Real Madrid – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:1 (1:0)
Juventus Turín
Streda 13.05.2015, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní dnešnej semifinálovej odvety a už teraz vás pozývam k finálovému duelu, v ktorom sa bude rozhodovať o staro-novom držiteľovi ušatej trofeje.

    Dobrú noc prajem, s futbalom zas niekedy nabudúce. (22:49:00)
     
    Ešte ani raz v histórii sa nestalo, aby na seba vo finále ligy majstrov narazili Real Madrid a Juventus Turín. El Clásico sa nebude konať ani v tomto ročníku, aj keď k tomu po polčase všetko smerovalo.

    Po zmene strán však do čierneho namieril len Alvaro Morata, ktorý tak strelil svojmu materskému klubu v tomto dvoj zápase dva góly a výrazným spôsobom prispel k tomu, že v berlínskom finále vyzve Barcelonu Juventus Turín. Tím, od ktorého to zrejme nečakal nikto, no taliansky majster sa dostal tam, kde je zaslúžene.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Turínčania získavajú po kurióznej situácii, kedy chcel Iker Casillas rozohrať autové vhadzovanie, loptu, ktorú výborní držia na polovici súpera.
     
    90+3
    Isco na ľavom okraji šestnástky už zrejme zbytočne zasekával loptu, celú situáciu zabrzdil a nakoniec sa nedostal ani k strele, ani k možnosti odcentrovať.
     
    90+2
    Cristiano Ronaldo skákal v pokutovom území na centrovanú loptu z pravého krídla, no potreboval by byť ešte vyšší, aby ju stačil vo vzduchu zasiahnuť.
     
    90+1
    Real má ešte štyri minúty na vyrovnanie. Takú hodnotu má totiž to nadstavený čas k druhej polovici stretnutia.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Juventus je na polovici súpera, kde fantasticky zbiera desiatky sekúnd.
     
    89
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Roberto Pereyra.
     
    88
    Paul Pogba si mohol dať za svoju drinu odvedenú v dnešnom stretnutí dať gólový darček, no pri strele z vnútra turínskej šestnástky si vylámal zuby na zákroku Ikera Casillasa!
     
    87
    Lopta sa od Javiera Hernándeza odrazila len za bránkovú čiaru. Buffon sa pochopiteľne s rozohrávkou odkopu od svojej svätyne neponáhľa.
     
    86
    Paul Pogba fantastickým spôsobom vyviezol loptu na polovicu súpera, kde bol úplne opustený. Aj napriek tomu sa pustil do zdanlivo zúfalej situácie, dokázal proti štvorici hráčov Realu vybojovať faul.
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Fernando Llorente.
     
    84
    Bale to zobral na seba. Posunul si loptu z pravej strany viac do stredu a ľavačkou sa to snažil umiestniť k žrdi. Hoci sa Buffon preletel vzduchom, zakročiť nemusel.
     
    82
    Real bojuje nielen o semifinálové predĺženie, ale aj o zachovanie šance stať sa prvým tímom v novodobej histórii, ktorý obháji titul v lige majstrov.
     
    80
    Posledných desať minút riadneho hracieho času odštartoval roh Realu z ľavej strany, z ktorého ale nezapršalo. Následne loptu ukryl do svojej moci Buffon.
     
    79
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Andrea Pirlo, prichádza Andrea Barzagli.
     
    78
    Giorgio Chiellini nad ničím nešpekuloval a okamžite ako sa zmocnil loptu, ju odpratal do autu.

    Michal Bakoš

    Góly: 23. Ronaldo – 57. Morata

    Karty:   31. Isco (REA), 44. Rodríguez (REA) – 71. Tévez (JUV), 76. Lichtsteiner (JUV)


    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Rodríguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema (66. Hernández), Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Pepe, Coentrão, Illarramendi, Arbeloa, Hernández, Jesé.

    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pogba (89. Pereyra), Pirlo (79. Barzagli), Marchisio – Vidal – Tévez, Morata (85. Llorente).
    Náhradníci: Storari – Barzagli, Padoin, Sturaro, Pereyra, Coman, Llorente.

    Rozhodca: Eriksson – Klasenius, Wärnmark.
    05.05.2015
    Juventus - Real Madrid 2:1

    Góly: 8. Morata, 57. Tévez (pen.) – 27. Ronaldo

    Karty:   5. Bonucci (JUV), 46. Tévez (JUV), 56. Vidal (JUV), 90+3. Chiellini (JUV) – 56. Marcelo (REA), 75. Carvajal (REA), 85. Rodríguez (REA)