Rusko – USA 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Nórsko – Fínsko 0:5 (kon.)
Kanada – Česko 6:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:8 (0:1, 1:3, 0:4)
Švédsko
Pondelok 04.05.2015, 16:15 • O2 arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec. Lotyši inkasovali debakel, ktorý si snáď ani nezaslúžili. V tomto dueli najprv aktívne odolávali Švédom, no tí ich napokon v druhej tretine poslali do kolien a zaslúžene víťazia.

    Najlepší hráči zápasu:
    Lotyšsko:
    Lauris Darzinš
    Švédsko: Loui Eriksson

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a želáme vám krásny zvyšok dňa. (18:35:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Victor RASK - 1:8

     
    59:52
    Švédsko dalo gól!

    Debakel je zavŕšený. Švédi to opäť urobili bravúrne a po prudkej strele presne vedeli, kam sa puk odrazí. Teraz sa do tých miest postavil VICTOR RASK a bezproblémovo zakončil do odkrytej časti bránky. Asistencie: Jimie Ericsson a Elias Lindholm.
    Victor RASK - 1:8

     
    59:16
    Priamo pred bránku sa teraz natlačil Eriksson, ktorý chcel pridať aj svoj piaty gól (štvrtý oficiálny), ale napokon sa k puku nedostal.
     
    58:52
    Möller to v útoku skúsil prudkou strelou z prvej, ale bránku napokon tesne minul. Švédski hokejisti sú neustále veľmi aktívni.
     
    58:36
    Do konca duelu už ostáva iba veľmi málo času, ale Švédi vo svojej aktivite smerom dopredu stále neprestávajú.
    Joel LUNDQVIST - 1:7

     
    57:03
    Švédsko dalo gól!

    Máme tu ôsmy gól v stretnutí. Postaral sa oň JOEL LUNDQVIST, ktorý inkasoval dobrú prihrávku na hranicu pravého kruhu a spred bránky nemohol zaváhať. Asistencie: Simon Hjalmarsson a Ekman-Larsson.
     
    56:43
    Švédi majú duel plne pod kontrolou a presunul sa do útoku. Tam sa k puku dostal Josefson a zakončil opäť zo strany, no tentokrát Masalskisa neprekvapil, pretože jeho strela bola zblokovaná.
     
    56:13
    Aj po buly v útočnej tretine ešte Lotyši ostali pri puku. Z pravej strany to streĺecky skúšal Darzinš, no napálil iba Erotha.
     
    55:57
    Lotyši sa stále snažia a pokúšajú sa dostať do zakončenia. Puk teraz dostal pred bránku Džerinš, ale v rýchlosti zakončil iba do Masalskisa.
     
    55:38
    Eriksson sa na pravej strane v strednom pásme pokúšal získať puk, ale napokon sa ho rozhodol iba tečovať do útoku a odišiel striedať.
     
    54:49
    Švédi si ho následne zobrali na hokejky, ale do útoku sa takisto nedostali. Lotyšskí hráči sa pohodlne vrátili pred svoju bránku a žiadne zakončenie nedopustili.
     
    54:14
    Lotyšskí hráči posunuli puk popri mantineli po pravej strane a dostali sa až do útoku. Tam to síce chceli skúsiť aj strelou, ale Enroth opustil bránku a puk pred nimi rozohral do bezpečia.
     
    53:41
    Lotyši sa bránia iba vyhadzovaním pukov spred svojej bránky. Rozdiel skóre je už teraz dosť veľký, ešte vyšší debakel lotyšskí hráči dopustiť nechcú.
     
    53:01
    Do útoku sa napokon dostali aj Lotyši. Galvinš to skúsil pomedzi betóny, ale Enroth si dokázal poradiť aj napriek tomu, že v tomto zápase v podstate veľa práce nemal.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 33. Darzinš (Daugavinš, Galvinš) – 18. Eriksson, 31. Eriksson (Ekholm, Kronwall), 34. Forsberg, 40. Eriksson (Ahnelöv), 45. Möller, 50. Josefson (Lundqvist), 58. Lundqvist (Hjalmarsson, Ekman-Larsson), 60. Rask (Ericsson, Lindholm)


    Lotyšsko: Masalskis (Mastukovs) – Galvinš, Sotnieks, Jerofejevs, Redlihs, Cibulskis, Širokovs, Andersons – Džerinš, Daugavinš (C), Darzinš (A) – Bukarts, Redlihs, Sprukts (A) – Indrašis, Berzinš, Sauleitis – K. Jass, Skvorcovs, Bajaruns, Abols
    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall (C), Ahnelöv, Rahimi, Sjögren, Ekholm – Lander, Eriksson, Forsberg – Möller, Ericsson (A), Lindström – Rask, Lindholm, Hjalmarsson – Danielson, Lundqvist (A), Josefson

    Rozhodca: Hodek (CZE), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR)

    Diváci: 15 315