Almaty – Alaškert 3:0 (kon.) | Jelgava – FK Rabotnički 1:0 (kon.) | Dacia Kišinev – Žilina 1:2 (kon.)
Randers – Elfsborg 0:0 (kon.) | Skonto FC – Debrecín 2:2 (kon.) | Soligorsk – Wolfsberger 0:1 (kon.)
Be'er Sheva – Thun 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Strømsgodset 1:2 (kon.) | Cherno More – Minsk 1:1 (kon.)
Limassol – Riteriai 4:0 (kon.) | Koper – Hajduk Split 3:2 (kon.) | Štokholm – Shirak 2:0 (kon.)
Beroe – Brøndby 0:1 (kon.) | Kukësi – Podgorica 0:1 (kon.) | Charleroi – Beitar Jeruzalém 5:1 (kon.)
Kodaň – Newtown 2:0 (kon.) | Vaduz – Kalju 3:1 (kon.) | Lok. Záhreb – Solún 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Differdange 1:0 (kon.) | Trnava – Linfield 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – UC Dublin 1:0 (kon.)
Ferencvároš – Željezničar Sarajevo 0:1 (kon.) | Čukarički Belehrad – Qäbälä 1:0 (kon.) | Novi Sad – Jūrmala 3:0 (kon.)
Jagiellonia – Omonia Nikózia 0:0 (kon.) | Śląsk – Göteborg 0:0 (kon.) | West Ham – Birkirkara 1:0 (kon.)
Inverness Caledonian – Giurgiu 0:1 (kon.) | Rijeka – Aberdeen 0:3 (kon.) | Légia Varšava – Botoşani 1:0 (kon.)
Shamrock – Odd 0:2 (kon.) | Reykjavík – Rosenborg 0:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Keşla FK 1:2 (kon.)
koniec
Dacia Kišinev
1:2 (0:0)
MŠK Žilina
Štvrtok 16.07.2015, 18:00 • Stadionul Zimbru • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítam fanúšikov športu a dobrého futbalu! Spoločne sa pri tomto on-line textovom prenose stretávame pri futbalovom zápase medzi Dacia Kišinev – MŠK Žilina so začiatkom o 18:00!

    Európske súťaže pokračujú ďalej svojimi predkolami, v nich má zástupcov aj Slovensko. Do druhého predkola EL, ktoré je naplánované na štvrtok sa prebojoval Slovan, Trnava a Žilina. Práve na súboj MŠK Žilina, ktorému los vybral za súpera Dacia Kišinev sa v tomto prenose zameriame.

    MŠK Žilina:
    Slovenský vice-majster, ktorý v uplynulom ročníku Fortuna ligy obsadil druhé miesto začal svoju púť v Európskej lige už hneď v prvom predkole, kde narazil na ostrovný futbal, pretože jeho súperom bol tím zo Severného Írska a to Glentoran. Žilina bola v tomto zápase favoritom, čo aj dokázala potvrdiť v oboch zápasoch. Prvý sa hral na pôde Glentoranu, odkiaľ si Žilina do domácej odvety priviezla výhru 4:1, o čo sa gólovo postarali Jelić, Paur, Čmelík a vlastný gól si strelil Kane. Domáca odveta tak bola už len formalitou, v nej sa napokon zrodila výhra domácich 3:0 a hattrick Jelića!

    Dacia Kišinev:
    Tento celok z Moldavska je zrejme na futbalovej mape trošku neznámy pojem, ale nemožno tento tím podceňovať.Klub je pomerne ešte mladý, bol založený len v roku 1999. Za najväčší úspech klubu patrí titul v domácej lige v sezóne 2010/2011. Dacia sa podobne ako Žilina takisto umiestnila vo svojej súťaži na druhom mieste a dostala sa tak do prvého predkola EL. Tam narazil celok z Moldavska na Renovu, zástupcu z Macedónska. Prvý zápas sa odohral v Macedónsku, kde Dacia vyhrala gólom Rosca 1:0. Druhý zápas, ktorý sa hral na pôde Moldavska tak ešte sľuboval veľa zaujímavého. Domáci celok však zápas napokon vyhral presvedčivo 4:1 po góloch Cociuca, Jardana, Pavlova a Lozoviya.

    Vzájomné zápasy:
    Oba tímy už boli vo vzájomnej európskej konfrontácii a to v roku 2009, keď sa stretli tiež v predkole EL. Oba zápasy napokon vyhral slovenský zástupca po výhrach 2:0 doma a 1:0 vonku.

    Favorit zápasu:
    Stávkové kancelárie stavajú do úlohy mierneho favorita tohto zápasu MŠK Žilina. Žilina má aj viac skúseností s podobnými zápasmi. Mnohí však tvrdia, že by nás malo čakať vyrovnané stretnutie, kde to Žilina vôbec nebude mať ľahké, uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    -23
    Úvodné zostavy:

    Dacia Kišinev: Gaiduchevici – Roșca, Jardan, Posmac (C), Zastavniy, Mamah, Lozoviy, Mani, Cociuc, Gavrylenko, Pavlov
    Náhradníci: Railean – Mihaliov, Pidnebennoy, Zagynailov, Frunza, Stjepanović, Leuca

    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Letič, Mabouka, Škriniar, Káčer, Paur, Pečovský (C), Bénes, Jelič, Čmelík
    Náhradníci: Le Giang – Hučko, Michlík, Škvarka, Mihalík, William, Špalek

    Rozhodca: Şimşek – Yilmaz, Diyadin – Coban (všetci TUR).
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už nastúpení v okolí stredovej čiary. My si ešte počkáme na úvodné ceremónie, po ktorých už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    -1
    Domáci dnes nastúpia v žltých dresoch, hostia zo Žiliny si priniesli dresy tradičnej zelenej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop zápasu sa postarala Žilina. Tá si loptu síce posunula na vlastnú polovicu, odkiaľ sa ale veľmi rýchlo poberala smerom dopredu. Popri pravej postrannej čiare to ale hosťom nevyšlo.
     
    1
    O podobnú akciu sa pokúšal aj domáci celok, jedného z jeho hráčov ale lopta ušla a musel ju tak prenechať až súperovi.
     
    2
    Žilina kombinuje na vlastnej polovici, k čomu ich napokon núti aktívne napádanie zo strany domáceho celku. Ten hrá s vysunutými azda štyrmi hráčmi, ktorí poriadne komplikujú život tímu zo Slovenska.
     
    3
    Žilina sa na vlastnej polovici dlho neohriala a okamžite sa snažila o útočnú akciu, po nie príliš presvedčivom spracovaní lopty ale tá smerovala len za postrannú čiaru.
     
    3
    Sledujeme opatrný úvod stretnutia, hrá sa zatiaľ bez náznaku šancí na oboch stranách.
     
    4
    Domáci to teraz skúšali centrom z vlastnej polovice, pred šestnástkou Volešáka ale loptu hráči v zelenom loptu dobre pokryli. Žilina tak dostane šancu zaútočiť.
     
    5
    Ani teraz to ale jej hráčom nevyšlo, s loptou sa tak vrátia na vlastnú polovicu.
     
    5
    Domáci sa popri pravej postrannej čiare presúvali na útočnú polovicu, tam ale jeden z ich hráčov zašliapol nohu súpera a píska sa tak útočný faul.
     
    6
    Žilina kombinovala pred pokutovým územím Dacie, videli sme viacero pokusov o presný center, tie sa ale úspechom neskončili.
     
    7
    Avšak až do tejto chvíle! Prvá útočná akcia gólom sa nekončí, Žilina ale poriadne pohrozila svojmu súperovi. Lopta padla do stredu šestnástky, odkiaľ sme sledovali zakončenie mimo priestoru brány.
     
    8
    Kišinev si s loptou do tejto chvíle veľa nezahral. Ak ju totiž jeho hráči aj získajú do svojej moci, zväčša nasleduje len nepresný center. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade.
     
    9
    A nasledoval druhý útočný faul domácich, v poradí to bol dnes už druhý.
     
    10
    Ale pozor, toto mohlo byť poriadne nebezpečné! Domáci sa pomocou pekne kombinácie pred pokutovým územím súpera dostali až do šestnástky, kde sa jeden z ich hráčov pokúšal vypáliť, našťastie pre Žilinu tam bol obetavý obranca, ktorý loptu odvrátil.
     
    10
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    11
    Hoci sme zo štandardky priame ohrozenie Volešákovej brány nevideli, Dacia aj naďalej ostane priu lopte.
     
    11
    Sympatický pokus o kolmicu úspešný nebol, Žilina má ale v týchto chvíľach v obranných radoch len veľké problémy. Uvidíme druhý rohový kop Kišinevu.
     
    12
    Ani tentokrát z toho nebolo nič vážne – našťastie pre Žilinu.
     
    13
    Mamah si teraz v súboji s Paurom pomohol nedovoleným spôsobom a umožňuje Žiline dostať sa k lopte. Domáci hráč si na podobné zákroky bude musieť dávať pozor.
     
    14
    Domáci sa s loptou usadili na polovici súpera, po krátkej kombinácii prišiel center, ktorý hľadal vo vápne Maniho, loptu ale hlavou odvrátil Škriniar.
     
    15
    Po úvodnej štvrťhodine stále vidíme miernu prevahu Kišinevu, hoci teraz sa domáci celok s loptou pohybuje len na vlastnej polovici.
     
    16
    Žilina zahrávala štandardnú situáciu, po centri do vápna sa hlavou do lopty oprel Škriniar, ktorý ju ale napálil len do rukavíc Gaiducheviciho.
     
    17
    Následný protiútok domácich skončil ešte v okolí stredového kruhu.
     
    18
    Podobná situácia aj po krátkej kombinácii Žiliny, oba celky sa držia na obranných poloviciach a vyčkávajú na chybu súpera.
     
    19
    Kišinev dúfal, že chyba Žiliny príde práve teraz, aj preto sa na útočnú polovicu vysunul s väčším počtom hráčov, ani toto ale úspech neprinieslo.
     
    20
    Za sebou máme už 20 minút z hry.
     
    20
    Žilina sa po nepresnosti na útočnej polovici stiahla do obranných radov a čelila hneď niekoľkým centrom, s tými si jej hráči poradili na výbornú.
     
    21
    Nepresná strela domácich, bol to Mani, ktorý chcel spoza vápna preveriť pozornosť Volešáka, loptu ale poslal mimo priestor troch žrdí.
     
    22
    Domáci celok zatlačil súpera vo vlastnom vápne, opäť sme videli zaujímavý center, ktorý najskôr spadol na hlavu Mabouku, následne ale po lopte vyštartoval Volešák.
     
    23
    Žilina sa dlhým odkopom oslobodzuje.
     
    23
    Nie však nadlho. Mani sa opäť oprel do lopty, tentokrát to bolo ale len veľmi nepresné. Volešák teraz upokojuje svojich spoluhráčov, s rozohrávkou sa ponáhľať nebude.
     
    24
    Po dlhšom čase sa s loptou na útočnej polovici ocitol aj celok zo Slovenska, ten ale pred súperovou svätyňou veľa vody nenamútil. Postrádali sme napokon aj presvedčivejší center.
     
    25
    Kišinev bude zahrávať nepriamy kop zo stredového kruhu.
     
    25
    Z toho sme nič zaujímavé nevideli, sledovali sme ale rýchly protiútok Žiliny, po ktorom bude nasledovať rohový kop.
     
    26
    Bénes vo vápne napokon našiel Paura, ktorý loptu skúsil umiestniť do priestoru, ktorý Gaiduchevici nemal pod kontrolou, lopta ale bránu nezasiahla.
     
    27
    Na opačnej strane ihriska sme sledovali ďalšiu z mnoha štandardiek, opäť to chceli domáci skúsiť centrom, ani tentokrát ale presný nebol.
     
    28
    Aj preto hráči Žiliny okamžite šprintovali na polovicu súpera, kde si ešte dokázali vybojovať vhadzovanie spoza postrannej čiary.
     
    29
    Opäť sa nám naskytol pohľad na podobné obrázky, ako na samom začiatku zápasu. Aj vtedy sme totiž boli svedkami viacerých nepresností a nízkeho tempa hry.
     
    30
    Žilina sa teraz dožadovala rohového kopu po tom, čo jeden z jej hráčov prišiel o loptu pri bránkovej čiare, nasledoval ale len odkop od svätyne domáceho celku.
     
    31
    Kišinev bude zahrávať priamy voľný kop.
     
    32
    Mohlo to byť veľmi nebezpečné, lopta totiž padla do vnútra vápna, kde sa o strelu z otočky pokúšal jeden z domácich, ten ale, našťastie pre Žilinu, guľatý predmet dobre nezasiahol.
     
    33
    Domáci budú zahrávať priamy voľný kop zo vzdialenosti asi 20 metrov!
     
    33
    Loptu síce Dacia poslala len do múra, odtiaľ sa ale odrazila za bránkovú čiaru. Žilina si tak ešte definitívne nevydýchla.
     
    34
    To môže až po nepresnom zakončení Maniho.
     
    34
    Tím zo severu Slovenska sa ocitol s loptou na polovici súpera, kde sa snažil o založenie útočnej polovice popri oboch postranných čiarach. Vybojoval aspoň priamy voľný kop.
     
    35
    Tento center sa krásne točil do vnútra vápna, kde sa doň oprel Vavro, ktorý len tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    36
    Žltú kartu dostáva Gavrylenko (Dacia Kišinev).
     
    37
    Vzrušenie na domácich tribúnach bolo zbytočné, pre Daciu to síce vyzeralo zaujímavo, v obranných radoch ale Žilina v správny okamih nepoľavila.
     
    38
    Kamera nám poskytla pohľad na zhruba z polovice zaplnené tribúny, kde sa diváci od úvodného výkopu bavia futbalom.
     
    39
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    39
    Center do stredu hlavy prepadol cez hlavu jedného z hráčov Dacie, aj preto ho Žilina dokázala bez väčších problémov odvrátiť do bezpečia.
     
    40
    Do konca prvej časti hry ostáva už len 5 minút.
     
    41
    Obrana Dacie si teraz zbytočne skomplikovala život, keď si chcela dopomôcť Gaiduchevicom, pred ktorým ale loptu musela napokon loptu upratať za postrannú čiaru.
     
    41
    Žilina kombinovala na útočnej polovici, tam ale prepadla a do protiútoku mohol ísť Kišinev. Našťastie pre tím spod Tatier, ani tomu krížna prihrávka nevyšla.
     
    42
    Domáci budú mať k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    43
    Ani tentokrát lopta priestor troch žrdí nezasiahla. Nepresným zakončením sa prezentoval Posmac, ktorý chcel otvoriť skóre.
     
    44
    Žilina sa už smerom dopredu zrejme ponáhľať nebude, i keď teraz chcel Paur negovať moje slová. Lopta tak skončila za postrannou čiarou.
     
    45
    Začala sa posledná minúta prvého polčasu.
     
    45
    Dacia kombinovala na polovici súpera, po nepresnom centri sa tam ale dopustila útočného faulu, po ktorom sa Volešák k lopte neponáhľal.
     
    45+1
    Začal sa nám nadstavený čas.
     
    45+1
    Hlavný arbiter už ale pozorným okom sleduje svoje hodinky, po dokončení akcie Kišinevu zrejme odpíska koniec prvej časti hry.
     
    45+1
    Domáci loptu vhodili do hry, nakoľko ale po tejto situácii nič podstatné nenasledovalo, vidíme polčasový hvizd.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvej časti hry sme boli svedkami opatrného futbalu z oboch strán, oba celky si dokázali vypracovať po jednej väčšej šanci, na svetelnej tabuli ale svieti stav 0:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začala sa druhá časť hry.
     
    46
    Striedanie v tíme Dacia Kišinev: z ihriska odchádza Mihaliov, prichádza Mani.
     
    47
    Domáci si teda v úvode druhého polčasu vyčerpali jedno striedanie, keď z ihriska poslali aktívneho Maniho. Uvidíme, či sa tento krok ukáže ako správny.
     
    47
    Od úvodu druhej časti hry je Dacia aktívna, dopustila sa ale útočného faulu.
     
    48
    Žilinčania s problémami, ale zvládajú mierny nápor na ich obranné rady. Domáci posielali krížnu prihrávku do vápna, s ktorou si poradili až dvaja hráči tímu zo Slovenska.
     
    49
    Na zemi teraz ostal ležať jeden z domácich futbalistov, našťastie ale bude v poriadku a v hre môže pokračovať.
     
    50
    Ani v úvode druhej časti hry nesledujeme aktívny futbal, rovnako, ako tomu bolo v prípade prvého polčasu. Dopredu teraz môže ísť Žilina.
     
    51
    Tá, narozdiel od svojho súpera, ponúknutú šancu využila a vybojovala si aspoň priamy voľný kop.
     
    51
    Paurovi ale teraz lopta na kopačku absolútne nesadla, hráč hostí sa pokúšal loptu stočiť do vápna, tá ale skončila len ďaleko za bránkou.
     
    52
    Aj preto sa črtal protiútok Kišinevu, aj ten si síce zahrá štandardnú situáciu, avšak z omnoho väčšej vzdialenosti.
     
    52
    Nemôžeme sa tak čudovať, že toto gólom neskončilo.
     
    53
    Žilina dala gól!

    A Žilina sa dostáva do vedenia! Vyzeralo to na ďalšiu nepodarenú akciu, opak bol však pravdou. K lopte sa totiž vo vnútri pokutového územia dostal MATEJ JELIČ, ktorý nedal Gaiduchevicimu šancu na zákrok. Asistencia: Lukáš Čmelík.
    53. JELIČ - 0:1
     
    55
    Tak toto je veľmi nepríjemné! Jelič ostáva po jednom zo súbojov s vyrazeným dychom na zemi a o malý moment sa dostane do opatery lekárov!
     
    56
    Strelec gólu spred troch minút schádza z ihriska, veríme, že do dnešného stretnutia ešte zasiahne.
     
    57
    Žilinu gól nakopol k lepším výkonom, ani Kišinev ale zbrane ešte neskladá. Aj preto sa teraz domáci usadili na polovici súpera, kde dlho kombinovali, presný center ale nevyslali.
     
    58
    Striedanie v tíme Dacia Kišinev: z ihriska odchádza Stjepanović, prichádza Pavlov.
     
    58
    Striedajúci Stjepanović sa okamžite snažil o kolmicu do vápna, ktorou chcel nájsť voľného spoluhráča, lopta ale zastala len na kopačkách pozornej obrany Žiliny.
     
    59
    Tá sa teraz s loptou na útočnú polovicu náhliť nebude, pri rozohrávke na vlastnej polovice zapojí do kombinácie aj Volešáka.
     
    60
    Žilina dala gól!

    Ale pozrime sa na to! Po hodine hry prichádza už druhý gól po prestávke akoby vymenenej Žiliny, ktorá sa nakopla k neporovnateľne lepšiemu výkonu, ako tomu bolo počas prvej časti hry. Predviedol to aj dnes už dvojgólový MATEJ JELIČ, ktorý sa so spoluhráčmi teší pri vlastnej striedačke. Asistencia: bez asistencie.
    60. JELIČ - 0:2
     
    61
    A Žilina ostáva aj naďalej smerom dopredu aktívna, do odvety by si rada vypracovala čo najlepší výsledok.
     
    61
    Pozadu ale neplánujú ostať ani domáci. Tí sa po inkasovanom góle snažili o okamžitú odpoveď, kolmica do vápna ale adresáta nenašla.
     
    62
    Aj napriek tomu sa Žilina musela mať na pozore, fantastický Volešák teraz podržal spoluhráčov!
     
    62
    Hra rázom naberá celkom iný spád, ako tomu bolo v prípade prvého polčasu i úvodu druhej časti hry. Zdá sa, že práve góly sú tým potrebným impulzom pre oba tímy.
     
    63
    Kišinev teraz zbytočne špekuloval, v pokutovom území súpera mal dostatok priestoru, jeho hráči ale hrali kombinačne, čím umožnili Žiline loptu odvrátiť.
     
    64
    Domáci budú zahrávať priamy voľný kop.
     
    65
    Ani z tohto ale gól nepadne.
     
    66
    Žilina po prvýkrát strieda, Z ihriska schádza za mohutného piskotu Paur, nahradí ho Mihalík.
     
    66
    V hre môžeme opäť pokračovať.
     
    67
    MŠK kombinoval na svojej útočnej polovici, predovšetkým popri postrannej čiare, odtiaľ ale mu ale dnes dostáva len veľmi ťažko.
     
    67
    Žilinčanom sa to napokon s pomocou obrny súpera podarilo, aj napriek tomu ale do šance nešli. Pred pokutovým územím súpera sa totiž dopustili útočného faulu.
     
    68
    Hra teraz mierne stratila na tempe.
     
    69
    Avšak to len na malý moment, dopredu sa rútila azda pätica domácich, ani tá ale nestačila na zníženie náskoku Žiliny.
     
    69
    Na opačnej polovici sa hostia do zbytočných osobných súbojov nepúšťajú a skúšajú to skôr nakrátko po zemi.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva 20 minút.
     
    70
    Striedanie v tíme Dacia Kišinev: z ihriska odchádza Frunza, prichádza Jardan.
     
    70
    Kišinev siahol aj po treťom striedaní, Žilina má k dispozícii ešte dve. Tie si zrejme, takticky, nechá až na koniec zápasu.
     
    71
    Dacia sa síce snaží s výsledkom niečo urobiť, všetko sú to ale nepresné strely, ktorí majú ku gólovým zakončeniam len veľmi ďaleko.
     
    72
    Presvedčil sa o tom aj Jardan, ktorý pred malou chvíľou vybehol na trávnik.
     
    72
    Dacia bude zahrávať rohový kop.
     
    73
    Štandardné situácie sú dnes, zdá sa, prekliate. Ani v poradí piaty roh Dacie sa totiž gólom neskončil.
     
    74
    Domáci ešte napokon dostanú šancu na reparát.
     
    75
    Opäť sme videli len nepresvedčivý pokus o prihrávku do vápna, lopta navyše po dotyku futbalistov odetých v žltom končí za postrannou čiarou, čo znamená vhadzovanie pre Žilinu.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva 15 minút.
     
    76
    Na zemi ostal ležať jeden zo Žilinčanov, veríme, že to nebude nič vážne.
     
    76
    Na ihrisko opäť prichádza aj lekársky tím, na tieto obrázky sa nepozeráme radi.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Káčer. (MŠK Žilina).
     
    77
    V hre môžeme opäť pokračovať.
     
    78
    Žilina to teraz skúšala propagačne, Gaiduchevici napokon zasahovať ani nemusel.
     
    79
    Fakt, že sa hrá na polovici domáceho celku ale Kišinevu vôbec nevyhovuje. Až teraz dostane Dacia šancu hrať s loptou.
     
    79
    Na hranici vápna sa zrazil Káčer s Frunzom, je z toho faul Žilinčana.
     
    80
    Zahrávanie štandardky sa nám poriadne predlžuje.
     
    81
    Tím Dacia Kišinev práve strelil gól!
    Zdá sa, že domáci vedeli, prečo to takto naťahujú. Počkali si totiž na moment, kedy boli Žilinčania možno nie celkom sústredení a vypálili, striedajúci MAXIM MIHALIOV to trafil krásne.
    81. MIHALIOV - 1:2
     
    82
    A zrazu to žije na tribúnach. Tak tento zápas bude ešte poriadne zaujímavý.
     
    82
    Vráťme sa však k dianiu na ihrisku. Tam zbiera Žilina cenné sekundy na polovici súpera, kde hrá teraz síce bez lopty, aktívnym napádaním ale Dacii znemožňuje rozohrávku.
     
    83
    teraz navyše donútila súpera zahrať loptu do autu. Tím zo Slovenska teraz odvádza na hracej ploche kus poctivej práce.
     
    83
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    84
    A opäť to vyzeralo veľmi nebezpečne, keď vo vzduchu bojovalo klbko hráčov, z tejto situácie napokon vyšli víťazne hostia.
     
    84
    Kišinov je ale smerom dopredu čoraz aktívnejší!
     
    84
    Pripravuje sa striedanie na strane hostí.
     
    85
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Čmelík, prichádza Špalek.
     
    86
    Tak pri Žiline teraz stáli všetci svätí, domáci celok bol veľmi blízko vyrovnania, našťastie pre tím zo Slovenska ale vo vyloženej šanci neuspel!
     
    87
    Zápas sa pomaly blíži k svojmu koncu, Hostia sa loptu zúfalo snažia poslať zo svojej polovice.
     
    87
    Domáci budú zahrávať roh.
     
    87
    Center na bližšiu žrď ale hráči v zelenom dokázali bez problémov odvrátiť. Zbierajú tak cenné sekundy.
     
    88
    A podobne je tomu aj po dobrej práci Špaleka, ktorý loptu zaviedol na útočnú polovicu a tam zdržal aj dvojicu súperov.
     
    89
    Navyše, aj Žilina sa teraz pripomenula Gaiduchevicimu, konkrétne to bol Mihalík, ktorý preveril jeho pozornosť.
     
    90
    Uvidíme posledné striedanie zápasu.
     
    90
    Striedanie v tíme Dacia Kišinev: z ihriska odchádza Bénes, prichádza Škvarka.
     
    90
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Začal sa nadstavený čas, pri lopte sú ale hostia, zdá sa tak, že v tomto stretnutí sa už nič podstatné neudeje.
     
    90+2
    Žilina navyše bude zahrávať rohový kop.
     
    90+2
    Hráči v zelenom loptu takticky podržali na polovici súpera, čím získali ďalšie cenné sekundy.
     
    90+3
    Stále ale nie je koniec! Roh aj pre domácich.
     
    90+4
    Tak na ihrisku sa teraz odohráva neuveriteľná dráma! Lopta síce skončila v rukaviciach Volešáka, domáci sa ju ale pokúšali vyraziť, aj kvôli tomu sa do seba následne pustilo všetkých 20 hráčov v poli!
     
    90+5
    Zdá sa, že už príde záverečný hvizd.
     
    90+6
    Neskutočné, domáci si dokázali vypracovať absolútnu "tutovku" keď stál jeden z ich hráčov osamotený pred bránou, tú ale trafiť nedokázal!
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Dacia Kišinev a MŠK Žilina, po výsledku 2:1 v prospech tímu zo Slovenska ostávajú hráči Dacie smutne ležať na trávniku. Po nezáživnom prvom polčase priniesla druhá časť hry futbalové divadlo, ktoré vyvrcholilo troma gólmi, ale i záverečnými šarvátkami.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:56:46)

    Lukáš Pancurák

    Góly: 81. Mihaliov – 53. Jelič, 60. Jelič

    Karty:   36. Gavrylenko (KIS) – 76. M. (ZIL)


    Dacia Kišinev: Gaiduchevici – Roșca, Jardan, Posmac (C), Zastavniy, Mamah, Lozoviy, Mani, Cociuc, Gavrylenko, Pavlov
    Náhradníci: Railean – Mihaliov, Pidnebennoy, Zagynailov, Frunza, Stjepanović, Leuca

    MŠK Žilina: Volešák – Vavro, Letič, Mabouka, Škriniar, Káčer, Paur, Pečovský (C), Bénes, Jelič, Čmelík
    Náhradníci: Le Giang – Hučko, Michlík, Škvarka, Mihalík, William, Špalek

    Rozhodca: Şimşek – Yilmaz, Diyadin – Coban (všetci TUR)
    Štvrtok 23.07.2015
    Žilina - Dacia Kišinev 4:2

    Góly: 15. Vavro, 50. Káčer, 62. Škvarka, 84. Paur – 64. Cociuc, 86. Leuca

    Karty:   44. Letič (ZIL), 48. Mihalík (ZIL) – 52. Zastavniy (KIS), 74. Rosca (KIS), 90. Pavlov (KIS), 90+2. Mihaliov (KIS)   30. Lozoviy (KIS)