Rusko – USA 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Nórsko – Fínsko 0:5 (kon.)
Kanada – Česko 6:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:8 (0:1, 1:3, 0:4)
Švédsko
Pondelok 04.05.2015, 16:15 • O2 arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    Victor RASK - 1:8

     
    59:52
    Švédsko dalo gól!

    Debakel je zavŕšený. Švédi to opäť urobili bravúrne a po prudkej strele presne vedeli, kam sa puk odrazí. Teraz sa do tých miest postavil VICTOR RASK a bezproblémovo zakončil do odkrytej časti bránky. Asistencie: Jimie Ericsson a Elias Lindholm.
    Joel LUNDQVIST - 1:7

     
    57:03
    Švédsko dalo gól!

    Máme tu ôsmy gól v stretnutí. Postaral sa oň JOEL LUNDQVIST, ktorý inkasoval dobrú prihrávku na hranicu pravého kruhu a spred bránky nemohol zaváhať. Asistencie: Simon Hjalmarsson a Ekman-Larsson.
    Jacob JOSEFSON - 1:6

     
    49:32
    Švédsko dalo gól!

    Švédi pridávajú aj svoj šiesty gól v tomto zápase. Postaral sa o neho JACOB JOSEFSON, ktorý prudkou strelou z kruhu zaskočil Masalskisa. Asistencia: Joel Lundqvist.
    Oscar MÖLLER - 1:5

     
    44:43
    Švédsko dalo gól!

    Presilovka je využitá a zrejme je po zápase. OSCAR MÖLLER predviedol veľmi dobrú orientáciu pred bránkou, počkal si na vyrazený puk a nechytateľne ho dostal do siete. Brankár Masalskis bol na zemi a nestihol zareagovať.
    Loui ERIKSSON - 1:4

     
    39:46
    Švédsko dalo gól!

    LOUI ERIKSSON skóroval štvrtýkrát v zápase, ale jeden gól mu uznaný nebol, takže v tejto chvíli oficiálne dosiahol hetrik! Eriksson sa teraz pred bránkou dobre dostal k nastrelenému puku a zakončil, Masalskis nemal žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Jonas Ahnelöv.
    Filip FORSBERG - 1:3

     
    33:03
    Švédsko dalo gól!

    FILIP FORSBERG zvládol svoj nájazd úplne bravúrne, keď na jeho konci oklamal Masalskisa, naznačil strelu, no napokon prudko zakončil pod hornú žrď.
    Lauris DARZINŠ - 1:2

     
    32:52
    Lotyšsko dalo gól!

    Je znížené! Tesne pred koncom vylúčenia napokon Lotyši presilovku využívajú, keď LAURIS DARZINŠ pred bránkou dorazil vyrazený puk, na ktorý nemal Enroth absolútne žiaden nárok. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Guntiš Galvinš
    Loui ERIKSSON - 0:2

     
    30:05
    Švédsko dalo gól!

    Lotyši využívajú druhú presilovku a druhýkrát sa o to postaral LOUI ERIKSSON! Po prudkej strele najskôr Masalskis puk vyrazil pred seba, no následne už nemal na dorážku spomínaného útočníka žiaden nárok. Asistencie: Mattias Ekholm a Staffan Kronwall.
    Loui ERIKSSON - 0:1

     
    17:36
    Švédsko dalo gól!

    Švédi využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to LOUI ERIKSSON, ktorý z úrovne bránkovej čiary hodil puk pred Masalskisa, ale pred ním ho ešte zrejme nešťastne zrazil lotyšský obranca a gólman Lotyšov už nestihol zareagovať. Bez asistencií.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 33. Darzinš (Daugavinš, Galvinš) – 18. Eriksson, 31. Eriksson (Ekholm, Kronwall), 34. Forsberg, 40. Eriksson (Ahnelöv), 45. Möller, 50. Josefson (Lundqvist), 58. Lundqvist (Hjalmarsson, Ekman-Larsson), 60. Rask (Ericsson, Lindholm)


    Lotyšsko: Masalskis (Mastukovs) – Galvinš, Sotnieks, Jerofejevs, Redlihs, Cibulskis, Širokovs, Andersons – Džerinš, Daugavinš (C), Darzinš (A) – Bukarts, Redlihs, Sprukts (A) – Indrašis, Berzinš, Sauleitis – K. Jass, Skvorcovs, Bajaruns, Abols
    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall (C), Ahnelöv, Rahimi, Sjögren, Ekholm – Lander, Eriksson, Forsberg – Möller, Ericsson (A), Lindström – Rask, Lindholm, Hjalmarsson – Danielson, Lundqvist (A), Josefson

    Rozhodca: Hodek (CZE), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR)

    Diváci: 15 315