Kolumbia – Portugalsko 1:3 (kon.) | Senegal – Katar 2:1 (kon.) | Srbsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Mali – Uruguaj 1:1 (kon.)
koniec
Mali
1:1 (1:1)
Uruguaj
cz Sobota 06.06.2015, 06:00 • Waikato Stadium, Hamilton • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    V losování, které se uskutečnilo v Acklandu, uspěla reprezentace Uruguaye, která tak ve skupině D obsadila konečnou druhou pozici. Mali však postup mezi šestnáct nejlepších mužstev šampionátu neunikne, v tabulce třetích týmů totiž může skončit nejhůře čtvrtá. (09:42:35)
     
    Postupová tajenka však ještě není zcela rozluštěna ani po závěrečných utkáních skupiny, před kterými měla všechna čtyři mužstva shodný počet bodů. Jisté je pouze to, že z prvního místa postupují šestibodový Srbové a na turnaji končí Mexiko se třemi body. Mali i Uruguay mají shodný počet bodů, totožné skóre a také vzájemné střetnutí skončilo remízou. O tom, který z týmů se ve skupině D umístí na druhé pozici, tak rozhodne los.
    Zápas Mali - Uruguay skončil remízou a o konečném umístění v základní skupině bude rozhodovat los

     
    Utkání mezi Mali a Uruguayí končí remízou. Zápas byl po celý jeho průběh víceméně vyrovnaný, avšak střelecky produktivnější byli Afričané. Vedení se však krátce po čtvthodině hry ujal celek z Jižní Ameriky. Na trefu Acosty se však v závěru poločasu podařilo zareagovat Adamu Traorému, který tak vyrovnal. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, hrálo se ze strany na stranu, ale spíše jen ve středu hřiště či po obě pokutová území. Ve druhém dějství tak gól nepadl a oba týmy si do tabulky připisují bod.
     
    90+3
    A končí také utkání
     
    90+3
    Jihoameričané se ovšem ihned po uvedení míče do hry provinili nedovoleným zákrokem a jejich akce tak záhy končí.
     
    90+2
    Reprezentanti Uruguaye jsou nastěhováni u pokutového území Afričanů a po faulu Adamy Traorého budou rozehrávat přímý volný kop z levé strany.
     
    90
    Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Acosta, přichází Arambarri.
     
    88
    Acosta se na polovině afrického celku dopustil útočného faulu, když tvrdým způsobem srazil k zemi Maïgu.
     
    86
    Nakonec se hráči Mali dostali do střelecké pozice, ránu Adamy Traorého však zblokoval na roh jeden z obránců.
     
    85
    Reprezentanti Mali drží míč na svých kopačkách a vytrvale obléhají pokutové území Uruguaye.
     
    83
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Souleymane Diarra, přichází Hamidou Traoré.
     
    81
    Před námi je závěrečná desetiminutovka řádné hrací doby, na hráčích obou reprezentací je patrné, že nechtějí udělat chybu.
     
    80
    Žlutou kartu za nedovolený zákrok dostává Souleymane Diarra (Mali).
     
    79
    Jihoameričané podnikli útočnou akci, při které se snažili prokombinovat k šestnáctce soupeře, kde však Saracchi ztratil míč.
     
    77
    Překvapit gólmana Curuceagu se střelou z velké vzdálenosti pokusil Souleymane Diarra, který ale neměl dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil mimo zařízení.
     
    76
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Nández (Uruguay), který fauloval Diallu.
     
    75
    Momentálně jsou u míče fotbalisté v modrých dresech, kombinující na polovině soupeře.
     
    74
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, míč rotuje především kolem středového kruhu nebo se hraje po obě pokutová území.
     
    72
    Střídání v týmu Mali: ze hřiště odchází Diallo, přichází Touré.
     
    71
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut, podaří se během této doby některému z týmů převážit pomyslné misky vah na svou stranu, nebo si mužstva body rozdělí?
     
    70
    Ke střele se o chvíli později odhodlal také Samassekou, jenž vyprodukoval ránu zpoza šestnáctky, kterou rovněž zblokovala obrana Uruguaye.
     
    68
    Míče se však zmocnili reprezentanti Mali, kteří se prokombinovali až do šestnáctky, kde vypálil Adama Traoré, jehož ránu zastavila defenziva Uruguaye.
     
    66
    Uruguay je po střídání živější, její hráči kontrolují míč na kopačkách a hledají skuliny v defenzivě soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází González, přichází Saracchi.
     
    64
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Pereiro, přichází Amaral.
    Adama Traoré a Gastón Pereiro v souboji o míč

     
    61
    Uběhla hodina hry a stav je stále nerozhodný, o postup do další fáze turnaje tak bude probíhat ještě hodně tuhý boj.
    Maïga si málem vstřelil vlastní gól
     
    60
    Málem jsme byli svědky vlastního gólu. Po autovém vhazování si na míč naskočil obránce Maïga, který hlavou netrefil míč ideálně a ten doskákal kousek vedle tyče!
     
    58
    Afričanům se však po rozehrání kopu od rohového praporku nepodařilo bránu Uruguaye ohrozit, defenziva jihoamerického týmu si náběh soupeřů pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    57
    V pokutovém území se do zakončení dostal DIarra, jehož pokus srazil na roh jeden z obránců.
     
    56
    Uruguay zaútočila po pravé straně, ale jejich ofenzivní tažení zastavila pozorná defenziva Mali.
     
    54
    K vidění byla další střela zpoza šestnáctky a opět vypálil aktivní Adama Traoré, míč vyprodukovaný z jeho kopačky skončil těsně vedle horního rohu Guruceagovy svatyně.
     
    53
    Míč po odrazu jednoho z hráčů Mali opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvede Suárez.
     
    51
    Zpoza hranice šestnáctky napřáhl k prudké střele Adama Traoré, který mířil na vzdálenější tyč, ale prostor brány netrefil.
     
    50
    S míčem nepřestávají kombinovat fotbalisté afrického celku, kterým se však nedaří projít středem hřiště.
     
    49
    Mali podniklo další ofenzivní tažení, tentokrát po levé straně, odkud do vápna přilétl vzdušný centr a míč sebral Guruceaga.
     
    47
    Nández se provinil nedovoleným zákrokem a s míčem budou moci kombinovat reprezentanti Mali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dějství je minulostí. Vedení se v 17. minutě zásluhou Acosty ujali fotbalisté jihoamerického státu, avšak v závěru poločasu se Mali podařilo vyrovnat Adamou Traorém, který skóroval po přiťuknutí míče z nepřímého volného kopu. Do kabin tak obě mužstva odcházejí za nerozhodného stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil, hlavní arbitr totiž nastavil jen několik vteřin.
    Adama TRAORÉ - 1:1
     
    44
    Mali právě vstřelilo branku!
    V závěru úvodního dějství je vyrovnáno! Po Diarrově lekhém přiťuknutí do strany poslal míč přesně k pravé tyči ADAMA TRAORÉ, Guruceaga byl naprosto bez šance, když na střelu nestačil ani zareagovat.
    Malá domů brankáře Guruceagy
     
    42
    Guruceaga chytil do náruče přihrávku jednoho ze svých spoluhráčů, následovat bude nepřímý volný kop pro Mali z velmi výhodné a především nebezpečné pozice uvnitř vápna.
     
    40
    Nacházíme se v závěru úvodního poločasu, míč se v tuto chvíli nachází na kopačkách hráčů Mali, kteří se postupnými přihrávkami snaží proniknout do hloubi pole.
     
    38
    A Mali bránu Guruceagy neohrozilo ani po rozehrávce rohového kopu, kdy střelu už v jejím zárodku zblokoval obránce Suárez.
     
    37
    Mali do pokutového území vyslalo centr z pravé strany a akrobaticky se pokoušel zakončit jeden z jeho reprezentantů, který však míč netrefil.
     
    35
    Průnik středem hřiště se hráčům Mali zdařil o několik vteřin později a na útočné polovině byl faulován Diallo.
     
    34
    S míčem na kopačkách hrají fotbalisté ve žlutých dresech, ale nedaří se jim pronikout přes středovou čáru, alespoň zatím ne.
     
    32
    Nyní se to však podařilo fotbalistům Mali, když se k odraženému míči dostal na hranici pokutového území Sacko, jenž vyslal ostrý střelecký pokus mířící do středu brány, takže Guruceaga z jeho zneškodněním neměl sebemenší potíže.
     
    31
    Hra je v poslendích minutách v některých pasážích hluchá a postrádá tempo, přestože se hraje ze strany na stranu, mužstva se nedokáží prokombinovat ani k šestnáctce.
     
    29
    Mali vyprodukovali další střelecký pokus, ránu zpoza šestnáctky však obětavým způsobem zblokoval jeden z obránců, který se postavil do trajektorie střely.
     
    27
    Fotbalisté ve žlutých dresech dostali opět útočné choutky a po zblokovaném centru měli možnost rozehrávky rohového kopu. Míč do vápna poslal Adama Traoré, ale jeho centr skončil jen v rukavicích pozorného Guruceagy.
    Mladý fanoušek doufá ve vítězství Mali

     
    25
    A tak podnikli ofenzivní akci reprezentanti Mali, kteří se prokombinovali až do šestnáctky, kde se míč odrazil na kopačku střílejícího Doumbii, který z úhlu mířil na zadní tyč, kterou však zhruba o metr minul.
     
    24
    Na polovině hřiště se hráči Mali dopustili nedovoleného zákroku, Uruguay rozehrála přímý kop, ale po několika krátkých přihrávkách o míč přišla.
     
    22
    Následně se míče zmocnili hráči Mali, kteří se vydali kupředu po levé straně, odkud balon do vápna odcentroval Gbakle, avšak jeho centr nikoho z jeho spoluhráčů nenalezl.
     
    21
    Míč se nachází na kopačkách hráčů Uruguaye, kterým se ovšem nedaří proniknout přes středovou čáru, prostředek hřiště totiž pečlivě střeží záložní řada celku z Afriky.
     
    19
    Do pokutového území se s míčem vydal Pereiro a po kontaktu s protiháčem v něm upadl, píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá.
    Franco ACOSTA - 0:1
     
    17
    Uruguay právě vstřelila branku!
    To už ovšem neplatí! Uruguay totiž otevírá skóre a krátce po čtvrthodině hry se ujímá vedení. Autorem gólu je FRANCO ACOSTA, který Guerrovu přihrávku z hranice šestnáctky z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě hlavou.
     
    16
    Po čtvrthodině hry jsme ještě nezaznamenali střelu na bránu, hraje se převážně kolem středového kruhu a po obě pokutová území, v zápase zatím dominují defenzivy obou mužstev.
     
    15
    K pokutovému území svých soupeřů se vydal Acosta, jenž se pokusil míč odcentrovat do vápna z pravé strany, v čemž mu ovšem obranným zákrokem zabránil Koné.
     
    14
    Ve středovém kruhu došlo k nedovolenému zákroku, s míčem tak budou moci pokračovat fotbalisté Uruguaye.
     
    12
    Reprezentanti africké země také podnikli ofenzivní výpad, míč po centru ze strany však skončil pouze v náruči brankáře Guruceagy.
     
    11
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde nyní probíhají četné souboje o míč, v nich většinou vítězí fotbalisté Mali.
     
    9
    Vedle pokutového území jihoamerického celku došlo k hraní míče rukou. Ke standardní situaci se postavil Adama Traoré a míč poslal domluveným signálem do šestnáctky, avšak tam zasáhla defenziva Uruguaye a odkopla míč do bezpečí.
     
    7
    Míč na polovině Uruguaye opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej uvedl Koné, jehož spoluhráčům se však brankáře nepodařilo ohrozit.
     
    6
    V držení míče jsou fotbalisté Mali, kteří ovšem kombinují pouze na vlastní polovině hřiště, odkud se pokouší založit útočný výpad.
     
    4
    Uruguay se po zisku míče pokusila zaútočit pomocí dlouhého nákopu, za míčem pospíchal Acosta, ten ale skončil až u brankáře Diarry, který jej následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    3
    Africké zemi se však po centru z rohového kopu nepodařilo zahrozit, vpřed se po zisku míče vydali hráči Uruguaye, ale po ruce jednoho z fotbalistů byl odpískán přímý kop.
     
    2
    První útočnou akci mají na svědomí hráči ve žlutých dresech, kteří zaútočili po pravé straně, odkud do šestnáctky přilétl centr, který Cotugno odvrátil na roh.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali reprezentanti Mali, kteří do utkání nastoupili ve žlutých dresech, jejich soupeři z Uruguaye hrají v dresech modré barvy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Mali: D. Diarra – Doumbia, Coulibaly, Maïga, Koné – Samassekou, Sacko – S. Diarra, A. Traoré, Gbakle – Diallo
    Náhradníci: Baye, Guindo, Konaté, H. Traoré, Touré, Sissoko, Diabate, Traore

    Uruguay: Guruceaga – Cutugno, González, Lemos, Suárez – Nández, Poyet, Guerra – Castro, Pereiro – Acosta
    Náhradníci: Cardozo, Ale, Báez, Saracchi, Etcheverry, Méndez, Amaral, Tabárez, Arambarri

    Rozhodčí: Dias – Barbosa, Carvalho Mesquita.
     
    Delegace rozhodčích

    Nepostradatelnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Z pozice hlavního arbitra bude dnešní zápas řídit Portugalec Artur Dias, jemuž budou asistovat jeho krajané Rui Barbosa a Alvaro Daniel Carvalho Mesquita. Výčet rozhodčích pak uzavírá čtvrtý sudí Antonio Mateu Lahoz pocházející ze Španělska.
    Stadion, na němž se odehraje dnešní duel, pojme do svých ochozů přes 25 000 diváků

     
    Stadion

    Utkání se odehraje na Waikato Stadium ve městě Hamilton. Stadion byl poprvé otevřen v roce 2002 u příležitosti rugbyového utkání mezi týmy Chiefs a Crusaders. Jeho celková kapacita činí 25 800 míst, z toho je 20 000 míst určeno k sezení, zbytek k stání.
     
    Vzájemná utkání

    Reprezentace spolu doposud sehrály dva duely. Oba zápasy se odehrály na konci minulého století a z jednobrankového vítězství se vždy radovalo reprezentační mužstvo Mali, které si připsalo výsledky 2:1 a 1:0.
     
    Nominace

    Mali: D. Diarra, Traore, Baye – I. Diarra, Koné, Maïga, Dumbia, A. Diallo, A. Traoré, Touré, Samassekou, S. Diarra, Gbakle, Konaté, Coulibaly, M. Diallo, Guindo, H. Traoré, Sacko, Diabate.
    Trenér: Fanyeri Diarra.

    Uruguay: Cardozo, Guruceaga, Tabárez – Cabaco, Suárez, Lemos, Cotugno, Pereiro, Méndez, Arambarri, Nández, Castro, Báez, Amaral, Acosta, Poyet, González, Ale, Saracchi, Guerra, Etcheverry.
    Trenér: Fabián Coito.
    Reprezentanti Uruguaye při svačině v hotelu Kingslate Hamilton

     
    Uruguay

    Mladí reprezentanti Uruguaye mají na svém kontě třináct účastí na Mistrovství světa, v nichž vybojovali tři medaile. V jejich sbírce nalezneme bronz z roku 1979 a také dvě stříbra, přičemž posledního medailového úspěchu dosáhla Uruguay na minulém světovém šampionátu, který se konal před dvěma lety v Turecku.
     
    Mali

    Malijská fotbalová reprezentace se na světovém šampionátu představila celkem šestkrát. Hned čtyřikrát se však mladíkům Mali nepodařilo postoupit ze skupiny. Jejich doposud největším úspěchem je bronzová medaile z nigérijského Mistrovství světa z roku 1999, kdy Mali v boji o třetí místo porazilo právě Uruguay – svého dnešního soupeře.
     
    Úvod

    Dobré ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Již minulý týden bylo na Novém Zélandu zahájeno Mistrovství světa hráčů do 20 let. Týmy jsou rozděleny do šesti základních skupin po čtyřech, z nichž první dva postoupí do vyřazovacích bojů. Šanci na postup budou mít také čtyři celky, které se umístí na třetím místě, o jejich postupu do další fáze bude rozhodovat vyšší počet bodů, při rovnosti pak lepší skóre. V tomto textovém přenosu se zaměříme na duel Mali – Uruguay, což jsou celky, které byly nalosovány do skupiny D. Úvodní výkop utkání je stanoven na 6 hodin a zápasem vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:00.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 44. Traoré – 17. Acosta

    Karty:   80. Diarra (MLI) – 76. Nández (URU)


    Mali: D. Diarra – Doumbia, Coulibaly, Maïga, Koné – Samassekou, Sacko – S. Diarra (83. H. Traoré), A. Traoré, Gbakle – Diallo (72. Touré)
    Náhradníci: Baye, Guindo, Konaté, H. Traoré, Touré, Sissoko, Diabate, Traore

    Uruguaj: Guruceaga – Cutugno, González (64. Saracchi), Lemos, Suárez – Nández, Poyet, Guerra – Castro, Pereiro (64. Amaral) – Acosta (89. Arambarri)
    Náhradníci: Cardozo, Ale, Báez, Saracchi, Etcheverry, Méndez, Amaral, Tabárez, Arambarri

    Rozhodca: Dias – Barbosa, Carvalho Mesquita