Nemecko – Pobr. Slonoviny 10:0 (kon.) | Švédsko – Nigéria 3:3 (kon.)
koniec
Švédsko
3:3 (2:0)
Nigéria
cz Pondelok 08.06.2015, 22:00 • Winnipeg Stadium, Winnipeg • Majstrovstvá sveta žien
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas končí! Favorizované Švédsko nezvládlo úvodní zápas turnaje a překvapivě remízovalo s Nigérií 3:3!

    První poločas na Winnipeg Stadium nenabídl nikterak záživný fotbal, nicméně nabídl dvě branky! Favorizované Švédky šly do vedení již ve 20. minutě! Po rohovém kopu Sjögranové se míč ve vápně odrazil od těla Ugochi Oparanzieové do branky. Nigérie byla poté opět lepší, nicméně nebyla natolik produktivní. Švédky tak o deset minut později udeřily podruhé a opět z rohového kopu. Na zadní tyči číhala Nille Fischerová, která doklepla míč do sítě!

    Druhý poločas však nabídl famózní podívanou! Hned v 50. minutě se dokázala prosadit Ngozi Okobiová, která tak snížila na 1:2! O tři minuty později už to bylo 2:2, to se trefila Asisat Oshoalová! Švédkám se však podařilo dostat opět do vedení! Po pěkné přihrávce Schelinové se prosadila Linda Sembrantová! Za výborný výkon byly však hráčky Nigérie odměněny a v 87. minutě srovnala Francisca Ordegaová. Stav již zůstal nezměněn a Nigérie se mohla radovat ze zisku cenného bodu! Naopak Švédsko nevstoupilo do turnaje dobře a remíza je pro svěřenkyně Pii Sundhagenové ztráta!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:56:48)
    Momentky z dnešního famózního utkání!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ebereová si počínala v pokutovém území výborně a dokázala se dostat přes dvojici protihráček. Následně k ní však přistoupila Sembrantová, která míč odkopla do bezpečí.
     
    90+2
    Nigérie však rozehrála rohový kop na krátko a vypadá to, že s bodem jsou Afričanky spokojené!
     
    90+1
    Zajímavý míč poslal do vápna Okobiová, na který si nabíhala Oshoalaová. Výborný obranný zákrok však předvedla Rubenssonová. Nigérie bude zahrávat rohový kop!
     
    90
    Nastavuje se celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Ve středu pole se provinila nedovoleným zákrokem Nilssonová. Faulovanou byla Oparanozieová a Nigérie může ohrozit branku Lindhalové.
     
    88
    Hráčky vstupují do posledních minut zápasu. Důležité bude, kolik minut nastaví hlavní rozhodčí. Podaří se ještě jednomu z týmů vstřelit rozhodující branku?
    Francisca ORDEGAOVÁ - 3:3
     
    87
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Máme srovnáno! Nigérie si to za svůj výkon určitě zaslouží! Po chybě Švédek v rozehrávek se ve středu hřiště dostala k míči Okobiová, která našla skvělým pasemm za obranou FRANCISCU ORDEGAOVOU, té se podařilo propálit gólmanku Lindhalovou a srovnává na 3:3!
     
    86
    Na polovině Nigérie teď hráčky svedly tuhý boj o míč. Vítězně vzešla ze souboje Ohaleová a Nigérie jde do protiútoku!
     
    85
    Po zblokované ráně Oporanzieové se dostávala k míči útočníce Segerová, která mířila do protiútoku. Stoperka Chukwunonyeová je však zpět ve hře a nyní svým obranným zákrokem Segerové míč sebrala.
     
    84
    Švédky dnes opravdu nehrají ideální zápas. V jejich hře je velké množství nepřeností, avšak i tak švédský tým vede 3:2!
     
    83
    Chukwunonyeová je ošetřována za postranní čárou, nicméně hra pokračuje dál a Nigérie bude hrát chvíli v deseti.
     
    82
    Na trávníku zůstala ležet Josephine Chukwunonyeová, která si pravděpodobně ublížila v souboji s Segereovou. Momentálně je i hráčky Nigérie lékařský tým.
     
    81
    Velkou chybu v rozehrávce udělala Okobiová a k míči se dostala Segerová. Velmi rychle k ní však přistoupila Ebiová, která míč odkopla.
     
    80
    Na pravé straně se dostala k míči Ohaleová, která poslal pohotově míč do vápna na Oshoalovou. Ta zakončovala patičkou, nicméně se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    79
    Obrana švédského týmu nyní však zafungovala na jedničku a útok Nigérie zastavila. Africký tým je však nadále u míče, avšak pouze na vlastní polovině.
     
    78
    Linda Fischerová se pokoušel proniknout přes dvojici protihráček, to se ji však nepovedlo a Nigérie míří do rychlého protiútoku.

    Jan Havlovic

    Góly: 20. Oparanzieová (vla.), 31. Fischerová, 60. Sembrantová – 50. Okobiová, 53. Oshoalová, 87. Ordegaová


    Švédsko: Lindhalová – Schelinová, Dahlkvvistová (57.Sembrantová), Fischerová, Berglundová (73.Ilestedtová) – Nillssonová, Sjögranová, Jacobssonová, Asllaniová (46. Schoughová) – Rubenssonová, Segerová
    Náhradníci: Rohlinová, Sembrantová, Thunebrová, Hjohlmanová, Carlén, Diazová, Ilestedtová, Samuelssonová, Lundová, Appelqvistová, Söbergová, Schoughová

    Nigéria: Dedeová – Oshoalaová, Chukwunonyeová, Ebiová, Ohaleová – Nwabuokuová, Okobiová, Ayindeová, Oparanzieová, Ebereová, Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayila, Ohadughaová, Nkuová, Ohriaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodca: Ri-Hyang Ok – Kum-Nyo Hong, Kyoung-Min Kim