Rusko – Slovinsko 5:3 (kon.) | Rakúsko – Švédsko 1:6 (kon.) | Bielorusko – Slovensko 1:2 (po pr.)
Kanada – Nemecko 10:0 (kon.) | Dánsko – Fínsko 0:3 (kon.) | Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Slovinsko
Nedeľa 03.05.2015, 12:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zvíťazilo nad Slovinskom 5:3, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri zápase Slovensko – Bielorusko, ktorý začína už o 16:15! (14:24:02)
    Po zápase znela ruská hymna
     
    Rusi napokon zvládli aj záver zápasu a do tabuľky si pripisujú ďalšie tri body! Treba ale povedať, že v zápase s Nórskom pôsobili suverénnejšie, dnes im Slovinci v druhej polovici zápasu veľmi dobre vzdorovali. Víťazstvo zbornej je samozrejme zaslúžené, ukázala väčšiu kvalitu a turnajom kráča bez zaváhania.

    Najlepší hráč Slovinska: Žiga Pance
    Najlepší hráč Ruska: Jevgenij Dadonov
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Zato Rusi končia zápas vo veľkom štýle, Kuljomin vyslal dve strely na slovinskú bránu, obe skončili po zásahoch obrancov na zadnom plexiskle.
     
    58:51
    Hrá sa v rohu klziska v ruskom obrannom pásme, Slovinci sa nevedia dostať do streleckých pozícií či súvislejšieho tlaku.
     
    58:26
    Plotnikov nepresne nahrával vo vlastnom pásme a Pretnar od modrej okamžite strieľal, mieril však výrazne nad bránu.
     
    57:59
    Rusi v útočnej tretine, najlepším spôsobom tak bránia v slovinskej snahe o prípadný záverečný nápor. Strela Medvedeva od modrej bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    57:11
    Fantastický Tarasenko, preukázal svoje individuálne majstrovstvo, keď si vyšiel z rohu klziska a po sťahovačke zakončoval na bližšej žrdi, puk popod betóny brankára za čiaru nedostal.
     
    56:29
    Kuljomin mohol definitívne rozhodnúť, pred slovinskou bránou si vykorčuľoval na stred a zblízka osamotený strieľal, len o centimetre minul pravý horný roh brány!
     
    55:46
    Slovinci pri puku, nevedia sa však prepracovať do útočného pásma a začínajú od vlastného brankára. Potrebujú čo najskôr vstreliť kontaktný gól.
    Robert SABOLIČ - 5:3

    Robert SABOLIČ - 5:3

     
    54:46
    Slovinsko dalo gól!
    Slovinská druhá formácia skvele zakombinovala v útočnom pásme a ešte vykresala iskričku nádeje, je to o dva góly! Jeglič nahrával spoza brány Tičarovi, ten zo stredu na ľavú stranu, kde bol ROBERT SABOLIČ a trafil sa ponad padajúceho Barulina pod brvno brány!
    Asistencie: Rok Tičar, Žiga Jeglič
     
    53:28
    Mozyakin v náznaku samostatného úniku, pri pokuse o kľučku ho odzbrojil dobre pozične hrajúci obranca Kranjc.
     
    52:51
    Rušno aj na opačnej strane, Slovinci tam mali dve dobré príležitosti, Razingar ani Mušič však svojimi strelami z bezprostrednej blízkosti neuspeli, vychytal ich Barulin!
     
    51:58
    Ruský brejk dvoch proti jednému, Šipačov zblízka volil strelu a mieril nebezpečne do horných partií brány, Gračnar zostal v postoji a vyrazil!
     
    51:11
    Kopitar mohol strieľať spomedzi kruhov, miesto toho ešte bekhendom prihrával na pravú stranu k Muršakovi, to však nebolo dobré riešenie, keďže prihrávku zablokoval obranca a z dobrej šance Slovincov zišlo.
     
    49:55
    Mozyakin nahral spoza brány Malkinovi a veľká ruská hviezda mohla zakončovať, napokon však Malkinovi puk skĺzol z čepele hokejky a skončil na mantineli.
     
    48:51
    Z ničoho nič ojedinelý protiútok Slovincov, Sabolič si tam pred bránkoviskom chcel prebrať strieľanú prihrávku od Muršaka, puk napokon umiestnil tesne vedľa pravej žrde!
     
    48:01
    Následne sa mohol presadiť aj Tarasenko, zblízka zakončoval bekhendom, Gračnar vytiahol výborný zákrok a nebezpečnú strelu vyrazil.
     
    47:13
    Malkin hrá s obrovským prehľadom, pohral sa s pukom v útočnom pásme, zatiaľčo Slovinci ustupovali a potom cez celé pásmo krásne prihrával Mozyakinovi, ten puk vo výbornej pozícii netrafil.
     
    46:09
    Rusi mohli uštedriť Slovincom už ich tradičný ,,gólový balíček" dvoch gólov v krátkom slede, Anisimov sa z pravej strany natlačil pred bránu a zblízka to mieril nad rameno Gračnara, ten zostal v postoji a na čiare zasiahol.
    Jevgenij DADONOV - 5:2

     
    45:45
    Rusko dalo gól!
    Rusi môžu byť znovu o niečo pokojnejší, odskakujú na rozdiel troch gólov! Slovinci to prehnali s ofenzívnou aktivitou, prepadli a traja Rusi sa rútili na ich bránu. JEVGENIJ DADONOV to vzal na seba a urobil dobre, presnou strelou po ľade k žrdi trafil popod betón Gračnara!
    Asistencia: Vadim Šipačov, Artemi Panarin
     
    45:21
    Hru nám rozkúskovali dve postavenia mimo hry, publikum sa však veľmi dobre baví, halou znel zborový pokrik ,,Rossija, Rossija" v podaní priaznivcov zbornej.
     
    44:51
    Veľký Jevgenij Malkin v plnej paráde, s prehľadom prešiel popri obrancovi do pásma a po efektnej otočke zakončoval strelou do stredu brány, Gračnar perfektne zareagoval a v ťažkej pozícii puk vyrazil!
     
    44:19
    V tejto tretine sa hrá častejšie na obrannej polovici Ruska, slovinský tím je skutočne nažhavený pri snahe o strelenie kontaktného gólu. Túto akciu Saboliča však zastavil ofsajd.
     
    43:36
    Obranca Robar prešiel cez celé klzisko a spoza obrancu to skúsil strelou po ľade, Barulin sklepol betóny a vyrazil puk do rohu klziska.
     
    42:29
    Rusi sa bránia vo svojom pásme, strelu Vidmara od modrej vyrazil Barulin len k Muršakovi, ten dorážal zblízka a aj jeho vychytal tentokrát pozorný Barulin.
     
    41:34
    Slovinci naďalej aktívni, strelec druhého gólu Pance strieľal z pravého kruhu, puk však cez pevný obranný val neprepasíroval.
     
    41:02
    Sabolič potom obkrúžil bránu, pekne si vyšiel pri pravej žrdi a snažil sa zasunúť puk za bránkovú čiaru, Barulin zasiahol pravým betónom a pokryl si nebezpečný priestor!
     
    40:21
    Slovinci začali tretiu tretinu aktívne, Muršak okamžite prenikol do pásma a dával na modrú Pretnarovi, jeho strela bola zablokovaná obrancom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    Slovinskí fanúšikovia
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu:26:16
    Vylúčení (2 min.): 2:2
    Presilové hry:1:0
    Úspešnosť brankárov: 87,5 % – 84,62 %
     
    Druhá tretina priniesla o poznanie vyrovnanejší hokej než prvá časť. Slovinci hrali zodpovednejšie vzadu, neprepadávali v strednom pásme a po dvoch protiútok dokázali streliť dva góly, pravda, oba idú na vrub chybujúceho Barulina. Pred treťou tretinou ešte nie je nič rozhodnuté, Slovinci určite urobia všetko pre zdramatizovanie záveru zápasu. Pri tretej tretine sa vám z Ostravy prihlásim cca o 13:50.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:43
    V závere tretiny ešte ruské prečíslenie, Anisimov dával na ľavú stranu, kde bol Plotnikov, tomu puk pri streleckom pokuse skĺzol z čepele hokejky.
     
    38:45
    Po vyhranom buly to horelo pred ruskou bránou po tečovanej strele Rodmana, puk napokon doskákal tesne vedľa pravej žrde Barulina, ktorý takmer nič nevidel.
     
    38:14
    Rusi pochopili, že Slovinci sa tak ľahko nepoddajú a hneď zapli na vyššie obrátky. V ďalšej akcii strieľal z vrcholu pravého kruhu Dadonov, mieril nad.
     
    37:26
    Teraz si Slovinci takmer dali vlastný gól, keď Tarasenko nahrával na Širokova a padajúci obranca zrážal puk smerom na vlastnú bránu, Gračnar v protipohybe dokázal puk odpáliť spred čiary!
     
    36:39
    Rusi sa snažili o odpoveď, v pásme sa usadila ich tretia formácia, Gračnar napokon všetko rieši včasným zásahom, keď na bránkovisku ukryl puk vo svojej výstroji.
     
    35:19
    Slovinci pri chuti, Barulin teraz odčinil zaváhania a Rusov podržal! Rodman adresoval v prečíslení dvoch proti jednému skvelú prihrávku do jazdy Muršakovi, ten zblízka zakončoval bekhendom a Barulin skvelým zákrokom zasiahol na bránkovej čiare!
    Žiga PANCE - 4:2

    Žiga PANCE - 4:2

     
    34:30
    Slovinsko dalo gól!
    Barulin dnes druhýkrát chybuje a Slovinci sa znovu doťahujú na rozdiel dvoch gólov! Treba však povedať, že v prvom rade zaspala ruská obrana. Slovinci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ŽIGA PANCE sa príliš nerozpakoval, z pravého kruhu vystrelil príklepom do ľavého horného rohu a Barulinovi puk z lapačky prepadol za čiaru!
    Bez asistencie
     
    34:02
    Slovinci sa naďalej tlačia do útočnej tretiny, teraz ale akciu druhého útoku zastavil ofsajd Tičara, nasleduje buly v strednom pásme.
     
    33:23
    Slovinci vyhrali buly v pásme, Sabolič dal na modrú Gregorcovi a ten strieľal, Barulinovi nikto neclonil a tak ruský brankár s prehľadom zasiahol.
     
    32:59
    Prvá päťka Slovincov vtrhla do útočného pásma a Muršak to okamžite skúšal aj strelecky, jeho pokus k bližšej žrdi vyrazil Barulin ľavým betónom.
     
    32:12
    Počas reklamnej pauzy kolovala v publiku mexická vlna, spoločne sa do nej pridávajú Rusi aj Slovinci, kulisa je tu dnes skutočne fantastická!
     
    31:42
    Hrá sa krásny hokej hore-dolu, pred Gračnarom sa najprv nepresadil Kuljomin, aby potom na opačnej strane strieľal veľmi dobre k žrdi Robar, Barulin vykopol pravý betón a vyrazil do rohu klziska!
     
    30:49
    Slovinská snaha o gólovú odpoveď, Kopitar pekne prenikol do útočného pásma a dával napravo Muršakovi, ten preváhal správny moment na strelu, následný nápor už k ohrozeniu brány neviedol.
    Vadim ŠIPAČOV - 4:1

    Vadim ŠIPAČOV - 4:1

     
    29:27
    Rusko dalo gól!
    Rusi schladili slovinské nádeje, v necelej polovici duelu znovu vedú o tri góly! Predviedli ukážku hokejovej krásy a ich typických kombinačných schopností. Panarin sa na pravej strane pásma neulakomil na strelu, videl korčuľujúceho Šipačova na opačnej strane, práve jemu poslal krásnu prihrávku popred bránkovisko a VADIM ŠIPAČOV po ľade trafil okolo presúvajúceho sa brankára do siete!
    Asistencia: Artemi Panarin, Jevgenij Dadonov
     
    28:31
    Vzrušujúce okamihy na oboch stranách, najprv Tičarova prihrávka neprešla pred ruskú bránu, na čo Rusi zaútočili a po prihrávke Tichonova strieľal spomedzi kruhov Širokov, mieril nad bránu.
    ČEZ Aréna sa aj dnes pekne zaplnila
     
    27:21
    Slovinci svoju hru v obrane zlepšili, aj teraz dostúpili Mozyakina, ktorý sa tak k chrbtom k bráne nedokázal presadiť a len odovzdal puk. Hra je predsa len o niečo vyrovnanejšia, než v úvode.
     
    26:50
    Slovinci sa už potom do šance nedostali, vylúčený Kulikov späť na ľadovej ploche a oba tímy tak hrajú v plnom počte hráčov.
     
    26:03
    Tičar v presilovke šikovne strieľal od modrej čiary do pravého horného rohu, Barulin puk zbadal na poslednú chvíľu a reflexívne vyrazil ramenom.
     
    25:31
    Náznak slovinského prečíslenia, Tičar ale adresoval Kranjcovi nepresnú nahrávku. Medzitým Razingar na ľade, začína slovinská skrátená presilová hra.
     
    24:46
    Pomer síl na ľade sa vyrovná! Kulikov uštedril protihráčovi krosček, rozhodcovia si to všimli a ruský bek odchádza na trestnú lavicu.
     
    24:08
    Kovaľčuk prihral do ideálnej streleckej parkety na pravom kruhu Panarinovi, ten mal dostatok času zamieriť a strieľal naozaj pekne do vzdialenejšieho horného rohu brány, Gračnar krásne zasiahol lapačkou!
     
    23:29
    Slovinské nadšenie možno schladí ruská presilovka, za hákovanie si na trestnú lavicu sadá kapitán Slovinska Razingar.
    Anže KOPITAR - 3:1

     
    23:14
    Slovinsko dalo gól!
    Tak tento okamih si Barulin bude vyčítať, ruský brankár zaváhal a Slovinci znižujú svoju stratu! ANŽE KOPITAR napriahol z vrcholu pravého kruhu, Barulin na jeho strelu príklepom dobre videl, puk mu však vypadol z lapačky a skončil za čiarou pri ľavej žrdi!
    Asistencie: Klemen Pretnar, Aleš Kranjc
     
    21:58
    Kovaľčuk bol s pukom pri pravom mantineli v útočnom pásme, spoluhráči mu však išli striedať a tak len nahodil na zadný mantinel, v akcii Slovinci.
     
    20:46
    Neuveriteľná chyba Slovincov, Kopitar stratil puk a Anisimov sa rútil sám na brankára Gračnara, pekne si potiahol puk do bekhendu a strieľal, trafil hornú žŕdku!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je na konci a dá sa povedať, že splnila papierové očakávania. Rusi dokonale potvrdili rolu favorita, predviedli pekné akcie a využili hrubé slovinské chyby v defenzíve. Ruská zborná hrá s ľahkosťou a pokojom, vytvorila si náskok a zápas bude chcieť v pokoji doviesť k trom bodom. Slovinci už viackrát ukázali, že sa nikdy nevzdávajú, preto ich ešte neodpisujme. Budú to však mať veľmi, veľmi náročné. Pri začiatku druhej časti sa na vás teším od 13:02.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:31
    Slovinci mohli v závere tretiny znížiť, Goličič zakončoval sám pred bránou a skúšal to pekne bekhendom do ľavého horného rohu, Barulin v ťažkom zákroku puk vyrazil!
    Jevgenij DADONOV - 3:0

    Jevgenij DADONOV - 3:0

     
    18:56
    Rusko dalo gól!
    Rusi nevyužili v presilovke dve tutovky, z tej tretej to tam už jednoducho padnúť muselo! Pri peknej presilovkovej kombinácii nahrával Panarin spoza brány pred bránkovisko, kde bol nepokrytý JEVGENIJ DADONOV a ten zblízka umiestnil puk k ľavej žrdi!
    Asistencie: Artemi Panarin, Vadim Šipačov
     
    18:09
    Rusi si teda zahrajú presilovku, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si na trestnú lavicu sadá Kovačevič.
     
    18:09
    Pri signalizovanom vylúčení Slovincov našiel Kuljomin pred bránou úplne voľného Dadonova, toho vychytal zblízkal skvelý Gračnar!
     
    17:37
    Dlho to však netrvalo, Kulikov si prebral prihrávku na vrchole kruhov a z výbornej pozície strieľal na slovinskú bránu, Gračnar teraz podržal svoj tím!
     
    16:58
    Momentálne sa hrá v strednom pásme, Rusi zrejme vyčkávajú na ďalšiu chybu Slovincov a prípadný nebezpečný útok, zatiaľ pri puku hráči v modrých dresoch.
     
    15:58
    Rusi v plnom počte a okamžite mohli skórovať, práve vylúčený Anisimov naskočil na ľad z trestnej lavice a rútil sa na Gračnara, tiesnený obrancom mieril z otočky tesne vedľa!
     
    15:17
    Kopitar skúšal prestreliť obranný val, jeho nepríliš razantný pokus ale nemal nárok na úspech, Slovinci to budú musieť skúsiť inak.
     
    14:31
    Podobne ako včera, tak ani teraz Slovincom presilovka s Kopitarom na modrej čiare nevychádza, po zlej nahrávke sa sami vyhnali z útočného pásma.
     
    13:52
    Slovincov môže povzbudiť presilovka, Arťom Anisimov inkasuje menší trest za hrubosť.
     
    12:53
    Nádherná ruská akcia, Šipačov bol na ľavom kruhu a nahral ideálne do jazdy na modrú čiaru Belovovi, obranca Ruska sa neunáhlil a počkal na pohyb obrancov, prešiel si na pravý kruh až pred brankára, jeho strelu do horného rohu Gračnar skvele vyrazil!
     
    12:53
    Nádherná ruská akcia, Šipačov bol na ľavom kruhu a nahral ideálne do jazdy na modrú čiaru Belovovi, obranca Ruska sa neunáhlil a počkal na pohyb obrancov, prešiel si na pravý kruh až pred brankára, jeho strelu do horného rohu Gračnar skvele vyrazil!
     
    11:37
    Každý jeden ruský útok zaváňa ohrozením brány, Tarasenko si vykorčuľoval na pravý kruh a zápästím strieľal, Gračnar zasiahol vyrážačkou pri bližšej žrdi.

     
    10:06
    Prečíslenie Rusov dvoch proti jednému, Anisimov mohol strieľať z pravej strany, situáciu chcel vyšperkovať krížnou prihrávkou na Kovaľčuka, tomu puk prešiel medzi korčule.
     
    09:08
    Ruský nápor pokračuje, teraz si zborná robí v pásme Slovincov doslova, čo chce. Dadonov sa natlačil z pravej strany pred bránu a strieľal cez slovinský obranný val, obranca zrazil zrejme gólovú strelu na plexisklo.
     
    08:16
    V krátkom slede ďalšia tutovka Rusov, po krížnej prihrávke Tarasenka strieľal zblízka Širokov, Gračnar vymrštil pravý betón a perfektne zasiahol!
     
    07:37
    Rusi mohli viesť rozdielom triedy, Mozyakin sa na dvakrát dostal k strele spomedzi kruhov, v páde mieril len tesne ponad brvno slovinskej brány!
     
    06:55
    Slovinci sa snažia otriasť z dvoch gólových úderov, teraz aspoň na moment podržali puk na svojich hokejkách. Proti skvelým Rusom to však majú veľmi náročné.
     
    05:58
    Rusi naďalej pri chuti, aj teraz zakombinovali v pásme a už to hrozilo ďalším gólom, Slovinci v poslednej chvíli puk odvrátili.
    Nikolaj KULJOMIN - 2:0

     
    04:39
    Rusko dalo gól!
    Rusi podobne ako v prvom zápase s Nórskom predvádzajú skvelý štart a strieľajú druhý gól v krátkom slede! Všetko začal na ľavej strane Antipin, keď z uhla strieľal k žrdi a Gračnar len puk vyrazil za seba. Antipin obišiel bránu, zasiahol voľný puk, ktorý sa v zmätku pred bránou dostal k NIKOLAJOVI KULJOMINOVI a ten sa trafil do odkrytej brány!
    Asistencia: Viktor Antipin
    Ilja KOVAĽČUK - 1:0

    Ilja KOVAĽČUK - 1:0

     
    04:03
    Rusko dalo gól!
    Slovinci nevyužili svoju šancu, keď strelu Panceho vyrazil Barulin a z brejku inkasovali! IĽJA KOVAĽČUK ukázal, aké to môže byť jednoduché. Po prihrávke Dadonova využil prepadnutie Slovincov v strednom pásme, vkorčuľoval do útočnej tretiny a šikovnou strelou medzi betóny prekonal Gračnara!
    Asistencia: Jevgenij Dadonov, Konstantin Barulin
     
    03:18
    Slovinci vyhrali buly v útočnom pásme a razom z toho bola šanca, Sabolič zakončoval z medzi kruhov bekhendom, Barulin zasiahol lapačkou.
     
    02:26
    Kopitar sa na opačnej strane snažil individuálne presadiť, jeho prienik vyzeral nádejne, pri poslednej kľučke ho však obranca obral o puk.
     
    01:52
    Po vyhranom ruskom buly zakončoval spred bránkoviska znovu Kuljomin, bola to naozaj skvelá pozícia, Gračnar vytiahol prvý náročnejší zákrok.
     
    01:48
    Prvá strela zápasu, vyslal ju Kuljomin, jeho pokus z pravého kruhu ukryl Gračnar vo svojej výstroji.
     
    01:13
    V úvode sú prekvapivo iniciatívnejší Slovinci, Sabolič bol medzi kruhmi v dobrej streleckej pozícii, miesto strely ale ešte volil trochu zbytočnú a nepresnú prihrávku na Robara.
     
    00:36
    Slovinci sa v úvode natlačili do pásma a skúšali zaskočiť Rusov, okolo mantinelu sa najprv nepredral Kopitar a strela Gregorca od modrej bola zablokovaná.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už na ľade, zápas sa o niekoľko chvíľ začne. Slovinci nastúpili v modro-zelených dresoch, Rusi v bielo-červenej farebnej kombinácii. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Na rannom tréningu Slovenska sa Tomáš Tatar vyjadril aj k avizovanému príchodu jeho spoluhráča z Detroitu, Rusa Pavela Dacjuka: ,,Neviem o podrobnostiach, ale nepovedal, že nepríde," zo strohého výroku môžeme konštatovať, že Dacjuk bude možno ďalšou hviezdnou posilou ruskej zbornej na MS 2015.
    Rozvička tímov
     
    Príjemný dobrý deň vám prajem z ostravskej ČEZ Arény! Začína sa tu tretí deň MS 2015, ktorý otvoria hokejisti Ruska a Slovinska. Na ľade práve končí rozcvička, tímy onedlho odídu do šatní. Favorit duelu je v podstate jasný, sú ním Rusi, ktorí zatiaľ na turnaji na ľade i v zákulisí pôsobia absolútne suverénne. V ich zostave už navyše nachádzame dve hviezdy, a síce Jevgenija Malkina a Vladimira Tarasenka. Slovinci nastupujú oproti včerajšku s brankárom Gračnarom, chybujúci Kristan ostáva na striedačke. Tréner Kopitar zmenil zloženie útokov, v prvej formácii nastúpi trio Razingar – Kopitar – Muršak. Aréna sa postupne plní fanúšikmi, prevládajú ruské farby. Ja sa vám prihlásim priamo pred zápasom, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Barulin (Bobrovskij) – Chudinov, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Birjukov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Kovaľčuk (C) – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Jakovlev, Tichonov, Širokov, Tarasenko Tréner: Oleg Znarokoleg

    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Pretnar, Kranjc, Razingar (C), Kopitar (A), Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Mušič, Ograjenšek, Pance – Stebih, Pavlin, Rodman (A), Goličič, Verlič Tréner: Matjaž Kopitar

    Rozhodca: T. Bjork (Švédsko), M. Sidorenko (Bielorusko) – N. Fluri (Švajčiarsko), V. Lederer (Česko).
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri pokračovaní MS 2015 v hokeji, hlásim sa priamo z Ostravy pri začiatku tretieho dňa! Ten nám otvorí súboj Rusko – Slovinsko, v ktorom o favoritovi netreba pochybovať. Slovinci však už viackrát dokázali, že práve úloha papierového outsidera im svedčí.

    Rusi vstúpili do turnaja fantasticky a s Nórmi nemali zľutovanie, zdolali ich jednoznačne 6:2. A to hrali len s deviatimi útočníkmi, hráči ako Panarin či Kovaľčuk však ukázali svoje majstrovstvo a znovu v útoku excelovali. Zborná potvrdila silu, tie skutočne ťažké zápasy ju ešte len čakajú. Pripomeňme si prvý duel aj štatisticky:

    Rusko – Nórsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)
    Góly a asistencie: 3. Šipačov (Kovaľčuk, Dadonov), 4. Anisimov (Kovaľčuk), 16. Zaripov (Mozyakin, Tichonov), 17. Tichonov (Medvedev, Zaripov), 30. Chudinov (Mozyakin, Zaripov), 35. Panarin (Šipačov, Birjukov) – 21. Thoresen (M. Olimb, Holös), 27. Thoresen (M. Olimb, Ask)

    Zostava Ruska: Bobrovskij (Chudobin) – Kulikov, Jakovlev, Birjukov, Chudinov, Belov, Medvedev, Antipin – Panarin, Mozyakin, Tichonov, Zaripov, Anisimov, Dadonov, Kovaľčuk, Šipačov, Plotnikov

    Do zápasu by mal už zasiahnuť aj Jevgenij Malkin, ktorý sa dnes zúčastnil na tréningu a neregistrovali sme zranenie ani iné problémy, ktoré by mu zabránili nastúpiť na zápas.

    Slovinciv prvom zápase príjemne prekvapili, favorizovaným Bielorusom boli vyrovnaným protivníkom a nebyť niekoľkých chýb z toho mohol byť aj bodový zásah. Výborne sa predviedla dvojica Jeglič – Tičar, naopak, trochu sklamal výkon Anže Kopitara. Zápas s Bieloruskom prinášame v štatistickom zhrnutí:

    Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
    Góly a asistencie: 11. Stas (Korobov, Gavrus), 13. A. Kosticyn (Stas, Gavrus), 24. Kaľužnij (A. Kosticyn, S. Kosticyn), 60. Kitarov – 11. Jeglič (Tičar), 52. Pance (Razingar, Kopitar)

    Zostava Slovinska: Kristan (Gračnar) – Gregorc, Robar, Jeglič, Tičar, Sabolič – Kranjc, Kovačevič, Kopitar (A), Muršak, Verlič – Tavželj, Pretnar, Razingar (C), Pance, Rodman (A) – Stebih, Vidmar, Musič, Ograjenšek, Goličič

    Prinášame ešte pohľad na tabuľku skupiny B po dvoch hracích dňoch:

    1. USA 2 2 0 0 0 7:2 6 bodov
    2. Rusko 1 1 0 0 0 6:2 3 body
    3. Bielorusko 1 1 0 0 0 4:2 3 body
    4. Slovensko 1 0 1 0 0 4:3 2 body
    5. Dánsko 1 0 0 1 0 3:4 1 bod
    6. Slovinsko 1 0 0 0 1 2:4 0 bodov
    7. Nórsko 2 0 0 0 2 3:8 0 bodov
    8. Fínsko 1 0 0 0 1 1:5 0 bodov

    Dôležitý bude úvod zápasu, ak Rusi dajú rýchly gól, ako tomu bolo proti Nórom, tak získajú potrebnú hernú istotu a pôjde zrejme len o výšku skóre. Každý zápas na šampionáte však môže priniesť prekvapenie, tak prečo by Slovinci Rusov nemohli potrápiť? Dozvieme sa to v nedeľu od 12:15, z Ostravy sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:15.

    Góly a asistencie: 5. Kovaľčuk (Dadonov, Barulin), 5. Kuljomin (Antipin), 19. Dadonov (Panarin, Šipačov), 30. Šipačov (Panarin, Dadonov), 46. Dadonov (Šipačov, Panarin) – 24. Kopitar (Pretnar, Kranjc), 35. Pance, 55. Sabolič (Tičar, Jeglič)


    Rusko: Barulin (Bobrovskij) – Chudinov, Belov, Panarin, Dadonov, Šipačov – Birjukov, Medvedev (A), Plotnikov, Anisimov, Kovaľčuk (C) – Kulikov, Antipin, Mozyakin, Malkin (A), Kuljomin – Jakovlev, Tichonov, Širokov, Tarasenko Tréner: Oleg Znarok
    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Pretnar, Kranjc, Razingar (C), Kopitar (A), Muršak – Gregorc, Robar, Jeglič, Sabolič, Tičar – Vidmar, Kovačevič, Mušič, Ograjenšek, Pance – Stebih, Pavlin, Rodman (A), Goličič, Verlič Tréner: Matjaž Kopitar

    Rozhodca: T. Bjork (Švédsko), M. Sidorenko (Bielorusko) – N. Fluri (Švajčiarsko), V. Lederer (Česko)