Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Slovinsko
Nedeľa 03.05.2015, 12:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Robert SABOLIČ - 5:3

    Robert SABOLIČ - 5:3

     
    54:46
    Slovinsko dalo gól!
    Slovinská druhá formácia skvele zakombinovala v útočnom pásme a ešte vykresala iskričku nádeje, je to o dva góly! Jeglič nahrával spoza brány Tičarovi, ten zo stredu na ľavú stranu, kde bol ROBERT SABOLIČ a trafil sa ponad padajúceho Barulina pod brvno brány!
    Asistencie: Rok Tičar, Žiga Jeglič
    Jevgenij DADONOV - 5:2

     
    45:45
    Rusko dalo gól!
    Rusi môžu byť znovu o niečo pokojnejší, odskakujú na rozdiel troch gólov! Slovinci to prehnali s ofenzívnou aktivitou, prepadli a traja Rusi sa rútili na ich bránu. JEVGENIJ DADONOV to vzal na seba a urobil dobre, presnou strelou po ľade k žrdi trafil popod betón Gračnara!
    Asistencia: Vadim Šipačov, Artemi Panarin
    Žiga PANCE - 4:2

    Žiga PANCE - 4:2

     
    34:30
    Slovinsko dalo gól!
    Barulin dnes druhýkrát chybuje a Slovinci sa znovu doťahujú na rozdiel dvoch gólov! Treba však povedať, že v prvom rade zaspala ruská obrana. Slovinci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ŽIGA PANCE sa príliš nerozpakoval, z pravého kruhu vystrelil príklepom do ľavého horného rohu a Barulinovi puk z lapačky prepadol za čiaru!
    Bez asistencie
    Vadim ŠIPAČOV - 4:1

    Vadim ŠIPAČOV - 4:1

     
    29:27
    Rusko dalo gól!
    Rusi schladili slovinské nádeje, v necelej polovici duelu znovu vedú o tri góly! Predviedli ukážku hokejovej krásy a ich typických kombinačných schopností. Panarin sa na pravej strane pásma neulakomil na strelu, videl korčuľujúceho Šipačova na opačnej strane, práve jemu poslal krásnu prihrávku popred bránkovisko a VADIM ŠIPAČOV po ľade trafil okolo presúvajúceho sa brankára do siete!
    Asistencia: Artemi Panarin, Jevgenij Dadonov
    Anže KOPITAR - 3:1

     
    23:14
    Slovinsko dalo gól!
    Tak tento okamih si Barulin bude vyčítať, ruský brankár zaváhal a Slovinci znižujú svoju stratu! ANŽE KOPITAR napriahol z vrcholu pravého kruhu, Barulin na jeho strelu príklepom dobre videl, puk mu však vypadol z lapačky a skončil za čiarou pri ľavej žrdi!
    Asistencie: Klemen Pretnar, Aleš Kranjc
    Jevgenij DADONOV - 3:0

    Jevgenij DADONOV - 3:0

     
    18:56
    Rusko dalo gól!
    Rusi nevyužili v presilovke dve tutovky, z tej tretej to tam už jednoducho padnúť muselo! Pri peknej presilovkovej kombinácii nahrával Panarin spoza brány pred bránkovisko, kde bol nepokrytý JEVGENIJ DADONOV a ten zblízka umiestnil puk k ľavej žrdi!
    Asistencie: Artemi Panarin, Vadim Šipačov
    Nikolaj KULJOMIN - 2:0

     
    04:39
    Rusko dalo gól!
    Rusi podobne ako v prvom zápase s Nórskom predvádzajú skvelý štart a strieľajú druhý gól v krátkom slede! Všetko začal na ľavej strane Antipin, keď z uhla strieľal k žrdi a Gračnar len puk vyrazil za seba. Antipin obišiel bránu, zasiahol voľný puk, ktorý sa v zmätku pred bránou dostal k NIKOLAJOVI KULJOMINOVI a ten sa trafil do odkrytej brány!
    Asistencia: Viktor Antipin
    Ilja KOVAĽČUK - 1:0

    Ilja KOVAĽČUK - 1:0

     
    04:03
    Rusko dalo gól!
    Slovinci nevyužili svoju šancu, keď strelu Panceho vyrazil Barulin a z brejku inkasovali! IĽJA KOVAĽČUK ukázal, aké to môže byť jednoduché. Po prihrávke Dadonova využil prepadnutie Slovincov v strednom pásme, vkorčuľoval do útočnej tretiny a šikovnou strelou medzi betóny prekonal Gračnara!
    Asistencia: Jevgenij Dadonov, Konstantin Barulin

    Góly a asistencie: 5. Kovaľčuk (Dadonov, Barulin), 5. Kuljomin (Antipin), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 46. Dadonov (Šipačov, Panarin) – 24. Kopitar (Pretnar, Kranjc), 35. Pance, 55. Sabolič (Tičar, Jeglič)


    Rusko: Barulin (Bobrovskij) – Chudinov, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Birjukov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Kovaľčuk (C) – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Jakovlev, Tichonov, Širokov, Tarasenko Tréner: Oleg Znarok
    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Pretnar, Kranjc, Razingar (C), Kopitar (A), Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Mušič, Ograjenšek, Pance – Stebih, Pavlin, Rodman (A), Goličič, Verlič Tréner: Matjaž Kopitar

    Rozhodca: T. Bjork (Švédsko), M. Sidorenko (Bielorusko) – N. Fluri (Švajčiarsko), V. Lederer (Česko)