Lipsko – Darmstadt 2:1 (kon.) | Bochum – Kaiserslautern 0:2 (kon.)
koniec
VfL Bochum
0:2 (0:1)
1. FC Kaiserslautern
cz Piatok 24.04.2015, 18:45 • rewirpowerSTADION (Bochum) • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u veledůležitého zápasu 2. německé Bundesligy, ve kterém se nám představí Vfl Bochum, která se bude pokoušet zkomplikovat cestu 1. FC Kaiserslauternu za postupem do nejvyšší německé soutěže!
     
    Domácí Bochum už nemá šanci na postup, přesto ale může výrazně zamíchat pořadím na čele! Pro domácí ale není pozitivní ani to, že blíže mají spíše k sestupovým pozicím, na které mají sice solidní, ale stále ještě značně vrtkavý náskok sedmi bodů. Tradiční celek totiž získal za 29 odehraných kol 35 bodů a nachází se na desátém místě osmnáctičlenného pelotonu. Čím se ale v Bochumi můžou chlubit, je to, že mají nejlepšího střelce ligy, Simona Teroddeho! Ten nasázel už 16 branek, při čemž pouze dvakrát si pomohl střelou z penaltového puntíku. Na děleném druhém místě je pořádný zástup kanonýrů, se třinácti góly se zatím to tiž spokojili jak Charlison Benschop a Rouwen Hennings, tak Rubin Okotie!
     
    Hosté z Kaiserslauternu mají o hodně růžovější vyhlídky a dnes pojedou za vítězstvím, protože jen to jim zajistí setrvání na druhém místě ligové tabulky, které značí přímý postup! Na první Ingolstadt je ztráta veliká, protože činí už sedm bodů, na třetí Darmstadt je tu ale pouze jednobodový náskok a na čtvrté Karlsruher jen o další bod víc. O druhé, potažmo třetí místo, se tak strhne obří mela, z další pozic ještě dotírají Lipsko s Braunschweigem, které ztrácí na Kaiserslaterns shodně sedm bodů! Dlouholetý tým z první ligy má na svém kontě 51 bodů a to by samo o sobě mělo stačit do boje o postup, což také sedí. Ani zisk šedesáti bodů ale ve výsledku na kýžený výsledek stačit nemusí a tak bude veledůležité, aby se to dnes obešlo bez ztráty. Střelecky tomuto týmu vládne se sedmi góly Phillipp Hofmann, v závěsu za ním jsou se šesti góly Alexander Ring a Srđan Lakić.
     
    Česká stopa:

    Hráčem Bochumi je Jan Šimůnek, který ale po svém přestupu právě z Kaiserslauternu nehraje pravidelně a na svém kontě má za tuto sezónu pouze sedm startů. Není tak moc pravděpodobné, že do tohoto zápasu zasáhne od začátku.

    Slovenská stopa:
    Taktéž jednoho Slováka najdeme v dresu domácích, je jím Stanislav Šesták, který se sem po delší době opět vrátil. On hraje celkem stabilně, z pozice útočníka nastoupil ve všech soutěžích 29 krát a nasázel devět branek.
     
    Zajímavost:

    Byť má Kaiserslautern o 16 bodů více a je na tom v tabulce o osm postů lépe, jeho střelecká potence je horší. Kaiserslatern má na kontě 40 vstřelených branek, kdežto Bochum 45. Domácí celek je vůbec druhým nejlépe střílejícím týmem ligy, před ním je pouze suverén z Ingolstadtu. Bochum je ale zároveň třetím nejhůře bránícím týmem ligy, když 45 i dostala a za ní je pouze devátý Union Berlín (46) a sedmnácté St. Pauli (47).
     
    Úvodní sestavy:

    VFL Bochum: Luthe – Celozzi, Fabian, Bastians, Abdat – Losilla – Bulut, Gündüz, Terrazzino, Gregoritsch – Terodde
    Náhradníci: Cacutalua, Šesták, Zahirović, Cwielong, Perthel, Esser, Forssell

    1.FC Kaiserslautern: M. Müller – Schulze, Orban, Heubach, Fomitschow – Matmour, Ring, Demirbay, Zimmer – Zoller, Hofmann
    Náhradníci: Jacob, Stöger, Klich, Younes, Heintz, Sallinger, Karl

    Rozhodčí: Gagelmann – Jablonski, Gorniak.
     
    Zápas začne s mírnou prodlevou, týmy ještě nejsou ani na hrací ploše a vypadá to, že žádný spěch v mírném slunku na řadu nepřijde.
     
    Odhadem zápas začne tak za pět až deset minut, tribuny už jsou zaplněné, jen se čeká na hlavní aktéry. Ti se ale ještě po skupinkách rozcvičují na hrací ploše.
     
    Stále platí, že probíhá rozcvička obou týmů na hrací ploše a jeden z koučů ještě poskytuje rozhovor, zápas tak začne asi až v 18:45.
     
    Vypadá to, že se snad už něco děje a oproti oficiálnímu začátku zápasu (18:30) se skutečně bude začínat o avizovanou čtvrt hodinu později.
     
    Hráči už jsou na hrací ploše a můj odhad se tedy potvrdil, za chvíli vypukne bitva, která hodně napoví a postupujícím do první Bundesligy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do hry poslali míč hosté, kteří budou bojovat v tradičně červených dresech. Dlouhý nákop ale Matmoura nenašel a skončil v autu.
     
    1
    Dlužno dodat, že domácí hrají v modro-bílém a teď museli odvracet na roh. Ten šel zahrát Matmour, do jeho blízkosti přilétl kelímek a tak to celý proces zdrželo, nakonec ale celá standardka skončila ofsajdem.
     
    2
    Na druhé straně bylo pořádně dusno, dopředu se totiž hnal elitní šutér Terodde, kterého podporoval Terrrazzino, který byl složen hostujícím stoperem Heubachem a ten vidí žlutou! Navíc to bylo kousek před vápnem a je tu nebezpečný přímák!
     
    4
    Do míče se nakonec opřel Losilla, který pálil doprostřed brány, jelikož míč ale letěl pouze těsně nad zdí, byla z toho velice nepříjemná situace! Gólman Müller reagoval na poslední chvíli a míč vyrazil mimo svoji svatyni!
     
    5
    Na protilehlé straně štěstí pokoušeli hráči Kaiserslauternu, k míči ve vápně se dostal Ring, jenže míč mu nesedl a jeho pokus o střeli tak jen neškodně doskákal do náruče Lutheho.
     
    6
    Nepříjmená situace je teď k vidění na hřišti, srazil se totiž Bulut s Demirbayem hlava na hlavu, oba ale vypadají v pořádku.
     
    8
    Bochum se zatím vesměs brání, hostující celek toho ale zase tolik nevymyslel a ani teď to nezmění. Míč totiž utekl Zimmerovi do autu a domácí mohou být v klidu.
     
    9
    Dlouhý nákop na Zollera byl úspěšný tak napůl, nakonec se k míči totiž dostal Demirbay a byl složen kousek stranou od vápna, Kaiserslautern tak má dobrou možnost k centru.
     
    10
    Tak tohle překvapilo i mne! Demirbay vyslal celkem nezištně Matmoura, který měl hodně času na střelu, z úžasné pozice na hraně vápna mu ale míč nesedl a končí mimo!
     
    11
    Těžkou situaci ve vlastním vápně musel řešit na straně druhé Müller, ten nakonec vyběhl a v mele před bránou si našel velice dobrý Teroddeho volej!
     
    12
    Hraje se ve zběsilém tempu, oba celky chtějí hrát fotbal a to je jedině dobře. Více ze hry mají favorité z Kaiserslaternu, šancí ale měla více Bochum.
     
    13
    Ke kvalitnímu centru se dostal po úniku ze strany Zoller, který ale míč nenadzvedl dostatečně a Fabian jen nastavil hlavu, což mu stačilo na to, aby míč odehrál do autu.
     
    15
    Parádní, úžasný, naprosto dokonalý. Přesně takový byl zákrok Heubacha, který sekl nohama před unikajícím Terrazzinem a míč mu před vidinou samostatného úniku včas ukopl! Opravdu pastva pro oči.
     
    17
    Do útočného výletu se pustil Fomitschow, který poslal do vápna střílený centr, Bochum si ale rady věděla a ani následná střela z dálky od Ringa Lutheho nevylekala.
     
    18
    Stále hraje Lautern, od něhož se to ale tak nějak čeká a sledujeme velice pěkný fotbal. Vhazoval Schulze, pro hosty to nic dobrého nepřineslo a byli vyhnáni za půlku. Tam ale míč znovu získali formou autu.
     
    19
    K nevoli domácích fandů byl tvrdý souboj ve středu pole posouzen v neprospěch Bochumi, hosté budou kopat standardku z hodně úctyhodné vzdálenosti.
     
    20
    Opět sporné rozhodnutí ve prospěch hostů, těžká situace byla posouzena jako rohový kop a pořádně to zavánělo. Ke střele se dostal agilní Ring, ta mu ale byla zblokována na malém vápně Fabianem.
     
    22
    Dlouhý aut Schulzeho dolétl až do vápna, tam si ale počínal nedovoleně Hofmann, pan Gagelmann si toho ale moc dobře všiml a píská faul ve prospěch Bochumi.
     
    24
    Pro změnu teď hrála Bochum, ke střele se po dobrém centru dostal Terodde, že by to ale bylo dobré zakončení, to se říci nedá. Německý útočník bránu hodně přestřelil.
     
    26
    Ze hřiště, asi kvůli nějakým zdravotním problémům (nebo možná kvůli brzké žluté) odešel Tim Heubach, nahradil ho Dominique Heintz.
     
    27
    Celozzi vybojoval míč pro Buluta, nakonec musel zasahovat Orban a byl úspěšný tak napůl, Bochum bude kopat rohový kop.
     
    28
    Tak tohle hodně volalo po gólu! Gregoritsch si naskočil na roh nejvýše a tvrdou hlavičkou poslal míč směrem na bránu, tečovat se ještě pokoušel Bastians, na míč ale o půl kroku nedosáhl a ten tak doskákal těsně vedle tyče!
     
    29
    Ke střele z dálky se dostal Gregoritsch a opět to zavánělo, záložník domácích ale pouze pořádně vylekal Müller, střela šla těsně nad a hostující gólman zasahovat nemusel.
     
    31
    Kaiserslautern právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Bochum teď tlačila, jediné co se ale stalo je to, že sama inkasovala! Do křídla dostal parádní míč Schulze, který udělal to, co umí nejlépe! Utekl obráncům a poslal nebezpečný střílený centr do vápna, kam si naběhl SIMON ZOLLER a z první poslal míč na zadní tyč Lutheho brány!
    SIMON ZOLLER - 0:1
     
    33
    Hosté stále útočí, Bochum je jako opařená a nevycházejí jí ani jednoduché přihrávky. Za chvíli ale bude poločas a k tomu se domácí asi upínají.
     
    35
    Přesto se minimálně trochu domácí vzpamatovali a hrozí do hostující obrany, Celozziho průnik ale byl včas zastaven a nakonec bude právě německý bek moci pouze vhazovat.
     
    36
    Bulut si ale zpracoval mičudu pouze do autu a sám kroutí hlavou nad tím, jak se mu to mohlo povést. Míč tak má Lautern, který bude mít odkop od své brány.
     
    38
    Hostě ale opět uchopují otěže zápasu pevně do svých rukou a po standardce budou zahrávali i roh, ten byl ovšem také odvrácen a musejí se tak spokojit s kombinací na půlce.
     
    40
    Ring dostal možnost poslat míč do otevřené obrany, jeho míč ale moc dobrý nebyl a nakonec skončil pouze tak, že doputoval k Luthemu.
     
    41
    Matmour se dostal k velice dobré akci, když unikl všem po straně a už se jen čekalo, jak dobrý míč pošle do vápna na Zollera. Ten ale moc dobrý nebyl a Fabian skoro pohrdavě odkopl do autu.
     
    43
    Bochum svižně útočila, na straně ale byla odzbrojena. Jediné, k čemu se hostující obrana ale zmohla bylo to, že míč odpálila na protilehlou stranu hřiště. Celozzi ho tak sebral a snaží se ho znovu poslat vpřed.
     
    45
    Ještě v závěru poločasu má Bochum velice nepříjemnou standardku, která je sice dost daleko, přesto se ale může najít odvážný střelec, který přímo ohrozí bránu.
     
    45
    Tak tím střelcem byl Gregoritsch a nebyl daleko od srovnání! Domácí záložník vyslal na bránu Laternu doslova pumelici, ta ale nakonec těsně přelétla šibenici Müllerovy brány!
     
    45+1
    Sudí nastavil jednu minutu a ta se pomalu chýlí ke konci, nezdá se, že by některý z týmů chtěl ještě něco vymýšlet.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půli máme za sebou a sledujeme velice dobrý fotbal, který jen potvrzuje to, že druhá Bundesliga je na tom kvalitou velice dobře! Obecně platilo, že míč držel Kaiserslautern a šance měla Bochum, samozřejmě i hosté párkrát zahrozili. Paradoxně gól ale domácí obdrželi až po svém největším tlaku, sami totiž gól nedali a v podstatě z protiútoku se prosadil Simo Zoller, který i přes následnou bochumskou šanci v závěru stanovil poločasové skóre na 0:1. Uvidíme, jestli domácí zkomplikují Lauternu cestu za postupem.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:48.
     
    A třetí Darmstadt hraje na začátku druhé půle 0:0 v Lipsku, což byl navýšilo hostující náskok na druhém místě už na tři body!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč vrátili do hry domácí, moc dobré vrácení to ale nebylo, protože Terodde míč okamžitě ztratil a hraje pouze gólman Müller.
     
    47
    Na druhé straně fauloval ve snaze dostat se k míči Hofmann, sudí si toho byl moc dobře vědom a celou situaci vyřešil přidělením míče domácímu celku.
     
    48
    Do vápna vlétl jako tank Terodde, do jeho dráhy se ale postavil Heintz a pěkně ho složil, sudí ale penaltu nepíská a ukazuje pouze na roh.
     
    49
    O chvíli později už tu ale faul byl a Bochum bude mít přímák. Zkusí Gregoritsch opět tvrdou střelu?
     
    50
    Všichni to čekali, přesto byli všichni překvapeni. Gregoritsch vyslal neuvěřitelnou bombu, která div že nedopravila míč i gólmana Müllera do sítě, ten se ale nakonec zapřel nohama a hodně zvláštním způsobem míč vyboxoval mimo bránu! Nakonec to ale neustál a padl k zemi.
     
    52
    Hra se trochu uklidnila, po nepřesném pasu Matmoura hraje Luthe, který zase tolik nespěchá a dopřává svým kolegům oddych.
     
    53
    Střelu z hodně nevýhodně pozice zkusil Terrazzino, který z otočky pokoušel štěstí, míč ale netrefil skoro vůbec a ten se stěží došoural hodně mimo brány za čáru.
     
    54
    Kontr domácích táhl opět Terrazzino, posouval míč do uličky na Teroddeho, ten na balón asi o metr nedosáhl a na stadionu to jen zahučelo.
     
    56
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Simon Zoller, přichází Markus Karl.
     
    57
    Hodně nejistě teď boxoval Luthe, do kontru pádil Gregoritsch, kterého v úniku asi za červenou kartu složil Orban, sudí ale stejně píská ofsajd.
     
    58
    Sudí musí krotit emoce, do souboje ne útočné půlce vlétl šlapákem Marco Terrazzino, sudí tasí žlutou a domácího hráče tak zklidňuje.
     
    60
    Bochum teď není schopna dostat míč po kontrolu, hraje se veprostřed hracího pole a fotbal spíše pláče.
     
    62
    Markus Karl hodně tvrdě zajel do útočícího Teroddeho, sudí mu dává další žlutou.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FC Kaiserslautern: ze hřiště odchází Karim Matmour, přichází Kevin Stöger.
     
    64
    Do hodně odvážného voleje se z dálky opřel Gündüz, míč mu ale zase tolik nesedl a střela skončila hodně mimo bránu hostí.
     
    66
    Hraje se více méně na polovině velice zalezlého Kaiserslaternu, který nejeví moc snahy hrát. Bochum ale není schopná tohoto stavu využít a hodně se trápí.
     
    68
    Teď je tu pro domácí modro-bílé přímák blízko vápna, ten ale letěl pouze do Müllerovy náruče a nic se neděje.
     
    69
    Na druhé straně pořádně hrozil Fomitschow, jeho střílený centr ale těsně před Hofmannem schoval Luthe, který byl na zemi velice rychle.
     
    70
    Darmstadt mezitím vedl na hřišti Lipska, za necelé dvě minuty ale bylo srovnáno a Lipsko tak drží v 86. minutě bod! To hraje do karet Lauternu.
     
    71
    Pro změnu útočí hosté, centr na zadní tyč ale byl velice nepřesný a pro míč si tak pouze došel Luthe, který moc práce neměl.
     
    73
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Selim Gündüz, přichází Mikael Forssell.
     
    75
    Z brány musel hodně ven Müller, nakonec si ale s míčem poradil a zvládl ho odkopnout hodně od své brány.
     
    76
    Kaiserslautern právě vstřelil branku!
    Že by napůl hotovo? Demirbay dostal úžasný míč do křídla, který sice zaváněl ofsajdem, podle opakovačky to ale tak nebylo. Nakonec přišel centr, na který velice špatně vyběhl Luthe, který si to nakonec rozmyslel, do brány se ale vrátit nestačil a navíc zaváhal i stoper Fabian, takže PHILLIPP HOFMANN měl se svojí přesnou hlavičkou úlohu ulehčenou. Přesto to bylo parádní zakončení a zaslouží obrovskou pochvalu!
    PHILIPP HOFMANN - 0:2
     
    78
    A Lipsko vede nad Darmstadtem 2:1, takže Lautern už by měl 4 body náskok!
     
    79
    V Lipsku je konec, domácí vyhráli 2:1 a jestli to tady Kaiserslautern hodně nepokazí, tak bude mít na druhém místě náskok už čtyř bodů!
     
    80
    Bochum se stále snaží něco udělat, centr Teroddeho ale moc dobrý nebyl a ve výsledku sám doskákal do autu.
     
    81
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Nicolas Abdat, přichází Timo Perthel.
     
    83
    Gregoritsch vyslal obloučkem za obranu Terrazzina, ten nakonec ale míč na hrací ploše nezastihl a bude se tak pouze odkopávat od brány Müllera.
     
    85
    Domácí fandové už houfně opouštějí stadion, jsou si totiž vědomi toho, že to dnes už asi nedopadne.
     
    86
    A blízko byl i třetí zásah, Demirbay našel skákavým míčem na zadní tyči Hofmanna, ten ale míč v těžké pozici netrefil ideálně a ten skončil nad Lutheho bránou!
     
    87
    I na druhé straně bylo rušno a mohlo být postaráno o zápletku! Dopředu se z křídla hnal Bulut, jeho únik ale byl zakončen pouze střelou z blízkosti do boční sítě!
     
    89
    Zápas se chýlí ke konci a žádná zajímavost se asi už nestane, oba celky už jen dohrávají a míč se pohybuje na půlce.
     
    90+1
    Utkání se přehouplo do nastaveného času, už se skoro jen čeká na to, až sudá zapíská konec. Vítěz je jasný, hrdě vzdorující Bochum dnes přijde o všechny body.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Zápas právě skončil a po celkem vyrovnaném průběhu uchvátil tři body hostující Kaiserslautern! Ten přidal po obrátce i druhý gól, Bochum i přes defenzivnější pojetí hry svého soupeře žádnou zásadní šanci neměla a dnes tak vyšla, celkem vzácně, střelecký naprázdno. Hostům ale šlo výhradně o body a ty dnes mají, jelikož v souběžně hraném zápas Darmstadt padl na hřišti Lipska 2:1, Lautern tak má na druhém místě už solidní náskok čtyř bodů! To je vskutku solidní, uvidíme, jestli to tento tým přetaví v konečný postup! Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám parádní víkend! (20:39:31)

    Ondřej Hradecký

    Góly: 31. Zoller, 76. Hofmann

    Karty:   58. Terrazzino (BOC) – 2. Heubach (KAI), 62. Karl (KAI)


    VfL Bochum: Luthe – Celozzi, Fabian, Bastians, Abdat (81. Perthel) – Losilla – Bulut, Gündüz (73. Forssell), Terrazzino, Gregoritsch – Terodde
    Náhradníci: Cacutalua, Šesták, Zahirović, Cwielong, Perthel, Esser, Forssell

    1. FC Kaiserslautern: M. Müller – Schulze, Orban, Heubach (26. Heintz), Fomitschow – Matmour (63. Stöger), Ring, Demirbay, Zimmer – Zoller (56. Karl), Hofmann
    Náhradníci: Jacob, Stöger, Klich, Younes, Heintz, Sallinger, Karl

    Rozhodca: Gagelmann – Jablonski, Gorniak