Bielorusko – Rusko 0:7 (kon.) | Francúzsko – Kanada 3:4 (kon.) | Fínsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Rakúsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.) | Dánsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (po pr.)
koniec
Francúzsko
3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Kanada
Sobota 09.05.2015, 12:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jordan EBERLE - 3:4

     
    49:16
    Kanada dala gól!
    Brett Burns a jeho delovka od modrej končí za Quemenerovým chrbtom. Puk ešte pred bránou tečoval JORDAN EBERLE a je z toho opäť vedenie Kanady. 4:3, zaujímavý zápas naďalej pokračuje! Asistencie: Brett Burns, Sidney Crosby.
    Damien FLEURY - 3:3

     
    46:55
    Francúzsko dalo gól!
    Prekvapenie za prekvapením vážení! Toto je tretina snov pre Francúzska! LAURENT MEUNIER po strele z ľavého kruhu od Roussela tečoval puk, ktorý sa od neho dostal až do brány! Je vyrovnané, 3:3!
    Yorick TREILLE - 2:3

     
    46:20
    Francúzsko dalo gól!
    Presilovka je využitá! YORICK TREILLE mal možnosť streliť gól ešte pred touto akciou, trafil len tyčku. Teraz však tečoval puk po dobrej strele, ktorý skončil v bráne! Dráma v tomto zápase bude pokračovať. Asistencie: Laurent Meunier.
    Tyler SEGUIN - 1:3

     
    37:02
    Kanada dala gól!
    Presilovka trvala len 13 sekúnd. TYLER SEGUIN strieľa podobný gól ako ten prvý. Spezzova prihrávka bola opäť presná, naznačená strela, no namiesto toho presná prihrávka Tylerovi. Tomu však puk nesadol na čepeľ najlepšie, spracoval si ho a príklepom prepálil Quemenera. 3:1 pre Kanadu. Asistencie: Jason Spezza.
    Julien DESROSIERS - 1:2

     
    16:30
    Francúzsko dalo gól!
    Kanada podcenila súpera! Martin Jones po prvýkrát na šampionáte kapituluje! Perfektná prihrávka z rohu od Meuniera na JULIENA DESROSIERSA, ktorý si puk spracoval a z pravého kruhu prekonáva vychladnutého Jonesa. Len štvrtá strela Francúzov a hneď končí za jeho chrbtom! Asistencie: Laurent Meunier, Yohann Auvitu.
    Jordan EBERLE - 0:2

     
    12:31
    Kanada dala gól!
    Gólostroj javorových listov sa pomaly, ale isto začína rozbiehať. JORDAN EBERLE a druhý gól zápasu. MacKinnon dostal až príliš veľa času za bránou, prihrávkou našiel Jordana, ktorý si nakorčuľoval pred bránou a bekhendom zakončil. Asistencie: Nathan MacKinnon, Matt Duchene.
    Tyler SEGUIN - 0:1

     
    11:25
    Kanada dala gól!
    Tak toto bol nádherný gól! Tretí gól na turnaji zaznamenáva TYLER SEGUIN. Barrie posunul na modrej čiare puk Spezzovi, ten naznačil strelu, no namiesto toho našiel krížnou prihrávkou na ľavej strane klziska praváka Seguina. Ten nemal problém zasunúť puk do vinkľa! Do odkrytej brány ako na tréningu alebo rozkorčuľovaní. Krásny gól. Asistencie: Jason Spezza, Tyson Barrie.

    Jakub Mitter

    Góly a asistencie: 17. Desrosiers (Meunier, Auvitu), 47. Treille (Meunier), 47. Meunier (Roussel) – 12. Seguin (Spezza, Barrie), 13. Eberle (MacKinnon, Duchene), 38. Seguin (Spezza), 50. Eberle (Burns, Crosby)


    Francúzsko: Quemener (Hardy) – Manavian, Auvitu, Chakiachvili, Hecquefeuille, Dieude Fauvel, Janil, Trabichet – Y. Treille, Meunier, Desrosiers – Fleury, Roussel, da Costa – Raux, S. Treille, Bertrand – Claireaux, Lamperier, Guttig, Rech.
    Kanada: Jones (Smith) – Hamhuis, Burns, Muzzin, Barrie, Ekblad, Wiercioch, Savard – Hall, Eberle, Crosby – Giroux, O'Rielly, Seguin – Duchene, MacKinnon, Spezza – Couturier, Schenn, Ennis, Toffoli.

    Rozhodca: T. Wehrli, V. Šindler – E. Pihlblad, P. Šefčík