Žrebovanie základných skupín CHL (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie základných skupín CHL

Streda 13.05.2015, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Vyjadrenia slovenských strán po žrebe Champions Hockey League (zdroj championnshockeyleague.net):


    HC Košice – Juraj Bakoš

    Pán Bakoš, ako ste spokojný so žrebom Champions Hockey League pre sezónu 2015/2016?
    Juraj Bakoš, generálny manažér HC Košice:
    „Dostali sme atraktívne kluby z Nemecka a Rakúska. Ako Mníchov, tak aj Klagenfurt majú kvalitné mužstvá, ale nie sú to typicky nemecké alebo rakúske tímy. V oboch kluboch pôsobia aj hráči z iných krajín, napríklad z Kanady či USA, takže očakávame výborné zápasy. Vzhľadom k tomu, že v tejto sezóne je možnosť postupu výhodnejšia, keďže sa jedná iba o trojčlenné skupiny, tak my určite urobíme všetko pre to, aby sa nám zo základnej skupiny podarilo postúpiť."

    Vedeli by ste už v tejto chvíli prezentovať celkové ciele Košíc v Champions Hockey League v sezóne 2015/2016?
    „Dnes je ešte predčasné hovoriť o tom, aké máme celkové ciele. Ale ako som už povedal, oproti minulej sezóne, v ktorej sme sa Champions Hockey League takisto zúčastnili, je to oveľa atraktívnejšie pre každého účastníka každej skupiny. Možnosť postupu dvoch klubov z každej skupiny je veľmi atraktívna a motivujúca pre každé mužstvo."

    Čo pre HC Košice znamená účasť v Champions Hockey League?
    „Pre Košice účasť v Champions Hockey League znamená veľmi veľa najmä z dvoch dôvodov. Tým prvým je, že sme si ju museli vybojovať ziskom majstrovského titulu a tým druhým je, že sme si vedomí toho, že reprezentujeme nie len klub, ale spolu s Nitrou aj celú slovenskú extraligu a Slovensko ako také. Preto sa chceme na Ligu majstrov dobre pripraviť a urobiť čo najlepšie výsledky."



    HK Nitra – Tomáš Chrenko:

    Pán Chrenko, ako ste spokojný so žrebom Champions Hockey League pre sezónu 2015/2016?
    Tomáš Chrenko, zástupca HK Nitra:
    „Myslím si, že môžeme byť spokojní. Všetky tímy sú veľmi zaujímavé. Pred žrebom sme si možno priali, aby sme nemuseli veľmi veľa cestovať a napokon máme jeden tím zo Švédska, ale aj napriek tomu môžeme byť spokojní. Tímy sú pre nás naozaj veľmi zaujímavé.“

    Vedeli by ste už v tejto chvíli prezentovať celkové ciele Nitry v Champions Hockey League v sezóne 2015/2016?
    „Vždy, pri každom zápase, je naším cieľom hlavne zabaviť ľudí a hrať dobrý hokej. Želali by sme si, aby sa nám podarilo postúpiť zo základnej skupiny.“

    Čo pre HK Nitra znamená účasť v Champions Hockey League?
    „Pre náš klub je Liga majstrov veľmi zaujímavá, pretože nie sme až tak veľmi známy tím a iba v posledných troch rokoch sme dosahovali výborné výsledky a patrili na vrchol našej súťaže. Špeciálne zaujímavé je to aj pre našich fanúšikov, pretože v slovenskej extralige máme zvyčajne plný štadión a očakávam, že to tak bude aj v Champions Hockey League. Taktiež si myslím, že veľa fanúšikov bude cestovať na zápasy vonku do Liberca a možno aj do Švédska“. (18:02:46)
     
    Skupina 8: Red Bull Mníchov, KAC Klagenfurt, HC Košice
     
    Skupina 4: Skellefteå AIK, Bílí Tygři Liberec, HK Nitra

    Veronika Pancuráková