Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Slovinsko
Nedeľa 03.05.2015, 12:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo nad Slovinskom 5:3, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri zápase Slovensko – Bielorusko, ktorý začína už o 16:15! (14:24:02)
    Po zápase znela ruská hymna
     
    Rusi napokon zvládli aj záver zápasu a do tabuľky si pripisujú ďalšie tri body! Treba ale povedať, že v zápase s Nórskom pôsobili suverénnejšie, dnes im Slovinci v druhej polovici zápasu veľmi dobre vzdorovali. Víťazstvo zbornej je samozrejme zaslúžené, ukázala väčšiu kvalitu a turnajom kráča bez zaváhania.

    Najlepší hráč Slovinska: Žiga Pance
    Najlepší hráč Ruska: Jevgenij Dadonov
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Zato Rusi končia zápas vo veľkom štýle, Kuljomin vyslal dve strely na slovinskú bránu, obe skončili po zásahoch obrancov na zadnom plexiskle.
     
    58:51
    Hrá sa v rohu klziska v ruskom obrannom pásme, Slovinci sa nevedia dostať do streleckých pozícií či súvislejšieho tlaku.
     
    58:26
    Plotnikov nepresne nahrával vo vlastnom pásme a Pretnar od modrej okamžite strieľal, mieril však výrazne nad bránu.
     
    57:59
    Rusi v útočnej tretine, najlepším spôsobom tak bránia v slovinskej snahe o prípadný záverečný nápor. Strela Medvedeva od modrej bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    57:11
    Fantastický Tarasenko, preukázal svoje individuálne majstrovstvo, keď si vyšiel z rohu klziska a po sťahovačke zakončoval na bližšej žrdi, puk popod betóny brankára za čiaru nedostal.
     
    56:29
    Kuljomin mohol definitívne rozhodnúť, pred slovinskou bránou si vykorčuľoval na stred a zblízka osamotený strieľal, len o centimetre minul pravý horný roh brány!
     
    55:46
    Slovinci pri puku, nevedia sa však prepracovať do útočného pásma a začínajú od vlastného brankára. Potrebujú čo najskôr vstreliť kontaktný gól.
    Robert SABOLIČ - 5:3

    Robert SABOLIČ - 5:3

     
    54:46
    Slovinsko dalo gól!
    Slovinská druhá formácia skvele zakombinovala v útočnom pásme a ešte vykresala iskričku nádeje, je to o dva góly! Jeglič nahrával spoza brány Tičarovi, ten zo stredu na ľavú stranu, kde bol ROBERT SABOLIČ a trafil sa ponad padajúceho Barulina pod brvno brány!
    Asistencie: Rok Tičar, Žiga Jeglič
     
    53:28
    Mozyakin v náznaku samostatného úniku, pri pokuse o kľučku ho odzbrojil dobre pozične hrajúci obranca Kranjc.
     
    52:51
    Rušno aj na opačnej strane, Slovinci tam mali dve dobré príležitosti, Razingar ani Mušič však svojimi strelami z bezprostrednej blízkosti neuspeli, vychytal ich Barulin!
     
    51:58
    Ruský brejk dvoch proti jednému, Šipačov zblízka volil strelu a mieril nebezpečne do horných partií brány, Gračnar zostal v postoji a vyrazil!
     
    51:11
    Kopitar mohol strieľať spomedzi kruhov, miesto toho ešte bekhendom prihrával na pravú stranu k Muršakovi, to však nebolo dobré riešenie, keďže prihrávku zablokoval obranca a z dobrej šance Slovincov zišlo.
     
    49:55
    Mozyakin nahral spoza brány Malkinovi a veľká ruská hviezda mohla zakončovať, napokon však Malkinovi puk skĺzol z čepele hokejky a skončil na mantineli.

    Góly a asistencie: 5. Kovaľčuk (Dadonov, Barulin), 5. Kuljomin (Antipin), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 46. Dadonov (Šipačov, Panarin) – 24. Kopitar (Pretnar, Kranjc), 35. Pance, 55. Sabolič (Tičar, Jeglič)


    Rusko: Barulin (Bobrovskij) – Chudinov, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Birjukov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Kovaľčuk (C) – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Jakovlev, Tichonov, Širokov, Tarasenko Tréner: Oleg Znarok
    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Pretnar, Kranjc, Razingar (C), Kopitar (A), Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Mušič, Ograjenšek, Pance – Stebih, Pavlin, Rodman (A), Goličič, Verlič Tréner: Matjaž Kopitar

    Rozhodca: T. Bjork (Švédsko), M. Sidorenko (Bielorusko) – N. Fluri (Švajčiarsko), V. Lederer (Česko)