Šaľa – Prešov 1:1 (kon.) | L. Mikuláš – Sereď 1:1 (kon.) | Skalica – MFK Zvolen 2:1 (kon.)
Nové Mesto n/V – Trnava B 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava U21 – Šamorín 3:2 (kon.) | Poprad – Nitra 0:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava U21
3:2 (1:0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
Nedeľa 07.06.2015, 17:00 • Rapid, Bratislava • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia, ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní prenosov z II.ligy v sezóne 2014/2015. Ešte pre vás v sezóne pripravujeme niekoľko zaujímavých zápasov, takže neprestávajte sledovať portál Onlajny.eu. Prajem vám príjemný zvyšok nedele! (18:52:32)
     
    Je to teda jasné – Šamorín a Dubnica zostupujú z II.ligy, v napínavých bojoch si miestenku udržali Nové Mesto nad Váhom a Trnava ,,B," už dávnejšie sa zachránili juniori Slovana a Pohronie.
     
    Je koniec, posielame radostnú správu do Nového Mesta nad Váhom, ktoré sa na úkor Šamorína zachránilo v II.lige! Hostia potrebovali pri prehre tímu z Považia dnes získať minimálne bod, pri záverečnom tlaku k tomu neboli ďaleko, napokon sa ale zaslúžene radujú domáci. Tí boli v zápase lepší, vypracovali si viac šancí a so sezónou sa na 2.mieste nadstavbovej časti o záchranu rozlúčia víťazne. Šamorín končí piaty a spolu s Dubnicou z ligy vypadáva.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po dlhom oute sa belasí ubránili, Čemba ešte potom bojoval pri ľavej postrannej čiare, je však z toho lopta pre Slovan, nadstavený čas sa chýli ku koncu!
     
    90+2
    Hajdúch vyslal jeden z posledných nákopov hostí dorpedu, hostia sa tam vo vzduchu nepresadili, Sura napokon pri pravej postrannej čiare vybojoval aspoň out.
     
    90+1
    Šamorín sa po zisku lopty tlačil do protiútoku, Gregora ale v poslednej chvíli zastavil akciu výborným obranným sklzom, hostia teda na svojej polovici.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Peter Martinka, prichádza Attila Pinte.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Po ďalšom dlhom nákope hostí prišiel útočný faul v podaní Suru, pri lopte tak budú domáci.
     
    90
    Sura mohol hosťom vystreliť záchranu, po centri z ľavej strany hlavičkoval z výbornej pozície v strede šestnástky, Valašík sa ale rýchlo presunul k pravej žrdi a loptu kryl!
     
    89
    Teraz však útočí Slovan, Ďuriš sa presadil na ľavej strane a zrejme chcel strieľať na zadnú žrď, bránku však pomerne výrazne prestrelil, Hajdúch posiela loptu dopredu.
     
    88
    Aktualita – Trnava ,,B" dala v Novom Meste gól, ak by Šamorín vyrovnal, tak by sa zachránil v lige! To môže byť obrovská motivácia pre hostí do záverečných minút!
     
    87
    Slovan zostal v aktivite a dlhý center až na hrot útoku vysielal Špak, Tichý už loptu na ihrisku nezachytil a hrať tak môžu hostia, tí potrebujú dať ešte dva góly.
     
    86
    Slovan predviedol po chybe Stiftera rýchly brejk, Miklós ťahal loptu po ľavej strane a strieľaným centrom hľadal v šestnástke Oforiho, ten na loptu nedosiahol.
     
    85
    Šamorín dáva gól!
    Ešte nás čaká dramatický záver, hostia znižujú na rozdiel jediného gólu! Sám faulovaný JAKUB HRNČÁR premieňa aj svoj druhý pokutový kop v zápase, keď Valašíka poslal k pravej žrdi a sám umiestnil loptu na opačnú stranu do siete!
     
    85
    Je tu druhý pokutový kop pre hostí! V šestnástke bol stiahnutý za dres Hrnčár, je tu penalta pre Šamorín!
     
    84
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Roland Csölle, prichádza Lukáš Vozár.
     
    83
    Na opačnej strane strieľal z 25 metrov Oravec, loptu si pekne potiahol a skúšal to do ľavého horného rohu, ktorý len tesne minul!
     
    82
    Toto bol dôležitý okamih! Hrnčár unikol na hrote útoku Šamorína a už bol sám pred Valašíkom, v poslednej chvíli ho hraničným zákrokom zastavil Urbanovský, rozhodca napriek protestom hosťom penaltu neprisúdil!
     
    81
    Šamorín zahrával štandardku a strelou to skúsil Medgyes, jeho pokus bol ešte tečovaný v múre a na dvakrát ho v šestnástke kryl brankár Valašík, ešte ho napádal Špánik.
     
    80
    Šamorín sa ešte tlačí dopredu prostredníctvom dlhých nákopov, už to však naozaj vyzerá len na záverečnú zúfalú snahu, hostia musia dať tri góly, aby sa v lige udržali.
     
    79
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Rajmund Mikuš, prichádza Germain Ofori.
     
    78
    Slovan nepoľavuje vo svojej aktivite, Oravec takmer prekvapil Medgyesa, keď ho prešprintoval v súboji pri bránkovej čiare a vracal loptu pred bránu, už však bol s loptou za čiarou, vykopávať tak mohol Hajdúch.
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Filip Špak, prichádza Lukáš Urbanovský.
     
    76
    Mohlo byť znížené, po dlhom oute hlavičkoval v strede šestnástky Martinka a mieril len tesne vedľa ľavej žrde domácej brány!
     
    75
    Hrnčár mohol ešte oživiť nádeje Šamorína, bol na hrote útoku sám proti Špakovi. Keby cez neho prešiel, išiel by sám na brankára, obranca Slovana však vystihol jeho kľučku a akciu zastavil.
     
    74
    Na nejaký veľký tlak Šamorína to zatiaľ nevyzerá, pri lopte momentálne belasí, tí držia hru na svojej útočnej polovici a výborný výkon zrejme budú korunovať tromi bodmi.
     
    73
    Po pokračovaní akcie a centri do šestnástky schytal brankár Valašík pri zákroku poriadne tvrdý úder od Špánika, domáci brankár sa však už dvihol zo zeme a pokračuje sa v hre.
     
    72
    Hrnčár vyslal dlhý out Šamorína do šestnástky súpera, bola to dobrá myšlienka, na sklepnutie Špánika však nereflektoval nikto z hráčov hostí.
     
    71
    Rozhodca okamžite po góle nariadil prestávku na občerstvenie, Šamorínu ostáva na udržanie v lige niečo cez 20 minút, momentálne ale potrebuje vstreliť tri góly, to bude veľmi ťažké.
     
    70
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól!
    Slovan strieľa zo štandardky dnes už svoj druhý gól a vracia sa do dvojgólového vedenia, hostia sú k záchrane zase o niečo ďalej! Marcel Oravec vyslal presný nadýchaný center na vzdialenejšiu žrď, Hajdúch ostal na čiare, pred päťkou si najvyššie vyskočil SIMON TICHÝ a nechytateľne poslal loptu k ľavej žrdi až do siete!
     
    69
    Po faule na Oravca prichádza štandardka Slovana, tentoraz z ľavej strany cca 25 metrov od brány Šamorína, zahrá ju sám faulovaný Oravec.
     
    68
    Šamorín sa dostal na útočnú polovicu, pri nevydarenej kombinácii sa však sám vyhnal z nebezpečného územia až na poliacu čiaru. Pri lopte už Slovan.
     
    67
    Ďalšia obrovská šanca domácich! Po centri z ľavej strany zakončoval v strede šestnástky nožničkami Ďuriš, jeho akrobatický pokus skončil tesne vedľa pravej žrde!
     
    66
    Striedanie v tíme FC ŠTK 1914 Šamorín: z ihriska odchádza Jakub Pavúk, prichádza Andrej Špánik.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava B: z ihriska odchádza Dávid Kondrlík, prichádza Marek Hubert.
     
    65
    Z následného rohového kopu už žiadne nebezpečenstvo pre bránu hostí neprišlo, tí sa tak môžu znovu vydať dopredu, potrebujú ešte minimálne jeden, ideálne pre nich dva góly.
     
    64
    Slovan sa mohol vrátiť do dvojgólového vedenia! Pred šestnástkou si zasekol loptu Sokol a tvrdo vystrelil, Hajdúch už šiel k svojej ľavej žrdi, lopta po teči napokon mierila tesne vedľa jeho pravej žrde!
     
    63
    Na ihrisku zatiaľ Oravec zahral štandardku z cca 35 metrov a skúsil to priamou strelou na bránu, ktorú však vysoko prestrelil.
     
    63
    Pozor – v Novom Meste nad Váhom je vyrovnané! Ak by tam Trnava ,,B" dala ešte jeden gól, Šamorínu by na záchranu v lige stačila aj remíza!
     
    62
    Center z rohu letel zase až na zadnú žrď, kde sa presadzovala dvojica hráčov hostí, tí sa však nedohodli a bránu Slovana neohrozili, Valašík zasiahnuť nemusel.
     
    62
    A Pavúk mohol vyslať zaujímavý center do šestnástky, domáci sa ubránili, keď Mikuš odvrátil loptu na rohový kop.
     
    61
    Slovan zazmätkoval pri rozohrávke a razantným odkopom to musel riešiť až Valašík, hostia tak znovu pri lopte a už vyrážajú dopredu.
     
    60
    Šamorín dáva gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry! JAKUB HRNČÁR z pokutového kopu nekompromisne trafil k ľavej žrdi, Valašík síce vystihol smer, na dôrazný pokus však bol prikrátky!
     
    60
    Po centri z rohu zahral rukou v šestnástke Špak, je tu pokutový kop pre Šamorín!
     
    59
    Z ničoho nič prišla veľká šanca hostí! Po centri z pravej strany hlavičkoval v strede šestnástky Hrnčár a nemieril až tak dôrazne, ako skôr presne do ľavého horného rohu, Valašík vytlačil loptu na roh!
     
    59
    Center z rohu letel až na zadnú žrď, kde však bolo málo hráčov v modrých dresoch, belasí sa bez väčších problémov dokázali ubrániť.
     
    58
    Hostia zrejme pochopili, že za polhodinu musia streliť tri góly a zapli na vyššie obrátky. Po zablokovanom centri Čembu z pravej strany zahrávajú rohový kop.
     
    57
    Po centri Medgyesa sa najprv v šestnástke nepresadil Stifter, aby potom dostal Medgyes druhú šancu na center, čistým sklzom ho zastavil Gregora.
     
    56
    Mikuš nedovolene zastavil pri ľavej postrannej čiare Mezovského, prichádza zaujímavá štandardka pre Šamorín cca 30 metrov od brány.
     
    55
    Po centri Oravca sa na bližšej žrdi presadzoval vo vzduchu Kondrlík, loptu zasiahol, ale len do stojaceho Schobera, vďaka ktorému Hajdúch zasahovať nemusel.
     
    54
    Na opačnej strane je tu po akcii z ľavej strany rohový kop pre belasých, čo dnes automaticky signalizuje potenciálnu hrozbu pre ich súpera.
     
    53
    Bol tu náznak šance pre Šamorín. Medgyes ale nepochopiteľne strieľal od poliacej čiary, zrejme chcel prekvapiť Valašíka, ten však s prehľadom zasiahol.
     
    52
    Hostia po inkasovanom góle predsa len trochu zvýšili svoju útočnú aktivitu, zatiaľ sa ale nedokážu dostať cez stred ihriska pred bránu domáceho celku.
     
    51
    Šamorín stratil vpredu loptu a do brejku sa okamžite dostala juniorka Slovana, Oravec kolmicou na pravej strane hľadal Tichého, pred ním vybehol Hajdúch a odkopol loptu.
     
    50
    Oravec sa ujal exekúcie priameho kopu a šikovne to skúšal centrom na zadnú žrď, ktorý nikto netečoval a to prekvapilo Hajdúcha, ktorý len plachtil vzduchom, lopta tesne minula jeho pravú žrď!
     
    49
    Aktivita Slovana navyše ešte pokračuje, Oravec bol pri prieniku popri pravej postrannej čiare faulovaný, bude z toho ďalšia štandardná situácia pre domácich.
     
    48
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól!
    Domáci zvyšujú svoj náskok a výrazne sa približujú k výhre, toto môže byť dôležitý moment! Center z rohu bol ešte odvrátený, k odrazenej lopte sa však v strede poľa dostal RAJMUND MIKUŠ. Ten prešiel cez protihráča, urobil si priestor 25 metrov od brány na osi ihriska a tvrdou strelou k pravej žrdi prekvapil Hajdúcha, ktorý sa márne naťahoval!
     
    47
    V útoku stále belasí, ktorí teraz získali rohový kop – Oravec centroval od ľavej pravej postrannej čiary, získal rohový kop.
     
    46
    V zostavách nenastali cez prestávku žiadne zmeny, pokračujeme teda v pôvodnom zložení z úvodu. Po úvodnej rozohrávke drží loptu na kopačkách Slovan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Takto to vyzerá v Bratislave
     
    Štatistiky po 1.polčase:

    Strely celkom: 9:2
    Strely na bránu: 5:2
    Žlté karty: 2:2
     
    Prvý polčas ponúkol veľmi zaujímavý futbal s prevahou domácich juniorov Slovana Bratislava. Tí predviedli niekoľko veľmi pekných akcií, a po jednej z nich otvoril hlavou skóre Filip Ďuriš. Hostia neprevádzajú výkon, aký by sa čakal od tímu bojujúceho o záchranu v lige. Dostali sa len do dvoch príležitostí, pričom polovicu polčasu sa prakticky len bránili. V druhom polčase musia výsledok otočiť, inak zostúpia do III. ligy. Pri začiatku druhej časti sa na vás teším od 18:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Pekná akcia Šamorína, Pavúk ešte na hranici šestnástky priťukol na strelu Surovi a ten loptu dobre trafil, jeho prudkú strelu kryl Hajdúch!
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Po dlhom centri Gregoru bol domáci útočník Ďuriš v ofsajde, hostia ešte môžu v samom závere polčasu vyraziť dopredu a pokúsiť sa o vyrovnanie.
     
    44
    Miklós tentoraz centroval na bližšiu žrď, jeho polovysoký center odvrátil Medgyes do outu, Slovan zostáva pri lopte.
     
    43
    Na ihrisku začínajú prevládať emócie, výsledkom sú žlté karty. Ten pri čiare potiahol za dres Ládyho a postrannému rozhodcovi, ktorý faul signalizoval, potom od pľúc vynadal. Vidí za to žltú kartu a je tu štandardka pre Slovan z cca 25 metrov.
     
    42
    Na ihrisku sledujeme útočný výpad Slovana, Mikuš vysúval kolmicou v šestnástke Ďuriša, ten mohol ísť aj sám na bránu, v poslednej chvíli mu však lopta prešla pod kopačkou.
     
    42
    Aktualita – Nové Mesto nad Váhom vedie nad Trnavou, Šamorín teda potrebuje v tejto chvíli dva góly na to, aby sa v lige zachránil. Pokiaľ totiž Trnava v Novom Meste nevyhrá, nebude stačiť hosťom ani prípadná remíza.
     
    41
    Záložník domáceho tímu Marcel Oravec v strede poľa stiahol zozadu za dres Mezovského, vidí za to žltú kartu.
     
    41
    Čemba centroval do šestnástky, jeho vysoký center si však s prehľadom medzi dvomi hráčmi súpera stiahol do rukavíc brankár Valašík.
     
    40
    Tvrdý súboj Mezovského s Tichým pri ľavej postrannej čiare, bol to faul hráča domácich a je tu štandardná situácia pre Šamorín z cca 30 metrov.
     
    39
    Center z rohového kopu bol odvrátený pred šestnástku, odkiaľ strieľal Špak, Hajdúch jeho nepríliš dôraznú strelu s prehľadom pokryl.
     
    38
    Vzájomná strkanica v šestnástke rezultuje v žlté karty pre oboch aktérov – tí neuposlúchli pokyny rozhodcu a vidia žlté karty. Na strane Slovana je to Simon Tichý, z tímu hostí Peter Martinka.
     
    37
    Štandardka bola rozohraná na krátku vzdialenosť, na jej konci Gregora získal na ľavej strane v súboji s Medgyesom rohový kop pre domáci tím. Belasým tieto situácie dnes vychádzajú, hostia sa musia mať na pozore.
     
    36
    Po faule na Mikuša je tu ďalšia štandardka Slovana, tentoraz z pravej strany vo vzdialenosti cca 30 metrov od brány hosťujúceho mužstva.
     
    35
    Slovan je povzbudený vedúcim gólom a stále sa tlačí dopredu, v tomto prípade však Tichý neuspel v súboji so skúseným Medgyesom, ten potvrdil svoje skúsenosti a získal loptu pre Šamorín.
     
    34
    Naopak, aj ďalej útočia domáci a znovu sme videli kombináciu dvojice Miklós – Ďuriš, center Miklósa tentoraz Ďuriš hlavou v šestnástke nezasiahol.
     
    33
    Hostia musia jednoznačne zabrať, inkasovali paradoxne vo chvíli, kedy sa po nevydarenom úvode herne dvíhali a nevyužili veľkú šancu. Teraz sa snažili po rozohrávke zaútočiť, ich akciu zastavila obrana.
     
    32
    ŠK Slovan Bratislava B dáva gól!
    Belasí otvárajú skóre, Šamorín si ešte viac komplikuje záchranárske boje a musí otáčať nepriaznivý priebeh! Zo štandardnej situácie od ľavej postrannej čiary z cca 25 metrov centroval do šestnástky Viktor Miklós, pred päťkou sa pri bližšej žrdi vo vzduchu presadil FILIP ĎURIŠ a hlavou poslal loptu do siete!
     
    31
    Teraz však získava Slovan po faule na Ládyho pri ľavej postrannej čiare zaujímavú štandardku z cca 25 metrov, loptu pošle do hry Oravec.
     
    30
    Po polhodine hry sa končí útočná akcia Šamorína rukou v podaní Čembu, rozohrávať teda môžu belasí. Tí v posledných minútach trochu utlmili svoju úvodnú aktivitu.
     
    29
    Šamorín postupne získava pôdu pod nohami, hostia už častejšie držia loptu na kopačkách a predvádzajú aj ofenzívnu iniciatívu, snažia sa vyrovnať hru.
     
    28
    Akcia Slovana zastavená útočným faulom Ládyho, ktorý pri ľavej postrannej čiare fauloval Mezovského. Loptu pošle do hry Hajdúch.
     
    27
    Rozhodca nariadil prestávku na občerstvenie, je naozaj veľmi horúco a dúšok vody určite padne hráčom vhod. Sledujeme zaujímavý futbal – aktívnejší je Slovan, najväčšiu šancu však mali pred chvíľou hostia.
     
    26
    Obrovská šanca Šamorína, hostia mohli viesť! Po centri z rohu hlavičkoval tesne pred päťkou Csölle a jeho hlavičku k pravej žrdi fantasticky vyrazil pred seba Valašík! Dorážať ešte mohol Hrnčár, veľmi dobre zareagoval Lády a odkopol loptu spred čiary!
     
    25
    Na druhej strane protiútok hostí, po ktorom získavajú svoj prvý rohový kop.
     
    25
    Kondrlík v ďalšej akcii belasých pekným oblúčikom vysunul na ľavej strane Tichého, ten vracal ešte do stredu šestnástky Ďurišovi, ktorý však už bol v pohybe smerom k bráne a loptu nezachytil.
     
    24
    Slovan kombinoval na ľavej strane, kadiaľ dnes hlavne cez Oravca ťahá väčšinu útočných akcií. Teraz Oravec vysúval nabiehajúceho Ládyho, ten si loptu príliš predkopol a už ju na ihrisku nezachytil.
     
    23
    Veľmi dobrá akcia v podaní krajného obrancu belasých Mikuša, ktorý mohol otvoriť skóre! Na pravej strane šestnástky sa zbavil obrancu a prudko vystrelil, trafil do bočnej siete!
     
    22
    Belasí mohli ísť dopredu a po brejku Miklósa získali rohový kop, ten však na nejakú výraznejšiu šancu nezužitkovali.
     
    21
    Po oute Šamorína predlžoval Sura za seba hlavou na Mezovského, ten bol v šestnástke, pred ním však loptu odvrátil obranca Gregora, Slovan sa ubránil.
     
    20
    Domáci ostávajú pri lopte, na hrot sa presunul Sokol, ktorého pri pokuse o kľučku tentoraz spoľahlivo zastavil Medgyes, Šamorín sa po dlhšej dobe dostane k lopte.
     
    19
    Po rohu sme videli výbornú šancu Slovana! Po centri na bližšiu žrď zakončoval v náročnej pozícii volejom Kondrlík, loptu napokon trafil veľmi dobre a mieril do protiľahlého horného rohu, Hajdúch predviedol skvelú robinzonádu a vytlačil loptu spred čiary!
     
    18
    Oravec v pokračujúcej akcii belasých vysielal krížny oblúčik na pravú stranu šestnástky, pred Ďurišom tam Schober odvrátil na ďalši rohový kop.
     
    17
    Po centri z rohu hlavičkoval v strede šestnástky vo výbornej pozícii Kondrlík a môže ho len mrzieť, že loptu netrafil lepšie, takto mieril tesne nad bránu!
     
    17
    Kondrlíkova prihrávka na pravú stranu bola zablokovaná, rezultuje z toho ďalší rohový kop pre Slovan, domáci zostanú v ofenzívnej aktivite.
     
    16
    Roh rozohrali domáci na krátku vzdialenosť a do šestnástky potom centroval Oravec, v hlavičkovom súboji sa tam presadil Ďuriš a loptu takmer ešte do brány dorazil Tichý, tiesnený obrancom napokon nezakončil presne.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodiny ďalší útočný prienik belasých, Lády centroval od ľavej postrannej čiary, po zásahu obrancu je z toho rohový kop pre Slovan.
     
    14
    Domáci sú jednoznačne aktívnejší, ilustroval to teraz Miklós, keď dlhou prihrávkou zo stredu ihriska hľadal za obranou Tichého, pred ním si loptu prebral vybiehajúci Hajdúch.
     
    13
    Oravec vyslal nádhernú diagonálnu prihrávku k pravej postrannej čiare na Miklósa, ktorý podobne vydarene vracal do šestnástky, kde už čakal na strelu pripravený Lády, pred ním odkopol Schober.
     
    12
    Belasí to skúšajú aj z väčšej vzdialenosti, snáď z 30 metrov takto vypálil k pravej žrdi Mikuš, jeho prízemný pokus kryl spoľahlivý Hajdúch.
     
    11
    A bola z toho šanca Slovana! Oravec odcentroval od postrannej čiary a tesne pred päťkou našiel Kondrlíka, ten predskočil obrancu a vo výbornej pozícii hlavičkoval, mieril tesne vedľa ľavej žrde!
     
    10
    Úvod je obojstranne opatrný, viac z hry však má Slovan. Aj teraz si belasí prebrali nepresný dlhý nákop od hostí a môžu vyraziť dopredu.
     
    9
    Slovan postupne kombinoval popri ľavej postrannej čiare, na konci však Oravec neúmyselne zasiahol v súboji Čembu, ktorý ostal na zemi, je z toho lopta pre Šamorín.
     
    8
    Na hrote útoku Slovana operuje Lády, ten teraz sklepával dlhú loptu na spoluhráčov do stredu ihriska, proti nemu dobre vystúpil Sura a získal loptu na kopačky hostí.
     
    7
    Hostia sa javia byť v úvode akoby nervózni z dôležitosti zápasu, ani táto akcia im vôbec nevyšla, keď dlhý nákop presvišťal ponad všetkých hráčov na ihrisku a vykopávať tak mohol Valašík.
     
    6
    Následne ešte zavŕšenie útočnej aktivity Slovana v podobe strely Mikuša, mieril to veľmi pekne do horných častí brány, napokon tesne minul, vyslúžil si potlesk divákov.
     
    5
    Belasí pokračujú v aktivite, Oravec umne nahral na hranicu šestnástky Miklósovi, ktorý sa už hotoval k streleckému pokusu, jeho pokus v sklze zablokoval razantný obranca.
     
    4
    Slovan sa prekombinoval cez celé ihrisko do dobrej gólovej príležitosti! Oravec ideálne vysunul na pravej strane šestnástky Ďuriša, ten v dobrej pozícii miesto strely ešte nahrával na stred Ládymu, čo vystihol Schober a sklzom v poslednej chvíli loptu odkopol do bezpečia!
     
    3
    Na opačnej strane ofenzívna iniciatíva v podaní hostí, Mezovského center ale presný nebol a skončil až za bránkovou čiarou, vykopávať môže Valašík.
     
    2
    Videli sme prvú strelu na bránu – vyslal ju Slovan, keď Tichý najprv nebojácne prenikal popri pravej postrannej čiare, aby sa potom k strele z 25 metrov dostal Oravec, jeho tečovaný pokus kryl Hajdúch.
     
    1
    Úvodný výkop mal k dispozícii Šamorín a po dlhom outovom vhadzovaní sa okamžite tlačil do útoku, napokon z toho bol len nepresný center, ktorý skrotil Valašík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už v nádhernom slnečnom počasí vyšli na trávnik. Slovan nastupuje v bielych dresoch, hostia zase v modrej farebnej kombinácii. Nič už nebráni začiatku zápasu, ja vám teda ešte raz prajem príjemné sledovanie!
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z bratislavského Prievozu, kde svoje domáce zápasy hráva juniorka Slovana Bratislava. Tá dnes privíta v mimoriadne dôležitom zápase Šamorín. Podmienky sú jasné – domáci sú zachránení a môžu hrať v absolútnej pohode, hostia naopak potrebujú bodovať, inak vypadnú do III.ligy. Šamorín si istotu účasti v nasledujúcom ročníku zaistí víťazstvom, prípadne aj remízou, v tom prípade mu však už bude musieť pomôcť rezerva Trnavy. Poznáme už zostavy oboch tímov, v tej domácej dostanú príležitosť viacerí hráči zo staršieho dorastu, ktorí v doterajšom priebehu sezóny tak často nenastupovali. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava B: Valašík – Kondrlík, Špak, Gregora, Sokol – Mikuš, Oravec (C), Miklós – Lády, Ďuriš, Tichý
    Náhradníci: Bojnanský (NB), Urbanovský, Molnár, Čambal, Sidibe, Ofori, Hubert

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Hrnčár, Csölle, Schober, Medgyes – Martinka, Čemba, Mezovský, Pavúk – Sura, Stifter
    Náhradníci: Cighard (NB), Mezzei, Vozár, Pinte, Špánik

    Rozhodca: Ježík – Vitko, Sluk.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítame vás pri vyvrcholení II.najvyššej futbalovej súťaže 2014/2015! Nadstavbová časť o záchranu má na programe posledné dva zápasy, v ktorých sa rozhodne o druhom vypadávajúcom tíme, ktorý do III.ligy doprevadí Dubnicu. Bude to Šamorín, Nové Mesto nad Váhom alebo Trnava ,,B?"

    Juniorka Slovana má už všetko jasné – v nadstavbovej časti skončí na 2.mieste a zaistí si účasť aj v nasledujúcej sezóne. Na jar sa prezentuje pomerne vyrovnanými výkonmi, dvakrát sa jej podarilo vysoko vyhrať (v Šamoríne a v Dubnici). Belasí nazbierali celkovo 36 bodov a skóre je záporné 37:45. V minulom kole tesne podľahli 2:3 v malom derby na ihrisku rezervy Trnavy. Spoliehať sa budú na kapitána Marcela Oravca, najlepšieho strelca tímu s 10 gólmi.

    Šamorín prežíva nevydarenú sezónu, vyvrcholilo to aj výmenou trénera, novým koučom sa stal Jozef Kontír, ktorý predtým pôsobil v Slovane. Šamorín sa v tabuľke nachádza na aktuálne zostupovej 5.priečke so ziskom 29 bodov a skóre 26:49. V minulom kole doma podľahli Pohroniu 0:2, oporou im je mladý brankár Juraj Hajdúch, ktorý v tomto zápase chytil 2 pokutové kopy!

    Bilancia vzájomných zápasov hovorí jasne pre Slovan – ten doma na jeseň vyhral 2:1, v odvete vonku vyhral 2:1 a na jar dokonca vysoko 6:0.

    Šamorín sa zachráni, ak v Bratislave vyhrá. V tom prípade vôbec nebude riešiť výsledok zo súbežne hraného zápasu Nové Mesto nad Váhom – Trnava ,,B." Za určitých okolností postačí Šamorínu aj bod, a to vtedy, ak rezerva Trnavy vyhrá v Novom Meste nad Váhom. Ak Šamorín prehrá, tak vypadne do III.ligy

    Čaká nás zaujímavý zápas v závere sezóny, v ktorom majú oba tímy o čo hrať – domáci mladíci bojujú o mieste v zostave či A-mužstve pre nasledujúcu sezónu, Šamorín zase o záchranu. Zo zápasu vám priamy textový prenos prinesie v nedeľu o 17:00 Tomáš Schügerl, srdečne vás pozývam k sledovaniu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Tomáš Schügerl

    Matej Holásek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Ďuriš (Miklós), 48. Mikuš, 70. Tichý (Oravec) – 60. Hrnčár (pen.), 85. Hrnčár (pen.)

    Karty:   38. Tichý (SBB), 41. Oravec (SBB) – 38. Martinka (SAM), 43. Čemba (SAM)


    ŠK Slovan Bratislava U21: Valašík – Lády, Špak (77.Urbanovský), Gregora, Mikuš (79.Ofori) – Miklós, Oravec (C), Kondrlík (66.Hubert), Sokol – Ďuriš, Tichý
    Náhradníci: Bojnanský (NB), Urbanovský, Molnár, Čambal, Sidibe, Ofori, Hubert

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Hrnčár, Csölle (84.Vozár), Schober, Medgyes – Martinka, Čemba, Mezovský, Pavúk (66.Špánik) – Sura, Stifter
    Náhradníci: Cighard (NB), Mezzei, Vozár, Pinte, Špánik

    Rozhodca: Ježík – Vitko, Sluk