Denní liveblog Baku 2015 (23. června 2015) (kon.)
koniec udalosti
Denní liveblog Baku 2015 (23. června 2015)

cz Utorok 23.06.2015, 06:30EH Baku 2015
     
    Přesně úderem půlnoci tamního času končí v Baku jedenáctý hrací den prvních Evropských her. I od nás je to pro dnešek všechno, zítra od brzkého rána se Vám ovšem opět přihlásíme s celodenním liveblogem z dalšího hracího dne. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (21:02:44)
     
    20:59
    Posledními semifinalistkami na ženském volejbalovém turnaji v Baku se staly reprezentantky Srbska. Ty v nervydrasájící a vyrovnané páté sadě odvrátily tři mečboly Belgičanek a po vítězství 19:17 v rozhodující sadě postoupily mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. V pátek si zahrají s reprezentací Polska o postup do finále.
    Momentka z probíhajícího zápasu mezi Belgií a Srbskem, který je plný emocí, jak se ke čtvrtfinále patří.
     
    20:23
    Čtvrtfinálové klání mezi Belgičankami a Srbkami dospělo do rozhodujícího pátého setu. Belgičanky totiž zvítězily čtvrtou sadu v poměru 25:21 a srovnaly na 2:2.
    Český badmintonista Petr Koukal dnes znovu vyhrál, když si bez větších problémů poradil s Turkem Vuralou 2:0 na sety.
     
    19:49
    Srbky zvítězily třetí set čtvrtfinále proti Belgii 25:14 a ujaly se vedení 2:1 na sety.
     
    19:20
    V Baku se aktuálně hraje již jen poslední čtvrtfinálové klání volejbalistek mezi Belgií a Srbskem. Toto utkání se zřejmě ještě nějakou dobu protáhne, protože Belgičanky vyhrály druhou sadu v poměru 25:19 a vyrovnaly na 1:1 na sety.
     
    19:13
    Závěrečným hřebem dnešního programu v boxu bylo druhé čtvrtfinálové klání mezi Němcem Albonem Perzivajem a Rusem Sadamem Magodemovem v kategorii do 91 kilogramů. Postup do semifinále si vyboxoval ruský reprezentant. Další čtvrtfinále jsou na programu až zítra.
     
    19:12
    Poslední dnešní utkání v basketbale třech proti třem bylo velmi vyrovnané, o vítězi musel rozhodovat nastavený čas. Nakonec se z výhry zaradovali Řekové, když zdolali Itálii v poměru 11:9.
    V prvním čtvrtfinále boxerů do 91 kilogramů porazil domácí reprezentant Ombu Biongola z Francie.
     
    18:52
    Streetbalisté Ázerbajdžánu dokázali dnes po výhře nad českou reprezentací triumfovat i svém druhém utkání, když porazili Švýcarsko jednoznačně 17:9.
    Svůj první den mají za sebou čeští juniorští plavci. Podívejte se, jak vypadají a co vzkazují.

    No nejsou krásní? Mladí čeští plavci a plavkyně vlétli do prvního soutěžního dne ve velkém stylu a ani po náročných zá...

    Posted by Český olympijský tým on 23. červen 2015
     
    18:41
    Vyrovnanou první sadu posledního čtvrtfinále v ženském volejbale mezi Belgií a Srbskem zvládly reprezentantky z Balkánu, které vyhrály 25:22 a ujaly se vedení 1:0 na sety.
     
    18:30
    Slovenským streetbalistkám se povedlo alespoň zkorigovat výsledek na konečných 9:15 proti Slovinsku. To nic nemění na tom, že reprezentantky ze země našich jihovýchodních sousedů prohrály i své druhé utkání.
     
    18:25
    Dvě minuty před koncem už je prakticky rozhodnuto. Slovenky prohrávají v basketbale třech proti třem jednoznačně 7:14 a i druhé dnešní klání prohrají.
     
    18:20
    Pět minut před koncem prohrávají slovenské streetbalistky se Slovinskem 5:8.
     
    18:14
    Začalo se rovněž závěrečné čtvrtfinále v ženském volejbale. Belgičanky hrají proti Srbsku.
     
    18:11
    Slovenské streetbalistky rozehrály své druhé utkání na turnaji proti reprezentaci Slovinska. První zápas dnes Slovenky prohrály jednoznačně 6:14 se Španělskem.
    Takto se ve volných chvílích umí zabavit sportovci ze Slovinska.
     
    18:01
    V Baku odbila devátá hodina večerní. V badmintonu se dohrává poslední runda, za deset minut začíná závěrečné čtvrtfinálové klání ve volejbale mezi Belgií a Srbskem, hrají se ještě zápasy ve streetbalu a probíhají rovněž čtvrtfinálové bitvy v boxu.
     
    17:57
    Český streetbalista Roman Zachrla krátce ohodnotil první vystoupení české čtveřice na turnaji proti Ázerbajdžánu. „Škoda, dnes byli k poražení. Musíme si zvyknout na zdejší horko," prohlásil Zachrla po těsné porážce.
    Britská juniorská plavecká výprava dnes zažila v Baku hotové žně. Hned tři zlaté medaile a jeden bronz.
    Pohled na vítězku v kordu, Rumunku Branzaovou. která vybojovala pro svou vlast první zlato na Evropských hrách.
     
    17:34
    Volejbalistky Ázerbajždánu si poradily v poměru 3:0 na sety (25:21, 25:23 a 25:14) s Nizozemkami a postoupily do semifinále, kde si to v boji o postup do finále rozdají s reprezentací Turecka.
     
    17:30
    Vítězem šermířské soutěže v šavli se stal ukrajinský reprezentant Andrij Jagodka, jenž si ve finále poradil s Rumunem Tiberiu Dolniceanuem v poměru 15:10.
     
    17:27
    Tak bohužel, do finále postupuje Robert Glinta, který byl v rozstřelu o půl vteřiny rychlejší než Tomáš Franta.
     
    17:26
    Po padesáti metrech bohužel vede rumunský plavec.
     
    17:24
    Za malý okamžik si to ve speciální rozplavbě na 100 metrů rozdá o poslední postupové místo do finále český plavec Tomáš Franta s Rumunem Robertem Glintou.
    Dekorovaná vítězka závodu na 800 metrů volným způsobem Holly Hibbottová z Velké Británie.
     
    17:17
    Ani další zpráva není příliš pozitivní pro české fanoušky. Naši streetbalisté podlehli ve svém prvním utkání na turnaji Ázerbajdžánu těsně v poměru 14:17.
     
    17:13
    Kateřina Tomalová s Šárkou Křížkovou prohrály i druhou sadu s tureckou dvojicí Bayraková a Yigitová , tentokrát v poměru 8:21 a když k tomu připočteme první prohranou sadu, znamená to jediné – český pár si připisuje první porážku.
     
    17:10
    Zhruba tři minuty před koncem zápasu prohrávají čeští streetbalisté s Ázerbajdžánem 11:14.
     
    17:06
    Vítězkou v šermířské disciplíně kord se stala rumunská reprezentantka Anna Maria Branzaová, která ve finále porazila v poměru 15:11 Rusku Janu Zverevaovou.
     
    17:04
    Duel mezi Ázerbajdžánem a českou reprezentací ve streetbale je zatím vyrovnaný. Šest minut před konce těsně vede naše kvarteto 8:7.
     
    17:02
    Do turnaje ve streetbalu aktuálně vstupuje české kvarteto ve složení Zachrla, Zbránek, Tomanec a Svrdlík. Jejich prvními soupeři není nikdo jiný než domácí reprezentace Ázerbajdžánu.
     
    16:58
    Kateřina Tomalová s Šárkou Křížovou bohužel podlehly v těsném finiši prvního setu turecké dvojici 20:22 a prohrávají 0:1 na sety. Doufejme, že se české hráčky nadechnou k obratu.
     
    16:56
    V poslední finálové disciplíně v plavání dnešního dne, ve štafetě žen na 4 x 100 metrů, si pro zlato doplavalo kvarteto z Ruska , druhé místo obsadily ve velmi těsném finiši Nizozemky a bronz si z Baku odvezou Britky. Dnešní finálový program patřil právě plaveckým výpravám Velké Británie a Ruska. Obě dvě reprezentace nakonec "vylovily" tři zlaté medaile.
     
    16:56
    Svůj druhý zápas v ženské čtyřhře rozehrály před patnácti minutami české badmintonistky Šárka Křížová a Kateřina Tomalová. Jejich dnešními soupeřkami jsou reprezentantky Turecka Bayraková a Yigitová. První sada je velmi vyrovnaná, aktuálně je to 19:19.
    Boje o medaile v šermu se těší vynikající divácké kulise.
     
    16:48
    Pro zlato ve štafetě na 4 x 100 metrů si doplavala čtveřice Velké Británie , druhé nejrychlejší bylo kvarteto Itálie , na třetím místě se umístilo Rusko. Velká Británie dnes zažívá v plaveckém bazénu velké chvíle. Reprezentanti z britských ostrovů si vyplavali už tři zlaté medaile.
     
    16:46
    Závěrečnými dvěma finálovými disciplínami v plavání jsou dnes štafety na 4 x 100 metrů volným stylem. Nejprve zápolí o medaili muži.
     
    16:43
    V šermu dnes bojují i ženy, které svádějí boje v kordu. Zde už jsou známy finalistky. O zlato si to rozdají Rumunka Branzaová a Ruska Zvereavová.
    Ve sportovní hale vrcholí semifinálové bitvy v šermu.
     
    16:36
    V šermu vrcholí dnešní program. Muži bojují v šavli a prvním finalistou se stal Ukrajinec Jagodka , který si v prvním semifinále poradil s Italem Pellegrinim 15:11. V druhém semifinále aktuálně bojuje jiný Ital Miracco s Rumunem Dolniceanu.
    První set čtvrtfinále mezi Ázerbajdžánem a Nizozemskem ovládla domácí reprezentace.
     
    16:29
    Slovenský badmintonista Jarolím Vicen prohrál i druhou sadu v utkání s Rusem Malkovovem, tentokrát v poměru 16:21, a prohrál tak i své druhé utkání na turnaji.
    Pohled na vítěze závodu na 50 metrů znak, Ukrajince Andrije Chlopcova.
     
    16:25
    Finálové disciplíny v plavání pěkně odsýpají. Už známe další medailistky. Závod na 800 metrů volným stylem ovládla Holly Hibottová z Velké Británie, stříbro bere Ruska Anastasiia Kripičniková a bronz Španělka Marina Castrová Atalayová.
     
    16:22
    Finále žen na 50 metrů znak ovládla Ruska Maria Astaškinová , stříbro si vyplavala Laura Kelschová z Německa a bronz velmi těsně vybojovala Francouzka Nolwenn Herveová.
     
    16:20
    Zlatým medailistou na trati 50 metrů motýlek se stal Ukrajinec Andrij Chlopcov , stříbro putuje zásluhou Pawela Sendyka do Polska a bronz si může užívat ruský plavec Daniil Pachomov.
     
    16:17
    Slovenský badmintonista Jarolím Vicen zápolí ve sportovní hale proti Rusovi Vladimiru Malkovovi . Zatím se mu příliš nedaří. První sadu prohrál slovenský reprezentant 13:21, v té druhé prohrává 7:12.
     
    16:11
    Tomáš Franta zabojuje o postup do finále na 100 metrů znak ve speciální rozplavbě proti Rumunovi Robertu Glintovi na samotný závěr dnešního plaveckého programu zhruba za hodinu.
     
    16:03
    O tom, zda Tomáš Franta postoupí do finále, rozhodne rozstřel, v němž se střetne proti Rumunovi Robertu Glintovi.
     
    16:01
    Naprosto s přehledem si česká dvojice Jakub Bitman s Alžbětou Bášovou poradili ve svém druhém utkání skupiny s maltským párem Cali a Sadowská. Český badmintonový pár zvítězil dvakrát 21:6.
    V Crystall Hall právě začíná třetí čtvrfinále v ženském volejbale mezi Nizozemskem a Ázerbajdžánem.
     
    15:55
    Tak pozor, Tomáš Franta ještě nemá zajištěný postup do finále. Jelikož první semifinále bylo pomalejší než to druhé, stačí Frantův čas na dělené osmé místo společně s Rumunem Glintou, který má naprosto totožný čas. Do osmičlenného finále ovšem může postoupit jenom jeden z dané dvojice. Uvidíme, jak se vše vyřeší.
     
    15:49
    Ve sportovní hale zahájil před deseti minutami svůj druhý zápas ve skupině český badmintonový smíšený pár Jakub Bitman s Alžbětou Bášovou proti dvojici z Malty Cali a Sadowská. Český pár si zatím vede výborně, první sadu zvítězil 21:6, v té druhé aktuálně vede již 7:0.
     
    15:42
    Tomáš Franta skončil na děleném třetím místě s Rumunem Robertem Glintou a postupuje do finále!
     
    15:40
    To však není všechno, o svůj postup do finále nyní na trati 100 metrů znak bojuje jiný český reprezentant Tomáš Franta.
     
    15:39
    Barbora Seemanová postoupila do finále na 100 metrů volným stylem, které je na programu zítra.
     
    15:36
    Barbora Seemanová obsadila ve druhém semifinále na 100 metrů volným stylem třetí příčku, finále by ji nemělo minout!
     
    15:36
    Po padesáti metrech patří Seemanové třetí příčka!
     
    15:34
    První semifinále na 100 metrů volným stylem ovládla Ruska Arina Openyšjevová. Nás však bude zajímat druhé semifinále, do kterého zasáhne i naše reprezentantka Barbora Seemanová, která odstartuje z dráhy číslo šest.
     
    15:30
    Za malou chvíli začnou dvě semifinálové rozplavby na 100 metrů volným způsobem. Ve druhém semifinále se představí i česká plavkyně Barbora Seemanová.
     
    15:25
    Finále na 400 metrů volným způsobem ovládl Němec Paul Hentschel , pro stříbro si doplaval Dimitrios Dimitriou z Řecka a bronz bere Ernest Maksumov z Ruska.
    Prohlédněte si dosud patrně nejdelší výměnu v badmintonovém turnaji v Baku. Košík přeletěl přes síť hned 88 – krát.
     
    15:12
    Semifinále žen na 200 metrů na motýlka ovládla Carmen Balbuenaová Herediaová ze Španělska.
     
    15:09
    Volejbalistky Turecka se staly druhým postupujícím týmem do semifinále. V dramatické čtyřsetové bitvě si nakonec poradily s Ruskem po setech 25:18, 23:25, 25:22 a 25:19. V semifinále si Turecko zahraje s lepším z dvojice Ázerbajdžán a Nizozemsko.
     
    15:03
    První semifinále mužů na 200 metrů prsa ovládl Luke Davies z Velké Británie, tu druhou zase Anton Čupkov z Ruska.
    Historicky první zlatou medailistkou Evropských her v plavání se stala Britka Abbie Woodová.
     
    14:51
    Závod na 400 metrů žen zvítězila vítězka kvalifikace Abbie Woodová z Velké Británie, stříbro bere Italka Ilaria Custinatová z Itálie a bronz Srbka Anja Crevarová.
     
    14:45
    Za malou chvíli přijde na řadu vůbec první plavecké finále tu v Baku. Půjde o finále žen na 400 metrů.
     
    14:41
    Jako druzí si v semifinále zasoutěžili plavci na 50 metrů motýlkem. První rozplavbu zvítězil v rekordním čase těchto Her Ukrajinec Andrij Chlopcov, druhou výrazně pomalejší zvítězil Daniil Pachomov z Ruska.
     
    14:36
    Jako první se v odpoledním programu plaveckých disciplín představily dívky v semifinále na 50 metrů na prsa. První rozplavbu zvítězila Samanciová z Turecka, druhou v dosavadně nejlepším čase na Evropských hrách v Baku Astaškinová z Ruska.
    Momentka z utkání slovenské badmintonisky Jany Čižnárové, která nakonec prohrála.
     
    14:30
    Úderem 14:30 začínají v Aquastics Centre v Baku semifinálové a finálové rozplavby, v nichž nebudou chybět ani čeští zástupci. Marek Osina a Tomáš Franta se představí v semifinále na 100 metrů ve znaku, Barbora Seemanová zase na trati 100 metrů volným způsobem.
    Pohled na Basketbalovou arenu Baku, kde ode dneška svádí své souboje streetbalisté.
     
    14:20
    Slovenská badmintonistka Jana Čižnárová nenavázala na svou včerejší výhru, když v druhém utkání skupiny G podlehla sedmé nasazené Jeanine Cicogniniové 0:2 na sety v poměru 16:21 a 17:21. Zítra čeká na jednadvacetiletou Slovenku závěrečné utkání skupiny, ve kterém vyzve ve federálním derby jedinou českou zástupkyni v ženském singlu Kristínu Gavnholtovou.
     
    14:05
    Dohrán je i první zápas ve skupině D v mužském streetbalu, kam byla nalosována i česká reprezentace. V prvním zápase této skupiny porazila Andorra reprezentaci Švýcarska 16:10. Čeští streetbalisté zahájí svou pouť turnajem v 16:55 našeho času duelem s domácím Ázerbajdžánem.
    Zajímavé video z předešlých dnů, kdy probíhaly skoky na trampolíně. Takto jeden z pozorovatelů zachránil reprezentanta před nárazem.
     
    14:00
    Ve druhém čtvrtfinále ženského volejbalu je srovnáno na 1:1 na sety. Reprezentantky Turecka sice dlouho vedly, ale nakonec ve druhé sadě kapitulovaly v poměru 23:25 a Rusky srovnaly krok.
    Momentka z šermu.
     
    13:44
    Utkání skupiny D mezi Rumunskem a Litvou ve streetbale přineslo zatím nejvyrovnanější bitvu. Reprezentantky Litvy zvítězily pouze o dva body v poměru 14:12.
     
    13:40
    Reprezentantky Slovenska ve streetbale podlehly na úvod turnaje Španělkám 6:14. Ještě dnes dostane kvarteto žen ze země zpod Tater šanci na reparát. Od 18:10 našeho času vyzvou Slovinky.
     
    13:38
    Ve druhém čtvrtfinálovém klání volejbalistek reprezentantky Turecka ovládly první set nad Ruskami v poměru 25:18.
     
    13:36
    Šance slovenských streetbalistek na úspěch v jejich úvodním zápase na turnaji v Baku se již pohybují pouze v rovině teorie. Tři minuty před koncem prohrávají jednoznačně 5:12.
     
    13:32
    Se slovenskými streetbalistkami to nevypadá příliš dobře. Pět minut před koncem jejich zápasu se Španělskem prohrávají 3:7.
    Žádná vrcholná akce se neobejde bez "armády" dobrovolníků, Hry v Baku nejsou výjimkou. Na snímku usmívající se dvojice dobrovolníků z Belgie.
     
    13:22
    Do Basketbalové arény v Baku, která se nachází v bezprostřední blízkosti pláže, se dostavil už i čtyřlístek slovenských reprezentantek ve streetbalu. Není bez zajímavosti, že ve kvartetu, které bude reprezentovat naše jihovýchodní sousedy, figurují hned tři jmenovkyně, Alexandry Riecka, Baburová a Pribulová. Jedinou výjimku tvoří Zuzana Mračnová. Slovenky poměří na úvod turnaje sílu se Španělkami.
     
    13:18
    Své první zápasy mají za sebou ve streetbalu i basketbalisté. Rusové si poradili s Belgií hladce 21:12, podobně jednoznačné bylo i souběžně hrané utkání mezi Slovinskem a Izraelem. Reprezentanti balkánské země zvítězili přesvědčivě 16:7.
    Badmintonistka Kateřina Tomalová nastoupí ke svému utkání v ženském deblu se svou parťačkou až v 20 hodin tamního času. I takto si krátí čas.
     
    13:01
    Před několika minutami začalo v Crystal Hall druhé čtvrtfinále v ženském volejbale mezi reprezentantkami Turecka a Ruska. Zatím si lépe vedou volejbalistky Turecka, které si vypracovaly náskok 8:3.
    Nizozemky na úvod turnaje ve streetbalu žen prohrály 8:13 s Řekyněmi.

     
    12:52
    Úvodní představení ženských basketbalistek v Baku skončilo porážkou českých hráček s Ukrajinkami 11:15. V souběžně hraném utkání Řekyně porazily 13:8 Nizozemky.
     
    12:50
    Minutu před koncem české basketbalistky prohrávají 10:12.
     
    12:45
    Do konce zápasu zbývá ještě dvě a půl minuty, Češky prohrávají 8:10.
     
    12:40
    Po polovině zápasu české hráčky bohužel ztratily vedení a s Ukrajinkami prohrávají 6:7.
     
    12:38
    Skvělá práce českých basketbalistek! Po třech a půl minutách zápasu vedou nad Ukrajinkami 6:2!
    Šťastné polské volejbalistky nakonec dotáhly zápas s Němkami do vítězného konce.

     
    12:34
    Češky se po minutě a 20 vteřinách hry ujímají vedení 3:1 po koších Stehlíkové, Vorlové a Vlkové!
     
    12:30
    Jaká jsou pravidla streetballu nebo-li 3x3 basketbalu? Hraje se do 21 bodů, maximálně však 10 minut. Na jeden útok je vymezeno 12 vteřin, což je o polovinu méně než při klasickém basketbalu. To jsou tedy ve zkratce pravidla atraktivního sportu, do kterého vstoupí nyní i české basketbalistky.
     
    12:25
    Polské volejbalistky postupují do semifinále! V rozhodujícím pátém setu dokázaly najít zbytky sil a ačkoliv byly v předcházejících dvou sadách v těžké herní krizi, nakonec zvítězily nad Němkami 3:2 na sety (25:23, 25:17, 18:25, 14:25, 15:10).
    Basketbalistky se rozehrávají před prvními duely. Basketball Arena je připravena na strhující podívanou,

     
    12:13
    V Crystal Hall jsme svědky skutečně krásného vyvrcholení volejbalového čtvrtfinále mezi Polskem a Německem. Polky otočily z 0:2 na 6:3 v rozhodujícím pátém setu, oba týmy hrají na hranici svých možností, předváděny jsou krásné a dlouhé výměny – skutečně famózní podívaná!
     
    12:04
    Polkám se zcela rozpadla jejich hra, ve čtvrtém setu čtvrtfinále s Němkami prohrály 14:25 a o všem rozhodne až pátý set. A dle současného rozpoložení by měly ze své fazóny těžit právě německé volejbalistky.
    Přípravy na streetball pomaličku finišují.

     
    11:51
    Ve 12:30 budou oficiálně zahájeny také první zápasy v basketbalu 3x3, či lépe řečeno streetballu. Do turnaje vstoupí hned na úvod české hráčky ve složení Veronika Vlková, Kateřina Zavazalová, Romana Stehlíková a Tereza Vorlová. Od 12:30 na ně čekají Ukrajinky.
     
    11:43
    Mathias Boe a Carsten Mogensen potvrdili roli velkých favoritů a za pouhých 19 minut vyprovodili český pár Pavel Florián a Ondřej Kopřiva z kurtu po setech 21:5 a 21:8.
     
    11:33
    Německým volejbalistkám se podařilo zmobilizovat síly a ve třetí sadě zvítězit hladce 25:18. Polky se nyní musí z této ledové sprchy velmi rychle oklepat.
     
    11:31
    Dánští badmintonisté na dvorci zcela kralují a získávají první set po jednoznačné výhře 21:5.
     
    11:25
    Češi mají lehký problém s přesností úderů, většina dánských bodů přichází po autech. Stav v prvním setu je prozatím 2:7.
     
    11:19
    Na kurt číslo 1 se konečně dostává český deblový pár Kopřiva/Florián, kteří si zahraji s dánskými jedničkami badmintonového turnaje Boe/Mogensen.
    Německé volejbalistky jsou na pokraji vyřazení – vzmohou se k odporu a pokusí se otočit zápas?

     
    11:01
    Ve druhém setu už Polky měly jasnou herní převahu a po vítězství 25:17 vedou v úvodním čtvrtfinálovém utkání nad Němkami 2:0 na sety.
     
    10:49
    Slovenský boxer Viliam Tankó zvítězil nad Arménem Narekem Agbarjanem 2:1 na body (rozhodčí rozhodli ve prospěch Tanka 29:28, 29:28 a 28:29) a postupuje do semifinále. Má tak jistotu toho, že získá přinejmenším bronzovou medaili!
     
    10:44
    Ve druhém kole boxerského duelu byl dle všech rozhodčích lepší Armén Abgarjan, před závěrečným kolem je tak vše otevřené a stavy u bodových rozhodčích jsou shodně 19:19.
     
    10:39
    Dle všech tří rozhodčích vyhrál Viliam Tankó první kolo.
     
    10:36
    Boxerský ring je již připraven na střet Tanka s Abgarjanem – v Crystal Hall tribuny fandí slovenskému boxerovi a to je před zápasem velmi příjemné zjištění.
     
    10:29
    Polské volejbalistky vyhrály první set nad Němkami 25:23, když využily až třetí setbol.
     
    10:24
    Do boxerského ringu by za nějakých 5-10 minut měl vstoupit slovenský reprezentant Viliam Tankó, který o postup do semifinále ve váze do 52kg vyzve Arménce Nareka Abgarjana.
    Šermířské souboje jsou v plném proudu! Kromě ženského kordu probíhají také boje v mužské šavli.

     
    10:13
    Zhruba půlhodinky zbývá do začátku badmintonového zápasu v deblu mužů, ve kterém se představí český dvojice Pavel Florián a Ondřej Kopřiva. Nečeká na ně však nic snadného, proti nim se postaví první nasazený pár – Dánové Mathias Boe a Carsten Mogensen.
     
    09:53
    Česká plavkyně Anna-Marie Benešová doplavala do cíle druhé rozplavby na 800m volným způsobem na sedmém místě v čase 9:10.36. Tím dopolední program plaveckých disciplín končí, odpoledne se bude pokračovat semifinálovými a finálovými závody.
     
    09:42
    Anna-Marie Benešová se vydala na dlouhou osmisetmetrovou trať volným způsobem!
    Jste fanoušky badmintonu? Pak byste si neměli ujít oficiální facebookový profil českého badmintonového svazu či návštěvu jejich oficiálního webu!

    Kristína zničila favoritku a další tři dnešní výhry!

    Posted by czechbadminton.cz on 22. červen 2015
     
    09:19
    Od 10 hodin budou v Baku zahájeny vyřazovací boje ve volejbale žen – jako první se proti sobě postaví Polky a Němky. V pravé poledne by měl následovat zápas mezi Ruskami a Turkyněmi. Odpolední blok pak od 16h vyplní souboj Ázerbajdžánu s Nizozemskem a od 18h se střetnou Belgičanky se Srbkami.
    Česká plavkyně Michaela Trnková při rozhovoru s místním novinářem.

     
    09:05
    Petr Koukal vyhrál suverénně i druhý set a slaví zisk druhého vítězství ve skupině poté, co Turka Emre Vurala přehrál 21:13 a 21:8!
     
    09:04
    V Baku Aquatics Centre se do rozplaveb vrhnou také mužské a ženské štafety na 4x100m volným způsobem. Poté přijde na řadu i poslední závod dopoledního bloku prvního plaveckého dne na Evropských hrách. Na vytrvaleckou osmistovku volným způsobem žen se již připravuje i Anna-Marie Benešová, která poplave v druhé rozplavbě.
     
    08:57
    Letos nejlépe zaplavala Michaela Trnková v čase 2:23.52, tento výkon na 200 metrů znakem v Baku pokořit nedokázala a v čase 2:26.56 obsadila ve své rozplavbě poslední desáté místo.
     
    08:46
    A pětka turnaje, Petr Koukal, prozatím dominuje. První set vyhrál hladce 21:13.
     
    08:38
    Druhé vystoupení v Baku zahájil český badmintonista Petr Koukal, který se o druhé vítězství popere s Turkem Emre Vuralem. V prvním setu vede 10:8.
     
    08:37
    Až doplavou muži své rozplavby na 200 metrů prsa, do bazénu se na stejnou trať vrhnou také ženy a mezi nimi i česká plavkyně Michaela Trnková. Ta by se měla ke své rozplavbě postavit do 15 minut.
     
    08:32
    Čas Tomáše Franty 56.45, který zaplaval na stometrové trati znakem, je novým juniorským rekordem!
     
    Tomáš Franta postoupil na znakařské stovce do podvečerního semifinále: „Včera večer to na mě dolehlo, všechen ten tlak. Ale mám velkou podporu z domova.“
     
    08:27
    Své účinkování v Baku započali také sportovci v šermu. V kordu žen Slovenka Dagmar Cipárová nepostoupila ze skupiny do vyřazovacího pavouka. V konkurenci dalších sedmi šermířek vyhrála pouze dva zápasy a kvůli horšímu skóre v porovnání s ostatními šermířkami na šestých místech v ostatních základních skupinách její představení v kordu končí.
     
    08:14
    Na tratě nyní vyrazí plavkyně na polohový závod na 400 metrů. V této disciplíně nemáme naše zastoupení.
     
    08:13
    Česká stopa na stometrové trati, plavané znakem, uspěla na 50%. Do semifinále postupuje Tomáš Franta z celkového desátého místa, Marku Osinovi nestačila ani výhra v první rozplavbě a postup mu unikl o pouhé dvě setinky vteřiny.
     
    08:08
    Také Tomáš Franta zaplaval rychleji, než byl doposud jeho letošní nejlepší výkon a to o 4 desetiny vteřiny. Nakonec ve čtvrté rozplavbě s časem 56.45 obsadil páté místo.

     
    08:04
    Osina si vylepšil letošní maximum o více než vteřinu a půl, což dokazuje, v jaké pohodě a s jakou formou do Baku přiletěl!
     
    08:01
    Marek Osina na 100 metrů znak vyhrál první rozplavbu časem 56.94! Osina vyhrál prakticky stylem start-cíl.
     
    07:59
    Badmintonistka Kristina Gavnholt nakonec nedala Kaje Stankovičové vůbec šanci a její odpor zlomila za 29 minut a po výhře 21:10 a 21:12 slaví druhou výhru v základní skupině.
     
    7:56
    Plavecký program pokračuje, do akce jdou muži v závodě na 100 metrů znakem. Za Českou republiku se představí Marek Osina v první rozplavbě a Tomáš Franta ve čtvrté rozplavbě.
     
    7:49
    Badmintonistka Kristina Gavnholt vyhrála první set nad svou slovinskou soupeřkou poměrem 21:10 a vede 1:0.
     
    7:45
    Edita Chrápavá končí s časem 2:22,04 na 5. místě ve své rozplavbě.
     
    7:39
    Za okamžik začne motýlek žen na 200 metrů. Českou republiku bude reprezentovat Edita Chrápavá, pro kterou to bude dnes už druhý start. Mladá Češka se představí hned v první rozplavbě.
     
    7:33
    Čas 56,94 na 100 metrů volným způsobem, kterého dosáhla Barbora Seemanová, je nejen vstupenkou do semifinále, ale také novým dorosteneckým rekordem. Výborný výkon české závodnice!
     
    7:29
    Edita Chrápavá: „První závod je vždycky těžký, ale snad to bude už jen lepší. Mám tady i podporu od rodičů, kteří jsou přímo na stadionu,“ řekla šestnáctiletá česká plavkyně po rozplavbě na 50 m prsa. Nejvíce si prý Edita věří na stovce.
     
    7:23
    V Baku Sports Hall právě začíná badmintonový zápas skupiny G mezi Češkou Kristinou Gavnholt a Slovinkou Kajou Stankovičovou.
    Dnes je v Baku první den plaveckých disciplín.

     
    7:15
    "Po delší době zase osobák, za což jsem velmi ráda," pochvalovala si svůj výkon Barbora Seemanová.
     
    7:07
    Česká reprezentantka končí ve své rozplavbě na 4. místě s časem 56.94 a postupuje do semifinále!
     
    7:05
    Barbora Seemanová se připravuje na start.
     
    6:53
    V těchto chvílích začínají v Baku rozplavby žen na 100 metrů volným způsobem. Českou republiku bude zastupovat Barbora Seemanová.
     
    6:38
    Edita Chrápavá končí s časem 33.81 na 7. místě ve své skupině, což na postup do semifinále zřejmě stačit nebude.
     
    6:37
    Edita Chrápavá právě plave v rozplavbě na 50 metrů stylem prsa.
     
    6:35
    Hned od rána začíná v Baku bohatý plavecký program, ve kterým má zastoupení také Česká republika.
     
    6:30
    Denní liveblog právě začíná.
     
    Dvanáctý den Evropských her v Baku konečně představí také streetball, nebo chcete-li basketbal hraný ve třech proti třem na jeden koš, ve kterém nás budou zajímat především výsledky českých týmů mužů a žen. Pokračovat bude badminton ve všech kategoriích, z Čechů se představí deblové páry mužů a žen i singlisté Petr Koukal a Kristina Gavnholt.

    Poprvé se v Baku představí také šermíři a plavci a zejména v rozplavbách nás čeká spousta českých plavců. Jmenovitě Marek Osina, Tomáš Franta, Barbora Seemanová, Anna-Marie Benešová, Michaela Trnková a Edita Chrápavá. Své čtvrtfinálové souboje rozehrají volejbalistky. Vše podstatné z dalšího dne v Baku můžete sledovat spolu s námi v liveblogu Evropských her!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka