USA – Bielorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Nemecko 4:3 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Francúzsko
Štvrtok 07.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česko zvládla v súboji s Francúzom do bodky naplniť všetky očakávania a všetky papierové predpoklady.

    Od úvodného buly vzalo opraty stretnutia do svojich rúk a až na pár výkyvov v prostrednej tretine ho prakticky stále kontrolovalo.
    Gólovo najbohatšia bola z domácej strany posledná tretina, kedy Česko upravilo na konečných 5:1.

    Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní dnešného stretnutia a pozývam pokračovať v sledovaní svetového šampionátu na onlajnoch! (18:32:13)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Florian Hardy sa musel mať na pozore ešte posledný krát pri vydarenom prieniku Kolářa, ktorému nechýbalo veľa, aby ho zakončil gólovým spôsobom.

     
    59:15
    Meunier zaviezol puk do útočného pásma, no bolo to s postavením mimo hru.
     
    58:55
    Francúzi sa snažili o dosiahnutie druhého gólu, no Pavelec aj za pomoci svojich brániacich spoluhráčov úspešne odolal.
     
    58:30
    Dnešné stretnutie sleduje 17 010 divákov.
     
    58:00
    Už s predstihom tak môžeme pomaly, ale isto tento duel bilancovať. Česi potvrdili rolu favorita a do tabuľky svojej skupiny zapíšu druhé víťazstvo a na konte budú mať sedem bodov.
     
    57:00
    Domáci sa už bavia hokejom, o čom najlepšie svedčí posledná akcia Jakuba Voráčka s Tomášom Hertlom. Tá ale presný zásah nepriniesla.
    Roman ČERVENKA - 5:1

     
    54:48
    Česko dalo gól!
    Čechom sa podarilo využiť presilovú hru a pridať tak piaty gól v zápase! Tretia tretina je jasnou záležitosťou domáceho tímu. Po dobrej strele Neměca pristúpila k vyrazenému puku francúzska defenzíva mimoriadne laxne, za čo ju potrestal utešenou dorážkou do horných poschodí brány ROMAN ČERVENKA, ktorý sa tak po tyčke z druhej tretiny dočkal zápisu do streleckej listiny. Asistencia: Ondřej Neměc.
     
    53:52
    Kovář to z ľavého kruhu ako pravák hádzal pred bránu Jaromírovi Jágrovi na teč alebo dorážku. Hoci sa ani jedne z týchto možností nekonala, tak Česi ostávajú v držaní puku.

     
    53:22
    Kevin Hecquefeuille pri snahe o napádanie podrazil českého protihráča. Jediný strelec Francúzov v doterajšom priebehu zápasu si na trestnej posedí prinajlepšom dve minúty.
     
    52:40
    Česi budú hrať v početnej prevahe. Zatiaľ sa ešte snažia o pokorenie Hardyho v šestici, hru rozhodcovia doposiaľ nemali dôvod prerušiť.
     
    51:40
    Rozbehnutí českí hokejisti chcú svojich namlsaných priaznivcov potešiť ešte nejakými gólmi. Hardy je v týchto momentoch v jednom ohni.
     
    51:00
    Zaťovič svoj rýchly prechod cez modrú čiaru zakončil pokusom o strelu. Tá bola ale zablokovaná.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny a s veľkou pravdepodobnosťou aj celého zápasu zostáva presne desať minút.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 22. Ondřej Němec (Jiří Novotný), 27. Vladimír Sobotka (Jakub Krejčík), 45. Jaromír Jágr (Jan Kovář, Dominik Simon), 49. Ondřej Němec (Tomáš Hertl, Jakub Voráček), 55. Roman Červenka (Ondřej Neměc) – 29. Kevin Hecquefeuille (Loic Lamperier, Anthony Guttig)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava, Krejčík – Sobotka, Hertl, Voráček, Kovář, Jágr, Simon, Červenka, Novotný, Erat, Zaťovič, Koukal, Smoleňák.
    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Manavian, Auvitu, Besch, Hecquefeuille, Dieude Fauvel, Janil, Chakiachvili – Y. Treille, Meunier, Desrosiers, Fleury, Roussel, T. Da Costa, Raux, S. Treille, Bertrand, Lamperier, Guttig, Rech.

    Rozhodca: Nord, Rantala – Pihlblad, Suominen.

    Diváci: 17 010