Denní liveblog Baku 2015 (23. června 2015) (kon.)
koniec udalosti
Denní liveblog Baku 2015 (23. června 2015)

cz Utorok 23.06.2015, 06:30EH Baku 2015
     
    Přesně úderem půlnoci tamního času končí v Baku jedenáctý hrací den prvních Evropských her. I od nás je to pro dnešek všechno, zítra od brzkého rána se Vám ovšem opět přihlásíme s celodenním liveblogem z dalšího hracího dne. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (21:02:44)
     
    20:59
    Posledními semifinalistkami na ženském volejbalovém turnaji v Baku se staly reprezentantky Srbska. Ty v nervydrasájící a vyrovnané páté sadě odvrátily tři mečboly Belgičanek a po vítězství 19:17 v rozhodující sadě postoupily mezi čtyři nejlepší týmy turnaje. V pátek si zahrají s reprezentací Polska o postup do finále.
    Momentka z probíhajícího zápasu mezi Belgií a Srbskem, který je plný emocí, jak se ke čtvrtfinále patří.
     
    20:23
    Čtvrtfinálové klání mezi Belgičankami a Srbkami dospělo do rozhodujícího pátého setu. Belgičanky totiž zvítězily čtvrtou sadu v poměru 25:21 a srovnaly na 2:2.
    Český badmintonista Petr Koukal dnes znovu vyhrál, když si bez větších problémů poradil s Turkem Vuralou 2:0 na sety.
     
    19:49
    Srbky zvítězily třetí set čtvrtfinále proti Belgii 25:14 a ujaly se vedení 2:1 na sety.
     
    19:20
    V Baku se aktuálně hraje již jen poslední čtvrtfinálové klání volejbalistek mezi Belgií a Srbskem. Toto utkání se zřejmě ještě nějakou dobu protáhne, protože Belgičanky vyhrály druhou sadu v poměru 25:19 a vyrovnaly na 1:1 na sety.
     
    19:13
    Závěrečným hřebem dnešního programu v boxu bylo druhé čtvrtfinálové klání mezi Němcem Albonem Perzivajem a Rusem Sadamem Magodemovem v kategorii do 91 kilogramů. Postup do semifinále si vyboxoval ruský reprezentant. Další čtvrtfinále jsou na programu až zítra.
     
    19:12
    Poslední dnešní utkání v basketbale třech proti třem bylo velmi vyrovnané, o vítězi musel rozhodovat nastavený čas. Nakonec se z výhry zaradovali Řekové, když zdolali Itálii v poměru 11:9.
    V prvním čtvrtfinále boxerů do 91 kilogramů porazil domácí reprezentant Ombu Biongola z Francie.
     
    18:52
    Streetbalisté Ázerbajdžánu dokázali dnes po výhře nad českou reprezentací triumfovat i svém druhém utkání, když porazili Švýcarsko jednoznačně 17:9.
    Svůj první den mají za sebou čeští juniorští plavci. Podívejte se, jak vypadají a co vzkazují.

    No nejsou krásní? Mladí čeští plavci a plavkyně vlétli do prvního soutěžního dne ve velkém stylu a ani po náročných zá...

    Posted by Český olympijský tým on 23. červen 2015
     
    18:41
    Vyrovnanou první sadu posledního čtvrtfinále v ženském volejbale mezi Belgií a Srbskem zvládly reprezentantky z Balkánu, které vyhrály 25:22 a ujaly se vedení 1:0 na sety.
     
    18:30
    Slovenským streetbalistkám se povedlo alespoň zkorigovat výsledek na konečných 9:15 proti Slovinsku. To nic nemění na tom, že reprezentantky ze země našich jihovýchodních sousedů prohrály i své druhé utkání.
     
    18:25
    Dvě minuty před koncem už je prakticky rozhodnuto. Slovenky prohrávají v basketbale třech proti třem jednoznačně 7:14 a i druhé dnešní klání prohrají.
     
    18:20
    Pět minut před koncem prohrávají slovenské streetbalistky se Slovinskem 5:8.
     
    18:14
    Začalo se rovněž závěrečné čtvrtfinále v ženském volejbale. Belgičanky hrají proti Srbsku.
     
    18:11
    Slovenské streetbalistky rozehrály své druhé utkání na turnaji proti reprezentaci Slovinska. První zápas dnes Slovenky prohrály jednoznačně 6:14 se Španělskem.
    Takto se ve volných chvílích umí zabavit sportovci ze Slovinska.
     
    18:01
    V Baku odbila devátá hodina večerní. V badmintonu se dohrává poslední runda, za deset minut začíná závěrečné čtvrtfinálové klání ve volejbale mezi Belgií a Srbskem, hrají se ještě zápasy ve streetbalu a probíhají rovněž čtvrtfinálové bitvy v boxu.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka