Brazília – Kolumbia 0:1 (kon.)
koniec
Brazília
0:1 (0:1)
Kolumbia
cz Štvrtok 18.06.2015, 02:00 • Estadio Monumental David Arellano, Santiago de Chile • Copa América • Skupina C
Predzápasové kurzy
    Úvodní výkop je na programu od 2 hodin

     
    KOLUMBIE
    Kolumbie byla před turnajem považována za jednoho z týmů, který by mohl překvapit. Do samotného šampionátu vstoupili utkáním s Venezuelou. První poločas skončil bezbrankovou remízou a příliš zajímavého jsme neviděli. V 60. minutě se však trefil Rondón, který poslal Venezuelu do překvapivého vedení. Svěřenci José Pekermana již nedokázal vyrovnat a úvodní utkání prohráli 0:1!

    Kolumbie je tak ve velmi těžké situaci! Proti sobě bude rozjetý tým, který již osm zápasů neprohrál. Kolumbie však bude muset minimálně remízovat, pokud chce udržet šanci na postup!
     
    BRAZÍLIE
    Kanárci jsou považování společně s Argentinou za největšího favorita celého šampionátu. Úvodní zápas sehráli svěřenci Carlose Dungy proti Peru a nezačali vůbec dobře. Hned ve třetí minutě šel do vedení soupeře, což bylo velké překvapení. Hned o dvě minuty později však srovnal Neymar. Na další branku jsem si museli počkat až do samotného závěru. Neymar našel krásnou přihrávkou ve vápně Douglase Costu, který rozhodl o brazilském vítězství! Kanárci tak udělali důležitý krok k postupu!

    Do dnešního utkání vstupuje Brazílie v roli favorita, nicméně Kolumbie má velmi silný tým a určitě se máme na co těšit!
    Tabulka skupiny C

     
    Hezký již čtvrteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Mistrovství světa Jížní Ameriky – Copa América je v plném proudu a základní skupiny se pomalu blíží ke svému konci. My se společně zaměříme na velmi zajímavé utkání, kde se střetně Brazílie s Kolumbií. Úvodní výkop je naplánován na Estadio Monumental David Arellano v 2:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Lukáš Jasoněk.
     
    Delegace rozhodčích

    Nedílnou součástí každého fotbalové utkání jsou také rozhodčí. Tím hlavním bude jedenačtyřicetiletý Chilan Enrique Osses, jemuž řízením zápasu budou pomáhat jeho krajené Carlos Astroza a Marcelo Barraza. Funkci čtvrtého rozhodčího pak bude zastávat Néstor Pitana z Argentiny.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Jefferson – Dani Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis – Elias, Fernandinho – Willian, Fred, Neymar – Roberto Firmino
    Náhradníci: David Luiz, Douglas Costa, Neto, Diego Tardelli, Marquinhos, Fabinho, Geferson, Everton Ribeiro, Robinho, Philippe Coutinho, Casemiro, Marcelo Grohe

    Kolumbie: Ospina – Zúñiga, Zapata, Murillo, Armero – Cuadrado, Sánchez, Valencia, Rodríguez – Falcao, Gutiérrez
    Náhradníci: Vargas, Franco, Arias, Valdés, Mejía, Andrade, Ibarbo, Bacca, Muriel, Martínez, Cardona, Bonilla

    Rozhodčí: Osses – Astroza, Barraza (vš. Chile).
    Fanoušci už se nemohou dočkat úvodního hvizdu

     
    Reprezentanti obou celků za doprovodu rozhodčího právě přicházejí na hrací plochu, kde za okamžik dojde k úvodním pozdravům a losu stran. Ještě předtím se ovšem stadionem rozezní hymny obou států.
     
    Brazilci nastoupí do utkání v modrých dresech, reprezentanti Kolumbie zápas odehrají v dresech žluté barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Možnost uvedení míče do hry získali Brazilci, kteří drží míč na kopačkách před vlastním pokutovým územím.
     
    2
    Kolumbijští reprezentanti vytrvale napadali rozehrávku svých protivníků, přičemž se však útočného faulu dopustil Falcao.
     
    3
    Pro změnu na opačné straně hřiště zase nedovoleným způsobem atakoval jednoho ze soupeřů Filipe Luis.
     
    4
    Kolumbijci pronikli až na polovinu Kanárků a po zblokované střele získali výhodu rozehrávky rohového kopu. Míč po centru z něj však pozorná defenziva Brazílie odvrátila.
     
    5
    Hráči ve žlutých dresech podnikli útočnou akci po levé straně, odkud do pokutového území přilétl příliš přetažený centr.
     
    6
    Brazilci nyní trochu uklidnili hru a rozvážně kombinují ve středu hracího pole, přemýšlejí, kudy by prošli hlouběji do pole.
     
    7
    Míče se ovšem zmocnili Kolimbijci a ihned založili ofenzivní tažení po pravé straně. To jen za cenu faulu zastavil Fred.
     
    8
    S centrovaným balonem si však defenziva brazilského celku poradila, když jej bez větších potíží odvrátila do bezpečných míst.
     
    9
    Reprezentanti Brazílie obléhali šestnáctku svých soupeřů, ale do pokutového území se jim proniknout nepodařilo, a tak vyslal skákavou střelu ze střední vzdálenosti Filipe Luis, mířil ovšem jen doprostřed brány, kde se nacházel připravený Ospina.
     
    11
    Ve středu hracího pole se proti pravidlům provinil Sánchez, hlavní arbitr nad odpískáním jeho faulu neváhal ani vteřinu.
     
    12
    U míče jsou v tuto chvíli Kolumbijci, kteří si vyměňují krátké přihrávky a narážečky na vlastní polovině hřiště.
     
    14
    Willian se přihrávkou za obranu pokoušel oslovit některého ze svých spoluhráčů, který se nacházel v pokutovém území, míč ale zachytila defenziva Kolumbie.
     
    15
    Na opačné straně se po dlouhém nákopu dostal k odraženému míči Falcao, který se vůbec nerozpakoval a bez přípravy vypálil, jeho pokus zpoza šestnáctky se však s úspěchem neshledal a skončil daleko od prostoru tří tyčí.
     
    17
    Kolumbie podnikla ofenzivní výpad a v útočném tažení pokračovala po rozehrávce rohového kopu, míč do šestnáctky odcentroval Rodríguez, ale ze závaru před brankou nedokázali Kolumbijci vytěžit vůbec nic.
     
    19
    Dani Alves ve středu hracího pole inkasoval úder nohou zezadu, který mu uštědřil Teofilo Gutiérrez, jenž byl za svůj nebezpečný a určitě také velice bolestivý zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    22
    Hra se mírně uklidnila, míč drží na svých kopačkách Kanárci, kterým se ovšem nedaří proniknout středem hřiště, jenž bedlivě střeží záložní řada kolumbijského reprezentačního celku.
     
    24
    Balonu se však zmocnili hráči Kolumbie, kteří následně postupovali vpřed, k míči se dostal Cuadrado, který neváhal vypálit ze střední vzdálenosti, jeho ráně ovšem scházela jak potřebná přesnost, tak i razance.
     
    25
    Neymar na půlící čáře vybojoval míč a poté se vydal proti třem protihráčům, jednoho z nich se mu podařilo obejít, ovšem přes dalšího už nepřešel.
     
    27
    Na druhé straně se Cuadrado pokusil přihrávkou za obranu oslovit Rodrígueze, k němu ale míč přes změť bránících těl neprošel.
     
    28
    Brazilci poté kombinovali před pokutovým územím svých soupeřů, Roberto Firmino se pokusil uvolnit efektivní patičkou některého ze svých spoluhráčů, ale nepřihrál mu míč přesně.
     
    30
    Po půlhodině hry evidujeme bezbrankový stav, hraje se převážně ze strany na stranu a týmy se střídají v podnikání ofenzivních výpadů.
     
    31
    Zpoza pokutového území se opřel do míče Gutiérrez, jeho střelecký pokus skončil těsně vedle branky.
     
    33
    Po Neymarově faulu získali Kolumbijci možnost přímého volného kopu. K jeho exekuci se postavil Rodríguez a vyslal střílený centr, který vyboxoval ven z šestnáctky Jefferson.
     
    34
    Již po odehrání míče dohrál Fernandinho souboj s jedním z protihráčů, za což byl potrestán karetním trestem žluté barvy.
     
    36
    Nedovolenými prostředky si v osobním souboji o míč ve u postranní čáry pomohl Brazilec Fred.
     
    37
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Kolumbie otevírá skóre zápasu a ujímá se vedení! Do pokutového území přilétl centr zprava, zmatku v šestnáctce dokonale využil JEISON MURILLO, ke kterému se dostal odražený míč a střílející hráč jej nekompromisním způsobem zastavil až o sít!
    Jeison MURILLO - 0:1
     
    39
    Do pokutového území Brazílie přilétl centr z levé strany, na který si naskakovala hned dvojice hráčů, k usměrnění míče do poloprázdné brány jí chyběl zhruba půlmetr.
     
    41
    Nacházíme se v závěru úvodního poločasu, s míčem na kopačkách hrají fotbalisté brazilského reprezentačního celku.
     
    42
    Roberto Firmino mimo souboj o míč strčil zezadu do zad Cuadrada, kterého odmrštil k zemi. Za svůj nevybíravý zákrok si pak prohlédl design žlutého kartónku, který se své kapsičky vytáhl arbitr Osses.
     
    43
    Kolumbijci se vydali až do šestnáctky soupeře, odkud přišla přihrávka do lepší střelecké pozice Robertu Firminovi, jenž vypálil z hranice pokutového území a jeho střela prosvištěla jen těsně kolem levé Jeffersonovy tyče.
    Roberto Firmino poslal míč těsně kolem tyče
     
    44
    Na opačné straně pak kontrovali Brazilci nadýchaným centrem ze strany, na který si naskočil Neymar, jehož hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil skvělým zákrokem Ospina!
     
    45
    Žlutou kartu za úmyslné hraní míče rukou dostává Neymar (Brazílie).
     
    45+1
    Hlavní arbitr nastavil v prvním poločase jedinou minutu.
     
    45+3
    Na hrací ploše zůstal po jednom ze soubojů ležet otřesený Jeison Murillo, který si gestikulací žádá ošetření.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas byl poměrně vyrovnaný, hráči se střídali v držení míče a hrálo se převážně ze strany na stranu. O jediný gól se postaral Murillo, díky němuž Kolumbie do druhého dějství vstoupí s jednobrankovým náskokem.
    Momenty z úvodního poločasu

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Fred, přichází Philippe Coutinho.
     
    47
    Individuální průnik podnikl Neymar, který se před pokutovým územím odhodlal ke střele, které však scházela potřebná přesnost.
     
    48
    A znovu ten Neymar! Reprezentant Brazílie tentokrát do pokutového území pronikl z pravé strany, vyslal střelu na vzdálenější tyč, kterou však zhruba o dva metry minul.
     
    50
    Útočnou akci Brazilců táhl podél pravé postranní čáry Dani Alves, toho však od míče v souladu s pravidly odzbrojil Murillo.
     
    51
    Vpřed postupoval Cuadrado, který se kličkou do strany zbavil obránce a poté vyslal pohotový střelecký pokus, jenž těsně minul tyč Jeffersonovy svatyně.
    Brazilská hvězda Neymar baví diváky i těmito kousky

     
    53
    V rozporu s pravidly si v souboji o míč počínal Elias, který ostře k zemi srazil kolumbijskou hvězdu Jamese Rodrígueze.
     
    54
    Nedovoleným zákrokem se však o chvíli později prezentoval také Zapata, což znamená, že Brazilci budou mít k dispozici přímý volný kop.
     
    55
    Pěkným centrem z volného přímého kopu se Neymar pokusil nalézt některého ze svých spoluhráčů, pro míč si však došel Ospina a sebral ho ze vzduchu.
     
    57
    Na opačné straně byl k vidění rohový kop, po kterém míč do vápna vyslal Rodríguez, ale svůj centr poslal příliš blízko branky, takže pro Jeffersona byl snadnou kořistí.
     
    58
    Murillo se nedokázal dohodnout s gólmanem, který nečekal zpětnou přihrávku. Míč mu uzmuli hráči Brazílie a ten se dostal až k osamocenému Robertu Firminovi. Jakou tutovku ale reprezentační hráč Brazílie spálil je k neuvěření! Před jeho zraky totiž byla zcela odkrytá brána, ve které se nacházel pouze jeden z vracejících se obránců. Firmino ale prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil a míč z hranice pokutového území poslal trestuhodně mimo zařízení!
    Firmino trestuhodně minul odkrytou bránu
     
    61
    Také po hodině hry je ve vedení Kolumbie, která disponuje hubeným jednobrankovým náskokem.
     
    63
    Ve středu hracího pole se nedovoleného zákroku dopustil Filipe Luis, který v rozporu s pravidly atakoval Valenciu.
     
    65
    Brazilští fotbalisté se posléze vydali k pokutovému území, kde vybojovali rohový kop. Jeho exekutorem se stal Roberto Firmino, který ale svým centrem žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    66
    Vypadá to, že na obou stranách se připravují střídání, kdo se podívá na trávník však v tuto chvíli není zcela jasné.
     
    67
    Na hrací ploše se po střetu s protihráčem ocitl Jeison Murillo, který si gestikulací žádá ošetření, z trávníku se zvedá velice těžce.
     
    69
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Falcao, přichází Victor Ibarbo.
     
    69
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Willan, přichází Douglas Costa.
     
    71
    Poměrně dobrý centr vyslal do pokutového území Kolumbie Dani Alves, odvrátila jej však zabezpečená defenziva jihoamerického celku.
     
    72
    Fotbalisté Kolumbie podnikli rychlý útočný výpad, po kterém rozehrávali rohový kop. Proti centru však vystartoval Jefferson a míč vyboxoval do bezpečí.
     
    74
    Rohový kop byl k vidění také na druhé straně, ale brazilským hráčům se po centru z něj nepodařilo bránu Ospiny ohrozit.
     
    75
    Do závěrečného hvizdu zbývá zhruba čtvrthodina utkání, podaří se během této doby Kanárkům vyrovnat, nebo si tři body připíší reprezentanti Kolumbie?
     
    76
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Elias, přichází Diego Tardelli.
    Statistika držení míče a probíhající hry

     
    76
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Teofilo Gutiérrez, přichází Carlos Bacca.
     
    78
    O centr z vybojovaného rohového kopu se zasloužil Philippe Coutinho, defenziva si však náběh svých soupeřů pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    80
    V dobré pozici se po centru ze strany objevil Roberto Firmino, který se dostal k hlavičkovému pokusu, jemuž však k dokonalosti scházelo přesné zakončení.
     
    81
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Edwin Valencia, přichází Alexander Mejía.
     
    83
    Čas se Brazilcům neúprosně krátí, Kolumbijci drží míč na svých kopačkách a už začínají šetřit cenné vteřiny.
     
    85
    Ke střele ze střední vzdálenosti se odhodlal Philippe Coutinho, který nevyprodukoval zrovna špatný pokus, mířil na vzdálenější tyč, jíž minul jen o několik decimetrů.
     
    86
    Brazilci poté vymysleli dlouhý pas na nabíhajícího Neymara, ale míč byl na něj skutečně příliš prudký a útočná akce skončila pouze odkopem, který provedl Ospina.
     
    88
    A jen odkopem skončila také další útočná akce Brazilců, při které Philippe Coutinho v pokutovým územím oslovil chytrým pasem Filipa Luise, od něj se však míč odrazil vedle brankové čáry.
     
    89
    Kolumbijci si v samotném závěru duelu mohli pojistit vítězství! Individuální průnik po levé straně totiž střeleckým pokusem zakončoval James Rodríguez, který vzdálenější tyč minul doslova jen o centimetry.
    James Rodríguez mohl pojistit vítězství Kolumbie
     
    90+1
    Hlavní arbitr ve druhém poločase přidal hned čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    Bacca se teď zbytečně pokusil vyprovokovat jednoho ze soupeřů, kterého strčil do zad. Ten si úder nenechal líbit a do reprezentanta Kolumbie rovněž vrazil.
     
    90+4
    Za roztržku navíc byli vyloučení Neymar a Carlos Bacca!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Chvíli po závěrečném hvizdu rozhodčího se ještě opřel do míče Neymar a napálil jej přímo do jednoho z obránců, což bylo důvodem k rozpoutání strkanice mezi hráči obou celků.
    Pozápasová roztržka mezi hráči
    Kolumbie udolala Brazílii nejtěsnějším možným rozdílem

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 37. Murillo

    Karty:   34. Fernandinho (BRA), 42. Firmino (BRA), 45. Neymar (BRA) – 19. Gutiérrez (CLM)   90+4. Neymar (BRA) – 90+4. Bacca (CLM)


    Brazília: Jefferson – Dani Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis – Elias (76. Diego Tardelli), Fernandinho – Willian (69. Douglas Costa), Fred (46. Philippe Coutinho), Neymar – Roberto Firmino
    Náhradníci: David Luiz, Douglas Costa, Neto, Diego Tardelli, Marquinhos, Fabinho, Geferson, Everton Ribeiro, Robinho, Philippe Coutinho, Casemiro, Marcelo Grohe

    Kolumbia: Ospina – Zúñiga, Zapata, Murillo, Armero – Cuadrado, Sánchez, Valencia (81. Mejía), Rodríguez – Falcao (69. Ibarbo), Gutiérrez (76. Bacca)
    Náhradníci: Vargas, Franco, Arias, Valdés, Mejía, Andrade, Ibarbo, Bacca, Muriel, Martínez, Cardona, Bonilla

    Rozhodca: Osses – Astroza, Barraza (vš. Chile)