Kamerun – Ekvádor 6:0 (kon.) | USA – Austrália 3:1 (kon.) | Japonsko – Švajčiarsko 1:0 (kon.)
Francúzsko – Anglicko 1:0 (kon.) | Španielsko – Kostarika 1:1 (kon.) | Kolumbia – Mexiko 1:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:0 (1:0)
Anglicko
cz Utorok 09.06.2015, 19:00 • Moncton Stadium, Moncton, New Brunswick • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Francie dokázala vstoupit do šampionátu vítězně a Anglii porazila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0!

    První poločas na Moncton Stadium nenabídl nikterak úchvatnou fotbalovou podívanou. Do první vážnější šance se dostala Georgeosová, které však střela z "desítky" nesedla. Ve 29. minutě už radovala Francie! Eugenie Le Sommerová využila chyby anglické rozehrávky a krásnou střelou překonala Bardsleyová! Anglie toho v prvním poločase příliš nepředvedla, nicméně v 41. minutě mohla vyrovnat. Chapmanová však odkrytou branku netrefila!

    Druhý poločas už toho tolik zajímavého nenabídl! Jedinou vážnější šanci měly Francouzsky v 70. minutě, kdy střílela Abilyová, avšak trefila pouze hráčku Albionu. Domácí Francie zvládla závěr zápasu na jedničku a Anglii prakticky k ničemu nepustila!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:55:15)
    Francouzské fotbalistky vstoupily do šampionátu vítězně a Anglii porazily 1:0!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zajímavý pas za obranu dostala od Alukové střídající Amel Majriová, která si však míč špatně zpracovala a ten ji utekl do zámezí!
     
    90+3
    Francie se nikam zbytečně nežene a drží míč na svých kopačkách! Anglie napadá zatím zbytečně, neboť Francouzsky si dokážou v kombinaci vypomoci.
     
    90+3
    Na útočné polovině se navíc výborně pohybovala střídající Kenza Daliová, která podnikla únik na pravé straně, nicméně její postup zastavila Raffertyová. Vhazovat bude tým Francie!
     
    90+2
    Míč je momentálně u gólmanky Bouhaddiové, která takticky drží míč a vyčkává s výkopem! Francie tak ušetřila cenné vteřinky!
     
    90+1
    Eniola Aluková si narazila ve středu hřiště míč Scottovou a dostala se před vápnem ke střele. Ta však branku Bouhaddiové nedostala, neboť mířila vysoko nad branku!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby! Anglie tak má ještě čas na vyrovnání.
     
    90
    Camille Abilyová se mohla vydat vpřed a založit protiútoku, nicméně takticky výborně zvolila zpáteční přihrávku na stoperku Renardovou.
     
    89
    Les Blues zvládají závěr utkání na jedničku! Trenér Philippe Bergerroo zvládl své svěřenky výborně připravit!
     
    88
    U míče je momentálně Francie, která drží míč na útočné polovině. Anglie se v posledních minutách k míči prakticky nedostává!
     
    87
    Francie využívá poslední možnost střídání! Hřiště opouští Louisa Necibová, která své místo přepouští Claire Lavogezové!
     
    86
    Středopolařka Jill Scottová se dostala k odraženému míči a pokoušela se ho pohotově vracet do vápna na nabíhající Alukovou. Zde však byla pozorná gólmanka Bouhaddiová, která míč chytila do rukavic!
     
    85
    Vstupujeme do poslední pětiminutovky základní hrací doby! Zajímavé bude sledovat, kolik minut nastaví hlavní arbitr dnešního utkání!
    Jeden z fanoušků trvdí, že Anglie potřebuje střílet na branku a dostat gólmanku Bouhaddiovou pod tlak!

     
    84
    Střídající Elise Bussagliaová dostala ve středu hřiště opravdu hodně prostoru, a tak udělala dva tři kroky a tvrdě vystřelila. Její přízemní střela však mířila mimo!
     
    83
    Z pravé strany posílala do vápna zajímavý centr Gaëtane Thineyová. Její centr však zachytila ve vápně Bassettová, ta vyváží míč dopředu.
     
    82
    Francouzsky vymyslely zajímavou přihrávku na levou stranu, kam si nabíhala Laure Boullaeauová. Ta však rychlý míč nestihla na útočné polovině a vhazovat bude Anglie.
     
    80
    Francie deset minut před koncem základní hrací doby provádí druhé střídání zápasu! Svůj pobyt na hřišti ukončila zatím jediná hráčka Euigenie Le Sommerová, kterou nahrazuje Elise Bussagliaová.

    Jan Havlovic

    Góly: 29. Sommer

    Karty:   66. Chapmanová (ENG)


    Francúzsko: Bouhaddiová – Boulleauová, Renardová, Georgesová, Houaraová – Necibová (87. Lavogezová), Abilyová, Henryová, Thomisová (71. Daliová) – Le Sommerová (81. Bussagliaová), Thineyová
    Náhradníci: Devilleová, Delannoyová, Daliová, Lavogezová, Dianiová, Bussagliaová, Delieová, Nkaová, Butelová, Gérardová, Majriová, Hammraouiová

    Anglicko: Bardsleyová – Raffertyová, Bassettová, Houghtonová, A.Scottová (68. Kirbyová) – Chapmanová (76. Mooreová), Williamsová, J.Scottová, Bronzeová – Whiteová (60. Dugganová), Aluková
    Náhradníci: Nobbsová, Carneyová, Mooreová, Chamberlainová, Grenwoodová, Stoneyová, Potterová, Dugganová, Taylorová, Sandersonová, Telfordová, Kirbyová

    Rozhodca: Mitsiová – Kourompyliaová, Kyriaková