Česko – Slovensko 1:3 (kon.)
koniec
Česko
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Slovensko
Sobota 27.06.2015, 20:00Majstrovstvá sveta mužov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovensko postúpilo po výhre 3:1 nad Českom do finále MS 2015 v hokejbale, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera v spoločnosti webu Onlajny.eu! (21:54:59)
     
    V nedeľu 28.6. sa tak o 17:15 stretne Slovensko s tímom USA! Kto by veru bol povedal, že po úvodnej prehre s USA a remízami s Fínskom a Pakistanom postúpime až do finále. Naši reprezentanti preukázali ohromnú nezlomnosť, zdolali Portugalcov, vo štvrťfinále predčili Kanaďanov a teraz v skvelom zápase Čechov, ktorí naopak prvý raz na turnaji prehrali. Arénou znie slovenská hymna, naši môžu byť oprávnene hrdí.
     
    Najlepší hráč Českej republiky: Lukáš Hudeček
    Najlepší hráč Slovenska: Stanislav Petrík
     
    SLOVENSKO postupuje do finále MS 2015 v hokejbale, a po dvoch rokoch bude môcť obhájiť zlaté medaily! Neuveriteľný výkon v podaní našich hokejbalistov, ktorí zdolali veľkých rivalov z Českej republiky! Naši rozhodli o zápase na rozmedzí druhej a tretej tretiny, kedy sa najprv 2 sekundy pred koncom druhej časti presadil v presilovke Kollár, a 30 sekúnd po začiatku tretej časti skóroval Martinusík. Česi potom znížili zásluhou Příhodu, bezprostredne po ňom však kontroval gólom Beniač a uzavrel skóre na konečných 3:1 pre Slovensko.
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:57
    Martinusík dokázal vyhodiť cez všetky čiary, do konca zápasu ostávajú tri sekundy, toto víťazstvo už dnes na 99 % udržíme!
     
    44:49
    Česi vyhrali buly a Wróbel posielal loptičku pred našu bránu, tam boli štyria naši obrancovia, ktorí súperom nedovolili zakončiť!
     
    44:34
    Bílého strelu naši dokázali zablokovať, loptička končí na ochrannej sieti! Vhadzuje sa pred Petríkom.
     
    44:21
    Česi ale okamžite znovu pred našou bránou a Kudela strieľal takmer od červenej čiary, Petríkovi nikto neclonil a náš brankár stihol zasiahnuť!
     
    44:14
    Káčer mohol rozhodnúť, skúšal to z vlastnej obrannej tretiny do prázdnej českej brány, ktorú len veľmi tesne minul!
     
    44:02
    Průcha strieľal spomedzi kruhov, jeho pokus bol zablokovaný, Petrík zasahovať nemusel!
     
    43:36
    Naši vyhodili loptičku až na tribúnu, vhadzovať sa bude pred našou bránou, čas do konca zápasu postupne plynie, stále držíme dvojgólový náskok!
     
    43:27
    Česko to skúša v šestici a hrá absolútny vabank, Jirotka na striedačke a naši súperi hrajú bez brankára!
     
    43:27
    Česi si berú oddychový čas! Chvíľu sa tak hrať nebude, nasledujú taktické porady oboch mužstiev. Je možné, že Jirotka po time-oute ostane na striedačke a Česi to skúsia v šestici.
     
    43:27
    Na konci českého tlaku bola strela od pravého mantinelu, Petrík na loptičku dobre videl a s prehľadom tak zasiahol pri pravej žrdi. Ďalší dôležitý zákrok, do konca ešte ostáva 93 sekúnd.
     
    42:28
    Prežili sme oslabenie, Hrivnák už je na ihrisku a hráme tak v plnom počte! Česi však ostávajú pri loptičke a držia nás v obrannom pásme.
     
    41:39
    Po buly sa loptička dostala až k Petríkovi, ktorý dokázal vyhodiť loptičku cez všetky čiary, Česi začínajú od Jirotku!
     
    41:36
    Nasleduje úprava hracej plochy, chvíľu sa tak hrať nebude. Tri minúty a 24 sekúnd nás delia od postupu do finále!
     
    41:36
    Po ďalšej kombinácii pálil z pravého kruhu Příhoda, ten ale loptičku netrafil dobre a mieril tak až do ochrannej siete! Hra je vykázaná z útočnej tretiny, získame tak cenné sekundy.
     
    41:14
    Česi samozrejme už usadení pred našou bránou, zatiaľ tam kombinujú a jedna strela bola zablokovaná, naši bránia veľmi dobre.
     
    40:38
    Tak to je nepríjemná komplikácia do záveru zápasu! Naši dva razy po sebe pokazili buly, čo sa považuje za menší trest a ten si odsedí Hrivnák. Česi si zahrajú presilovku.
     
    40:36
    Ten čas do konca pre nás ubieha veľmi pomaly, pre Čechov zase zrejme prirýchlo. Každopádne, teraz loptička na ochrannej sieti za našou bránou a vhadzuje sa pred Petríkom.
     
    40:06
    Rímsky mohol zrejme definitívne rozhodnúť o postupe do finále! Oravec sa presadil na pravej strane pásma, ideálnou krížnou prihrávkou našiel práve Rímskeho a ten strieľal zblízka, Jirotka sa stihol presunúť a jeho pokus famózne kryl!
     
    39:28
    Česi stále tlačia, Krůček tam strieľal z vyloženej pozície z ľavého kruhu, Petrík si dobre vyšiel na bránkovisko a zasiahol pravým betónom! Prežili sme aj následné dorážky.
     
    38:57
    Chybovali sme v rozohrávke a z ničoho nič sa pred Petríkom ocitli dvaja Česi proti nášmu jedinému obrancovi, Luxa s Průchom to však prekombinovali a tak Petrík stihol zasiahnuť!
     
    38:26
    Český tím nás zatlačil v našom pásme, strely tam lietajú najmä spoza modrej čiary a Petrík má naozaj čo robiť, pomáhajú mu aj obrancovia a tak stále držíme dvojgólový náskok.
     
    37:36
    Znovu Petrík! Krůček prenikol do útočnej tretiny a zblízka strieľal, Petrík preukázal skvelý postreh a chytá!
     
    36:58
    Česi sa okamžite snažia znovu znížiť, Bacovský tam strieľal z nebezpečnej pozície, Petrík však drží výbornú formu a znovu podržal slovenský tím!
     
    35:18
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je naozaj neuveriteľný večer v aréne v Zugu! Znovu sa dostávame do dvojgólového vedenia – Škultéty vystihol chybu v českej rozohrávke a prešiel cez dvojicu obrancov. Ideálne našiel pred bránkoviskom MILANA BENIAČA, ktorý nedal Jirotkovi šancu!
    Asistencia: Ivan Škultéty, Dušan Danko
     
    34:43
    Česko dalo gól!
    Bude to ešte veľká dráma, Česi zotrvali v presilovkovom tlaku a ten vyústil v kontaktný gól! Nepríjemnú strelu spoza modrej čiary ešte Petrík vyrazil, avšak len k JANOVI PŘÍHODOVI, ktorý bez väčších problémov umiestnil loptičku do odkrytej brány!
    Asistencie: Lukáš Hudeček, Daniel Hnízdil
     
    33:59
    Ecker už na ihrisku, prežili sme veľmi ťažké chvíle vo vlastnom oslabení a k finále sme tak zase o niečo bližšie!
     
    33:43
    Česi si to už rovnali na krásnu kombináciu, keď tam po krížnej prihrávke bol voľný hráč pred našou odkrytou bránou, loptičku našťastie nezasiahol.
     
    33:04
    Ďalší skvelý zákrok Petríka, Hnízdil bol sám na pravom kruhu a skúšal to strelou zápästím, Petrík zostal v postoji a loptičku vyrazil!
     
    32:45
    Česi nás zamkli v pásme, a Kudela takmer až od červenej čiary nahadzoval na Petríka, ktorému tam clonil jeden z Čechov, Petrík skvele zareagoval a pokryl loptičku!
     
    31:59
    Teraz môžu Česi znížiť, čakajú nás náročné okamihy! Ecker totiž odchádza na trestnú lavicu za krosček, musíme sa brániť!
     
    31:31
    Beniač predviedol úžasnú bojovnosť, vybehol si až na zadný mantinel a v na pohľad beznádejnej situácii vybojoval buly v útočnej tretine.
     
    30:45
    Je tu vzájomné vylúčenie na oboch stranách, najmä u Čechov začínajú vládnuť aj emócie. Pomer hráčov na ploche sa nemení, hráme 5 na 5.
     
    30:30
    Slovensko dalo gól!
    Aký bol úžasný záver druhej tretiny, tak taký je fantastický úvod tej tretej! Skutočne neuveriteľné – SLOVENSKO vyhráva nad Českom už o dva góly v semifinále MS 2015! Milan Rampáček obohral v útočnom pásme českého obrancu, získal loptičku a nahral na pravý kruh Martinusíkovi. JAROSLAV MARTINUSÍK si potiahol loptičku a vymietol ľavý horný roh brány, Jirotka na jeho krížnu strelu nemal nárok!
    Asistencia: Milan Rampáček
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tak, dámy a páni, to bol priam neskutočný záver druhej časti hry. Už-už sa zdalo, že sa v presilovej hre už v tejto časti hry k strele nedostaneme, len 2 sekundy pred jej koncom však rozvlnil sieť Martin Kollár a odštartoval slovenskú eufóriu. Dostávame sa tak do veľmi dôležitého vedenia, navyše, lepší gól do šatne si ani nevedno predstaviť. Nič však nie je na konci, musíme sa sústrediť aj v tretej časti, veď Česi budú určite mocne bojovať o vyrovnanie a zvrat. Pri začiatku tretej časti sa na vás teším od 21:17.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:58
    Slovensko dalo gól!
    Tak to je neuveriteľné, paráda v závere druhej tretiny! Len 2 sekundy pred jej koncom využívame presilovku a strieľame veľmi dôležitý prvý gól! Veľmi dlho sme kombinovali v útočnom pásme, na konci prišla krížna nahrávka na ľavú stranu, kde sa na modrej oprel do loptičky MARTIN KOLLÁR a prestrelil padajúceho Jirotku!
    Asistencie: Marek Slovák, Milan Rampáček
     
    29:31
    Danko sa snažil vyhodiť loptičku, dostal však nepríjemný zásah hokejkou do tváre a budeme tak hrať už štvrtú dnešnú presilovku! Na trestnú lavicu si sadá Wróbel.
     
    29:14
    Minárik už späť na hracej ploche, prežili sme oslabenie a záver tretiny budeme môcť dohrať v plnom počte!
     
    28:38
    Blahút vyhadzoval bekhendom loptičku spred našej brány, takmer sa mu podarilo poslať loptičku až za červenú čiaru, tam ju napokon zachytil Pospíšil. Po zablokovanej strele končí loptička na ochrannej sieti.
     
    27:55
    Podarilo sa nám dostať loptičku až do útočného pásma a vhadzovalo sa pred Jirotkom, získali sme cenné sekundy.
     
    27:40
    Je tu vzájomné vylúčenie – na slovenskej strane je vylúčený Káčer a na českej Špaček. Česi sa nedočkali presilovky 4 na 3, naďalej sa tak hrá 5 na 4.
     
    27:39
    Česi okamžite kombinujú a Krůček vypálil z prvej z ľavého kruhu, Petrík si tam pokryl priestor pri bližšej žrdi a suverénne zasiahol!
     
    27:14
    Je tu prvá presilovka Českej republiky! Na trestnú lavicu si za podrzanie sadá Minárik, teraz nás čakajú náročné okamihy.
     
    26:55
    Teraz znovu Rampáček prihral Martinusíkovi a ten strieľal z pravej strany pásma, Jirotka jeho prízemnú strelu k bližšej žrdi kryl.
     
    26:28
    Mohli sme otvoriť skóre! Rampáček načechral Matinusíkovi do výbornej pozície medzi kruhy, Jirotka priam zázračne vyrazil!
     
    26:14
    Příhoda v obrovskej šanci, bol tam sám pred Petríkom, loptičku ale netrafil dobre a Petrík tak stihol zasiahnuť!
     
    25:52
    Teraz to bola po dlhšej dobe pokojnejšia fáza hry, na jej konci bola strela Hrivnáka spoza modrej čiary, Jirotka na loptičku videl a dokázal zasiahnuť.
     
    24:22
    Po následnom úspešnom buly strieľal od modrej Slovák, Jirotka nemal problém a zasiahol ľavým betónom.
     
    24:19
    Teraz však mohol Rampáček otvoriť skóre! Dvakrát strieľal vo výbornej pozícii zblízka, prvá strela bola zablokovaná, bekhendovú dorážku ukryl Jirotka vo svojej lapačke!
     
    24:05
    Česi už v plnom počte, Růžička späť na ľadovej ploche, táto presilovka nám vyšla zo všetkých dnešných najmenej.
     
    23:41
    Nevydarená presilová hra v podaní Slovenska, nevideli sme ani jednu našu strelu na bránu a Česko znovu vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    23:12
    Česi sa bránia výborne, po našom prestriedaní znovu vyhodili až za červenú čiaru, my sa tak musíme znovu prácne dostávať do pásma.
     
    22:37
    Po vyhranom buly bola Dankova strela zablokovaná a jeden z Čechov prebehol s loptičkou cez celé ihrisko, musíme získať loptičku späť a dostať sa do útočnej tretiny.
     
    22:05
    Oravec však bol faulovaný, kapitán Čechov Růžička si teda za držanie sadá na trestnú lavicu! Bude platiť, že do tretice v presilovke všetko dobré a príde úvodný gól?
     
    22:05
    Skvelá individuálna akcia Borisa Oravca! Z ľavej strany pásma si potiahol loptičku medzi kruhy a švihom strieľal, Jirotka na čiare fantasticky zasiahol a doslova zázračne udržal loptičku pred čiarou!
     
    21:49
    Tak napokon sme skončili len pri tej kombinácii, Česi veľmi dobre vykrývali vo štvorici priestor pred bránou a na strelu ani nebola príležitosť. Český tím už v plnom počte.
     
    20:54
    Máme ešte takmer minútu presilovky, získavame loptičku a ideme do útočného pásma, kde začíname kombinovať!
     
    20:51
    Fantastický Stanislav Petrík! Krůček sa naňho rozbehol a skúšal to forehandovou sťahovačkou, Petrík mu hokejkou vypichol loptičku a nedovolil mu zakončiť!
     
    20:51
    Pozor, Krůček unikol dopredu vo vlastnom oslabení, tesne pred Petríkom ho jeden z našich obrancov fauloval a je z toho trestné strieľanie pre Čechov!
     
    20:35
    Slovák dorážal loptičku na pravej strane tesne spred brány, po zásahu Jirotku tam došlo k strkanici medzi Slovákom a Kudelom, je z toho vzájomné vylúčenie.
     
    20:05
    Po strele Kollára zo stredného pásma Jirotka s námahou zasiahol, bol tam už roztiahnutý na hracej ploche, loptičku s námahou udržal pred bránkovou čiarou!
     
    19:48
    Po našej nevyužitej presilovke budeme mať šancu na reparát! Neuveriteľné, Lukáš Hudeček znovu predviedol útočný faul, nedovolene bránil Škultétyho a Slováci majú druhú veľkú šancu na otvorenie skóre v početnej prevahe!
     
    19:01
    Česi vyhrali buly a vyviezli loptičku z obranného pásma, Hudeček už na ihrisku a oba tímy tak hrajú v plnom počte, našu presilovku sme nevyužili.
     
    18:47
    Hrivnák sa z ľavej strany natlačil pred bránu, už-už to vyzeralo na nebezpečný strelecký pokus, v poslednej chvíli mu v tom zabránili obrancovia.
     
    18:32
    Teraz už kombinácia vyšla priam dokonale, gólovú radosť zabrzdil Jirotka, keď strelu Rampáčeka vyrazil reflexívne ľavým betónom!
     
    17:49
    Čechov sme zamkli pred ich bránou, Rampáček medzi kruhmi najprv loptičku nezasiahol, potom zdiaľky strieľal Kollár, tesne minul ľavý horný roh.
     
    17:01
    Je tu prvá slovenská presilovka! Hudeček v útočnom pásme zbytočne tvrdo dohral Blahuta, za nedovolenú hru telom inkasuje 2-minútový trest!
     
    16:56
    Výborný Petrík, znovu tam strieľal z ľavej strany Kudela, náš brankár zbadal loptičku na poslednú chvíľu a vyrážačkou ju vyrazil do rohu ihriska!
     
    16:33
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, po vyhranom českom buly v našom obrannom pásme strieľal príklepom od modrej čiary Kudela, Petrík je bezchybný a vyrazil ľavým betónom.
     
    16:02
    Na opačnej strane už naši, Rampáček z ľavej strany nahrával Martinusíkovi, loptička tam smerovala popred bránkovisko, český obranca v poslednej chvíli zasiahol pred čakajúcim Martinusíkom!
     
    15:16
    Na začiatku druhej časti znovu výborný úvod Čechov, Krůček nebezpečne prihrával spoza brány presne do priestoru medzi kruhy, naši obrancovia odtiaľ loptičku odvrátili.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina, ktorá napriek viacerým šanciam na oboch stranách gól nepriniesla. Treba športovo uznať, že hlavne v úvode bol český tím oveľa aktívnejší, Slovákov podržal aj skvelý Petrík. Potom sa ofenzívne presadzovali aj naši hráči a taktiež mohli ísť niekoľkokrát do vedenia. Prvý gól bude dnes večer veľmi dôležitý, uvidíme, či sa ho dočkáme v druhej tretine, ktorá začne po krátkej prestávke. Ostaňte s nami.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:47
    V závere prvej tretiny ešte po našom vyhranom buly strela Mikesku z väčšej vzdialenosti, loptička preletela tesne vedľa Jirotkovej ľavej žrde.
     
    14:14
    Česi nás v závere tretiny zatlačili do vlastnej obrannej tretiny, Hnízdil tam z príklepu strieľal od modrej čiary, Mikeska obetavo zablokoval!
     
    13:08
    Česi to často skúšajú bezprostredne po vyhranom vhadzovaní, teraz takto strieľal nenápadne k bližšej žrdi Hudeček, Petrík vyrazil betónom.
     
    12:58
    Pekná kombinácia Čechov, po ktorej bol sám pred Petríkom Bílý, už si to tam rovnal do zakončenia, Petrík skvele zasiahol hokejkou a vzal mu loptičku!
     
    12:14
    Teraz sledujeme trochu nesúrodú fázu hry, na našej strane to chcel nebojácnym samostatným prienikom popri ľavom mantineli zmeniť Kollár, proti obrancovi však neuspel.
     
    11:12
    Znovu hra v našom obrannom pásme, Hnízdil tam vyšiel spoza brány a vystrelil bekhendom z ľavého kruhu, Petrík toho veľa nevidel, loptička našťastie mierila vedľa jeho pravej žrde.
     
    10:51
    Slovenskí hokejbalisti získali loptičku pod svoju kontrolu a Danko hľadal dlhým oblúčikom na hrote Beniača, loptička tam prepadla cez dvoch obrancov, Beniač však bol v tesnom ofsajde.
     
    09:53
    Naša akcia pokračovala, Oravec sa natlačil po pravej strane pásma a skvele vystrelil, Jirotka zasiahol betónom!
     
    09:29
    Vyhrali sme buly a od modrej okamžite pálil Minárik, Česi jeho dobre mierenú strelu stečovali mimo brány!
     
    09:25
    Ďalší technický priestupok Čechov, a síce teraz v podobe zakázaného uvoľnenia. Bude sa tak vhadzovať pred ich bránou.
     
    09:07
    Česi boli teraz veľmi netrpezliví a pri prechode do útočnej tretiny sa previnili postavením mimo hry. Sledujeme naozaj zápas tej najvyššej úrovne, čakáme na prvý gól.
     
    08:36
    Sledujeme veľmi rýchly hokejbal, Ladiver na opačnej strane prešiel cez jedného obrancu, druhého však už nezvládol a o loptičku prišiel.
     
    08:01
    Hra sa veľmi rýchlo presunula na opačnú stranu a od modrej to skúšal krížnou strelou Lux, mieril ale výrazne mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:45
    Veľmi dobrá fáza našej hry, Beniač vypálil príklepom od ľavého mantinelu a Jirotkovi ešte skvele clonil Škultéty, český brankár si v spleti hráčov loptičku našiel a podržal ju v lapačke.
     
    07:07
    Slovák išiel sám na bránu! Beniač ho vysunul krásnym pasom a Slovák mohol poslať našich do vedenia, v zakončení mu loptička zle sadla a tesne minul bránu!
     
    06:41
    Ešte tam potom po získaní lopty kombinoval Rímsky so svojimi spoluhráčmi, situácia vyzerala pre našich nádejne, Rímsky však miesto strely napokon volil nepresnú nahrávku.
     
    06:08
    Slováci vyhrali buly, Rímsky mal trochu priestoru na ľavom kruhu a po krátkom váhaní to skúsil príklepom, loptička tesne minula pravú žrď.
     
    05:46
    Veľmi pekná akcia Slovenska! Káčer takým ľahkým nahodením našiel vpredu Martinusíka, ten obišiel bránu a skúsil to prekvapivo bekhendom, Jirotka v prvom zásahu loptičku kryl!
     
    04:45
    Česi to po vyhranom buly skúsili dokonca až od červenej čiary, Petrík to tam nemal jednoduché, nakoľko toho veľa nevidel, napokon loptičku kryl pod svojou hokejkou.
     
    04:13
    Po zákroku Petríka došlo k vzájomnej strkanici a z nej rezultuje vzájomné vylúčenie za hrubosť – menší trest si na slovenskej strane odsedí Slovák a na českej Pospíšil. Počet hráčov na ploche sa nemení.
     
    04:13
    A už tu bola ďalšia česká strela, veľmi šikovne to skúšal Příhoda, Petrík úspešne zasiahol a znovu tak podržal nás tím.
     
    03:41
    Rímský ťahal náš útok, bol tam však osamotený za českou bránou a tak o loptičku prišiel. Dopredu tak môžu ísť naši súperi, tí vyzerajú byť v úvode naozaj veľmi ofenzívne naladení.
     
    02:23
    Konečne sme získali loptičku pod svoju kontrolu, Mikéska a Doskočil dokázali zakombinovať za vlastnou bránou. Môžeme upokojiť hru a ísť dopredu.
     
    01:49
    Petrík si určite nebude môcť sťažovať na to, že by nebol v tempe. Česi totiž znovu vyhrali buly a prišla strela od modrej čiary, slovenský brankár znovu bezchybný.
     
    01:33
    Naši západní susedia sú od úvodu jednoznačne aktívnejší, po ďalšom vyhranom vhadzovaní strieľal z ľavého kruhu v ťažkej pozícii Bílý, Petrík predviedol tretí zákrok.
     
    01:04
    Česi vyhrali buly a okamžite vypálil Soukup, Petrík na loptičku videl a skvele zasiahol!
     
    01:01
    Petrík prvý raz úspešne zasiahol! Wróbel si vybehol spoza brány a skúšal to z otočky z pravej strany k bližšej žrdi, náš brankár s prehľadom kryl.
     
    00:28
    Po úvodnom buly sa loptičky zmocnili Česi, tí rozohrávali v obrannom pásme, po nepresnej prihrávke nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemný dobrý večer prajem všetkým priaznivcom hokejbalu. Už o niekoľko desiatok sekúnd sa v švajčiarskom Zugu začne semifinále MS 2015 medzi rivalmi Slovenskom a Českom. Ešte pred začiatkom zápasu si môžete prezrieť základné zostavy oboch tímov, ja sa vám prihlásim tesne pred úvodným buly. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Česká republika: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Příhoda, Růžička, Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček, Průcha, Bílý, Wróbel, Benedikt, Hudeček, Štěpáník, Lux, Hnízdil, Schnaubelt

    Slovensko: Petrík (Komenda) – Danko, Minárik, Blahút, Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikéska – Hrivnák, Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkan, Škultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Maděra, Teplický.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri veľkom dni slovenského hokejbalu – naši reprezentanti môžu totiž postúpiť do finále MS 2015! Po nevydarenom začiatku nad ním už niektorí lámali palicu, naši chlapci sa však zmobilizovali a môžu obhájiť zlaté medaily.

    Slováci v úvodnom zápase MS prekvapujúco podľahli USA (3:4), potom remizovali s Fínskom (1:1) i Pakistanom (3:3). Preukázali však ohromnú nezlomnosť a v rozhodujúcom zápase s Portugalskom (4:2) rozhodli o postupe do štvrťfinále. Tam proti Kanade vyhrávali už 4:1, Javorové listy sa však nevzdali a zápas musel ísť za stavu 4:4 do predĺženia. Milan Rampáček v ňom zlatým gólom rozhodol o našom víťazstve a postupe do medailových bojov.

    Zostava Slovenska z posledného zápasu proti Kanade: Petrík (Komenda) – Danko, Minárik, Blahút, Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikéska – Hrivnák, Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkaň, Śkultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Maděra, Teplický

    Česi sú zatiaľ na turnaji suverénni, ani raz neprehrali. Ich jedinú bodovú stratu datujeme na posledný zápas základnej skupiny, a síce bezgólovú remízu s našimi včerajšími súpermi z Kanady. Naši západní susedia zvládli štvrťfinále s absolútnym prehľadom, keď Fínov doslova rozstrieľali suverénne 9:0. Z predstavení českého tímu je jasné, že nás čaká náročný a zrejme aj veľmi vyrovnaný zápas.

    Zostava Česka v poslednom zápase s Fínskom: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Příhoda, Růžička, Kudela, Slanec, Soukup, Benedikt, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček – Průcha, Bílý, Wróbel – Lux, Hudeček, Štěpáník – Schnaubelt, Hnízdil
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Góly a asistencie: 35. Příhoda (Hudeček, Hnízdil) – 30. Kollár (Slovák, Rampáček), 31. Martinusík (Rampáček), 36. Beniač (Škultéty, Danko)


    Česko: Jirotka (Šimara) – Pospíšil, Příhoda, Růžička, Kudela, Slanec, Soukup, Krejčí – Bacovský, Špaček, Kruček, Průcha, Bílý, Wróbel, Benedikt, Hudeček, Štěpáník, Lux, Hnízdil, Schnaubelt
    Slovensko: Petrík (Komenda) – Danko, Minárik, Blahút, Doskočil, Káčer, Titka, Bujdák, Mikeska – Hrivnák, Slovák, Ladiver, Beniač, Rampáček, Frkan, Škultéty, Martinusík, Ecker, Kollár, Rímsky, Oravec, Maděra, Teplický