Nemecko – Pobr. Slonoviny 10:0 (kon.) | Švédsko – Nigéria 3:3 (kon.)
koniec
Švédsko
3:3 (2:0)
Nigéria
cz Pondelok 08.06.2015, 22:00 • Winnipeg Stadium, Winnipeg • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas končí! Favorizované Švédsko nezvládlo úvodní zápas turnaje a překvapivě remízovalo s Nigérií 3:3!

    První poločas na Winnipeg Stadium nenabídl nikterak záživný fotbal, nicméně nabídl dvě branky! Favorizované Švédky šly do vedení již ve 20. minutě! Po rohovém kopu Sjögranové se míč ve vápně odrazil od těla Ugochi Oparanzieové do branky. Nigérie byla poté opět lepší, nicméně nebyla natolik produktivní. Švédky tak o deset minut později udeřily podruhé a opět z rohového kopu. Na zadní tyči číhala Nille Fischerová, která doklepla míč do sítě!

    Druhý poločas však nabídl famózní podívanou! Hned v 50. minutě se dokázala prosadit Ngozi Okobiová, která tak snížila na 1:2! O tři minuty později už to bylo 2:2, to se trefila Asisat Oshoalová! Švédkám se však podařilo dostat opět do vedení! Po pěkné přihrávce Schelinové se prosadila Linda Sembrantová! Za výborný výkon byly však hráčky Nigérie odměněny a v 87. minutě srovnala Francisca Ordegaová. Stav již zůstal nezměněn a Nigérie se mohla radovat ze zisku cenného bodu! Naopak Švédsko nevstoupilo do turnaje dobře a remíza je pro svěřenkyně Pii Sundhagenové ztráta!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:56:48)
    Momentky z dnešního famózního utkání!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ebereová si počínala v pokutovém území výborně a dokázala se dostat přes dvojici protihráček. Následně k ní však přistoupila Sembrantová, která míč odkopla do bezpečí.
     
    90+2
    Nigérie však rozehrála rohový kop na krátko a vypadá to, že s bodem jsou Afričanky spokojené!
     
    90+1
    Zajímavý míč poslal do vápna Okobiová, na který si nabíhala Oshoalaová. Výborný obranný zákrok však předvedla Rubenssonová. Nigérie bude zahrávat rohový kop!
     
    90
    Nastavuje se celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Ve středu pole se provinila nedovoleným zákrokem Nilssonová. Faulovanou byla Oparanozieová a Nigérie může ohrozit branku Lindhalové.
     
    88
    Hráčky vstupují do posledních minut zápasu. Důležité bude, kolik minut nastaví hlavní rozhodčí. Podaří se ještě jednomu z týmů vstřelit rozhodující branku?
    Francisca ORDEGAOVÁ - 3:3
     
    87
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno! Nigérie si to za svůj výkon určitě zaslouží! Po chybě Švédek v rozehrávek se ve středu hřiště dostala k míči Okobiová, která našla skvělým pasemm za obranou FRANCISCU ORDEGAOVOU, té se podařilo propálit gólmanku Lindhalovou a srovnává na 3:3!
     
    86
    Na polovině Nigérie teď hráčky svedly tuhý boj o míč. Vítězně vzešla ze souboje Ohaleová a Nigérie jde do protiútoku!
     
    85
    Po zblokované ráně Oporanzieové se dostávala k míči útočníce Segerová, která mířila do protiútoku. Stoperka Chukwunonyeová je však zpět ve hře a nyní svým obranným zákrokem Segerové míč sebrala.
     
    84
    Švédky dnes opravdu nehrají ideální zápas. V jejich hře je velké množství nepřeností, avšak i tak švédský tým vede 3:2!
     
    83
    Chukwunonyeová je ošetřována za postranní čárou, nicméně hra pokračuje dál a Nigérie bude hrát chvíli v deseti.
     
    82
    Na trávníku zůstala ležet Josephine Chukwunonyeová, která si pravděpodobně ublížila v souboji s Segereovou. Momentálně je i hráčky Nigérie lékařský tým.
     
    81
    Velkou chybu v rozehrávce udělala Okobiová a k míči se dostala Segerová. Velmi rychle k ní však přistoupila Ebiová, která míč odkopla.
     
    80
    Na pravé straně se dostala k míči Ohaleová, která poslal pohotově míč do vápna na Oshoalovou. Ta zakončovala patičkou, nicméně se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    79
    Obrana švédského týmu nyní však zafungovala na jedničku a útok Nigérie zastavila. Africký tým je však nadále u míče, avšak pouze na vlastní polovině.
     
    78
    Linda Fischerová se pokoušel proniknout přes dvojici protihráček, to se ji však nepovedlo a Nigérie míří do rychlého protiútoku.
     
    78
    Zajímavou přihrávku za obranu nyní vymýšlela Ebereová, která hledala Oporanzieovou, ta však míč těsně nestihla na hrací ploše. Následuje odkop od branky Lindhalové.
     
    77
    V posledních minutách vidíme ve hře obou týmů hodně nepřeností a hra nemá takový spád jako na začátku poločasu.
     
    76
    Švédsku nevyšla kombinace na útočné polovině a míč je momentálně u gólmanky Dedeové, která rozehrává na stoperky.
    Nebezpečná rána Oporanzieové
     
    74
    Z hodně velké vzdálenosti to nyní zkusila Oporanzieová, která překvapila gólmanku Lindhalovou a ta nezasáhl úplně nejlépe. Míč ji vypadl a k dorážce se málem dostala Ordegaová, míč však nekonec skončil v zámezí.
     
    73
    Švédky provádějí poslední střídání v tomto zápase! Svůj pobyt na trávníku ukončuje Emma Berglundová. Na její pozici nastupuje Amanda Ilestedtová.
     
    72
    Švédky se pokoušely kombinovat na útočné polovině. Nicméně Sjögranová posílal přihrávku do prostoru, kam si nikdo ze spoluhráče nenaběhl.
     
    70
    Z velké dálky se teď pokoušela překvapit gólmanku Lindhalovou Ebereová. Její střela však nebyla příliš razantní a švédská brankářka míč v poklidu lapila.
    Neproměněná šance Nigérie
     
    69
    Neuvěřitelnou šanci teď spálila Nigérie! Po levé straně pronikla do vápna Oparanozieová, která předávala míč před branku. Zde se do zakončení nedostala Okobiová, avšak míč prošel až na zadní tyč, kde se nacházela Oshoalová, ta však odkrytou branku netrefila!
     
    67
    Švédky se mohly dostat do rychlého protiútoku, jenže Jacobssonová nedokázala udržet míč a ke střele z hodně velké vzdálenosti se dostala Chukwunoyeová. Střela však mířila úplně mimo.
     
    66
    Švédsko se dostalo do rychlého protiútoku, který táhla Sjögranová, ta následně předala míč Schelinové, která poslal míč na Segerovou. Ta se však nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    65
    Nigérie zahrávala rohový kop, který rozehrála na krátko. K centru se nakonec dostala Ebereová, avšak míč zablokovala bránící Schelinová.
     
    64
    Na pravé straně pospíchala vpřed Rubenssonová, která se dostala do souboje s Nwabuokuovou. Švédka se i tak pokoušela poslal přihrávku na Segerovou, nicméně míč poslal do autu.
     
    62
    Na pravé straně se do úniku dostala Jacobssonová, ke které však velmi rychle přistoupila Oshoalová. Švédka rohový kop nevybojovala, avšak bude alespoň vhazovat aut.
     
    61
    Na druhé straně mohly udeřit hráčky Nigérie! Na pravé straně mířila do vápna Oshoalová, jejíž střela však mířila mimo!
    Linda SEMBRANTOVÁ - 3:2
     
    60
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky se opět dostávají do vedení! Tak to je studená sprcha pro hráčky Nigérie! Krásný průnik na levé straně podnikla Schelinová, která následně poslala míč před branku, kde jej tečovala LINDA SEMBRANTOVÁ, a ten zapadl do branky!
     
    59
    Švédky momentálně kontrolují míč na vlastní polovině. Do kombinace se zapojila i gólmanka Lindhalová a Švédky se pomalu přesouvají na útočnou polovinu.
     
    57
    Švédky provádějí ve druhém poločase již druhou změnu! Ze hřiště odchází po nevýrazném výkonu Dahlkvistová, kteoru na její pozici nahrazuje Sembrantová.
     
    56
    Nigérii však nevyšla rozehrávka a jejich akce končí nedovoleným zákrokem Oshoalové na levé straně.
     
    55
    Ve středu pole se nyní nedovoleným zákrokem provinila Dahlkvistová, která poslala k zemi Okobiovou a Nigérie bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    54
    Nigérie je momentálně v euforii a ve druhém poločase má daleko více ze hry! Švédky nepůsobí jistě a uvidíme, co všechno se ještě na Winnipeg Stadium stane!
    Asisat OSHOALOVÁ - 2:2
     
    53
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Opravdu se tak děje! Nigérie se prosazuje po třech minutách a srovnává na 2:2! Skvělý pas za obranu dostala ASISAT OSHOALOVÁ, která se dostala před stoperku Fischerovou a i s trochou štěstí překonává Lindhalovou!
     
    52
    Nigérie míří za vyrovnání! Na útočné polovině kombinuje před vápnem a uvidíme, zda z toho bude vyrovnávací branka!
    Ngozi OKOBIOVÁ - 2:1
     
    50
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Tak druhý poločas bude ještě zajímavý! Nigérie rychle snižuje na 1:2! Na pravé straně se k odraženému míči dostala Oparanozieová, která pohotově poslal míč do vápna. Zde udělala chybu při bránění Fischerová a k míči se dostala NGOZI OKOBIOVÁ, která se prosazuje přesnou střelou k tyči!
     
    49
    Obrana Nigérie teď zazmatkovala ve svém vlastní pokutovém území a na levé straně se dostala k míči Schnelinová, který posílala míč na "desítku". Zde však nikdo ze švédských hráček nebyl.
     
    48
    Ordegaová se dostala k míči na levé straně k míči a pohotově posílal míč do vápna na nabíhající Oshoalaovou. Ta však míč těsně nestihla a do zakončení se nedostala.
     
    47
    Nigérie zkoušela přejít do rychlého protiútoku a Nwabuokuová hledala za obranou dlouhým pasem Oparanzieovou. Ta však stále v ofsajdovém postavení.
     
    46
    Švédské fotbalistky provádějí na startu druhého poločasu první změnu! Ze hřiště odešla Asllaniová, na její pozici přichází Schoughová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Winnipeg Stadium nenabídl nikterak záživný fotbal, nicméně nabídl dvě branky! Favorizované Švédky šly do vedení již ve 20. minutě! Po rohovém kopu Sjögranové se míč ve vápně odrazil od těla Ugochi Oparanzieové do branky. Nigérie byla poté opět lepší, nicméně nebyla natolik produktivní. Švédky tak o deset minut později udeřily podruhé a opět z rohového kopu. Na zadní tyči číhala Nille Fischerová, která doklepla míč do sítě!

    Druhý poločas začne přibližně v 23:01!
    Momentky z prvního poločasu

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Švédky před malou chvilku vybojovaly další rohový kop. Tentokrát se však rozehrávka Sjögranové nepodařila a míč skončil v zámezí!
     
    42
    Útok Nigérie zastavuje Oshoalová, která se provinila nedovoleným zákrokem v souboji s Segerovou. Do útoku tak můžou vyrazit Švédky.
     
    41
    Na pravé straně se do zajímavé kombinace dostávaly Švédky. Vše však zhatila Jacobssonová, které míč ujel do zámezí, čehož si všimla pozorná čárová rozhodčí.
    Trenérka Švédska Pia Sundahageová může být zatím s vývojem utkání spokojená

     
    39
    Hra však pokračovala a ke střele ze střední vzdálenosti se dostala Dahlkvistová, která však mířila pouze do středu branky, kde stála připravená Dedeová.
     
    38
    Švédsko se opět dostalo do postupné kombinace, která nesla své ovoce. Po zajímavém průniku Schelinové se dostala k centru Nillssonová, na její centr si však nikdo nenaskočil.
     
    37
    Zajímavou přihrávku za obranu adresovala Oshoalové Ebereová, její střela však mířila do středu branky, kde stála připravená Lindhalová. Všechno vzrušení však bylo zbytečné, neboť Oshoalová stála v ofsajdu!
     
    36
    Kombinace na útočné polovině se Nigérii příliš nedaří. Nyní se pokoušela něco kloudného vymyslet Okobiová na levé straně, její přihrávka na Ordegaovou však přesná nebyla.
     
    34
    Švédky vybojovaly další rohový kop a rozehrávky se opět ujala Sjögranová. Její kroutěný centr dopadl na břevno branky Dedeové! Míč se následně odrazil do zámezí a bude následovat odkop od branky Nigérie.
     
    33
    Ve středovém kruhu se však prezentovala faulem Nilssonová, která tak nabídla míč Nwabuokuové, ta postupovala s míčem vpřed, avšak její následná přihrávka přesná nebyla.
     
    32
    Aktivita Švédek navíc neupadá a nadále kombinují na útočné polovině.
    Nille FISCHEROVÁ - 2:0
     
    31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Nigérii až kruté! Po půlhodince přichází druhý švédský gól! Po rohovém kopu se k hlavičce dostala Dahlkvistová, jejíž hlavičku ještě vyrazila z brankové čáry Ebereová. Míč se náseldně dostal na zadní tyči k NILLE FISCHEROVÉ, která míč doklepla nehlídaná do sítě!
     
    30
    Švédky se dostaly na útočné polovině do kombinace. Míč šel na levé straně k Sjögranové, která vybojovala další švédský rohový kop!
     
    29
    Máme za sebou necelých třicet minut hry a zatím žádné úchvatné utkání nevidíme. Před utkání byly očekávání rozhodně větší, ty se však zatím nenaplnily!
     
    28
    Rozehrávky standardní situace se ujmula Ebereová, která však trefila pouze zeď, jmenovitě Asllaniovou. Následně si míč odrazil k Ebereové znovu, avšak ani dorážka této hráčky nebyla přesná.
     
    27
    Tak pozor! Nigérie se dostala do rychlého protiútoku a míč šel za obranu na Oparanzieovou, která si míč podržela a následoval faul Rubenssonové! Zajímavá standardní situace pro Nígérii!
    Střela Oshoalaové mířila mimo
     
    25
    Velká šance Nigérie na vyrovnání! Na pravé straně vybojovala míč Oshoalaová, která vypíchla míč Schelinové a mířila do vápna. Její střela na zadní tyč mířila těsně mimo!
     
    23
    Švédky se dostávají do postupného útoku. Obránkyně Švédka momentálně kombinují na polovině hřiště a pomalu se dostávají na útočnou polovinu.
     
    22
    Švédsko vystihlo rozehrávku Nigérie, jmenovitě Nilssonová, která se pohotově pokoušela najít Rubenssonovou na hrotu. Ta však špatně načasovala náběh a rychlý míč neměla šanci stihnout.
    Ugochi OPARANZIEOVÁ - 1:0

     
    20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko se dostává do vedení! Švédky udeřily z rohového kopu, který rozehrála Sjögranová a na malém vápně se míč odrazil od UGOCHI OPARANZIEOVÉ do branky. Velmi nešťastný moment pro tuto hráčku!
     
    19
    Obrovskou chybu v rozehrávce nyní udělala Chukwunoyeová, která darovala míč Rubenssonové. Švédka se do zakončení nedostala, nicméně vybojovala rohový kop!
     
    17
    Zajímavý pas za obranu Švédska dostala Oparanozieová, která však špatně načasovala svůj náběh a míč ji utekl.
     
    16
    Rozehrávky rohového kopu si vzala na starost Ebereová, jejíž centr se kroutil na malé vápno. Zde však úřadovala gólmanka Lindhalová.
     
    16
    Okobiová poslal skvělý pas za obranu na Ohaleovou, která se dostala do souboje s Dahlkvistovou. Výsledkem je druhý rohový kop Nigérie v zápase!
     
    15
    Od prvních minut je překvapivě aktivnější Nigérie, která má územní převahu a dostává se do zajímavých kombinací na útočné polovině.
     
    13
    Rohový kop si vzala na starost Sjögranová, jejíž centr se dobře snášel na malé vápno. Do tohoto prostoru si naběhla Dahlkvistová, jejíž hlavička však mířila nad branku Dedeové.
     
    12
    Švédky se dostaly do kombinace na útočné polovině. Míč na pravé straně poslal do zámezí Ebereová, která se dostala do tísně při souboji s Segerovou.
     
    11
    Nigérie je v úvodu aktivnější a Švédky zatím na jejich rychlou kombinaci nedokážaou najít recept. Na pravé straně kombinovala Ohaleová s Oparanzieovou. Prvně jmenovaná se nakonec dostala k centru, ten však přelétl i branku Lindhalové a skončil v zámezí.
    Na Winnipeg Stadium dorazilo i několik fanoušků Nigérie

     
    10
    Do tísně se nyní dostala obránkyně Fischerová, kterou napadala Ebereová. Švédka nakonec situaci vyřešila odkopem míče do zámezí.
     
    8
    Kombinace Nígérie nyní příliš úspěšná nebyla, neboť Švédky výborně napadaly. Odměnou jim může být zisk míče.
     
    7
    Do zajímavého úniku se dostala Sofia Jacobssonová, která ve vápně hledala svou spoluhráčku Segerovou. Centr byl však příliš rychlý a Švédka se do zakončení nedostala.
    Standardní situace Ebereové
     
    6
    Rozehrávky standardní situace se ujala Ebereová, která to zkusila napřímo. Bohužel pro Nigérii mířil míč přímo doprostřed branky, kde se nacházel brankářka Lindhalová.
     
    5
    Následně však Nigérie vybojovala rohový kop, který hráčky rozehrály na krátko. V blízkosti vápna byla faulovaná Nwabuokouová a Nigérie má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    4
    Ve středu pole se provinila prvním nedovoleným zákrokem Švédka Nela Fischerová, který poslal k zemi Okobiovou. Nigérie tak má k dispozici volný přímý kop.
     
    3
    Tuhý boj o míč svedly na pravé straně Berglundová a Oshoalaová. Vítězně vzešla ze souboje švédská hráčka!
     
    2
    Nwabuokuová nádherně našla ve středu pole Oshoalaovou, která si však míč špatně zpracovala, a toho se zmocnila Fischerová.
     
    1
    Úvodní výkop měly k dispozici fotbalistky Nigérie. K míči se však po několika sekundách dostaly Švédky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Lindhalová – Schelinová, Dahlkvvistová, Fischerová, Berglundová – Nillssonová, Sjögranová, Jacobssonová, Asllaniová – Rubenssonová, Segerová
    Náhradníci: Rohlinová, Sembrantová, Thunebrová, Hjohlmanová, Carlén, Diazová, Ilestedtová, Samuelssonová, Lundová, Appelqvistová, Söbergová, Schoughová

    Nigérie: Dedeová – Oshoalaová, Chukwunonyeová, Ebiová, Ohaleová – Nwabuokuová, Okobiová, Ayindeová, Oparanzieová, Ebereová, Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayila, Ohadughaová, Nkuová, Ohriaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodčí: Ri-Hyang Ok – Kum-Nyo Hong, Kyoung-Min Kim.
     
    Příjemný pondělní fotbalový večer všem fanouškům a fanynkám ženského fotbalu! Mistrovství světa žen v Kanadě začalo v sobotu prvními zápasy. Také skupina D dnes rozehraje své zápasy. My se společně zaměříme na utkání Švédska s Nigérií. Úvodní výkop je naplánován na Wiinipeg Stadium v 22:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Na tomto krásném stadionu ve Winnipegu sehrájí fotbalistky dnešní utkání

     
    ŠVÉDSKO
    Skandinávská země patří k úzkému okruhu favoritů na zisk titulu. Na loňském šampionátu v roce 2011 braly Švédky bronz. Tento počit budou chtít svěřenkyně Pii Mariane Sundhagenové minimálně napodobit. Nejlepším výsledkem Švédska na MS je stříbrná medaile z roku 2003. Ve skupině D narazí Švédsko na USA, Austrálii a právě Nigérii.

    Švédsko odehrálo před šamionátem celkem tři přípravná utkání. První dvě odehrály svěřenkyně Sundhagenové již na začátku dubna. V domácím prostředí však prohrály s Švýcarskem 1:3 a následující zápas remízovaly s Dánskem 3:3! V posledním si zápase si Švédky spravily chuť a v zápase hraném v Torontu porazily Nizozemsko 2:1.

    Do dnešního utkání Švédsko vstupuje jako velký favorit, který by si na konci měl připsat do tabulky první tři body!
    Na Asllani Kosovareovou, hrající za barvy PSG, bude trenérka Sundhagenová hodně spoléhat

     
    NÍGĚRIE
    Fotbalistky Nigérie se účastní světového šampionátu již posedmé v historii. Příliš dobře však na tyto šampionáty africká země. Na všech skončila hned v základní skupiny, kromě roku 1999, kde Nigérie prohrála s Brazílií ve čtvrtfinále, což je také nejlepší výsledek této země na MS. Nigérie je však současným mistrem Afriky! Nigérie zde byla naprosto suverénní a vyhrála všech pět duelů, včetně finálového s Kamerunem v poměru 2:0!

    Svěřenkyně Edwina Okona sehrály před šamionátém celkem dvě přípravná utkání. Už na konci března sehrály utkání v Mali a trenér Okona příliš spokojený být nemohl. Zápas skončil remízou 1:1. O dva týdny později si Nígérie pozvala Mali k přípravénu zápasu znovu a tentokrát už se hráčky Nigérie rozjely. Utkání skočilo výhrou domácích 8:0!

    Nigérie vstupuje do uktání s favoritem skupiny D v pozici jasného outsidera. Bude se pokusit překvapit, avšak trenér Okona ví, že o postupu se bude rozhodovat v dalších dvou zápasech.
    Fotka hráček Nigérie před prvním tréninkem ve Winnipegu

    Jan Havlovic

    Góly: 20. Oparanzieová (vla.), 31. Fischerová, 60. Sembrantová – 50. Okobiová, 53. Oshoalová, 87. Ordegaová


    Švédsko: Lindhalová – Schelinová, Dahlkvvistová (57.Sembrantová), Fischerová, Berglundová (73.Ilestedtová) – Nillssonová, Sjögranová, Jacobssonová, Asllaniová (46. Schoughová) – Rubenssonová, Segerová
    Náhradníci: Rohlinová, Sembrantová, Thunebrová, Hjohlmanová, Carlén, Diazová, Ilestedtová, Samuelssonová, Lundová, Appelqvistová, Söbergová, Schoughová

    Nigéria: Dedeová – Oshoalaová, Chukwunonyeová, Ebiová, Ohaleová – Nwabuokuová, Okobiová, Ayindeová, Oparanzieová, Ebereová, Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayila, Ohadughaová, Nkuová, Ohriaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodca: Ri-Hyang Ok – Kum-Nyo Hong, Kyoung-Min Kim