gonzálesa a snažil sa presadiť na pravej strane, jeho center bol na dvakrát zablokovaný a nasleduje roh Slovana.
     
    23
    Po centri z rohu vo vzduchu najvyššie zasvietil Saláta, keď hlavou odvrátil loptu do bezpečia. Hráči vyšli zo šestnástky Muchu a hra sa presunula na polovicu Krasnodaru, hostia s prehľadom kombinujú.
     
    22
    Smolov zatiaľ na opačnej strane prešiel obranou Slovana ako ,,nôž maslom" a už sa pomaly rútil sám na Muchu, zozadu ho dobiehal Podaný a zablokoval jeho strelu na roh.
     
    21
    Slovan sa snaží so zápasom niečo spraviť, z lavičky vyšiel aj tréner Tittel a koučuje svoje mužstvo. Belasí si chcú aspoň udobriť fanúšikov, tí sú zatiaľ veľmi sklamaní. Nepotešil ich ani Kubík, keď nenašiel centrom Milinkoviča.
     
    20
    Konečne sa na Pasienkoch ozval potlesk! Vittek si dobre spracoval loptu z vhadzovania, stihol sa obtočiť okolo protihráča a prihral tesne pred šestnástku Gonzálesovi, jeho krížny volej tesne minul pravú žrď!
     
    19
    Vittek po následnom Muchovom výkope vyhral hlavičku pre Peltiera, ten pri čiare loptu nedobehol a vhadzovať tak môžu hostia.
     
    18
    Krasnodar hrá v absolútnej pohode, hráči hostí si prihrávajú v strede poľa, vedomí si svojho náskoku. Na konci ich kombinácie bol Achmedov, jeho strela spoza šestnástky skončila mimo pravej žrde.
     
    17
    Peltierovi sa na pravej strane zatiaľ nedarí, nedokázal sa presadiť cez Smolova, ktorý aj v prvom zápase preukazoval vysokú triedu a dnes prihral na gól Mamajeva.
     
    16
    Na hlavnej tribúne sa raduje skupinka piatich fanúšikov Krasnodaru, tým sa zdá sa cesta do Bratislavy oplatila. Medzitým prenikol cez obranu súpera Vittek a strieľal zo šestnástkového oblúka, trafil nepresne vedľa pravej žrde.
     
    15
    Následne pokračoval Slovan v sympatickej aktivite a Milinkovič prenikol cez obranu súpera, jeho krížnu strelu z hranice šestnástky dokázal Dikan pokryť.
     
    14
    Milinkovič zahrával štandardku z ľavej strany, center preletel až na zadnú žrď, kde mohol zakončovať Sekulič! Predral sa cez obrancu, v páde loptu už neumiestnil k pravej žrdi!
     
    13
    Na Pasienkoch nastalo absolútne ticho, ozýva sa len pokrik fanúšikov ,,My chceme Slovan!" Belasí by museli dať teraz už päť gólov, čiže cieľom bude hlavne dohrať duel so cťou a skorigovať stratu.
    11. Pavel Mamajev (SMOLOV) - 0:2
     
    11
    Krasnodar dal gól!
    A je hotovo – dalo by sa povedať! Slovan je v defenzíve absolútne rozsypaný a výsledkom je druhý gól v Muchovej sieti. Bezprostredne po odvrátenej šanci nasledoval out z pravej strany, Smolov zakombinoval s Mamajevom, ten obišiel Gorosita a zrazu mal pred sebou priestor na strelu. PAVEL MAMAJEV to lepšie trafiť nemohol, z pravej strany šestnástky nádherne vymietol pravý horný roh Muchovej brány!
    10. Laborde (KRS)
     
    10
    Už to bolo takmer 0:2, toto bola neuveriteľná šanca hosťujúceho tímu! Laborde dostal ideálnu prihrávku za obranu, obišiel aj Muchu a strieľal do prázdnej brány, Hudák šprintoval späť a šokoval celý štadión, loptu smerujúcu do brány priam exportne vykopol z čiary!
     
    10
    Vrátim sa ešte k penaltovému okamihu. Základom bola chyba Milinkoviča, ktorý stratil loptu na poliacej čiare v okamihu, kedy bola väčšina Slovanistov na polovici súpera. Nasledovala krížna prihrávka na Smolova, ktorý si potom od Gorosita šikovne vypýtal faul v šestnástke.
     
    9
    Na opačnej strane kontroval Vittek, spracoval si loptu na polovici súpera a vystrelil z 30 metrov, nemyslel to zle, lopta nakoniec mierila nad ľavý horný roh ruskej brány.
    8. Pavel MAMAJEV - 0:1
     
    8
    Krasnodar dal gól!
    Hostia strieľajú gól a výrazne sa približujú k postupu, Slovan by musel teraz skórovať štyrikrát! JURIJ MAMAJEV suverénne premenil pokutový kop, trafil k pravej žrdi, zatiaľ čo Mucha sa hádzal na opačnú stranu!
     
    8
    Penaltu kopne Mamajev.
     
    7
    Hostia predviedli rýchly brejk, Smolov si zasekol loptu na pravom kraji šestnástky a Gorosito ho tam sklzom poslal na zem, rozhodca ukazuje na biely bod a Krasnodar bude kopať penaltu!
     
    6
    Vittek bol faulovaný Sigurdssonom a Milinkovič posielal nebezpečný center zo štandardky pred päťku, Gazinskij odkopával veľmi neisto, napokon je z toho out Slovana.
     
    5
    Marko vyslal len nízky center na prednú žrď, kde s prehľadom odhlavičkoval jeden z brániacich Rusov. Následná ofenzívna snaha Slovanu končí faulom ich kapitána.
     
    4
    Gorosito hrá zatiaľ aktívne na pravej strane, získal tam loptu a vysunul Peltiera, ktorého fauloval Smolov. Milinkovič pošle do šestnástky center zo štandardky.
    3. Smolov (KRS)
     
    3
    Smolov vypálil z priameho kopu z 25 metrov z ľavej strany, strieľal to po zemi na stranu brankára Mucha, prudká strela tesne minula pravú žrď! Zdalo sa však, že brankár belasých loptu kontroloval.
     
    2
    Je tu dobrá pozícia pre hostí, Laborde bol faulovaný pred šestnástkou a Krasnodar má výhodu priameho kopu z cca 25 metrov, to môže byť pre Muchu nebezpečné.
     
    1
    Gorosito rozbehol prvú akciu Slovana a po pravej strane sa vydal dopredu, vpredu síce Vitteka nenašiel, práve Vittek a Kubík však potom napádali rozohrávajúceho Jedrzejczyka a získali vhadzovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    Nástup hráčov
     
    Hráči oboch tímov sú už na ihrisku! Domáci Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia v zeleno-čiernom. Na tribúnach tak približne 3 000 divákov, možno ešte prídu ďalší po skončení hokejového zápasu, ktorý prebieha na vedľajšom zimnom štadióne.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemný večer z bratislavských Pasienkov, kde sa o niekoľko minút začne odvetný zápas 3. predkola Európskej ligy medzi domácim Slovanom a hosťujúcim Krasnodarom. Hostia z Ruska zvíťazili v prvom zápase 2:0 a belasých čaká veľmi ťažká úloha, aby stratu ešte dohnali. Poznáme už základné zostavy, v tej domácich nachádzme viaceré prekvapenia – len na lavičke začínajú Štefánik s Priskinom, naopak, na poste stopéra nastúpi Hudák a prvý raz v sezóne sa na pravom krídle objaví Lester Peltier. Zostavy si môžete podrobne prezrieť, ja sa vám prihlásim tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok pri našom priamom prenose, v ktorom vám ponúkneme aj videá gólov či fotografie.
    Rozcvička
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič, Gonzáles – Peltier, Milinkovič (C), Kubík – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Záhumenský, Kotula, Štefánik, Oršula, Mészáros, Priskin

    FK Krasnodar: Dikan – Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist (C), Petrov – Gazinskij – Laborde, Achmedov, Mamajev, Smolov – Ari
    Náhradníci: Sinitsyn (NB), Strandberg, Torbinskij, Wanderson, Kalešin, Bystrov, Batyutin

    Rozhodca: Delferiere – De Neve, De Weirdt (všetci Belgicko).
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní odvety 3. predkola Európskej ligy medzi bratislavským Slovanom a ruským Krasnodarom. V prvom zápase v Rusku sa zrodilo víťazstvo domáceho tímu 2:0, čo Krasnodar favorizuje aj smerom do odvety. Slovan sa však nevzdáva a chce ešte silného protivníka potrápiť.

    Belasí majú v tejto sezóne nabitý program, pôjde už o ich deviate súťažné stretnutie. V Európskej lige v prvých dvoch predkolách vyhrali všetky štyri zápasy, potom zakopli v Krasnodare. V lige majú vyrovnanú bilanciu jednej výhry, jednej remízy a jednej prehry pri skóre 3:3. V zápase nebudú môcť počítať so zranenými Dobrotkom a Simovičom, a ani s chorým Zreľákom. Naopak, po krátkom zranení je v poriadku brankár Ján Mucha a mal by nastúpiť. V poslednom ligovom zápase Slovan remizoval v Dunajskej Strede 1:1, keď gól strieľal Priskin.

    Krasnodar skončil v ruskej lige na treťom mieste a má vysokú kvalitu najmä v ofenzíve, belasým robili problémy hlavne Pereyra, Ari či Smolov. Krasnodar odohral v lige zatiaľ tri zápasy, má rovnakú bilanciu ako Slovan – vyhral v Perme 1:0, prehral doma so Spartakom Moskva 0:1 a remizoval v Rostove 0:0. V dvojzápase je určite favoritom, v ruskej lige patrí kvalitou kádra medzi absolútnu elitu.

    ,,Plán je streliť rýchly gól a zdramatizovať dvojzápas, musíme hrať trpezlivo, ak by sme totiž inkasovali, bolo by to potom veľmi ťažké. Verím, že si na zápas nájdu cestu aj fanúšikovia a vytvoria dobrú domácu atmosféru, ktorá je v takýchto zápasoch dôležitá," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner belasých Dušan Tittel.

    ,,V prvom zápase to nebolo jednoduché, Slovan hral organizovane a vytvoril si aj šance. Vieme, že v Bratislave to bude ešte ťažšie, sme však pripravení podať dobrý výkon a odviezť si úspešný výsledok. Z ich tímu mi prišiel najnebezpečnejší Vittek a v bránke veľmi dobre chytal Mucha," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Krasnodaru Oleg Kononov.

    Belasých nečaká nič jednoduché, musia doťahovať manko proti silnému súperovi. Slovan by mohol nastúpiť v tejto zostave:
    Mucha – Sekulič, Gorosito, Saláta, Podaný – Gonzáles, Štefánik – Mészáros, Milinkovič – Priskin – Vittek.

    Vám vďaka nášmu priamemu prenosu s videami gólov a fotografiami neunikne nič podstatné. Vo štvrtok od 20:15 sa vám z Pasienkov prihlási Tomáš Schügerl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 55. Vittek (Milinkovič), 60. Vittek (Gonzáles), 77. Vittek (Mészáros) – 8. Mamajev (pen.), 11. Mamajev (Smolov), 90+3. Smolov (pen.)

    Karty:   32. Peltier (SBA), 56. Mészáros (SBA) – 58. Gazinskij (KRS), 72. Strandberg (KRS)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – Sekulič, Gonzáles (82. Štefánik)– Peltier (46. Mészáros), Milinkovič (C), Kubík (73. Oršula) – Vittek
    Náhradníci: Krnáč (NB), Záhumenský, Kotula, Štefánik, Oršula, Mészáros, Priskin

    FK Krasnodar: Dikan – Jedrzejczyk, Sigurdsson, Granqvist (C), Petrov – Gazinskij (64. Strandberg) – Laborde, Achmedov, Mamajev (46. Torbinskij), Smolov – Ari
    Náhradníci: Sinitsyn (NB), Strandberg, Torbinskij, Wanderson, Kalešin, Bystrov, Batyutin

    Rozhodca: Delferiere – De Neve, De Weirdt (všetci Belgicko)

    Diváci: 2852
    30.07.2015
    FK Krasnodar - Slovan Bratislava 2:0

    Góly: 45+1. Granqvist (Pereyra), 59. Mamajev (pen.)

    Karty:   56. Mamaev (KRS)