Anglicko – Kolumbia 2:1 (kon.) | Kostarika – Brazília 0:1 (kon.) | J. Kórea – Španielsko 2:1 (kon.)
koniec
Južná Kórea
2:1 (0:1)
Španielsko
cz Štvrtok 18.06.2015, 01:00 • Lansdowne Stadium, Ottawa (kapacita 26.500 diváků) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Dobrou noc a nashledanou. (03:08:06)
     
    Na jihokorejské fotbalistky nyní čeká pár dní volna, ale pak už v osmifinálovém duelu narazí na Francii. Také toto utkání budete moci sledovat na našem webu, stejně jako všechny ostatní zápasy vyřazovacích bojů letošního Mistrovství světa ve fotbale žen.
     
    Nejlepší hráčkou utkání byla zvolena So-Yeon Ji (Jižní Korea).
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 46% – 54%
    Střely na branku: 2 – 3
    Střely mimo: 0 – 11
    Střely celkem: 6 – 18
    Fouly: 9 – 13
    Žluté karty: 1 – 1
    Rohové kopy: 3 – 5
    Ofsajdy: 0 – 2
    Konečná tabulka skupiny E, dál postupují Brazilky a Jihokorejky.

     
    Je konec a historický postup do vyřazovací části soutěže slaví jihokorejské fotbalistky! Těm se totiž ve druhé půli podařilo dvěma góly otočit nepříznivý stav a vítězí 2:1, navíc jim pomohla i prohra Kostaričanek s Brazilkami ve druhém dnešním utkání. Pro Španělky tak turnaj končí již po základní části a to se tedy příliš nečekalo.
    Jihokorejské fotbalistky při debutu na MS slavily ve třetím zápase první výhru a rovněž historický postup do osmifinále!

     
    90+6
    Konec zápasu.
    Bermúdezová trefuje břevno!
     
    90+5
    Sonia Bermúdezová to neudělala vůbec zle, když zakroutila balon levačkou takřka dokonale, jenže ten se otřel o břevno a odletěl pryč!
     
    90+4
    Ještě jedno nebezpečí pro jihokorejskou branku a hodně nepříjemné. Standardka na sedmnácti metrech přesně na prostředku. Víc už Španělky dnes nedostanou.
    Bermúdezová přestřeluje branku!
     
    90+3
    Bermúdezová zahodila možná poslední šanci Španělek na vyrovnání, když k ní propadl centr na vzdálenější tyč, jenže osamocená střídající fotbalistka přestřelila!
     
    90+2
    Evropanky se ještě dostávají k balonu, jenže dostat jej přes jihokorejskou obrannou hráz na hranici velkého vápna je obrovsky obtížné.
     
    90+1
    Korejky mají míč v moci, avšak hraje se blízko jejich branky. I aut pro Asiatky teď bude spíše výhodou pro Španělky.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty ke druhé půli.
     
    90
    Young-A Yoo odvádí v posledních minutách hry na hrotu útoku obrovský kus práce, kde osamocena často drží míč daleko od vlastní branky.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby a jihokorejské hráčky jsou opravdu blízko historickému postupu!
     
    89
    Asiatky už jen posouvají míč co nejdál od své branky, nyní se jim navíc daří šetřit čas zásluhou Young-A Yoo, která dlouho držela míč na levé straně vedle vápna Španělek.
     
    88
    Evropanky už nic nevymýšlejí a jen posílají vysoké balony do vápna, na jeden takový si vyskočila Jung-Mi Kim, balon však lapila až na druhý pokus.

    Daniel Kubelka

    Góly: 53. So-Hyun Cho, 78. Soo-Yun Kim – 29. Boqueteová

    Karty:   69. Bo-Ram Hwang (KOR) – 56. Torrecillaová (ESP)


    Južná Kórea: Jung-Mi Kim – Hye-Ri Kim (46. Soo-Yun Kim), Seo-Yeon Sim, Bo-Ram Hwang, Eun-Mi Lee – So-Hyun Cho "C", Hah-Nul Kwon – Yu-Mi Kang (77. Hee-Young Park), So-Yeon Ji, Ga-Eul Jeon – Eun-Sun Park (59. Young-A Yoo).
    Náhradníci: Min-Kyung Jeon, Young-Geul Yoon – Seon-Joo Lim, Do-Yeon Kim, Hye-In Jung, Young-A Yoo, Su-Ran Song, Hee-Young Park, Hye-Young Kim, Soo-Yun Kim, So-Dam Lee, Geum-Min Lee.

    Španielsko: Tirapuová – Jiménezová, Torrejónová, Hernandezová, Landaová – Losadaová (57. Meseguerová), Torrecillaová, Boqueteová "C" – Putellasová, Pablosová (64. Bermúdezová), Correderaová (75. Vázquezová)
    Náhradníci: Gallardová, Pañosová – Serranová, Garcíaová, Bermúdezová, Hermosová, Borjaová, Meseguerová, Andresová, Ibarra, Vázquez, Sampedrová.

    Rozhodca: Anna-Marie Keighleyová (Nový Zéland) – Sarah Walkerová (Nový Zéland), Allyson Flynnová (Austrálie)

    Diváci: 21.562