Poprad – Pohronie 2:1 (kon.)
koniec
FK Poprad
2:1 (0:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Nedeľa 28.06.2015, 10:30 • NTC Poprad • Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Želám vám príjemné dopoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu ďalšieho z prípravných stretnutí. FK Poprad v domácom prostredí vyzve FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Zápas sa začína v netradičnom čase 10:30.

    FK Poprad
    Popradčania si vytýčený cieľ pred vstupom do (už) uplynulej sezóny splnili. Jednalo sa o zotrvanie v najnižšej súťaži a postup do nadstavby. V nej sa Podtatrancom už veľmi nedarilo, obsadili totižto poslednú dvanástu priečku s 5 víťazstvami, jednou remízou a 16 prehrami. Spolu teda získali 16 bodov. Do nového ročníka určite chcú nastúpiť v lepšej fazóne a pomýšľať aj na lepšie umiestnenie. Zápasovú časť prípravy na novú sezónu štartujú práve doma.

    FK Pohronie
    Dolnej Ždani sa nepodarilo postúpiť do nadstavbovej časti, preto o jej ďalšom pôsobení v ligovom futbale rozhodovala skupina o zotrvanie – západ. Tu však Stredoslováci jednoznačne dominovali a zachránili sa v súťaži vo veľkom štýle na prvom mieste. Získali 58 bodov, pretože 18-krát vyhrali, 4 razy remízovali a zvyšných 10 zápasov prehrali. Pre Dolnú Ždaňu to bude druhý prípravný zápas na nový ročník. V utorok sa Pohronie predstavilo na ihrisku prvoligovej Podbrezovej, odkiaľ odišlo s jasnou prehrou 4:0.

    Ak si chcete futbalovo spestriť dopoludnie, môžete na to využiť aj náš prenos, ktorý je tu pre vás od 10:30 exkluzívne na Onlajny.eu. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné dopoludnie tu z národného tréningového centra v Poprade. Zápas sa čochvíľa začne. Podmienky pre futbal sú, myslím, na dobrej úrovni. Je zamračené, teplota sa pohybuje okolo 16 °C a fúka iba jemný vánok. Na dnešný zápas pravdepodobne nebudú poskytnuté súpisky mužstiev.
     
    Oba tímy už nastupujú na trávnik. Domáci budú dnes hrať v bielych dresoch, hostia v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie otvorili výkopom domáci hráči, ktorí však v prvých sekundách zápasu ihneď stratili loptu a do útoku sa teda môže dostať súper.
     
    2
    Loptu si na pravú stranu pýtal Lukáš Garaj, ale nemohol ďalej pokračovať v akcii, pretože ho zastavil avizovaný ofsajd.
     
    3
    Palutka poslal z pravej sstrany nebezpečnú loptu do vnútra šestnástky, kde hľadal svojho spoluhráča Ferenca, ale ten sa nedostal k lopte napokon.
     
    6
    Do rýchleho protiútoku sa cez stred ihriska snažil dostať Dominik Orenič, zastavil ho však pozorný dolnoždiansky obranca Ján Nosko.
     
    7
    Sedlákov priamy pas na Ferenca nevyšiel úplne dokonale, pretože ho stihol dobehnúť Ján Hatok a ten už s istotou dával na brankára Placha.
     
    10
    Pohroniu sa nepodaril útok, lopta skončila mimo brány, a tak brankár Ján Malec môže bezpečne rozohrávať akciu pre FK Poprad.
     
    11
    Martin Biskup šiel v tejto chvíli veľmi tvrdo do protihráča Reného Paraja v oblasti stredového kruhu, hlavný rozhodca však kartu z vrecka nevyťahoval, odpískal iba faul a rozohrávku pre hostí.
     
    13
    Obrovská šanca pre Poprad! Sedlák vysunul na pravú stranu Palutku, ktorý sa musel najprv uvoľniť cez protihráča, ale potom dokázal prihrať do šestnástky. Tu bol zblokovaný Orenič, ale lopta sa dokotúľala na úplne voľného Róberta Ujčíka, ktorý v stopercentnej šanci trafil iba famózneho Placha!
     
    16
    Futbalisti Dolnej Ždane sa dostali do vnútra pokutového územia, kde však už následne nenachádzali východisko. Domáca defenzíva na čele s brankárom Malecom situáciu hravo vyriešila.
     
    18
    Ferenc zahrával rohový kop nekompromisne do vápna, kde však loptu bez problémov odrazil brankár Plach. Bol tam však ešte aj Sedlák, ale ten mieril vysoko nad bránu.
     
    20
    Popradčania vyvinuli ďalšiu zaujímavú akciu. Ujčík prihral Oreničovi pred šestnástkový oblúk, následne Orenič nasadil jasličky protihráčovi a dostal loptu až na Palutku, ktorého následná prízemná strela už mierila vedľa brány.
     
    22
    Poprad zahrával ďalší rohový kop. Lopta sa nakoniec dostala ku Martinovi Biskupovi, ale jeho tvrdá rana putovala iba do hráča Pohronia.
     
    24
    Ján Sojka sa po pravej strane tlačil do útoku. Ku bráne mu však nedovolil prejsť pozorný Biskup, iba vytlačil loptu na rohový kop pre hostí.
     
    26
    Ujčík to svojou prihrávkou do medzery myslel dobre, ale určite to nečakal Orenič, ktorá bol dosť ďaleko miesta, kde prihrávka smerovala.
     
    28
    René Paraj šikovne predvídal pohyb popradských futbalistov, získal loptu a smeroval na bránu. Tam však už hostia nič ohrozujúceho nevymysleli, a tak majú loptu na kopačkách opäť domáci.
     
    30
    Ferenc napokon dobehol loptu smerujúcu k rohovej zástavke a následne prihrával pred šestnástku, kde hľadal Ujčíka, no toho už mal na starosť Nosko.
     
    31
    Filip Palutka tesne-tesne dobehol loptu pred bránkovou čiarou a okamžite ju posúval vzduchom do vápna, avšak tam ju už jeho spoluhráči nedokázali spracovať.
     
    32
    Patrik Prikryl si našiel miesto v šestnástke domácich a zakončoval hlavou. Brankár Malec mal mierne problémy so zachytením lopty, ale nakoniec situáciu zvládol.
     
    33
    Tomáš Sedlák v tejto chvíli nepríjemne zasiahol Reného Paraja, hlavný rozhodca však necháva hru plynúť ďalej.
     
    35
    Hráči Dolnej Ždane si loptu v trojici dokázali šikovne vymeniť, do koncovky sa ale nedostali, Jozef Tropp zasiahol v poslednej chvíli.
     
    38
    Marián Ferenc sa predral po ľavej strane ihriska, nakoniec loptu poslal do pokutového územia, ale tam po nej bezpečne skočil brankár František Plach.
     
    39
    Róbert Ujčík získal loptu po zlej rozohrávke Reného Paraja, následne smeroval cez Noska, ale ten ho už do zakončenia nepustil.
     
    40
    Sojka sa dostal do nebezpečnej pozície, zastaviť ho však dokázal Tropp. Pohronie bude zahrávať rohový kop.
     
    42
    Biskup si pripisuje na konto ďalší faul, tentokrát neodolal v súboji proti Patrikovi Abrahámovi. Je to opäť bez karty.
     
    43
    Pavol Rams potiahol rýchly útok svojho tímu cez stred ihriska, prihral na ľavú stranu Ujčíkovi, lenže to bola nevydarená prihrávka a následne už sa dokázali viacerí hráči Dolnej Ždane vrátiť dozadu.
     
    45
    Ferenc prihral z ľavej strany až na opačnú žrď, kde bol Palutka, čo nebola moc dobrá voľba, pretože tam boli aj hráči hostí.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli niekoľko zaujímavých akcií, no gólovo sa neskončila ani jedna z nich.
    Druhý polčasa začne približne o 11:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Ján Nosko bol nepríjemne zasiahnutý do chrbta, po chvíli strávenej na trávniku sa však dokázal zo zeme postaviť a pokračuje ďalej v hre.
     
    48
    Dávid Gallovič našiel na pravej strane Palutku, ktorý ešte vracal späť do vápna na Tomáša Sedláka. Ten si loptu pripravil a tvrdo pálil, lenže jeho delovka letela nad bránu.
     
    50
    Futbalisti FK Poprad si bezpečne postrážili obrannú polovicu, vybojovali loptu a rozohrávajú cez brankára Maleca.
     
    52
    Miroslav Gregáň vypálil spoza pokutového územia prízemný projektil, ktorý však letel vedľa brány. Malec nemusel zasahovať a teraz môže pokojne odkopávať.
     
    53
    Pohronie dalo gól!
    Dolná Ždaňa sa ujíma vedenia v tomto stretnutí! Z priestoru pri ľavej rohovej zástavke prišiel center na vzdialenejšiu žrď, odkiaľ zakončoval Garaj, ale vo veľkej šanci namieril iba do brvna. Lopta sa potom odrazila na kopačku MAREKA FRIMELA, ktorý sa už nemýlil a skóroval!
     
    55
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Lukáš Garaj, prichádza Michal Páleník.
     
    56
    Erik Šuľa sa dostal ku lopte pred pokutovým územím, ešte sa chcel dostať cez jedného protihráča, ale nepodarilo sa mu to.
     
    61
    Obe mužstvá sa v tejto chvíli veľmi nikam neponáhľajú. Hostia bez problémov držia hru, vyhrávajú 0:1. Ide predsa "iba" o prípravný zápas, kde rozhoduje v prvom rade výkon.
     
    62
    Veľká šanca pre Poprad! Šuľa získal loptu na pravej strane ihriska a prudko ju prihral do malého vápna Michalovi Mičkovi, ktorý keby bol na mieste o pol sekundy skôr, tak ju v sklze zasiahne. Takto ju, žiaľ, nezasiahol.
     
    64
    Ferencov center smerujúci do pokutového územia bol absolútne nevydarený, bol ďaleký a ešte k tomu aj všetkým jeho spoluhráčom šiel na päty.
     
    64
    Striedanie: Za domácich odchádza z ihriska Malec a v bráne ho nahradí Rušin. Za hostí odchádzajú štyria hráči, Nosko, Abrahám, Gregáň a Plach. Na ich miesta prichádza Šavija, Nemec, Sekereš a Packo.
     
    68
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú stav stretnutia! Ferenc potiahol po ľavej strane akciu Popradu a následne v šestnástke našiel TOMÁŠA SEDLÁKA. Ten mal istú chvíľu problém s prípravou lopty na strelu, no napokon to horko-ťažko dokázal a zakončil ku pravej žrdi!
     
    70
    Bogdan Borodink vypálil zo štandardky, ale trafil do tela protihráča, čiže brankár Packo nedostal možnosť na premiérový zákrok.
     
    73
    Frimel našiel pred hornou hranicou šestnástky Michala Páleníka, tomu však lopta od kopačky odskočila a následne ju s istotou odkopol Lukáš Janigloš.
     
    74
    Šuľa chcel nájsť na ľavej strane Ferenca, s touto prihrávkou to však nevymyslel dobre, pretože prihral priamo na kopačku hosťujúceho Mateja Nemca.
     
    76
    Dolná Ždaňa získala autové vhadzovanie, takto teda môžu hru bezpečne upokojiť a rozvinúť novú akciu.
     
    78
    Lukáš Janigloš si takmer strelil vlastný gól! Michal Páleník poslal z ľavej strany center do šestnástky, do ktorého všetkou silou vbehol Janigloš a hlavičkoval tesne vedľa svojej pravej žrde.
     
    79
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia v tomto stretnutí! Tomáš Sedlák zahrával štandardku z ľavej strany a ukážkovo na milimeter presne prihral na hlavičku BOGDANA BORODINKA, ktorý jemne zakončil ku ľavej žrdi. Packo bol bez nároku na zákrok!
     
    81
    Marek Frimel sa uvoľnil v pokutovom území a z otočky pálil, lenže jeho tvrdá strela letela pár metrov vedľa ľavej tyče popradskej brány.
     
    82
    Do nebezpečného zakončenia sa dostal dolnoždiansky hráč Michal Páleník, ktorý po centri od Jána Sojku hlavičkoval z tesnej blízkosti, ale mieril vedľa.
     
    84
    Ferenc poslal nebezpečnú prízemnú loptu do vnútra pokutového územia, avšak nikto z jeho spoluhráčov na ňu nedokázal reagovať. Odrazil ju iba hráč FK Pohronie na rohový kop pre domáci celok.
     
    85
    Ferencovu loptu blízko ku bráne zlikvidoval svojimi rukami brankár Roman Packo a následne ďaleko odkopol.
     
    87
    Poprad smeroval do rýchleho útoku, Ferenc už tradične potiahol loptu po svojej typickej ľavej strane, ale k zakončeniu napokon nedošlo.
     
    88
    Patrik Prikryl si zbiehal pre loptu na hrote, ale následne by už aj tak nemohol pokračovať v akcii, pretože čiarový rozhodca odmával jasný ofsajd.
     
    89
    Domáci mohli štyria vymyslieť peknú gólovú akciu, lenže všetko stroskotalo už na prvom z kvarteta aktérov. Gallovič loptu prihral iba na spoluhráčov.
     
    90
    Stretnutie sa pomaly chýli ku koncu, Pohronie sa ešte snaží niečo vymyslieť, no Poprad bez problémov kontroluje záver tohto zápasu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli tri presné zásahy, najprv v 53. minúte otvoril skóre Frimel, ale domáci sa dokázali vzchopiť a zvrátiť vedenie na svoju stranu. Skórovali Sedlák v 68. minúte a v 79. Borodink.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok nedele. (12:21:16)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly: 68. Sedlák, 79. Borodink – 53. Frimel


    FK Poprad: Malec – Biskup, Swiech, Tropp, Jurčo, Palutka, Rams, Sedlák, Ferenc, Orenič, Ujčík
    Náhradníci: Borodink, Gallovič, Rušin, Suľa, Šebest, Mojka, Mičko

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Plach – Hatok, Nosko, Gregáň, Prikryl, Frimel, Garaj, Abrahám, Paraj, Sojka, Uškrt
    Náhradníci: Sekereš, Šavija, Páleník, Nemec, Blaho, Packo