Nigéria – Severná Kórea 4:0 (kon.) | Honduras – Fidži 0:3 (kon.) | Nemecko – Uzbekistan 3:0 (kon.)
Maďarsko – Brazília 1:2 (kon.)
koniec
Honduras
0:3 (0:3)
Fidži
cz Štvrtok 04.06.2015, 06:00 • Christchurch Stadium, Christchurch • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Honduras nepotvrdil roli papírového favorita a s výběrem Fidži prohrál jasným poměrem 0:3!

    První poločas na Christchuch Stadium nabídl celkem tři branky! Hned v sedmé minutě mohli uděřit domácí, jenže proti střele Rocheze vytáhl excelentní zákrok Nairube. Ve 14. minutě už se dočkalo Fidži. Ve vápně dostal přihrávku Iosef Verevou, který se dokázal prosadit! Hned o čtyři minuty domácí špatně rozehrávali a rozhodčí odpískal malou domů. Fidži nabídnutou příležitost využilo a i s trochou štěstí se prosadil Saulo Waqa. Honudras byl poté víceméně neškodný, a tak v závěru udeřilo ještě jednou Fidži! Po rohovém kopu Verevoua se míč odrazil na hlavu Antonia Tuivany, který dostal míč do branky!

    Celý druhý poločas byl aktivnější Honduras, který v určitých pasážích hry svého soupeře nepustil za polovinu. Nicméně Honduras nebyl schopný své šance využít a defenzivní taktika Fidži vyšla!

    Fidži tak překvapilo zřejmě každého na světě! Honduras byl jasným favoritem! Sázkové kanceláře na Fidži vypsali kurz 30! Gratuluji těm, kteří vsadili!

    Situace ve skupině F se tak komplikuje! Fidži se dostává na tři body a třetí místo v tabulce. Po úvodním debaklu 1:8 má však záporné skóre 4:8! Fidži by tak potřebovalo porazi v posledním utkání Uzbekistán. Honduras si situaci velmi zkomplikoval, neboť má po dvou zápasech tři body, avšak poslední utkání hraje s Německem a to bude velmi těžké!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) textového onlajnu se těším brzy nashledanou! (07:59:51)
    Velká radost fotbalistů Fidži z dnešní výhry!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Fidži provádí v nastaveném čase své druhé střídání. Střelec druhé branky Waqa jde střídat a na posledních pár desítek sekund jde na trávník Gabriel!
     
    90+2
    Před vápnem Fidži kombinoval Benavidez a Flores. Do jejich kombinace se však vložil stoper Sivoki, který zvolil razantní odkop za polovinu.
     
    90+1
    Honduras je po celou dobu druhého poločas velmi aktivní, avšak žádnou ze svých šancí nebyl schopný využít.
     
    90
    Hlavní arbitr Jong-Hyeok nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Honduras kombinuje na útočné polovině a ve druhém poločase hraje opravdu dobře, nicméně branku zatím nevstřelil!
    Dva výborné zákroky Nairubeho
     
    88
    Další šance Hondurasu! Tentokrát to byl ofenzivně laděný křídelník Chirinos, který se ve vápně dostal ke dvěma střelám. Ani jedna však do branky nedošla, Nairube obe rány zneškodnil!
    Bodden trefil tyč
     
    86
    Honduras měl i další šanci! Po pravé straně opět postupoval Paz, který výborně načasoval přihrávku do vápna, opět na Boddena. Ten tentokrát vypálil přesněji, avšak trefil tyč. Míč se odrazil k Rochezovi, ten však stál v ofsajdu!
     
    85
    Z levé strany velmi nebezpečně centroval Paz. Jeho centr mířil velmi šikovně na branku. Nairube byl však pozorný a nenechal se nachytat!
    Velká šance Boddena
     
    84
    Rychlý protiútok táhl po pravé straně Álvarez, který si potáhl míč až skoro k brankové čáře a následně poslal přízemní centr do vápna. Ten směřoval k Boddenovi, který se opřel do míče z první a jeho střela prolétl těsně mimo!
     
    83
    Avšak Fidži z rohového kopu nedokázala nic vymyslet a vytěžit a bude se muset opět vracet, neboť Honduras míří do rychlého protiútoku.
     
    82
    Na pravé straně operoval s míčem Álvarez, který se pokoušel odcentrovat. Jeho pokus zablokoval aktivní Paz a Fidži bude zahrávat první rohový kop ve druhém poločase.
     
    81
    Fidži se po delší době dokázalo dostat a usadit na útočné polovině. Více než centr z levé strany však vytěžit nedokázalo.
     
    80
    Máme před sebou poslední desetiminutovku a Honduras stále ztrácí tři branky! Fidži sice vede, avšak ve druhém poločase zatím nepředvedlo vůbec nic!
    Přízemní rána Florese
     
    79
    Do středu hřiště dostal míč Flores, který se nerozmýšlel a prostě vypálil. Jeho přízemní rána skončil těsně vedle Nairube branky!
     
    79
    Na hranici vápna se nyní míč odrazil opět k Rochezovi, který se pokoušel vyslat technickou ránu. Do střely se však postavil dvojblok, který ji zablokoval.
     
    78
    Honduras je dnes ve finální fázi opravdu bezradný! Bodden potáhl míč po levé straně a následně ho předal na hranici vápna, kde stál Rochez. Jeho příhrávka na pravou stranu už však přesná nebyla.
     
    76
    Rychlonohý Lacayo udělal na pravé straně kličku Prasadovi, nicméně si míč příliš předkopl, a ten mu utekl do zámezí. Následuje odkop od branky Nairubeho.
     
    75
    I Fidži provádí první střídání! Ze hřiště putuje aktivní Ratu Waranaivalu. Jako náhrada přijde na trávník Junori Rao.
     
    74
    Rohový kop si vzal na starost Benavidez, jehož centr se snášel na malé vápno. Obrana Fidži již poněkolikáté centr odvrátila.
     
    74
    Bodden dostal přihrávku do středu hřiště od Florese a pohotově vypálil. Jeho rána mířila mimo, nicméně rozhodčí ukázal teč některého hráče Fidži.
     
    72
    Honduras zatím ve druhém poločase Fidži opravdu k ničemu nepustil. Domácí však stále nemohou vstřelit kontaktní branku na 1:3, která by ještě zdramatizovala dnešní utkání.
     
    71
    Rohového kopu se také ujal Benavidez, který svým centrem našel ve vápně volného Boddena. Ten však svou hlavičku nezamířil dobře.
     
    70
    Pěknou individuální akci předvedl Benavidez, který se protáhl kolem dvojice hráčů a zhruba ze třiceti metrů vypálil. Jeho rána srazil na rohový kop Sivoki.
     
    68
    Ani druhý rohový kop Hondurasu v krátkém časovém sledu neznamenal pro obranu Fidží nějaké nebezpečí. Tentokrát míč odhlavičkoval Sivoki.
    Velmi tvrdá střela Moncady
     
    67
    Rohový kop žádné nebezpečí pro obranu Fiži neznamenal, nicméně hra pokračovala a po pěkné kombinaci se míč dostal na levou stranu, kde stál Moncada. Ten velmi ostře vypálil, avšak Nairube míč vyrazil na roh!
     
    66
    Výborný obranný zákrok předvedl stoper Sivoki, který čistým způsobem zastavil před vápnem Verevoua. Naneštěstí pro něj se míč odrazil na rohový kop.
     
    65
    Střídající Lacayo nyní na hranici vápna prostrčil míč na Rocheze, který se pokoušel přehodit Nairubeho. Gˇolman Fidži se však natáhl a míč lapil.
     
    63
    Z hodně velké vzdálenosti se odvážil vystřelit Benavidez, kterému však střela příliš nesedla a mířila mimo. Hráč Hondurasu navíc střele udělil opačnou faleš.
     
    62
    Z pravé strany se dostal k centru Álvarez. Bohužel pro Honduras jeho centr však ve vápně nikoho nenašel.
     
    61
    Domácí vybojovali rohový kop, který rozehrál Benavidez. Jeho centr našel na zadní tyči volného Sivokiho, jehož hlavička však mířila mimo.
     
    60
    Honduras má nyní v posledních minutách souvislý tlak, avšak ho nedokáže využít. Nairube zatím žádnou práci ve druhém poločase neměl.
     
    59
    Honduras již po necelé hodině střídá potřetí! Ze hřiště putuje Escalante, který nepodal nikterak špartný výkon. Na trávník nastupuje Lacayo.
     
    58
    Rozehrávky se ujal Benavidez a centr se mu příliš nepovedl. Míč se odrazil na stranu levou, kde o něj bojoval Moncada a Hughes. Hostující borec nakonec zahrál rukou.
     
    57
    Po nedovoleném zákroku na pravé straně bude zahrávat Honduras zajímavou standardní situaci!
     
    55
    Na druhé straně i Honduras vybojoval rohový kop. Centr Escalanteho zamířil na hlavu Moncada, který hlavičkou přihrál Floresovi, ten vystříhl hezké nůžky, nicméně míč letěl těsně mimo.
     
    54
    Fidži zahrávalo rohový kop, který si vzal na starost Verevou. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně naběhnutého Tuivunu, jehož hlavička mířila těsně mimo.
     
    53
    Teď však na útočné polovině ztratil míč Benavidez a vysalal Fidži do protiútoku, který táhl středem hřiště Verevou. Střelec první branky našel stříleným centrem hlavu Rocheze, který mířil dobře. Jeho střelu však hlavičkou zablokoval Flores.
     
    51
    Honduras zatím zcela ovládá druhý poločas. Svého soupeře prakticky nepustil k míči a sám jej kontroluje na útočné polovině.
     
    49
    Z velké dálky to zkusil Escalante, jehož rána však proletěl nad brankou Nairubeho a neznamenala pro něj žádné nebezpečí.
    Escalante a jeho pád ve vápně
     
    48
    Ve vápně nyní spadl Escalante po souboji s Prasadem. Korejský rozhodčí hned naznačil, že se jednalo o nasimulovaný pád a penaltu v žádném případě neodpíská!
     
    47
    Na hranici vápna dostal zajímavou přihrávku Flores, který se ještě pokoušel vylepšit pozici nabíhajícímu Lópesovi. Ten byl však příliš rychlý a přihrávku nezachytil.
     
    46
    Druhý poločas započal Honduras postupnou kombinací na útočné polovině. Ta však skončila po nepřesné přihrávce Benavideze.
     
    46
    Honduras provádí na začátku druhého poločasu hned dvě změny! Ze hřiště odchází nevýrazná dvojice Elis – López. Na trávník nastoupila dvojice Bodden – Chirinos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Christchuch Stadium nabídl celkem tři branky! Hned v sedmé minutě mohli uděřit domácí, jenže proti střele Rocheze vytáhl excelentní zákrok Nairube. Ve 14. minutě už se dočkalo Fidži. Ve vápně dostal přihrávku Iosef Verevou, který se dokázal prosadit! Hned o čtyři minuty domácí špatně rozehrávali a rozhodčí odpískal malou domů. Fidži nabídnutou příležitost využilo a i s trochou štěstí se prosadil Saulo Waqa. Honudras byl poté víceméně neškodný, a tak v závěru udeřilo ještě jednou Fidži! Po rohovém kopu Verevoua se míč odrazil na hlavu Antonia Tuivany, který dostal míč do branky!

    Druhý poločas začne na Christchurch Stadium přibližně v 7:03!
    Radost mladých fotbalistů Fidži

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Stoper Moncada našel za obranou naběhlého Elise, který zkoušel velmi šikovně přehodit gólmana. Provedení však nebylo ideální.
     
    45+2
    Do protiútoku se dostal Waqa, který se pokoušel najít křížným centrem Escalanteho. Ten však svůj náběh špatně načasoval a neměl šanci centr stihnout.
     
    45+1
    Honduras kombinoval na útočné polovině, nicméně do žádné zajímavjěší šance se nedostal.
     
    45
    Hlavní arbitr Jong-Hyeok nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
    Antonio TUIVANU - 0:3
     
    45
    Fidži právě vstřelilo branku!
    Fidži se prosazuje již potřetí a to už vypádá s Hondurasem špatně! Hosté vybojovali rohový kop v samotném závěru poločasu. Rozehrávky se ujal Verevou, jehož centr našel na zadní tyči ANTIONIA TUIVANU, který odrazem od těla Rocheze poslal míč do sítě!
     
    43
    Velmi ostře šel do souboje "domácí" Benavidez, který poslal tvrdě k zemi defenzivního záložníka Hughese. Domácí hráč může být rád, že neuviděl žlutou kartu.
     
    42
    Honduras kombinuje na útočné polovině a pokouší se ještě před koncem prvního poločasu snížit. Fidži ale zatím hraje velmi dobře!
     
    41
    I na druhé straně se kopal rohový kop. Centr Waranaivalua našel ve vápně hlavu Verevoua. Střele úvodní branku však hlavičkoval v záklonu a vůbec netrefil branku.
     
    40
    Stoper Sivoki se ocitl na pravé straně v tísni a raději zvolil odkop na rohový kop, pro Honduras to bude třetí rohový kop v zápase.
     
    39
    Nairube teď pořádně brnká na nervy svým spoluhráčům. Před malou chvílí si až příliš čekal, než k němu míč dojde. Poblíž byl navíc Rochez, který se k míči však nedostal.
    Nejistý zákrok Nairubeho
     
    38
    Na druhé straně centroval do vápna Escalante. Jeho centr chytil Nairube, avšak mu vypadl z rukavic. Následně se ke střele dostal López, jenže poloprázdnou branku netrefil!
     
    37
    Do zajímavé příležitosti se dostal "hostující" Hughes, který si naběhl za obranu a málem dosáhl na pas od Benavideze. Naneštěstí pro něj byl Hernández opravdu rychlý a u míče byl dříve.
     
    35
    Standardní situace se Hondurasu vůec nepovedla, ba naopak! Do protiútoku se dostalo Fidži a obzvláště centr Waraniavula byl velmi nebezpečný. Hernández šel do vzduchu a míč raději vyboxoval na rohový kop.
     
    34
    Obrana Fidži nyní bude mít další starosti! Na levé straně byl totiž podražen Flores, nedovoleným zákrokem se provinil Rochez.
     
    33
    Escalante nyní vcelku jednoduše prošel středem hřiště. Před vápnem si narazil s Elisem a vypálil z první. Jeho rána však letěla nad branku!
     
    32
    Waqa je již po ošetření a měl by být v pořádku. Hra pokračovala a na útočné polovině byl u míče Benavidez, byl však zdvojen a míč ztratil.
     
    30
    Rohový kop se Hondurasu příliš nepovedl. K hlavičce se sice dostal Moncada, ten však hlavičkoval v záklonu a míč vylétl z vápna ven. Na pravé straně jej chtěl odkopnout Waqa, což se mu povedlo, nicméně byl dohrán Verevou a momentálně leží na trávníku.
     
    29
    Na zemi zůstal ležet střelec první branky Iosefo Verevou a rozehrávka rohového kopu proběhne až za malou chvíli.
     
    28
    Moncada kličkoval na levé straně, proti sobě měl Naida. Honduraskému obránci jeho finty příliš nevyšly, avšak vybojoval rohový kop!
     
    27
    Míč se dostal až ke gólmanu Hernándezovi, který pěkným centrem našel na pravé straně Álvareze, který prohlavičkoval míč do úniku na Rocheze. Ten měl však proti sobě Sivokiho a nedokázal se prosadit.
     
    26
    Benavidez postupoval středem hřiště a pokoušel se přenést hru na pravou stranu, kde se nacházel Álvarez. Do jeho přihrávky však šáhl Verevou a málem míč získat!
     
    25
    Fidži zatím hraje opravdu skvělý zápas! Jejich obrana činnost je zatím bezchybná a Honduras je v určitých fázích hry bezradný.
     
    23
    Ve středu pole si dokázal udělal prostor Benavidez, který poslal do vápna Fidži zajímavý centr. Nairube šel však ven z branky a míč lapil do svých rukavic.
     
    22
    Na levé straně se pokoušel vymyslet něco kloudného střelec první branky Iosefo Verevou. Proti němu však velmi dobře vystoupil Mocada, který ho donutil ke ztrátě míče.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut a vývoj skóre je více než překvapivý! Fidži využilo dvě nabídnuté příležitost a vede 2:0! Honduras nyní čeká hodně těžká práce!
    Saula WAQA - 0:2
     
    19
    Fidži právě vstřelilo branku!
    Fidži nabídnutou šanci využílo a vede 0:2! K rozehrávce této netradiční standardní situace se postavil Verevou, který však svou střelou trefil pouze břevno! Míč se odrazil na nohu SAULA WAQI, který až na podruhé dopravil míč do branky. Nutno uznat, že s velkým štěstím!
    Malá domů
     
    18
    Hlavní arbitr nyní odpískal malou domů po přihrávce Benavideze! Fidži tak má ideální příležitost na navýšení skóre!
     
    17
    Honudras se nyní usadil na delší chvíli na útočné polovině a ke střele z hranice vápna se dostal Escalante. Obránci Fidži se však starají, aby minimum střel prošlo ke gólmanu Nairubemu.
     
    16
    Z pravé strany se pokoušel poslat centr do vápna López. Jeho centr však zablokoval Naidu. Ten se po malé chvilce svalil na zem a bude potřebovat lékařskou pomoc.
    Iosefo VEREVOU - 0:1
     
    14
    Fidži právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně překvapivé! Ve vápně Hondurasu udělal obrovskou chybu stoper Moncada, který prakticky věnoval míč Dreloovi, který našel ve vápně volného IOSEFA VEREVOU, ten nevypálil nikterak silně, nicméně Hernández nedokázal míč zkrotit, a ten skončil v síti!
     
    11
    Po pravé straně se protáhl Álvarez, kterému však na poslední chvíli nevyšel centr dle představ, a tak míč skončil v zámezí.
     
    10
    Fidži momentálně uklidňuje hru na vlastní polovině a postupnou kombinací přechází na útočnou polovinu. Obrana Hondurasu je však výborně postavená.
     
    9
    Honduras je nyní v posledních minutách daleko aktivnějším týmem. Vybojoval další rohový kop, ten rozehrál Flóres. Jeho centr však ve vápně nikoho z domácích nenašel. Obrana Fidži zatím funguje na jedničku.
    Parádní zákrok Nairubeho
     
    7
    Obrovskou příležitost měl nyní Honduras! Z pravé strany poslal do vápna výborný míč Álvarez, který našel ve vápně volného Rocheze. Jeho tvrdou ránu však fantastickým způsobem vyrazil Nairube! Elis následně dopravil míč do branky, nicméně se nacházel v ofsajdu!
     
    6
    Rohový kop Prasada nebyl příliš povedený a domácí obrana si s centrem dokázala poradit.
     
    5
    Fidži se po ubráněném rohu dostalo do rychlého protiútoku. Chand zakombinoval se spoluhráči a našel na pravé straně volného Wagu. Jeho ránu z první však zablokoval Paz na rohový kop.
     
    4
    První rohový kop tohoto zápasu rozehrál López, jehož centr se snášel na malé vápno. Nejvýše však vyskočil stoper Dreloa, který míč odhlavičkoval.
     
    3
    Teď již však zahrozili domácí. Po pravé straně potáhnul Álvarez, který si všiml volného Lópeze, ten z první odcentroval, nicméně jeho centr byl sražen na rohový kop.
     
    2
    Fidži se stále drží na útočné polovině. Na pravé straně momentálně kombinuje Verevou s Wagou.
     
    1
    Hned v úvodní minutě je velmi aktivní hostující Fidži. Na levé straně dostal příliš prostoru Álvarez, který se dostal i ke střele. Ta vša byla zablokovaná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemné čtvrteční ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Mistrovství světa hráčů do dvaceti letech pokračuje v plném proudu. Dnes se společně zaměříme na zápas Hondurasu a Fidži. Pro oba týmy se bude jednat o druhé utkání ve skupině. Úvodní výkop je na Christchurch Stadium naplánován v 6:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    HONDURAS
    Dospělá reprezentace Honudrasu na loňské světovém šampionátu díru do světa neudělala, nicméně mladíci z této země mají na Novém Zélandu jistě větší ambice.

    Příprava Hondurasu na právě probíhající světový šamionát čítala čtyři zápasy. Svěřenci Jorge Jiméneze započali svou přípravu utkání s Katarem, které Honduras ovládl po divokém průběhu 3:2. Následovala těžká zkouška proti mladíkům z Brazílie. Honduras v tomto utkání nebyl považován za favorita, nicméně dokázal zvítězit 1:0! V dalších dvou zápasech narazil Honduras na tým Uruguaye a Nového Zélandu. Obě utkání vyhrál shodným poměrem 2:1.

    Honduras má již své první vystoupení na turnaji za sebou. V pondělí se střetl s Uzbekistánem. Honduras vedl po dvou rychlých brankách 2:0 a vypadalo to na jasný průběh, avšak ke konci poločasu se podařilo soupeři snížit. Zkraje druhého poločasu však Kevin Álvarez navýšil vedení. Uzbekistán však opět dokázal odpovědět. V nastavení jsme ještě viděli po jedné brance na obou stranách a zápas nakonec skončil výhrou Hondurasu 4:3.

    Svěřenci Jorge Jíméneze tak udělali důležitý krok k postupu, neboť v dnešním utkání s Fidži jsou považováni za jasné favority, zda-li tuto roli potvrdí se dozvíme až zhruba v osm hodin!
     
    FIDŽI
    Reprezentace Fidži je považován za velkého outsidera celého šamionátu. V rámci přípravy absolvovali svěřenci Australana Franka Fariny dvě přípravná utkání. První utkání sehráli mladí fotbalisté z Fidži proti Mexiku a prohráli 0:3. Ani v dalším utkání se Fidži nedočkalo výhry a nad Kolumbií prohrálo 1:2!

    Před startem šamionátu tak tým trenéra Fariny nebyl zcela v pohodě. Hned na úvod ho však čekal jeden z nejtěžších možných soupeřů – Německo. Mladí Němeci do utkání vlétli a první poločas vyhráli 6:0! Ve druhém poločasu přidal čestný úspěch Fidži Verevou, nicméně Německo přidalo další dvě branky a vyhrálo 8:1!

    Do dnešního utkání vstupuje Fidži opět v roli outsidera a rozhodně se nečeká, že by dnes mohlo dosáhnout na nějaké body!

    Jan Havlovic

    Góly: 14. Verevou (Dreloa), 19. Waqa, 45. Tuivanu (Verevou)


    Honduras: Hernández – Paz, Moncada, Pereora, Álvarez – Escalante (59. Lacayo), Benavidez, Flores, Lópes (46. Chirinos) – Rochez, Elis (46. Bodden)
    Náhradníci: Garcia, Chirinos, John Paul Suazo, Torres, Lacayo, Santos, Tejeda, Castillo, Bodden

    Fidži: Nairube – Naidu, Dreloa, Sivoki, Prasad – Hughes – Chand, Waranaivalu (75. Rao) – Verevou, Waga (90+3.Gabriel) – Tuivuna
    Náhradníci: Raju, Rao, Chand, Naidu, Buksh, Gabriel, Mansoor, Toma, Deo, Khan

    Rozhodca: Jong-Hyeok – Kwang-Yeol, Byung-Eun (vš. KOR)