USA – Bielorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Nemecko 4:3 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Francúzsko
Štvrtok 07.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Roman ČERVENKA - 5:1

     
    54:48
    Česko dalo gól!
    Čechom sa podarilo využiť presilovú hru a pridať tak piaty gól v zápase! Tretia tretina je jasnou záležitosťou domáceho tímu. Po dobrej strele Neměca pristúpila k vyrazenému puku francúzska defenzíva mimoriadne laxne, za čo ju potrestal utešenou dorážkou do horných poschodí brány ROMAN ČERVENKA, ktorý sa tak po tyčke z druhej tretiny dočkal zápisu do streleckej listiny. Asistencia: Ondřej Neměc.
    Ondřej NĚMEC - 4:1

     
    48:28
    Česko dalo gól!
    O držiteľovi troch bodov je zrejme definitívne rozhodnuté, pretože Česi už vedú rozdielom triedy. Jakub Voráček vyslal do samostatného úniku Tomáša Hertla. Tomu síce forhendový blafák nevyšiel práve podľa predstáv, no český mladík ostal pri puku, z bránkovej čiary ho naservíroval do druhej vlny ONDŘEJOVI NĚMCOVI, ktorý potvrdil svoje ofenzívne kvality, ked presnou strelou z prvej našiel voľný priestor v postoji Hardyho. Asistencie: Tomáš Hertl, Jakub Voráček.
    Jaromír JÁGR - 3:1

     
    44:25
    Česko dalo gól!
    Českému tímu sa podarilo dosiahnuť upokojujúci a veľmi dôležitý tretí gól vo fáze zápasu, kedy Francúzi poriadne hrýzli. Dominik Simon posunul puk od zadného mantinelu Janovi Kovářovi, ktorý si to v priestore medzikružia pripravil na tiahlu strelu. Hardy proti nej vytiahol zákrok vyrážačkou, no v bránkovisku sa najlepšie zorientoval JAROMÍR JÁGR. Ten tak gólovou dorážkou dokončil akciu, ktorú svojou bojovnosťou v rohu klziska sám odštartoval. Nestarnúca legenda českého hokeja tak o niekoľko dní opäť vylepšila rekord najstaršieho strela na pôde svetových šampionátov. Asistencie: Jan Kovář, Dominik Simon.
    Kevin HECQUEFEUILLE - 2:1

     
    28:40
    Francúzsko dalo gól!
    Už-už sa zdalo, že Česi druhým gólom získajú nad zápasom definitívnu kontrolu, no Francúzom sa podarilo veľmi rýchlo dosiahnuť kontaktný zásah. Lamperier pekne vybrzdil za bránkou protihráčov, predložil puk medzi kruhy KEVINOVI HECQUEFEUILLEMU, ktorý mal ako pravák dostatok času na namierenie a Pavelca prekonal výborne umiestnenou tiahlou strelou! Asistencie: Loic Lamperier, Anthony Guttig.
    Vladimír SOBOTKA - 2:0

     
    26:57
    Česko dalo gól!
    Domáce reprezentácia zo svojej aktívnej hry vyťažila poistenie svojho náskoku, Francúzi strávili v obrannom pásme veľmi dlhý čas a už jednoducho nedokázali odolať tlaku súpera. VLADIMÍR SOBOTKA prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste aj zásluhou výborného predbránkového clonenia Tomáša Hertla. Asistencia: Jakub Krejčík.
    Ondřej NĚMEC - 1:0

     
    21:10
    Česko dalo gól!
    O2 aréna zažíva prvý gejzír gólovej radosti. Česko sa ujalo vedenie po veľmi nevinne vyzerajúcej akcii. ONDŘEJ NĚMEC zachytil puk na modrej čiary a od mantinelu ho pustil na bránu. Hardy sa ani nestihol spamätať a puk mal za svojim chrbtom. Z opakovaného záberu to síce zrejmé nebolo, no mohol tam ešte byť teč Romana Červenku. Asistencia: Jiří Novotný.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 22. Ondřej Němec (Jiří Novotný), 27. Vladimír Sobotka (Jakub Krejčík), 45. Jaromír Jágr (Jan Kovář, Dominik Simon), 49. Ondřej Němec (Tomáš Hertl, Jakub Voráček), 55. Roman Červenka (Ondřej Neměc) – 29. Kevin Hecquefeuille (Loic Lamperier, Anthony Guttig)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava, Krejčík – Sobotka, Hertl, Voráček, Kovář, Jágr, Simon, Červenka, Novotný, Erat, Zaťovič, Koukal, Smoleňák.
    Francúzsko: Hardy (Quemener) – Manavian, Auvitu, Besch, Hecquefeuille, Dieude Fauvel, Janil, Chakiachvili – Y. Treille, Meunier, Desrosiers, Fleury, Roussel, T. Da Costa, Raux, S. Treille, Bertrand, Lamperier, Guttig, Rech.

    Rozhodca: Nord, Rantala – Pihlblad, Suominen.

    Diváci: 17 010