Anglicko – Kolumbia 2:1 (kon.) | Kostarika – Brazília 0:1 (kon.) | J. Kórea – Španielsko 2:1 (kon.)
koniec
Južná Kórea
2:1 (0:1)
Španielsko
cz Štvrtok 18.06.2015, 01:00 • Lansdowne Stadium, Ottawa (kapacita 26.500 diváků) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemní pozdní večer přeji všem fanouškům a fanynkám toho nejlepšího fotbalu v podání žen, na řadě je další utkání letošního světového šampionátu, ve kterém se představí reprezentační výběry Jižní Korey a Španělska.
     
    Jižní Korea

    Reprezentantky Jižní Koreje jsou v aktuálním žebříčku FIFA reprezentačních týmů žen 18. pozici, čímž zaostávají jen o dvě příčky za svým historickým maximem, kterým bylo 16. místo z roku 2012.

    Jihokorejky se kvalifikovaly na šampionát jako čtvrtý tým Asijského poháru žen, který se konal před rokem a kde nakonec podlehly Číňankám v boji o třetí příčku. Radost z postupu na mistrovství to však hráčkám z jižní části korejského poloostrova vzít nemohlo.

    Hráčky asijského celku se na Mistrovství světa probojovaly podruhé v historii a navazují tím na svoji účast ze šampionátu v roce 2003, kde však skončily již po odehrání základních skupin s bilancí tří porážek.

    Svěřenkyně trenéra Deok-Yeo Yoon v první utkání na turnaji podlehli favorizovaným Brazilkám 0:2, pak však remizovaly s Kostaričankami 2:2. Pokud tedy chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, musí v dnešním utkání vyhrát a ještě doufat v pomoc Brazilek, které se střetnou právě se Středoameričankami.
     
    Španělsko

    Jihoevropanky v březnu letošního roku vystoupaly na čtrnácté místo světového žebříčku FIFA, čímž vytvořili vůbec nejlepší umístění v historii španělského ženského týmu.

    Reprezentantky Španělska se právo startu na letošním Mistrovství světa vybojovaly díky vítězství ve druhé kvalifikační skupině, kterou opanovaly o tři body před Italkami. Na třetí místě téže skupiny se umístila česká reprezentace, ta však měla k postupu daleko.

    Pro svěřenkyně kouče Ignacia Queredy se jedná o jejich premiérovou účast na světovém mistrovství, do počtu však Evropanky rozhodně nejsou.

    Španělky vstoupili do svého debutu na šampionátu remízou s Kostaričankami 1:1 a to se zprvu jevilo jako ztráta. Jenže při pohledu na výborný výkon Kostariky i ve druhém utkání skupiny už to tak jasné není. Druhý zápas Španělek pak skončil podle očekávání, Evropanky na soupeřky z Brazílie nestačily a podlehly, pouze však rozdílem jediného gólu.
     
    Vzájemné zápasy

    Na oba celky dnes čeká první vzájemné utkání v historii a půjde o hodně.Vítěz tohoto zápasu totiž bude mít hodně blízko k postupu ze skupiny a to přímo ze druhého či třetího místa podle počtu získaných bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: Jung-Mi Kim – Hye-Ri Kim, Seo-Yeon Sim, Bo-Ram Hwang, Eun-Mi Lee – So-Hyun Cho "C", Hah-Nul Kwon – Yu-Mi Kang, So-Yeon Ji, Ga-Eul Jeon – Eun-Sun Park.

    Španělsko: Tirapuová – Jiménezová, Torrejónová, Hernandezová, Landaová – Losadaová, Torrecillaová, Boqueteová "C" – Putellasová, Pablosová, Correderaová.

    Rozhodčí: Anna-Marie Keighleyová (Nový Zéland) – Sarah Walkerová (Nový Zéland), Allyson Flynnová (Austrálie).
     
    Ještě jednou Vám přejí krásný, již čtvrteční večer při sledování online přenosu z důležitého utkání skupiny E fotbalového Mistrovství světa žen! Vítěz dnešního zápasu si totiž zajistí postup do osmifinále šampionátu, poražený končí.
     
    V Ottawě panuje příjemné jarní počasí, slunečno a 22 stupňů ve stínu, dalo by se říct, takřka ideální fotbalové podmínky. Tak uvidíme, zda-li toho fotbalistky obou týmů naplno využijí a předvedou nám to nejlepší ze svého repertoáru.
     
    Na hrací plochu pod taktovkou rozhodčích tohoto utkání přichází hráčky obou týmů. Španělky celé v bílém, Jihokorejky v červenomodré kombinaci barev. Nyní už však stadionem zní státní hymna Jižní Koreje, následovat bude národní píseň Španělska.
    Hráčky už jsou nastoupené na hrací ploše.

     
    Španělská i jihokorejská hymna jsou minulostí a na řadu již pomalu přichází samotné utkání. Těšme se společně na to, co nám hráčky obou týmů předvedou, dnes jim jde opravdu o vše!
     
    Kapitánky obou celků, So-Hyun Cho a Veronica Boqueteová se ještě zdraví s rozhodčími tohoto duelu. Ještě nezbytná fotka a hráčky už se pomalu v "kolečku" motivují před startem zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozehrávky balonu na začátku první půle se ujaly Španělky, za našeho pohledu hrající zprava doleva.
     
    2
    Hned druhá minuta přinesla vzrušení před brankou Korejek, Boqueteová utekla po levé straně a poslala před klec soupeřek střílený centr, na něj však nikdo z jejích spoluhráček nedosáhl.
     
    3
    Španělky začaly pěkně zostra! Putellasová z levé strany poslala míč do vápna, kde si jej narazila o soupeřku Pablosová, která z halfvoleje poslala balon těsně vedle pravé tyče!
    Pablosová těsně míjí pravou tyč!
     
    4
    Další snaha Španělek o atak jihokorejské branky nakonec skončil dříve než vůbec začal, na vině je nepřesný pas kapitánky Boqueteové.
     
    5
    Jihokorejské hráčky poprvé přešly půlící čáru, zatím však bojují o míč u levé postranní čáry a před branku Španělek se ještě ani nepodívaly.
     
    6
    A nepodívají se tam ani nyní, neboť perfektní obranný zákrok si připsala Jiménezová, která nepustila k míči jednu ze soupeřek a balon tak přešel brankovou čáru.
     
    7
    Putellasová si hledala místečko za obranou Jižní Koreje, jenže byla o kousek dál, než se slušelo a patřilo v době přihrávky, jasný offside.
     
    8
    Asiatky se zatím nedostaly k ohrožení španělské branky, všechny jejich akce zatím končí po dlouhých nákopech vpřed na obraně soupeřek. Vzduchem to dnes asi nepůjde.
     
    9
    Ani Evropankám nyní nevyšel rychlý pas vpřed směrem k brance, kterou hájí Jung-Mi Kim, Asiatky tak mají šanci na reparát.
     
    10
    Jenže v rozehrávce jihokorejských hráček je příliš mnoho nepřesností a tak se balonu po chvíli opět ujímají jejich soupeřky ze Španělska, ale ani jim se nyní nedaří přiblížit se ke svatyni Jihokorejek. Hraje se tak převážně ve středu hřiště.
     
    11
    Bo-Ram Hwang zastavila rozvíjející akci Španělek, když odkopla balon před Boqueteovou nabíhající do vápna daleko za postranní čáru.
     
    11
    Evropanky se přeci jen dostaly do zakončení, tedy pokud jejich pokus tak lze nazvat, jednalo se totiž spíš o hodně nepovedený centr, který skončil v rukavicích Jung-Mi Kim.
     
    12
    S obranou si však Španělky příliš lámat hlavy nemusí, jejich soupeřky se totiž na útočný výlet ještě nevydaly, s balonem kombinují převážně na své polovině a pak následuje rychlá ztráta po nepřesné přihrávce vpřed. Tento scénař se s železnou pravidelností opakuje.
     
    13
    Tak po zajímavém úvodu, kdy se Španělky několikrát dostaly před branku Asiatek, toho k vidění v posledních minutách mnoho není. Korejky sice dopředu nebezpečné nejsou, ale vzadu si svoje defenzivní úkoly zatím plní na jedna mínus.
     
    14
    U balonu se tak týmy rovnoměrně střídají, chybí jakákoliv finální, ba i předfinální přihrávka.
     
    15
    Třeba jako nyní, kdy se balon po dalším nepřesném pasu Jihokorejek sotva doploužil k brankářce Tirapuové.
     
    16
    Nene, ani Evropankám se nedaří dostat do nějaké vážnější šance, kdeže loňské sněhy jsou a s nostalgiíí vzpomínáme na povedený úvod z jejich strany.
     
    17
    Teď už to vypadalo, že se bude něco dít před brankou Španělek, jenže z toho opět nic nebylo. So-Yeon Ji si pěkně navedla balon až k penaltovému puntíku, tam ji však zastavila hned čtveřice bránících hráček.
     
    18
    Podobně si vedla i na druhé straně Boqueteová, její pokus z patnácti metrů zblokovala jedna z bránících hráček.
     
    19
    Namlsáni posledními dvěma akcemi pevně věříme, že nadlouho nezůstane jen u nich a dočkáme se třeba i nějakého střeleckého zakončení.
     
    20
    Teď už to vypadalo nadějně, jedna z Korejek měla v pravém rohu pokutového pzemí mnoho prostoru, ale místo střely ještě nepochopitelně hledala centrem své spoluhráčky, Hernandezová následně odvrací.
     
    20
    To už se ovšem hraje na druhé straně, kde Španělky vybojovaly rohový kop.
     
    21
    Nic vážnějšího z něj ale nevytěžily, balon sice nakonec končí v rukavicích brankářky Jung-Mi Kim, ta však neměla příliš mnoho potíží s jeho chycením.
     
    22
    Eun-Sun Park se pokoušela najít před brankou jednu ze svých spoluhráček, k balonu z pravé strany ale měla nejblíže Tirapuová, která jej hned rozehrála vpřed.
     
    23
    Španělské hráčky se rychle dostaly v před, Losadaová dostala balon zleva před vápno a pravačkou vypálila, její střela ze dvaceti metrů však končí vysoko nad.
     
    24
    Evropanky nyní s balonem více u míče a tlačí se dopředu. Putellasová si však ukousla příliš velké sousto na levé straně a přes dvě soupeřky nepřešla.
     
    25
    Další odevzdaný balon ze strany Jihokorejek, jejichž akci napravo rozjela kapitánka Cho, následný pas před branku v podání Yu-Mi Kang ale odvrací Tirapuová.
     
    26
    Do zakončení se však Asiatky přeci jen dostaly, jenže bylo to z velké dálky a tak se střelou Eun-Mi Lee neměla španělská gólmanka větší potíže.
     
    27
    Španělky po rychlém brejku vybojovaly vhazování poblíž rohového praporku, jenže následný aut se jim příliš nepovedl a balon skončil v zámezí, Jung-Mi Kim tak může v klidu rozehrát od své branky.
     
    28
    Evropanky nyní hýřily aktivitou před i mimo vápnem a vybojovaly standardní situaci po faulu Eun-Mi Lee na Correderaovou. Rozehrávat se bude z pravé strany tak osm metrů před vápnem.
     
    29
    S centrem do šestnáctky si však Jihokorejky v pohodě poradily.
     
    29
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španelky však po standardce zůstaly u míče a vytrvale obléhaly pokutové území. Correrderaová se pěkně uvolnila nalevo od vápna a poslala přízemní centr do vápna, na který si na hranici malého vápna naběhla VERONICA BOQUETEOVÁ a z první poslala balon levačkou do horního růžku!
    Veronica BOQUETEOVÁ - 0:1
     
    32
    Jihokorejky se snaží o rychlou odpověď, střelecký pokus jedné z nich z hranice pokutového území však zvládly Španělky zblokovat.
     
    33
    U balonu už jsou opět Španělky, které už se ale dopředu tolik hnát nemusí, i jednogólová výhra jim bohatě stačí.
     
    34
    Další velká šance Španělek, tentokrát se ale skóre nemění! Pablosová dostala přesnou přihrávku z levé strany do vápna, kde byla zcela osamocena, střelou z první však nezamířila úplně přesně a tak Jung-Mi Kim měla i trochu štěstí.
    Pablosová trefuje jen brankářku Jung-Mi Kim!
     
    35
    Korejky si nyní trochu více užívají balonu, jenže v ofenzivě jsou dnes zatím zcela bezzubé. Tirapuová se v brance Španělska už asi poměrně dost nudí.
     
    36
    Boqueteová si pěkně seběhla po levé straně a ve vápně opět hledala některou ze svých spoluhráček, Korejky si však tentokrát poradily.
     
    37
    Torrecillaová na chvíli přibrzdila snahu Asiatek o útočnou akci svým faulem, jenže radost Jihokorejek z držení balonu nemá dlouhého trvání, vzápětí jej totiž po další nepřesnosti ztrácejí.
     
    38
    Landaová to opět zkoušela zleva, kde dnes Jihokorejky nestačí, její zpětnou přihrávku pod sebe ale obrana Asiatek stačila sebrat.
     
    39
    I další akce Španělek končí velice brzy, Boqueteová se totiž dopustila útočného faulu.
     
    40
    A do třetice brzký konec veškerého útočného snažení Evropanek, na vině je nyní offside v podání Correderaové.
     
    40
    Když to nedokázaly Španělky v posledních minutách hry prokombinovat až do vápna, tak to vzala na sebe Putellasová a vypálila z velké dálky, jenže balon hodně minul svůj cíl.
     
    41
    Do náznaku šance se dostaly jihokorejské fotbalistky v situaci tři na tři, střílet zkoušela So-Yeon Ji, jenže její ránu zpoza vápna zpomalila jedna ze Španělek a balon doplachtil přímo do rukavic Tirapuové.
     
    42
    Evropanky jsou tak opět na balonu a pomalu jej posouvají k brance soupeřek.
     
    43
    Postupný útok Španělek do zkonsolidované jihokorejské obrany zakončila Putellasová střelou ze dvaceti metrů, té se však do cesty postavila jedna z bránících hráček a balon doputoval za autovou čáru.
     
    44
    Španělské hráčky opět dlouho kombinovaly před vápnem Jihokorejek, ty je ale dovnitř šestnáctky protentokrát nepustily.
     
    45
    Začala poslední minuta první půle, jihokorejské fotbalistky se snaží alespoň v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky dostat balon blíže k brance Španělska.
     
    45
    To se jim však nedaří, obrana Evropanek dnes funguje bez sebemenších chyb, ale není to jen obrana. Obranná činnost celého mužstva Španělska hraje na vysoké úrovni.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta k první půli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas rozhodujícího utkání o postup ze skupiny E v rámci fotbalového mistrovství světa žen a blíže do osmifinále mají Španělky. Těm se podařilo zužitkovat svoji herní převahu z první půle brankou kapitánky Buqeteové z 29. minuty a do kabin tak odchází s jednogólovým vedením. Jihokorejské fotbalistky se v první půli nedostaly do žádné vážnější šance a pokud chtějí s výsledkem ještě něco udělat, budou muset hodně přidat.
     
    Statistiky utkání po první půli:

    Držení míče: 42% – 58%
    Střely na branku: 0 – 2
    Střely celkem: 2 – 8
    Fouly: 4 – 7
    Rohové kopy: 0 – 1
    Ofsajdy: 0 – 2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 02:01.
     
    Ve druhém, souběžně hraném utkání skupiny E, zatím hrají Kostaričanky s Brazílií po skončení první půle nerozhodně bez branek a i ony tak ještě drží postupové naděje.
    Radost v podání skórující Veronicy Boqueteové.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Hye-Ri Kim, přichází Soo-Yun Kim.
     
    47
    Losadaová na chvíli přibržďuje svůj tým, když se dopouští faulu.
     
    47
    Correderaová se dobře uvolnila napravo od vápna a posílala vysoký centr do vápna, na který jen těsně nedosáhla jedna z jejích spoluhráček, míč tak pouze proletěl šestnáctkou Jihokorejek.
     
    48
    Další útočný faul v podání Španělek předvedla Torrecillaová, která zastavila So-Yeon Ji.
     
    49
    Jenže jihokorejským fotbalistkám se v ofenzivě nedaří stejně jako v první půli a o balon rychle přicházejí.
     
    50
    Losadaová vstoupila pěkně zostra do druhé půle a posílá k zemi jednu soupeřku za druhou. I nyní to hlavní sudí posoudila jako útočný faul, balon pro Asiatky.
     
    51
    Fotbalistky z jihu korejského polostrova kombinují na vlastní polovině a snaží se vymyslet, jak přelstít důslednou španělskou defenzivu.
     
    51
    So-Yeon Ji se dobře uvolnila na hranici šestnáctky a také dostala míč do běhu, její ránu však stihla zblokovat Landaová na rohový kop.
     
    52
    Jenže centr od rohového praporku v podání Ga-Eul Jeon přeletěl všechny její spoluhráčky a Boqueteová a odhlavičkovala na další roh.
     
    53
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Yu-Mi Kand se pěkně uvolnila na pravé straně od vápna a ještě stihla poslat balon před branku, kde si udělala prostor SO-HYUN CHO a hlavou poslala balon mimo dosah brankářky Tirapuové!
    So-Hyun Cho - 1:1
     
    54
    Španělky se snaží odpovědět aktivní hrou, jenže jejich snažení končí již na půlící čáře.
     
    55
    U balonu jsou tak nyní hodně nabuzené jihokorejské fotbalistky, utkání tak dostalo zcela nový rozměr.
     
    56
    Taktický faul Torrecillaové, která na půli zastavila možný brejk Jihokorejek.
     
    57
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Victoria Losadaová, přichází Silvia Meseguerová.
     
    57
    Korejky jsou rázem na koni a dobývají španělskou branku. Do další šance se dostávala So-Yeon Ji, její ránu na poslední ránu zblokovala Boqueteová.
     
    58
    Nyní se hraje převážně ve středu hřiště, psychická výhoda je ale jednoznačně na straně jihokorejského týmu.
     
    59
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Eun-Sun Park, přichází Young-A Yoo.
     
    60
    Španělky mají problém dostat se do blízkosti pokutového území svých dnešních soupeřek, Korejky jsou rozestavěné před šestnáctkou a jednoduše odkopávají balon daleko do bezpečí.
     
    61
    Španělky jsou hodně na balonu, jenže nic z toho není.
     
    62
    Až nyní se dostala do zakončení Meseguerová a její tečovaná rána jen o kousek míjí levou tyč! Je z toho roh.
     
    62
    Jenže po něm přichází pouze další střelecký pokus mimo.
     
    63
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Natalia Pablosová, přichází Sonia Bermúdezová.
     
    64
    Korejky ještě před střídáním Španělek vybojovaly standardní situaci, střílet se asi nebude, přeci jen, je to poměrně daleko a ze strany.
     
    64
    Opravdu ke střeleckému pokusu nedošlo, centr z kopačky jedné z jihokorejských hráče sotva doskákal do prostoru, který hájila Tirapuová.
     
    65
    Boqueteová pálí z velké dálky a navíc vysoko nad.
     
    65
    Španělky zvýšily svůj tlak a na jejím konci je rána Correderaové, kterou musela Jung-Mi Kim vyrazit, Další roh pro Evropanky.
     
    66
    Asiatky sice dokázaly ubránit tuto standardku, jenže vzápětí následuje další.
     
    66
    Po dalším rohovém kopu už ale přichází uklidnění na kopačky Jihokorejek, balon ze vzduchu stáhla gólmanka Jung-Mi Kim.
     
    67
    Dopředu se opět tlačily Korejky, když si na dlouhou přihrávku vpřed z levé strany za obranu Španělek naběhla Young-A Yoo, která hned vracela míč před branku, tam jej raději na roh odkopla jedná z bránících hráček.
     
    68
    Roh však pro fotbalistky z Asie nic zásadního nepřinesl, ale nadále zůstávají u balonu a v blízkosti branky Španělek.
     
    69
    Zbytečný faul Bo-Ram Hwang na útočné polovině, když předvedla dobrou kosu na Boqueteovou, žlutá karta je to zaslouženě.
     
    70
    Evropankám pokus o útočnou akci nevyšel a dopředu tak míří jejich soupeřky, jenže ani jim se nepovedlo dostat balon dál, než za středovou čáru a už o něj rovněž přicházejí.
     
    71
    Na fotbalistkách obou týmů jde vidět obrovská snaha zlomit výsledek na svou stranu, jenže té snahy je někdy možná až moc a z toho pramení velké množství chyb.
     
    72
    Centr z pravé strany do vápna v podání Jihokorejek zastavuje španělská obrana ještě na hranici šestnáctky.
     
    74
    Ne, ani jednomu z týmů se teď nedaří dostat se před branku soupeřek a tak většina akcí končí v samotném prvopočátku. Hráčkám totiž chybí pověstný klid a kazí i jednoduché přihrávky.
     
    75
    Do šance se dostaly Španělky a byla to Meseguerová, která pálila zpoza vápna vedle levé tyč. Pokus byl tečovaný a tak je to rohový kop.
     
    75
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Marta Correderaová, přichází Erika Vázquezová.
     
    76
    Po rohu se k zakončení z první dostala Marta Torrejónová, jenže ani ona nedokázala trefit zařízení.
     
    77
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Yu-Mi Kang, přichází Hee-Young Park.
     
    78
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda a pokud to tak SOO-YUN KIM chtěla, tak klobouk dolů! Jihokorejská hráčka dostala míč napravo od vápna a vypadalo to, že bude centrovat do šestnáctky, balon však trefila tak šikovně, že přelobovala brankářku Tirapuovou a míč skončil až v síti!
    Soo-Yun KIM - 2:1
     
    79
    Soo-Yun Kim se dopustila faulu kousek od rohového praporku, zkrácený roh čeká na Španělky.
     
    80
    Boqueteová to nezahrála zle a balon poslala po zemi do prostoru kolem penaltového puntíku, tam si naběhla Bermúdezová, která se pokusila o zakončení bez přípravy, do rány ji však skočily hned dvě bránící soupeřky.
     
    82
    Korejské fotbalistky se znovu hnaly na zteč španělské svatyně, tentokrát se však sami připravují o míč nepřesnou přihrávkou.
     
    83
    Bermúdezová byla příliš aktivní při napadání ve vápnu svých soupeřek a po útočném faulu Španělky přichází o míč.
     
    84
    Dobrá zpráva přichází pro jihokorejské hráčky i ze druhého zápasu, tam totiž krátce před koncem Brazilky vedou nad Kostaričankami 1:0, což by v tuto chvíli znamenalo postup Jižní Koreje do osmifinále.
     
    Dnešní utkání sleduje 21.562 diváků!
     
    85
    Španělky už se ženou do útoku takřka se vším, co mají na trávníku k dispozici. Asiatky si však s obranou hlavu příliš nelámou a řeší to nejjednodušeji, jak to jen jde. Dalekými odkopy od vlastní šestnáctky.
     
    86
    Standardní situace pro Španělky po faulu So-Yeon Ji. Je to nalevo od rohu šestnáctky.
     
    86
    Putellasová to zkusila přímo, jenže její rána končí mimo branku Jižní Koreje, Jung-Mi Kim tak ani nemusela zasahovat.
     
    87
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes tři minuty a pro Španělky se čas velice rychle krátí.
     
    88
    Evropanky už nic nevymýšlejí a jen posílají vysoké balony do vápna, na jeden takový si vyskočila Jung-Mi Kim, balon však lapila až na druhý pokus.
     
    89
    Asiatky už jen posouvají míč co nejdál od své branky, nyní se jim navíc daří šetřit čas zásluhou Young-A Yoo, která dlouho držela míč na levé straně vedle vápna Španělek.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby a jihokorejské hráčky jsou opravdu blízko historickému postupu!
     
    90
    Young-A Yoo odvádí v posledních minutách hry na hrotu útoku obrovský kus práce, kde osamocena často drží míč daleko od vlastní branky.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty ke druhé půli.
     
    90+1
    Korejky mají míč v moci, avšak hraje se blízko jejich branky. I aut pro Asiatky teď bude spíše výhodou pro Španělky.
     
    90+2
    Evropanky se ještě dostávají k balonu, jenže dostat jej přes jihokorejskou obrannou hráz na hranici velkého vápna je obrovsky obtížné.
     
    90+3
    Bermúdezová zahodila možná poslední šanci Španělek na vyrovnání, když k ní propadl centr na vzdálenější tyč, jenže osamocená střídající fotbalistka přestřelila!
    Bermúdezová přestřeluje branku!
     
    90+4
    Ještě jedno nebezpečí pro jihokorejskou branku a hodně nepříjemné. Standardka na sedmnácti metrech přesně na prostředku. Víc už Španělky dnes nedostanou.
     
    90+5
    Sonia Bermúdezová to neudělala vůbec zle, když zakroutila balon levačkou takřka dokonale, jenže ten se otřel o břevno a odletěl pryč!
    Bermúdezová trefuje břevno!
     
    90+6
    Konec zápasu.
    Jihokorejské fotbalistky při debutu na MS slavily ve třetím zápase první výhru a rovněž historický postup do osmifinále!

     
    Je konec a historický postup do vyřazovací části soutěže slaví jihokorejské fotbalistky! Těm se totiž ve druhé půli podařilo dvěma góly otočit nepříznivý stav a vítězí 2:1, navíc jim pomohla i prohra Kostaričanek s Brazilkami ve druhém dnešním utkání. Pro Španělky tak turnaj končí již po základní části a to se tedy příliš nečekalo.
    Konečná tabulka skupiny E, dál postupují Brazilky a Jihokorejky.

     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 46% – 54%
    Střely na branku: 2 – 3
    Střely mimo: 0 – 11
    Střely celkem: 6 – 18
    Fouly: 9 – 13
    Žluté karty: 1 – 1
    Rohové kopy: 3 – 5
    Ofsajdy: 0 – 2
     
    Nejlepší hráčkou utkání byla zvolena So-Yeon Ji (Jižní Korea).
     
    Na jihokorejské fotbalistky nyní čeká pár dní volna, ale pak už v osmifinálovém duelu narazí na Francii. Také toto utkání budete moci sledovat na našem webu, stejně jako všechny ostatní zápasy vyřazovacích bojů letošního Mistrovství světa ve fotbale žen.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Dobrou noc a nashledanou. (03:08:06)

    Daniel Kubelka

    Góly: 53. So-Hyun Cho, 78. Soo-Yun Kim – 29. Boqueteová

    Karty:   69. Bo-Ram Hwang (KOR) – 56. Torrecillaová (ESP)


    Južná Kórea: Jung-Mi Kim – Hye-Ri Kim (46. Soo-Yun Kim), Seo-Yeon Sim, Bo-Ram Hwang, Eun-Mi Lee – So-Hyun Cho "C", Hah-Nul Kwon – Yu-Mi Kang (77. Hee-Young Park), So-Yeon Ji, Ga-Eul Jeon – Eun-Sun Park (59. Young-A Yoo).
    Náhradníci: Min-Kyung Jeon, Young-Geul Yoon – Seon-Joo Lim, Do-Yeon Kim, Hye-In Jung, Young-A Yoo, Su-Ran Song, Hee-Young Park, Hye-Young Kim, Soo-Yun Kim, So-Dam Lee, Geum-Min Lee.

    Španielsko: Tirapuová – Jiménezová, Torrejónová, Hernandezová, Landaová – Losadaová (57. Meseguerová), Torrecillaová, Boqueteová "C" – Putellasová, Pablosová (64. Bermúdezová), Correderaová (75. Vázquezová)
    Náhradníci: Gallardová, Pañosová – Serranová, Garcíaová, Bermúdezová, Hermosová, Borjaová, Meseguerová, Andresová, Ibarra, Vázquez, Sampedrová.

    Rozhodca: Anna-Marie Keighleyová (Nový Zéland) – Sarah Walkerová (Nový Zéland), Allyson Flynnová (Austrálie)

    Diváci: 21.562