Rusko – USA 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Nórsko – Fínsko 0:5 (kon.)
Kanada – Česko 6:3 (kon.)
koniec
Lotyšsko
1:8 (0:1, 1:3, 0:4)
Švédsko
Pondelok 04.05.2015, 16:15 • O2 arena, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec. Lotyši inkasovali debakel, ktorý si snáď ani nezaslúžili. V tomto dueli najprv aktívne odolávali Švédom, no tí ich napokon v druhej tretine poslali do kolien a zaslúžene víťazia.

    Najlepší hráči zápasu:
    Lotyšsko:
    Lauris Darzinš
    Švédsko: Loui Eriksson

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a želáme vám krásny zvyšok dňa. (18:35:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Victor RASK - 1:8

     
    59:52
    Švédsko dalo gól!

    Debakel je zavŕšený. Švédi to opäť urobili bravúrne a po prudkej strele presne vedeli, kam sa puk odrazí. Teraz sa do tých miest postavil VICTOR RASK a bezproblémovo zakončil do odkrytej časti bránky. Asistencie: Jimie Ericsson a Elias Lindholm.
    Victor RASK - 1:8

     
    59:16
    Priamo pred bránku sa teraz natlačil Eriksson, ktorý chcel pridať aj svoj piaty gól (štvrtý oficiálny), ale napokon sa k puku nedostal.
     
    58:52
    Möller to v útoku skúsil prudkou strelou z prvej, ale bránku napokon tesne minul. Švédski hokejisti sú neustále veľmi aktívni.
     
    58:36
    Do konca duelu už ostáva iba veľmi málo času, ale Švédi vo svojej aktivite smerom dopredu stále neprestávajú.
    Joel LUNDQVIST - 1:7

     
    57:03
    Švédsko dalo gól!

    Máme tu ôsmy gól v stretnutí. Postaral sa oň JOEL LUNDQVIST, ktorý inkasoval dobrú prihrávku na hranicu pravého kruhu a spred bránky nemohol zaváhať. Asistencie: Simon Hjalmarsson a Ekman-Larsson.
     
    56:43
    Švédi majú duel plne pod kontrolou a presunul sa do útoku. Tam sa k puku dostal Josefson a zakončil opäť zo strany, no tentokrát Masalskisa neprekvapil, pretože jeho strela bola zblokovaná.
     
    56:13
    Aj po buly v útočnej tretine ešte Lotyši ostali pri puku. Z pravej strany to streĺecky skúšal Darzinš, no napálil iba Erotha.
     
    55:57
    Lotyši sa stále snažia a pokúšajú sa dostať do zakončenia. Puk teraz dostal pred bránku Džerinš, ale v rýchlosti zakončil iba do Masalskisa.
     
    55:38
    Eriksson sa na pravej strane v strednom pásme pokúšal získať puk, ale napokon sa ho rozhodol iba tečovať do útoku a odišiel striedať.
     
    54:49
    Švédi si ho následne zobrali na hokejky, ale do útoku sa takisto nedostali. Lotyšskí hráči sa pohodlne vrátili pred svoju bránku a žiadne zakončenie nedopustili.
     
    54:14
    Lotyšskí hráči posunuli puk popri mantineli po pravej strane a dostali sa až do útoku. Tam to síce chceli skúsiť aj strelou, ale Enroth opustil bránku a puk pred nimi rozohral do bezpečia.
     
    53:41
    Lotyši sa bránia iba vyhadzovaním pukov spred svojej bránky. Rozdiel skóre je už teraz dosť veľký, ešte vyšší debakel lotyšskí hráči dopustiť nechcú.
     
    53:01
    Do útoku sa napokon dostali aj Lotyši. Galvinš to skúsil pomedzi betóny, ale Enroth si dokázal poradiť aj napriek tomu, že v tomto zápase v podstate veľa práce nemal.
     
    52:31
    Švédi napokon museli svoje útočné pásmo opustiť, ale to ich mrzieť nemusí. Zápas majú plne pod kontrolou a už ho iba dohrávajú.
     
    51:56
    Na ľadovej ploche sa po rušných minútach nedeje nič nové. Hru majú plne pod kontrolou švédski hokejisti a s pukom sa držia v útoku.
     
    50:31
    Redlihs sa v útoku dostal k puku a z pravej strany bekhendom zakončoval. Vyzeralo to nádejne, ale švédsky brankár puk ustrážil.
     
    49:44
    Elias Lindholm sa rozbehol na trestné strieľanie, ale puk napokon za Masalskisov chrbát nedostal. Lotyšský gólman mal veľké problémy, no situáciu napokon ustál.
     
    49:44
    Za hákovanie uvidíme trestné strieľanie v prospech Švédska!
    Jacob JOSEFSON - 1:6

     
    49:32
    Švédsko dalo gól!

    Švédi pridávajú aj svoj šiesty gól v tomto zápase. Postaral sa o neho JACOB JOSEFSON, ktorý prudkou strelou z kruhu zaskočil Masalskisa. Asistencia: Joel Lundqvist.
    Jacob JOSEFSON - 1:6

     
    48:32
    Švédsko hrá v plnom počte.
     
    48:13
    Švédi sa ale opäť dokážu pohodlne brániť a situáciu majú plne pod kontrolou.
     
    47:42
    Lotyšsko už hrá v plnom počte a k dispozícii bude mať skrátenú presilovku.
     
    46:32
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za krosček aj Staffan Kronwall.
     
    46:28
    Švédi si ale musia dávať pozor na obrovské chyby! Kronwall pokazil prihrávku vo vlastnom obrannom pásme a puk ponúkol Darzinšovi, ale ten ani v tomto svojom dnešnom nájazde na Enrotha neuspel.
     
    46:10
    Švédi pokračujú v skvelej hre v útočnom pásme, ale teraz sa im nedarí ich šance využiť. Prudkou strelou sa prezentoval Lindholm, ktorého ranu ešte tečoval Eriksson, ale iba tesne vedľa.
     
    45:42
    Lotyšsko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Gunars Skvorcovs.
     
    44:43
    Lotyšsko hrá v plnom počte.
    Oscar MÖLLER - 1:5

     
    44:43
    Švédsko dalo gól!

    Presilovka je využitá a zrejme je po zápase. OSCAR MÖLLER predviedol veľmi dobrú orientáciu pred bránkou, počkal si na vyrazený puk a nechytateľne ho dostal do siete. Brankár Masalskis bol na zemi a nestihol zareagovať.
     
    44:12
    Obrovská šanca Švédov, ktorí mohli vyhrávať už o štyri góly! Lindström sa perfektne preštrikoval pred bránku a pálil, no Masalskis jeho ranu dobre zachytil a vytesnil.
     
    44:02
    Lotyšsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za sekanie Andris Džerinš.
     
    43:58
    Lotyši sa stále bránia pred svojou bránkou. Piaty gól už teraz dopustiť nechcú, definitívne by to totiž zrejme znamenalo ich prehru v zápase.
     
    43:27
    Švédski hráči však ostali v útočnej tretine a pokúsili sa niečo vymyslieť. To by ale v bránke nesmel byť Masalskis, ktorý betónmi ranu zachytil.
     
    42:43
    Bez prerušenia sa pokračovalo v hre, ale Švédi sa už do zakončenia nedostalo. V úvode tretej tretiny sa hrá bez prerušenia, ale aj bez lepšej šance.
     
    42:02
    Naopak, do útoku sa dostali Švédi. Prudkou ranou to skúsil Ericsson, no Masalskis jeho pokus vyrazil.
     
    41:17
    Do útoku sa presunuli aj lotyšskí hokejisti. Videli sme ich nahodenie od modrej čiary, ale to napokon skončilo iba na obrane.
     
    40:53
    Švédi však museli svoje útočné pásmo opustiť a stiahnuť sa do obrany. Odtiaľ puk hodili smerom do útoku, no tam ho zachytili ich súperi.
     
    40:20
    Darzinš vyhral prvé buly, ale Lotyši sa aj tak stiahli do svojej obrany. Tam sa niečo pokúšajú vymyslieť Švédi, no zatiaľ bez úspechu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej opäť bojovný výkon na oboch stranách, no tentokrát aj viac gólov. Z nich sa tešili najmä Švédi, ktorí si postupne vypracovali už trojgólový náskok, pričom jeden presný zásah im dokonca ani nebol uznaný. Zdá sa, že o víťazovi duelu je už rozhodnutí, ale nepredbiehajme, pred nami je ešte tretia tretina.

    Tretia tretina sa začne približne o 17:57.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
    Loui ERIKSSON - 1:4

     
    39:46
    Švédsko dalo gól!

    LOUI ERIKSSON skóroval štvrtýkrát v zápase, ale jeden gól mu uznaný nebol, takže v tejto chvíli oficiálne dosiahol hetrik! Eriksson sa teraz pred bránkou dobre dostal k nastrelenému puku a zakončil, Masalskis nemal žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Jonas Ahnelöv.
    Loui ERIKSSON - 1:4

     
    38:14
    Švédsko stále útočí, no Lotyši sa dobre bránia. Vidíme veľký boj o každý centimeter ľadu a druhá tretina sa blíži ku koncu.
     
    37:56
    Švédi sa otriasli po neuznanom góle a presunuli sa do útoku. Tam sa postupne pokúšajú obsadiť nebezpečné pozície a skórovať, zatiaľ však bez úspechu.
     
    36:54
    Do výbornej šance sa dostal Lotyš Berzinš, ktorý sa natlačil tesne pred obranu a bránený zakončoval, no jeho ranu vychytal iba Enroth.
     
    36:26
    Švédi mali vyhrávať už o tri góly, ale napokon sa tak nestalo. Svoj tretí gól dosiahol Loui Ekŕiksson strelou pod hornú žrď, no rozhodcovia mu ho neuznali pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Musíme povedať, že verdikt arbitrov nebol správny, ale rozhodcovia sa aj napriek protestom nerozhodli pozrieť sa na videozáznam.
     
    35:59
    Švédsko hrá v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez akýchkoľvek problémov.
     
    35:22
    Švédi dokonca puk vysunuli aj z pásma a veľa im nechýbalo, aby sa dostali aj do samostatného nájazdu. Tomu však zabránil Cibulskis, ktorý sa efektne vrátil.
     
    34:50
    Lotyši museli ísť po svoj puk až pred Masalskisa a bude im trvať, kým sa opäť usadia v pásme. Švédsko sa aj tentokrát bráni veľmi dobre a puk drží ďaleko od svojej bránky.
     
    34:24
    Lotyši sa ihneď usadili v pásme a pokúšali sa tam niečo vymyslieť. Redlihs chcel prihrávať z ľavej strany, no napokon sa jeho pokus skončil iba na švédskych obrancoch.
     
    33:59
    Švédsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Filip Forsberg.
    Filip FORSBERG - 1:3

     
    33:03
    Švédsko dalo gól!

    FILIP FORSBERG zvládol svoj nájazd úplne bravúrne, keď na jeho konci oklamal Masalskisa, naznačil strelu, no napokon prudko zakončil pod hornú žrď.
    Filip FORSBERG - 1:3

     
    33:03
    Švédi sa pokúsili odpovedať gólovou situáciou! Forsberg sa dostal úplne pred bránku a zakončoval, no napokon vybojoval faul a uvidíme trestné strieľanie!
     
    32:52
    Švédsko hrá v plnom počte.
    Lauris DARZINŠ - 1:2

     
    32:52
    Lotyšsko dalo gól!

    Je znížené! Tesne pred koncom vylúčenia napokon Lotyši presilovku využívajú, keď LAURIS DARZINŠ pred bránkou dorazil vyrazený puk, na ktorý nemal Enroth absolútne žiaden nárok. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Guntiš Galvinš
    Lauris DARZINŠ - 1:2

     
    32:32
    Tretia obrovská šanca v zápase pre Darzinša! Ten sa opäť ocitol zoči-voči Enrothovi, no švédsky brankár aj tentokrát dokázal betónom puk vyraziť.
     
    31:40
    Švédi sa ale začali brániť veľmi dobre a puk dvakrát v rade vyhodili cez všetky čiary.
     
    30:53
    Švédsko sa bude brániť! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou smeruje na trestnú lavicu Elias Lindholm.
     
    30:05
    Lotyšsko hrá v plnom počte.
    Loui ERIKSSON - 0:2

     
    30:05
    Švédsko dalo gól!

    Lotyši využívajú druhú presilovku a druhýkrát sa o to postaral LOUI ERIKSSON! Po prudkej strele najskôr Masalskis puk vyrazil pred seba, no následne už nemal na dorážku spomínaného útočníka žiaden nárok. Asistencie: Mattias Ekholm a Staffan Kronwall.
    Loui ERIKSSON - 0:2

     
    29:15
    Napokon to po rýchlom prechode do útoku skúsil Lander, ale jeho zakončenie skončilo iba na hokejkách Lotyšov. Tí puk rýchlo vyrazili a môžu prestriedať.
     
    29:06
    Galvinš dostal puk priamo na hokejku a rýchlo ho vysunul z pásma, Švédi musia začínať od začiatku.
     
    28:53
    Švédi sa ihneď usadili v útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Strelecky to skúsil Lindström, ale jeho ranu si pri ľavej žrdi Masalskis pozorne postrážil.
     
    28:22
    Lotyšsko sa bude brániť! Lotyšskí hokejisti teraz nedokázali správne prestriedať a hráčska lavička inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    27:43
    Vidíme príliš upracovaný hokej a v týchto chvíľach žiadnu nebezpečnejšiu šancu. Diváci ale aj napriek tomu sledujú pekný hokej.
     
    27:06
    Švédi chceli ísť už v plnom počte do útoku,a le zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    26:51
    Švédsko hrá v plnom počte, ubrániť sa dokázalo bez akýchkoľvek problémov.
     
    26:41
    Švédi napokon puk získali aj v útoku, ale po rýchlom zákroku Lotyšov sa im zakončiť nepodarilo. To ich však mrzieť nemusí, stále sa totiž dobre bránia.
     
    26:16
    Na ľadovej ploche sa skutočne nedeje nič zaujímavejšie a Lotyši sa nevedia dostať do žiadnej šance. Švédsko sa bráni úplne profesorsky a puk za pukom vyhadzuje z pásma.
     
    25:16
    Lotyšsko sa muselo stiahnuť iba za svojho gólmana, ale ani to mu nepomohlo. V tejto presilovke sme zatiaľ žiadnu strelu nevideli.
     
    24:56
    Švédi puk rýchlo vyhodili spred svojej bránky a zatiaľ sa výborne bránia.
     
    24:51
    Švédsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Oscar Möller.
     
    23:52
    Mohlo byť vyrovnané! Traja Lotyši sa vyrútili proti jednému obrancovi súpera a Dzarzinš to napokon zobral na seba. Skúsil to zakončením z ľavej strany spred bránky, ale Enroth napokon situáciu skvele ustál.
     
    23:25
    Do útoku sa po dlhšej dobe dostali aj Švédi. Tí to skúsili prudkou strelou spoza obrany, ktorú tečoval Josefson a urobil to veľmi dobre, ale Masalskis reflexívne vyrazil.
     
    23:09
    Lotyši ešte pokračovali v útočení, ale puk bol napokon po dobrej práci Abolsa iba zatlačený na mantinel a hra sa musí prerušiť.
     
    22:49
    Lotyši stále pokračujú vo svojej aktivite v útočnom pásme. Pred bránku tam putoval puk pre Abolsa, ale ten napokon v rýchlosti nezakončil, pretože tesne pred ním mu to znemožnil obranca Švédov.
     
    22:22
    Švédski hráči sa v úvode tejto tretiny musia iba brániť. Švédi to dokonca teraz dokázali iba za cenu zakázaného uvoľnenia, takže sa spred svojej bránky stále nedostanú.
     
    21:11
    Napokon ale za pomoci lekára odchádza na striedačku, takže veríme, že to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v hre.
     
    21:11
    Lotyši pokračovali vo svojej aktivite. Po prudkej strele od modrej čiary zasiahli ale iba svojho vlastného hráča a Redlihs skončil na zemi ako podťatý.
     
    20:21
    Lotyši okamžite zaútočili a mohli vyrovnať! Kronwall ale veľmi dobre zareagoval, keď sa obetavo hodil do prihrávky na Galvinša a zabránil mu tak v zakončení.
     
    20:14
    Presilovka Švédov je už ale minulosťou a oba celky hrajú v plnom počte.
     
    20:03
    Prvé buly druhej tretiny vyhrali Švédi, ktorí dohrávajú záverečné sekundy presilovky a pokúsia sa zaútočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.

     
    Prvá tretina je za nami. V úvode sme videli opatrný hokej na oboch stranách a hra sa často presúvala od jednej bránky k druhej, ale na presný zásah čakali diváci pomerne dlho. Napokon sa ale dočkali až po šťastne hodenom puku od Erikssona, po ktorom sa v presilovke ujali vedenia Švédi. Tí budú mať početnú výhodu k dispozícii aj po prestávke, keď dohrajú ešte 14 sekúnd proti štyrom Lotyšom pri vylúčení Redlihsa.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:01.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Švédi sa ale nevzdávajú a ešte sa pokúsia usadiť vo svojej útočnej tretine. Hosťujúci hokejisti nemajú čo stratiť a radi by pridali svoj druhý gól v tomto dueli.
     
    19:01
    Lotyšskí hokejisti majú za sebou veľmi rušné sekundy vo vlastnej obrannej tretine, ale puk napokon dokázali dostať von z pásma.
     
    18:40
    Okamžite vidíme obrovský tlak Švédska a mohli sme vidieť aj druhý gól! Priamo do medzikružia teraz dostal prihrávku Forsberg a prudko pálil, ale trafil iba konštrukciu bránky.
     
    18:14
    Brániť sa napokon budú Lotyši, Mikelis Redlihs inkasuje dvojminútový trest za držanie.
     
    18:14
    Švédi pokračujú vo svojej aktivite. Do útoku sa po ľavej strane dostal Ekholm, ktorý v rýchlosti zakončil, ale Masalskis puk zachytil, Následne sa strhla menšia pästná výmena, ktorú ale rozhodcovia rýchlo ukončili. Aj napriek tomu sa ale bude vylučovať.
     
    17:36
    Lotyšsko hrá v plnom počte.
    Loui ERIKSSON - 0:1

     
    17:36
    Švédsko dalo gól!

    Švédi využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to LOUI ERIKSSON, ktorý z úrovne bránkovej čiary hodil puk pred Masalskisa, ale pred ním ho ešte zrejme nešťastne zrazil lotyšský obranca a gólman Lotyšov už nestihol zareagovať. Bez asistencií.
    Loui ERIKSSON - 0:1

     
    17:03
    Skóre mohlo byť otvorené! Vo vlastnom oslabení sa Lotyši dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zakončoval Galvinš, ale Enroth si puk postrážil a gól nepripustil.
     
    16:43
    Výborná práca Lotyšov, ktorí dokázali puk vytlačiť zo svojej tretiny. Oficiálne domáci hokejisti majú oslabovku pod kontrolou a pohodlne sa bránia.
     
    16:18
    Lotyšsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Kristaps Sotnieks.
     
    15:56
    Pražská hala ale píska a Švédi stále útočia! Pri signalizovanom vylúčení sa Lotyši vôbec nevedia dostať k puku a musia sa iba brániť.
     
    15:23
    Forsberg sa pretláčal do útoku na opačnú stranu a pokúšal sa aj zakončiť. To mu ale nevyšlo, pretože bol faulovaný a nasledovať bude preislovka Švédov.
     
    14:47
    Lotyšsko ešte v pásme ostalo a pokúsilo sa niečo vymyslieť. Oficiálne domáci hokejisti to skúšali ďalším zakončením, ale Enroth sa presúval zo strany na stranu a všetko dokázal vykryť.
     
    14:22
    Do útoku sa presunuli aj Lotyši! Puk tam spoza obrany pálil obranca Cibulskis, ale v rýchlosti trafil iba hráčov stojacich pred ním.
     
    13:49
    Teraz ale svojmu tímu poriadne zavaril Lotyš Redlihs! Ten narábal s pukom pred svojou bránkou veľmi neopatrne, skĺzol sa mu z hokejky a takmer prekvapil Masalskisa.
     
    13:26
    Hostia museli útočné pásmo opustiť a vrátiť sa do neho znova. O to sa pokúšal Lindholm, ale z ľavej strany vôbec nedokázal zakončiť.
     
    12:51
    Situácia sa zopakovala. Puk aj teraz lotyšskí hokejisti vyhodili len cez všetky čiary a buly pred Masalskisom sa bude opakovať.
     
    12:46
    Lotyši chceli puk rozohrať spred svojej bránky, ale napokon im to nevyšlo a situácia sa skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    11:46
    Lotyšsko to dnes hrá viac na obranu a pokúša s o protiútoku, ale to mu zatiaľ nevychádza. Vidíme opatrnú hru z oboch strán, nikto nechce spraviť väčšiu chybu.
     
    11:16
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Hokejisti oboch celkov by radi išli na dlhšie do útoku, no zatiaľ ostáva iba pri snahe a vidíme iba neúspešné pokusy.
     
    10:49
    Forsberg puk spoza svojej bránky poslal na spoluhráčov, ale Švédom to veľmi nepomohlo. Lotyšskí hokejisti sa skvele skoncentrovali a súpera cez stred klziska nepustili.
     
    10:40
    Do útoku sa po dlhšej dobe presunuli aj Lotyši. Puk tam skúsili na bránku hodiť spoza obrany, ale Forsberg všetko prečítala bude rozohrávať.
     
    09:00
    Hostia ale vo svojej aktivite pokračovali aj naďalej. Ericsson to skúsil strelou z pravého kruhu, no jeho rana skončila iba u pozorného Masalskisa.
     
    08:10
    Švédi ešte pokračovali vo svojej aktivite. Puk z ľavej strany pred bránku hádzal Lander na Erikssona, ale jeho v rýchlosti puk preskočil hokejku.
     
    07:49
    Švédsko vybojovalo buly v útočnej tretine a pokúsilo sa otvoriť skóre duelu. Spred modrej čiary prudko pálil kapitán Kronwall, ale jeho prízemná rana skončila iba na ľavom betóne Masalskisa.
     
    07:24
    Lotyši už hrajú proti plnému počtu hráčov a chceli to skúsim rýchlym prechodom do pásma, no puk napokon skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    07:02
    Švédsko hrá v plnom počte, súperovi nedovolilo počas svojho oslabenia vystreliť ani raz.
     
    06:48
    Na ľadovej ploche v Prahe sa stále nič nemení, Lotyši sú počas presilovky úplne bezmocní a nevedia sa ani len usadiť v pásme. Enroth v oslabení ešte nezasahoval.
     
    06:19
    Viac ako polovica presilovky je za nami, ale stále nevidíme žiadne strelecké zakončenie. Švédi sa bránia výborne a puk za pukom vyrážajú zo svojho pásma.
     
    06:01
    Lotyši puk iba vrátili a nedokázali sa usadiť v pásme. Táto presilovka domácim hokejistom zatiaľ vôbec nevychádza a nevidíme žiadnu strelu.
     
    05:36
    Švédi to však v úvode presilovky urobili veľmi dobre, vybojovali puk a pohodlne ho spoza svojej bránky rozohrávajú na opačnú polovicu klziska.
     
    05:02
    Švédsko sa bude brániť! Za nedovolené bránenie je vylúčený Filip Forsberg.
     
    05:00
    Enrtoh nevedel, kde je puk a iba sa bezmocne obzeral okolo seba! Obrovský tlak Lotyšov sa ale napokon gólovo nekončí, pretože domáci hráči puk takisto nevideli a strela neprišla.
     
    04:32
    Rozhodca má zdvihnutú ruku a Švédi sa budú brániť! Lotyšský brankár šprintuje na striedačku, uvidíme hru v početnej výhode.
     
    03:57
    Lotyši ešte ostali v pásme a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Domáci hráči puk z pravej strany posunuli pred bránku, kde bol veľký chaos, ale Švédi sa napokon nenechali zaskočiť.
     
    03:46
    Lotyši sa opäť presunuli do útoku a vymysleli to tam poriadne zaujímavo! Z ľavej strany prišlo nebezpečné zakončenie Bukarts,a ktoré Enroth iba vyrazil.
     
    02:59
    Pozor ale aj na Švédov! Pred bránku sa na ľavej strane natlačil Lindström, ktorý rýchlo pálil, ale nemal šancu prekvapiť gólmana súpera.
     
    02:37
    Videli sme aj zaujímavejší zákrok Enrotha. Na neho letela zrazená strela spoza obrany, ale puk napokon dokázal vytesniť do bezpečia.
     
    02:10
    Lotyši si puk v strede klziska prevzali na svoje hokejky a presunuli sa do útoku. Tam ich hostia pritlačili na zadný mantinel a diváci si pýtali faul, ale ten rozhodcovia vidieť nemohli.
     
    01:37
    Švédi sa pokúsili dostať do pásma. Puk tam síce prepchali, ale napokon ho nedokázali lepšie vystreliť a Masalskis žiadnu prácu nemal.
     
    01:08
    Na opačnej strane chceli ísť do útoku aj Lotyši, ale zastavil ich iba ofsajd. Úvod duelu je zatiaľ rozhádzaný, videli sme iba jednu lepšiu šancu.
     
    00:49
    Švédi sa pohodlne ubránili a pustili sa do útoku! Po výbornej kombinácii sa stredom do útoku predral Forsberg a šikovne vystrelil, ale jeho rana sa iba obtrela o konštrukciu lotyšskej bránky.
     
    00:26
    Buly pred švédskym brankárom sa muselo zopakovať a vyhrali ho napokon Švédi. Tým sa ale puk nepodarilo dostať von z pásma a na hokejku ho dostal Galvinš, ktorý propagačnou strelou aj ohrozil Enrotha. Ten bleskovo vyrazil vyrážačkou na ochrannú sieť a hra sa prerušuje.
     
    00:07
    Úvodné buly vyhrali Lotyši, ktorí sa ihneď pustili do útočenia. Tam puk pred bránku hodil Dzarzinš, ale nik z hráčov v bielom nedokázal zakončiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Lotyšsko nastúpi v bielych dresoch, Švédi budú hrať v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Lotyšsko: Masalskis (Mastukovs) – Galvinš, Sotnieks, Jerofejevs, Redlihs, Cibulskis, Širokovs, Andersons – Džerinš, Daugavinš (C), Darzinš (A) – Bukarts, Redlihs, Sprukts (A) – Indrašis, Berzinš, Sauleitis – K. Jass, Skvorcovs, Bajaruns, Abols

    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall (C), Ahnelöv, Rahimi, Sjögren, Ekholm – Lander, Eriksson, Forsberg – Möller, Ericsson (A), Lindström – Rask, Lindholm, Hjalmarsson – Danielson, Lundqvist (A), Josefson

    Rozhodca: Hodek (CZE), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR).
     
    Vážení hokejoví priaznivci, vítam Vás pri pokračovaní MS 2015 v hokeji.
    Dnešný prvý súboj odohrá Lotyšsko – Švédsko. Švédi sú favoriti dnešného stretnutia no netreba Lotyšov podceniť, v poslednom zápase dokázali potrápiť Česko, dokonca ho prinútili striedať brankára Saláka už na začiatku druhej tretiny keď zo šiestich striel inkasoval dva góly.

    Lotyšsko začalo majstrovstvá prehrou proti favorizovanej Kanade 1:6. Strelecky sa moc nepresadili 17:42, brankár Smith nechytil len jednu strelu od Daugavins, ktorý strelil prvý gól z tímu Lotyšska. Brankár Mustukovs sa moc nepredviedol a už v štvrtej minúte druhej tretiny striedal po piatom góle Kanady. Nahradil ho Masalskis, ktorý do konca stretnutia inkasoval len jeden gól a to z trestného strieľania Crosbyho. Na svoje konto si pripísal úspešnosť 95,83%.

    Druhý zápas proti domácemu Česku prehralo 2:4, nedokázali sa strelecký presadiť ani v tomto zápase, pomer striel 10:35. Po druhom góle Lotyšov brankár Salák opustil bránku keď zo šiestich striel inkasoval 2 góly. Za Lotyšsko skórovali Daugavins a Redlihs, brankár Masalskis opäť predviedol svoje zručnosti a chytil 31 striel, úspešnosť 88,57%.

    Švédsko vstúpilo do turnaja vyhrou po nájazdoch 6:5 proti domácemu Česku. Zápas bol vyrovnaný na strely 25:28 pre Švédsko, vylúčenia 5:4. V tíme Čechov skôrovali Jágr, Hertl, Červenka, Simon a Voráček z nájazdu. Za Švédov to boli Lundqvist, Lindholm, Rask, Lindstrom. Víťazný nájazd premenil Ekman-Larsson.

    V druhom stretnutí Švédsko porazilo Rakúsko 6:1. Švédi prestrieľali Rakúšanov 41:17. Brankár Nilsson mal až do päťdesiatej štvrtej minúty čisté konto. Za jeho chrbát prešla len strela Heinricha, na svoje konto si pripísal úspešnosť 94,12%. Góly za Švédov vstrelili Forsberg ktorý zaznamenal hetrik, Klefbom, Lander a Lindholm.

    1. Kanada 2 2 0 0 0 16:1 6
    2. Švédsko 2 1 1 0 0 12:6 5
    3. Česko 2 1 0 1 0 9:8 4
    4. Švajčiarsko 2 1 0 1 0 6:5 4
    5. Nemecko 2 1 0 0 1 2:11 3
    6. Rakúsko 2 0 1 0 1 5:9 2
    7. Francúzsko 2 0 0 0 2 2:5 0
    8. Lotyšsko 2 0 0 0 2 3:10 0

    Začiatok stretnutia je naplánovaný na 16:15, srdečne Vás pozývam sledovať náš on-line prenos.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 33. Darzinš (Daugavinš, Galvinš) – 18. Eriksson, 31. Eriksson (Ekholm, Kronwall), 34. Forsberg, 40. Eriksson (Ahnelöv), 45. Möller, 50. Josefson (Lundqvist), 58. Lundqvist (Hjalmarsson, Ekman-Larsson), 60. Rask (Ericsson, Lindholm)


    Lotyšsko: Masalskis (Mastukovs) – Galvinš, Sotnieks, Jerofejevs, Redlihs, Cibulskis, Širokovs, Andersons – Džerinš, Daugavinš (C), Darzinš (A) – Bukarts, Redlihs, Sprukts (A) – Indrašis, Berzinš, Sauleitis – K. Jass, Skvorcovs, Bajaruns, Abols
    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Klefbom, Ekman-Larsson, Klingberg, Kronwall (C), Ahnelöv, Rahimi, Sjögren, Ekholm – Lander, Eriksson, Forsberg – Möller, Ericsson (A), Lindström – Rask, Lindholm, Hjalmarsson – Danielson, Lundqvist (A), Josefson

    Rozhodca: Hodek (CZE), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Kilian (NOR)

    Diváci: 15 315