Kamerun – Ekvádor 6:0 (kon.) | USA – Austrália 3:1 (kon.) | Japonsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.)
Francúzsko – Anglicko 1:0 (kon.) | Španielsko – Kostarika 1:1 (kon.) | Kolumbia – Mexiko 1:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:0 (1:0)
Anglicko
cz Utorok 09.06.2015, 19:00 • Moncton Stadium, Moncton, New Brunswick • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    87
    Francie využívá poslední možnost střídání! Hřiště opouští Louisa Necibová, která své místo přepouští Claire Lavogezové!
     
    80
    Francie deset minut před koncem základní hrací doby provádí druhé střídání zápasu! Svůj pobyt na hřišti ukončila zatím jediná hráčka Euigenie Le Sommerová, kterou nahrazuje Elise Bussagliaová.
     
    76
    Tým Albionu provádí poslední dnešní střídání! Svůj pobyt na hřišti končí Katie Chapmanová, na její pozici nastupuje mladá záložnice Jade Mooreová!
     
    71
    První změnu provádí i tým Francie! Ze hřiště jde Elodie Thomisová, která předvedla velmi dobrý výkon. Na její pozici nastupuje Kenza Daliová!
    Závar v pokutovém území Anglie!
     
    70
    Zajímavá situace se odehrála ve vápně Anglie! Po zásahu loktem do hlavy skončila na zemi Houghtonová, avšak rozhodčí faul neodpískal a hra pokračovala dál. Míč se po několika odrazech dostal na nohu Camille Abilyové, která však napálila pouze ležící hráčku!
     
    69
    trenér Mark Sampson reaguje na špatný vývoj dalším střídáním! Ze hřiště odchází Alex Scottová, kteoru nahrazuje Francesca Kirbyová!
     
    66
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává Katie Chapmanová, která brnkla o nohu Le Sommerové! Francie má navíc zajímavou standardní situaci!
     
    60
    Trenér Mark Sampson potřeboval oživit hru, a tak provádí první střídání! Ze hřiště stahuje Ellen Whiteovou, na její pozici nahrazuje Toni Dugganová!
    Chapmanové se nepovedla trefil odkrytá branka
     
    41
    Z následného autového vhazování však Anglie zahrozila! Scottová poslal do vápna míč, který vyboxovala Bouhaddiová. Míč se dostal k Champanové, která však odkrytou branku netrefila!
    Eugenie Le SOMMER - 1:0
     
    29
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzsky se po necelé půlhodině hry dostávají do vedení! Při rozehrávce udělala obrovskou chybu Bassettová, který vyslala do protiútoku EUGENIE LE SOMMEROVOU, ta akci vzala na sebe a poslala velmi rychlou střelu, na kterou Bardsleyová byla krátká!
    Nepřehledná situace ve vápně Albionu
     
    24
    Rohového kopu se ujala Abilyová, jejíž centr našel zprvu jen rukavice gólmanky Bardsleyové. Míč se však odrazil na kopačku Georgesové, té však rána nesedla a obrana Albionu si poté již poradila!

    Jan Havlovic

    Góly: 29. Sommer

    Karty:   66. Chapmanová (ENG)


    Francúzsko: Bouhaddiová – Boulleauová, Renardová, Georgesová, Houaraová – Necibová (87. Lavogezová), Abilyová, Henryová, Thomisová (71. Daliová) – Le Sommerová (81. Bussagliaová), Thineyová
    Náhradníci: Devilleová, Delannoyová, Daliová, Lavogezová, Dianiová, Bussagliaová, Delieová, Nkaová, Butelová, Gérardová, Majriová, Hammraouiová

    Anglicko: Bardsleyová – Raffertyová, Bassettová, Houghtonová, A.Scottová (68. Kirbyová) – Chapmanová (76. Mooreová), Williamsová, J.Scottová, Bronzeová – Whiteová (60. Dugganová), Aluková
    Náhradníci: Nobbsová, Carneyová, Mooreová, Chamberlainová, Grenwoodová, Stoneyová, Potterová, Dugganová, Taylorová, Sandersonová, Telfordová, Kirbyová

    Rozhodca: Mitsiová – Kourompyliaová, Kyriaková