Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
koniec
Česko
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Slovensko
Sobota 27.06.2015, 20:00Majstrovstvá sveta mužov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    40:38
    Tak to je nepríjemná komplikácia do záveru zápasu! Naši dva razy po sebe pokazili buly, čo sa považuje za menší trest a ten si odsedí Hrivnák. Česi si zahrajú presilovku.
     
    31:59
    Teraz môžu Česi znížiť, čakajú nás náročné okamihy! Ecker totiž odchádza na trestnú lavicu za krosček, musíme sa brániť!
     
    30:45
    Je tu vzájomné vylúčenie na oboch stranách, najmä u Čechov začínajú vládnuť aj emócie. Pomer hráčov na ploche sa nemení, hráme 5 na 5.
     
    29:31
    Danko sa snažil vyhodiť loptičku, dostal však nepríjemný zásah hokejkou do tváre a budeme tak hrať už štvrtú dnešnú presilovku! Na trestnú lavicu si sadá Wróbel.
     
    27:40
    Je tu vzájomné vylúčenie – na slovenskej strane je vylúčený Káčer a na českej Špaček. Česi sa nedočkali presilovky 4 na 3, naďalej sa tak hrá 5 na 4.
     
    27:14
    Je tu prvá presilovka Českej republiky! Na trestnú lavicu si za podrzanie sadá Minárik, teraz nás čakajú náročné okamihy.
     
    22:05
    Oravec však bol faulovaný, kapitán Čechov Růžička si teda za držanie sadá na trestnú lavicu! Bude platiť, že do tretice v presilovke všetko dobré a príde úvodný gól?
     
    20:35
    Slovák dorážal loptičku na pravej strane tesne spred brány, po zásahu Jirotku tam došlo k strkanici medzi Slovákom a Kudelom, je z toho vzájomné vylúčenie.
     
    19:48
    Po našej nevyužitej presilovke budeme mať šancu na reparát! Neuveriteľné, Lukáš Hudeček znovu predviedol útočný faul, nedovolene bránil Škultétyho a Slováci majú druhú veľkú šancu na otvorenie skóre v početnej prevahe!
     
    17:01
    Je tu prvá slovenská presilovka! Hudeček v útočnom pásme zbytočne tvrdo dohral Blahuta, za nedovolenú hru telom inkasuje 2-minútový trest!
     
    04:45
    Česi to po vyhranom buly skúsili dokonca až od červenej čiary, Petrík to tam nemal jednoduché, nakoľko toho veľa nevidel, napokon loptičku kryl pod svojou hokejkou.
     
    04:13
    Po zákroku Petríka došlo k vzájomnej strkanici a z nej rezultuje vzájomné vylúčenie za hrubosť – menší trest si na slovenskej strane odsedí Slovák a na českej Pospíšil. Počet hráčov na ploche sa nemení.

    Góly a asistencie: 35. Příhoda (Hudeček, Hnízdil) – 30. Kollár (Slovák, Rampáček), 31. Martinusík (Rampáček), 36. Beniač (Škultéty, Danko)


    Česko: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Příhoda, Růžička, Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček, Průcha, Bílý, Wróbel, Benedikt, Hudeček, Štěpáník, Lux, Hnízdil, Schnaubelt
    Slovensko: Petrík (Komenda) – Danko, Minárik, Blahút, Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikeska – Hrivnák, Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkan, Škultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Maděra, Teplický